• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne diyeyim

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Hanimlar, biliyorum arkadaş konusu sevmiyorsunuz ama benimle istişare eden birine vereceğim cevabı bilmiyorum yardimci olmanizi rica ediyorum.

Bir arkadaşımin tıpkı benimki gibi alti yedi yıllık bir iliskisi var. Sevgilisiyle çok uzun zaman gecirmis olmalarina rağmen bir takim problemleri oldu. Elle tutulur bir problemler belki yoktu ama erkek sürekli kızdan sogudugunu söylerdi. Benim arkadasim ise deli gibi aşık hala. Belki hastalıklı bir ilişki.. Erkek ise kıza cok değer verir sever sayar ama asla tam bir sevgili gibi davranmaz. Hayatına baskasini da almadi. Kizi ailesiyle dahi tanıştırdi. Annesi cok istemedi ama sen istiyorsan olsun oğlum yeter ki mutlu ol dedi.
ama bir soğukluk durumu olduğunu anlayinca ailesi biraz temkinli durdular. Biraz konusup istişare etmişler..
Beyefendin kizimizi aramış böyleyken böyle ben cok huzurlu hissetmiyorum. Evet anlasiyoruz ama muhabbette eksiklik var olmuyor ileride bir gözüm kayarsa allah korusun ne olacak demis. Oturup biraz konusalim sonucunu baglayalim. Olacaksa olsun olmayacaksa olmasın karar verelim. Senin sevginin geçmesinden de korkuyorum. evlenince bir kac saat muhabbet edip kendi evlerimize donmeyecegiz her aksam ayni sofrada yemek yiyeceğiz yaptığım tavırları nasil cekeceksin simdi gönlümü aliyorsun yada aliyorum ama sonra ya sıkılırsak gibi seyler söylemiş.. anladigim kadariyla aşık olmadığı icin sogumaktan korktuğunu ifade etmiş. ve birlikte oluyorlardi ve ondan ayrıldığı takdirde bunun da sıkıntısını yasayacak sanırım. Bunu dile getirmedi çünkü gerçekten cok seviyor o adami. ikinci planda kaldi o mevzu.
Arkadasim simdi ağlıyor bu kadar yıldır hic mi görmedi bilmedi beni.. ne yapacağım onsuz olmayi istemiyorum ben diyor.
Akıl ver nasil kendime geleyim yada onu kendine nasıl getireyim diyor.
o tabi erkegi ikna etmenin yollarını arıyor ama ne diyeceğimi bilmiyorum. Dedigim gibi elle tutulur bir problem olsa o çözülür ama problem fazlasıyla soyut..
 
Biz ne dersek diyelim hissedileni değiştiremeyiz.Bi eksiklik varsa evlenmeden böyle konuşuluyorsa zaten o iş olmaz..Sonradan üzülceğine şimdiden üzülsün..
 
gerçekten kötü bir durum bu ama gerçekleride bir yerde kabul etmek gerek.
adam açık açık söylemiş ilişkinin yürümiyeceğini ..
bence arkadaşınız böyle ne istediğini bilmeyen bir adamdan bir an önce kurtarmalı.
eminim karşısına ayakları yere daha sağlam basan birisi çıkacaktır .
olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok ..
 
Gerçekten zor bir durum kız için.. Ama bariz adam şöylemiş zaten olmayacağını bence artık kendi yoluna bakmasını söylemelisin daha güçlü olması gerektiğini ona anlat.Çünkü dediğin gibi ortada çözülebilecek bir problemde yok tamamen kişi kaynaklı yada o insna aklından kalbinden geçeni söylemiş zaten ona bu saatten sonra sevse de kız bir şey değişcegini sanmıyorum.Allah yardımcısı olsun.Bu arkadaşını hiç yalnız bırakmamaya gayret göster özellikle bu durumlarda insanın çok ihtiyacı oluyor yoksa insna kendini iyice bırakıyor
 
Iyide erkek zaten sogumus. Biz nedesek bos burda. Arkadasina verilecek tek akil ayril, aklindan ve kalbinden sil. Sogumus birinden hayir gelmez artik. Yol yakinken bitirsin isi yoksa kafasini cok vurur duvarlara.
 
