Ne dusunmeliyim?

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
98
42
Böyle konular yasak ama muhtemelen konumda kapanır ama yinede anlatmak istiyorum.iki gün önce balkonda duran saksilarima iska dikmek için ise koyuldum. Geçen sene hazır toprak almıştım ve dikmistim busenede yapayım dedim neyse birinci saksiyi ters çevirdim toprağı havalandiyim diye ve topraktan bir tane kabuklu ceviz kirilmamis çıktı.sonra başka bi saksiyi döktüm ondanda bi tane ceviz çıktı aynı şekilde garibime gitti ne dusunmeliyim tuhafıma gitti açıkçası siz olsanız ne düşünürsünüz

Ceviz olduğuna emin misin? Bitki tohumu/soğanı olamaz mı

Saksıları ilk kez mi döküyorsunuz?
Çiçekli bir şekilde satın aldıysanız, belki adamlar öncesinde ceviz fidanı filan yetiştireceklerdi içinde kaldı öyle üzerine çiçek ekip sattılar??

Saksıları ilk kez mi döküyorsunuz?
Çiçekli bir şekilde satın aldıysanız, belki adamlar öncesinde ceviz fidanı filan yetiştireceklerdi içinde kaldı öyle üzerine çiçek ekip sattılar??

Saksilari ve toprağı geçen sene almıştım ve kendim doldurup iska dikmistim yine aynısını yapayım dedim toprağı havalandirip dikeyim dedim iki ayrı saksidan iki tane kabuklu ceviz çıktı

Saksilari ve toprağı geçen sene almıştım ve kendim doldurup iska dikmistim yine aynısını yapayım dedim toprağı havalandirip dikeyim dedim iki ayrı saksidan iki tane kabuklu ceviz çıktı

Toprak içinde karışık gelmiş olabilir geçen seneden beri vardır ve siz yeni fark ediyorsunuzdur.

Bu her şeyi doğaüstü güçlere bağlayan insanlar da beni tüketti. Toprağın içinde gelmiştir, şu hazır paket bisküvilerden saman çıkıyor yahu toprağa da paketlerken karışmış olabilir. Kim saksıya ne mana ceviz gömsün yani, saçma bir kaygı.

Böyle konular yasak ama muhtemelen konumda kapanır ama yinede anlatmak istiyorum.iki gün önce balkonda duran saksilarima iska dikmek için ise koyuldum. Geçen sene hazır toprak almıştım ve dikmistim busenede yapayım dedim neyse birinci saksiyi ters çevirdim toprağı havalandiyim diye ve topraktan bir tane kabuklu ceviz kirilmamis çıktı.sonra başka bi saksiyi döktüm ondanda bi tane ceviz çıktı aynı şekilde garibime gitti ne dusunmeliyim tuhafıma gitti açıkçası siz olsanız ne düşünürsünüz
Toprağın içinden çıkmış olabilir yada eşiniz,anneniz babanız falanda dikmiş olabilir,bazen ben de yapardım zeytin çekirdeği gömüştüm saksının içine yada başka çekirdekler çıkacak mı diye.

Gecen senede havalandirip avuç avuç saksia doldurdum toprağı görmemiş olmam imkansiz

Çocuklarınız varsa, ceviz ağacı çıkacak mı diye meraktan onlar gömmüş olabilir, sonra da unutmuşlardır.
İlla birinin hususi yaptığını düşünüyorsanız da takmayın, bu tarz şeyler siz takıntı yaptığınız sürece sizi etkiler. Hani illa "Biri yaptı, büyüydü aman sihirdi" gibi takılıyorsanız, alın o cevizleri 3 ihlas 1 fatiha, nas felak okuyarak yıkayın içinizi rahatlatın, duanızı edin, kırıp atıverin çöpe.

Takmayın böyle şeyleri.

Basima gelse annemden suphelenirim,biseyler ekip bictigi icin.Cevizden buyu oluyomu ki??

Back
X