Ne denir ki

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar..İşe ihtiyacı olan bir yakınım var onun için fellik fellik iş arıyorum,fabrikada ilanı görüp gittik bi dizi işlemden sonra yakınım mülakata aldılar. Yakınım okur yazar...Bu iş için birçok üniversite mezunu olanlarda başvurdu yani şansımız yok ama çok şaşırdım yani yakınım bi tekstil fabrikasında paketlemede bile çalışamayacak mı, çok üzülüyorum başka ne tür bir mecrada şansımız olabilir ki.. Yani sanki ülke yönetecek, o işin hakkından geleceğine eminim ama günümüzde iş bulmak o kadar zor ki.. Yani o kadar üniversite okuyan insanlar tekstil fabrikasında işçi olmak için kuyruğa girmişlerdi.. Galiba umudum tükendi.. Allah herkesin yardımcısı olsun.. İçimi dökmek istedim..

O kadar cok cok universite var ki , her universite acilisinda millet alkisliyor ama buralardan mezun olanlar ne is yapacak diye dusunen yok , sizce bu kadar cok universiteden mezun olan milyonlarca kisi nerede calisabilir?
Su egitim sistemini duzeltecek bir adam da cikmadi ki ulkede

SouvveniR SouvveniR umarım seni etiketlediğim icin kizmazsin bana..... az önce senin konuna yorum yaptım ve tam demek istediğim şey konu sahibinin bahsettiğidir.

S Serenad5 ne yazıkki uzun süredir işsizlik bu durumda daha da kötüye gidicek... Bence olabildiğince iş ilanlarına başvursun başka seçenek yok.
Insanın pratik yaparak öğrenemeyeceği iş yok.

Reklam yapmak yasak olduğu icin isim vermiyim de. Geçenlerde İstanbul da bir telefon şirketi call center için eleman arıyordu. Belki böyle imkanlar da değerlendirebilir

O kadar cok cok universite var ki , her universite acilisinda millet alkisliyor ama buralardan mezun olanlar ne is yapacak diye dusunen yok , sizce bu kadar cok universiteden mezun olan milyonlarca kisi nerede calisabilir?

çıktı çıktı dur bekle :p

konu sahibi yakınınız önceden çalışıyor muydu? yani uzmanı olduğu bir alan vs var mı?

çıktı çıktı dur bekle :p

konu sahibi yakınınız önceden çalışıyor muydu? yani uzmanı olduğu bir alan vs var mı?
Yani daha öncede fabrikalarda falan çalıştı ara verdi bir süre.. Şu an fabrika işi için sıraya giren üniversitelilerden sonra ne yaparız bilmiyoruz.. Bakıyoruz yine de bi kurum da yemek, temizlik falan o tür bi iş olur mu diye..

Çalışma sahası az, çalışmak isteyen insan sayısı çok. Üniversite mezunları iş bulamıyor , belirli bir mesleği olmayan insanların çalışabilecekleri alanları fethediyorlar... Sonuç herkes birbirinin yerinde çalışmış oluyor . İnşaallah iş bulursunuz.. Bu ülkede artık üni mezunu olup olmamak fark etmiyor Allah sonumuzu hayır etsin..

Durum kötü. Eğitim sisteminin tamamen elden geçip yenilenmesi gerekiyor. Bu devirde herkes üniversite mezunu. Diplomayı alan iş bekliyor ama sadece teorik bilgi var, tecrübe yok. Yani kısacası diploma var, meslek yok. Almanya'daki eğitim sistemi örnek alınabilir bence.

Akli olan liseyi bitirir bitirmez bir ise girip meslek ogrenir. Universiteler artik ticarethane, devlet universiteleride o sehrin esnafi kazansin diye aciliyor. Eski buyuk universiteler haric tabi.

Akli olan liseyi bitirir bitirmez bir ise girip meslek ogrenir. Universiteler artik ticarethane, devlet universiteleride o sehrin esnafi kazansin diye aciliyor. Eski buyuk universiteler haric tabi.
İyi bir egitim sisteminde meslek lisede edinilir , avukat , doktor , muhendis vb meslekleri yapmak isteyen universite okur , bizim ulkenin en buyuk sorunu bu zaten , herkes muhendis amateknik eleman yok sonra universite mezunlari iscilik icin basvuruyor deniyor da hangi universiteden mezun , o universitede ne kalitede egitim almis , hangi profesorler girmis dersine vs vs

kendime iş buldum.unıversite diplomalarına istenen dizaynda çerçeve işi he he he.çoğu diploma evlerin duvarında asılı kaldığından bu işte gelecek görüyorum

üniversiteler artık çöp bakkal dükkanı açar gibi okul açtılar o yüzden üniversite mezunları bile demenin bir anlamı yok yani..

Zaten bu universite acma da planli yapilmis.
Amac issiz insanlari universiteye gondererek zaman kazanmakti..

Back
X