NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM

asishee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
258
131
53
34
Arkadaşlar hepinize merhaba.. Konuya geçiyorum hemen. Herşeyi gözümde büyütüp nasıl içinden çıkıcam derdine girdim. Çalıştığım iş yerinde muhasebe yapıyorum. Büroda 7 kişiyiz. 2 bayan olarak mutfağı birlikte götürüyoduk. Şimdi çalışan sayısı 10 oldu ve başedilemez duruma gelince bi tane çaycı almaya karar verdiler. İşe alınacak çaycı abla saat 14.00 e kadar çalışacak. Aynı zamanda işe alınacak abla diğer bayan arkadaşın teyzesi oluyo. Oda teyzesine kıyamadığı için şimdiden söyleniyo. Herkes kendi masasını kendisi silsin vs. vs. Banada dün saat 14.00 ten sonra çıkan bulaşıkları biz akşam mutfağa girip yıkarız dedi. (LANET OLSUN BEN CEVAP VERMEDİM SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİM)

Ya deli oluyorum o zaman ne iş yapcak sabah herkesten 1 saat önce büroya gelecek geldiğinde tek görevi çay demlemek onuda yaparken bulaşıkları halletsin bi zahmet. Ben yeri geliyo işler yetişmediği için 7 de çıkıyorum bulaşıkmış falan bu iş için para alan biri varken ben neden yapayım.

Siz yerimde olsanız bu konu açıldığında tek kelimeyle uzatmadan nasıl bu işin içinden çıkarsınız. Ne cevap verirsiniz.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. Konuya geçiyorum hemen. Herşeyi gözümde büyütüp nasıl içinden çıkıcam derdine girdim. Çalıştığım iş yerinde muhasebe yapıyorum. Büroda 7 kişiyiz. 2 bayan olarak mutfağı birlikte götürüyoduk. Şimdi çalışan sayısı 10 oldu ve başedilemez duruma gelince bi tane çaycı almaya karar verdiler. İşe alınacak çaycı abla saat 14.00 e kadar çalışacak. Aynı zamanda işe alınacak abla diğer bayan arkadaşın teyzesi oluyo. Oda teyzesine kıyamadığı için şimdiden söyleniyo. Herkes kendi masasını kendisi silsin vs. vs. Banada dün saat 14.00 ten sonra çıkan bulaşıkları biz akşam mutfağa girip yıkarız dedi. (LANET OLSUN BEN CEVAP VERMEDİM SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİM)

Ya deli oluyorum o zaman ne iş yapcak sabah herkesten 1 saat önce büroya gelecek geldiğinde tek görevi çay demlemek onuda yaparken bulaşıkları halletsin bi zahmet. Ben yeri geliyo işler yetişmediği için 7 de çıkıyorum bulaşıkmış falan bu iş için para alan biri varken ben neden yapayım.

Siz yerimde olsanız bu konu açıldığında tek kelimeyle uzatmadan nasıl bu işin içinden çıkarsınız. Ne cevap verirsiniz.

İşveren yani patron işe girerken görev tanımını belirtmeden mi aldılar işe ?
Madem işe alındı grevide bu siz neden yapacaksınız ilgili amiriniz kim ise görüşün bu konuyu !

İşveren yani patron işe girerken görev tanımını belirtmeden mi aldılar işe ?
Madem işe alındı grevide bu siz neden yapacaksınız ilgili amiriniz kim ise görüşün bu konuyu !
Konuşsam şikayetçi eleman konumuna düşmüş olur muyum acaba? Patronum iyi biridir yardımcı olmaya çalış bu konuda ama gerek var mı böyle bir mevzu için karşısına geçmeme bilemedim şimdi bide ben 1 yıllık diğer bayan 7 yıllık çalışan biri. Bunun dezavatanjından da korkuyorum.

diğer bayan arkadaş dediğin patron mu kim neyin nesi?
niye onun dediklerine uymak zorundasın?

Konuşsam şikayetçi eleman konumuna düşmüş olur muyum acaba? Patronum iyi biridir yardımcı olmaya çalış bu konuda ama gerek var mı böyle bir mevzu için karşısına geçmeme bilemedim şimdi bide ben 1 yıllık diğer bayan 7 yıllık çalışan biri. Bunun dezavatanjından da korkuyorum.

Tabiki gerek var
Birşeyi nasıl isterseniz devamı öyle gelir
Bir bardak ile başlar sonra 10 tabak yıkamakla sonuçlanır
Patronunuz mu dedi yardım etmeye çalış diye ?

Karnı burnunda iş yerinde bulaşık mı yıkayacaksınız yani?Madem öyle herkes kendi bulaşığını yıkasın canım.

çaycı abla aldığı maaştan bana vermiycekse ne diye onun işi hallediyim ki :D
şaka tabikide babanızın yeri değil ya herkesin madem bi görevi var aldığı parayı haketsin elinizi sürmeyin.

herşey baştan yanlış zaten. 8 kişi yatıyor, 2 kişi çalışıyor. sen sadece muhasebeci değil aynı zamanda mutfakçısın. ilk hatan bu senin. ikinciye gelince kıza ben bulaşıkçımıyım dememen yada maaşının yarısını alırım o zaman dememen. sen baştan kabul etmişsinki herşeyi.