Tek tavsiyem ne yasanmis olursa olsun gurursuzluk yapmasin. Adam resmen asik olmadigini söylemiş. Evlenseler mutlu olayamayacaklar bu bir gercek. Askindan olse de durumu kabullenip uzak durmali. Bu şekilde saygi kazanır iyi hatirlanir hatta belki adam bu ayrilik sürecinde kizin suluk gibi yapismadigini görünce pişman olur geri dönmek ister. Ama gurursuz ve peste kosan kizi kimse sevmez, gittikce sogur, saygi da duymaz, olacagi varsa da olmaz ve kaybeder.
 
İlerde evlendiğinde pişman olmaktansa şimdi üzülüp ayrılmak daha iyi. Bir de ilerde adam başkasına aşık olursa hayatındaki boşluğu doldurmak için, o zaman arkadaşınız daha çok üzülür. Biraz kararlı olsun ve ayrılsın. Birine aşık olmamak çözülebilecek bir sorun değil ilişkide ve düzelmesini de bekleyemeyiz
 
Adam istemediğini söylediği halde yuva kurmayı mı düşünüyor?Başta yapmış bi hata zaten.Bu adamla evlenip daha fazla üzülmez inşallah.
 
Cocuk o kadar soğumuş ki artık kızı ikna etmek icin ileride sen mutsuz olursun böyle olur söyle olur diye kızın yüzleşecekler problemleri anlatmaya başlamış. Deger veriyor demek ki ama asık degilmis uzuldum... Yani tamamen soğusa istemiyorum der bitirirdi bir ümit var mı bilemedim ama uzatmadan hala birbirlerine deger verirken dostça ayrılmak en iyisi
 
Kız için çok zor bir durum ama ileride nasıl olacak onu düşünsün. onsuz olmayı istemiyor diyor ama ya ilerde onlayken onsuz kalırsa ne olacak. evlilik bir çözüm dahi olmaz buna bence.
 
yapicak bisey yokki.
Herseye ragmen tek care ayrilmak
 
Cocuk kizi sevmiyor (hatta belki baska birine gonlunu kaptirmis da olabilir) ayrilmak istiyor ama kizin bekaretini bozdugu icin cesaret edemiyor onu ikna etmeye calisiyor guzellikle..
 
Zor bi durum bize burdan konsmak kolay. Fakar arkadaslara katiliyorum. Adam kafaya koymus. Simdi daha cok diretse ayrilma is iyice kotuye gjdecek. Adam iyice nefret edecek. Tabi ayrilmak zir heleki arkadasiniz su an geri dondurme cabasi icindeyken. Zor bir surec olacak ama katlanacak. Gurursuzluk yapip devsm ederse daha cok yipracak ve isin icinden cikamayacak. Belki diger bi arkadasin dedigi gibi adam pisman olupta geri donebilir kiz fazla uzatmadsn gidince. Tabi asla o umutla gitmesin o cok kucuk bir ihtimal. Cunku adam kafaya koymus biseyleri isi yokusa surmus durmus. Su saatten sonra ilerde olabilir demez sanirim.
Bide berber olma mevzusu var tabi. Kiz o yuzdende iyice baglandi. Bence bu konu almasaydi dsha kolay olurdu. Yani en azindsn bu kadar zor olmazdi.
 
Konuyu "soyut" gibi sıfatlarla süslemenin gereği yok bence, baya öküz klişesi içinde arkadaşın.
Adam ortayı açmış, gol atılsın diye yolu yapmış bekliyor.
Atan olmazsa onu da gelip kendi yapacak.
Başka bir deyişle, kızdan sıkılmış.
Arkadaşına mümkün mertebe destek ol, terk edilmeden önce o ayrılsın, güç de olsa atlatır.
 
Bence adam su beraberlik olayindan sonra birazda vicdan yapmis. Kiz kendisi ayrilsin diye bekliyor. Yani er gec bitecek. Surunmesin arkadasiniz fazla biraksin.
 
Teşekkür ederim yorumlariniz için.. sizin de dediğiniz gibi biz uzaktan konuşuyoruz ve o hâli allah tattirmasib gic iyi bitlr durumda değil. Umarım en kisa zamanda karar verip kendine gelir.
 
arkadaşın bi süre ara vermeyi o süre içersinde düşünmeyi teklif etsin sevgilisine. ama bu süre içinde hiç aramasın, sormasın, yok özledim yok yapamıyorum triplerine girmesin. adam ararsa ya da tamam yapamıyorum dersse seviyordur demezse klişe olacak ama zaten hiç sevmemiştir. :63:
 
Back
X