Muhasebe haricinde bulaşık için sizi teşvik edecek bir ödeme alıyor musunuz?
Buradan girerek üstü kapalı bir konuşma çekebilirsiniz o iş arkadaşınıza "Ne için para alıyorsam, onu yaparım, gelen de parasıyla geliyor, işini yapsın" gibisinden.

Bu mantığı da anlayamıyorum ne alaka muhasebe bulaşık bir arada :/
Geçen de böyle bi konu vardı, çaycı ablalar yönetiyor iş yerlerini gibisinden.

Tabiki gerek var
Birşeyi nasıl isterseniz devamı öyle gelir
Bir bardak ile başlar sonra 10 tabak yıkamakla sonuçlanır
Patronunuz mu dedi yardım etmeye çalış diye ?
Hayır hiç konuşmadık ki patronumla oda bana hiçbişey demedi ama uygun bir ortam bulunca gidip görev tanımını diğer bayan arkadaşında yanında yapmasını istiyeceğim. Az çok tanıyo diğer bayanı umarım anlayışla karşılar

staj vs dahil iş hayatında yaklaşık 4-5 yıllık tecrübem var.
hep kadın patronlara ve kadın çalışma arkadaşlarına denk geldim.
hep de yüksek görevlerde ya da iyi yerlerde çalışan insanlardı bunlar.
ama kadınlarda gözlemlediğim çok net bişey varsa üzgünüm ama profesyonellikten kat be kat uzak olmalarıydı.her şeye duygularıyla karar veren, duygularını adalet duygusunun önüne koymuş, yakınındaki elemanları bile profesyonelliklerine göre değil duygusal ilişkilerine(kimi daha çok sevdiğine) göre seçen kadın yöneticiler gördüm hep.
erkekler bile daha adil üzgünüm ama gerçek bu.
kadınlar olarak iş hayatında daha çok fırın ekmek yememiz gerek.

Muhasebe haricinde bulaşık için sizi teşvik edecek bir ödeme alıyor musunuz?
Buradan girerek üstü kapalı bir konuşma çekebilirsiniz o iş arkadaşınıza "Ne için para alıyorsam, onu yaparım" gibisinden.

Bu mantığı da anlayamıyorum ne alaka muhasebe bulaşık bir arada :/
Geçen de böyle bi konu vardı, çaycı ablalar yönetiyor iş yerlerini gibisinden.

Çaycı olarak işe girecek bayanla bu konuda hiç konuşmadık. Onun yeğeni olan bayan muhasebeci olarak burada çalışıyor. Yani teyzesine kıyamadığından benide ortak etmeye çalışıyor. Çok saçma ama ya

çok saçma, patrona yeni alınan çaycının iş tanımını sorun o zaman; eğer sizin de gerektiğinde yardım edeceğinizi söylüyorsa yaparsınız (bu zamana kadar yaptığınız için itiraz edemezsiniz artık) ama bulaşık yıkamak nedir?! İş yerinde iki kadınsınız diye mutfak işlerinin sizde olması da ayrı bir saçmalık. Evde mutfak işi, işte mutfak işi ohooo insana gına gelir.
Diğer arkadaşınız teyzesine kıyamıyorsa teyzesinin yapması gereken işleri kendisi yapar o halde... Size bir şey söyleme hakkı yok.

Hayır hiç konuşmadık ki patronumla oda bana hiçbişey demedi ama uygun bir ortam bulunca gidip görev tanımını diğer bayan arkadaşında yanında yapmasını istiyeceğim. Az çok tanıyo diğer bayanı umarım anlayışla karşılar

Bunda hiçbir mecburiyetiniz yok ozaman
Zaten bayan bu işler için alınmış
Banane teyzesi ise kıyamıyorsa canım !
Madem kıyamıyor çalıştırmasın maaşınıda kendi versin ozaman veya teyzesine o 7 yıllık bayan kimse yerine yapmadığı işleri gögüslesin .
Hiç birşeyden çekinmeyin muhasebici iseniz bunu dile getirin lütfen.

Direk patronla konuşun.ne demek patron dışı birinin emri ile hareket etmek.karnın burnunda zaten.herkes kendi bulaşığını kendi yıkasın sorun kalmaz

Diğer bayan arkadaş benden fazla nazlanıyor. Ay su çok soğuk ellerim dondu her defasında duyduğum bu. Bide bana lafa gelince sen çok sertsin der kendileri

Ay kadını tanımadan uyuz oldum, bu hissi kolay kolay yaşamam üstelik.
Onunki el de sizinki pilav kaşığı mı aaa bildiğin gıcık aldım şu an.

kadın olunca nedense muhasebeci de olsan mutfak işi sana kalıyor.

siz savunmazsanız kimse sizin hakkınız savunmaz.

Back
X