Ne gelirse yakın akrabadan..

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.069
5.237
723
Merhaba bayanlar,

Ben 30 yaşında evli yuvasında işinde gücünde bir bayanım. Çalışıyorum ve geçtiğimiz hafta tüp bebekle sahip olduğum bebeğim tutunamadı düşük yaptım.

Ailem tüp bebek yaptığımı bilmiyor ama düşük yaptığımdan haberleri oldu. Halamları çok sevmem.Onlarda bana bayılmazlar zaten

Bu durumu yaşadığımız gün halamlar aradı 3 tane halam var kücük halamın telefonunu açamadım uyuyordum uyandığımda gece 11 olmuştu. geç oldu diye dönmek istemedim bu esnada eşimle ve annemle konuşmuşlar.

Ertesi gün inanın kendimi bilmeden işe gittim işe gitmemde ki sebep kafamın dağılacak olması ve tüp bebek yaptırdığımdan dolayı zaten çok izin almıştım izin alamadım. (iş yerim bebek durumunu bilmiyor) Eniştem aradı sabah geçmiş olsun dileklerini iletti sağolsun. bende halamı arayamadığımı kusura bakmamasını sabahta dalgınlıktan unuttuğumu söyledim.
Halamı aramam ona dönmem için ısrar etti 3 kez söyledi. Enişte zor durumda kalıyorum iş yerindeyim iş yerim bu durumu bilmiyor kapının önüne çıktım konuşmak için dediysemde anlamadı velhasıl aramadan girdim zaten yoğun bir gündü.

Eniştem bu durumu halama söylemiş halam diğer kuzenlerime anlatmış.
Bir grubumuz var ailenin olduğu oraya bugün 1 saat önce yaklaşık halam "herkes çalışıyor kimse kimsenin umrunda değil" yazmış ( sanki düşüğü halam yaptı :)) bu arada kendisi de 12 sene sonra bebek sahibi oldu beni anlamasını beklerdim. Kuzenim de "aile çok önemli çalışsan neye fayda aileden haberin olmayınca arayıp sormayınca" yazmış. gruptan ayrıldım.

Kuzenime karışmaması gerektiğini aile kavramını çok iyi biliyorsa laf sokmadan benim yanımda olması gerektiğini ama hayatımdan hepsini çıkardığımı yazdım.

Aldığım cevap benim alınganlık ettiğim.. Ben alınganlık mı ettim gerçekten ? öyle olmadığını düşünüyorum. Hormon ilaçlarının etkisinden acaba yanlış mı anladım diyorum ama yok değil..

Zaten dediğim gibi çok sevmem onlar da beni sevmez ama zoruma gitti işte.

Ne biliyim 2 dk arayabilirdiniz. Ama onların laf sokması tabi ayrı olay ergen gibi.
Bilerek aramamazlılık etmedim inanın moralim öylesine bozuktu ki.. hem harcadığım para gördüğüm tedavi bebeğimin benden gitmesi.. gerçekten insanın aklının ucuna bile gelmiyor. Tek düşündüğünüz destek olacak birileri oluyor. Allah kimseye yaşatmasın

Maalesef ki bu süreç başlı başına çok yıpratıcı evet onlar bu durumu bilmiyor ama benim yaşadığımı ben biliyorum işte hiç aklıma gelmez yani onu arayayım demek 2. denemem ve ikisin de de aynı durumu yaşadım hani görmezden gelsem bile aile olarak bence anlamaları gerekirdi madem ki aile olmak bu kadar önemli..

Bence alınganlık değil senin psikolojini hiç kimse anlamıyor, ne kadar ağır bir şey yaşadığının farkında olup bir müddet kendi kendine bırakmaları gerekiyordu ki aranızda çok iyi değilmiş..
Çok geçmiş olsun canım Rabbim sabır versin öncelikle, inşallah en güzel zamanda Rabbim tekrar nasip eder sana..

Kadını ısrarla görmezden gelmişsiniz.

Arayamasanız bile whatsapptan yazabilirdiniz, böyle böyle oldu kusura bakma akşam arayacağım diye.
Bu süreçte eşimle konuşmuş eşim uyuduğumu söylemiş hani hiç telefonu açılmamış değildi aslında ama bilemedim ki öyledir belki de dediğiniz gibidir.

Bir de anlamadığım geçen hafta düşük yapmışsınız, halanız bugün yazmış.
Arada konuşmadınız mı?

Ben alınganlık yaptığını düşünmüyorum...

Yaşamayan bilmez bebeğini kaybetmişsin aramadiysan merak edip hala olarak arayıp destek olsaydı gruptan mesaj atıp laf sokmakta ne saçma iyi yapmışsın...

Rabbim kalbine gönlüne göre versin InşAllah tez zamanda hamile kalırsın canım.

Yaşadığın kolay değil, alıngan da olabilirsin ama şu insanların sosyal medyadan ordan burdan laf sokmalı sözlerini dikkate alma derim. Bebeği düşüren sen ilgi bekleyen onlar. Salla gitsin

Evet , bende tam bu şekilde düşündüm işte bebeğimi ben düşürdüm yaşadığım öyle zor ki ona öyle bir zarar gelse ki ALLAH korusun asla gelsin istemem ben koşar giderim neden açmadı diye de düşünmezdim.
Aminn çok sağolun Allah razı olsun. Rabbim benimle beraber isteyen herkese nasip etsin.

Geçmiş olsun Allah tekrar nasip etsin.Ben de kürtaj yaşadım zorunlu olarak...Hamile olduğumu herkes biliyordu.Arayan soran oldu ama herkese anlatmak sağol demek tesellilere hıhı diyip haklısın demek acıyı arttırıyor sanki.Sırf bu yüzden bir daha kimseye demeyeceğim herkese hesap vermek zorunda olmak ayrı acıyı yaşamak ayrı.Çektiğini sen bilirsin kimse anlayamaz boşver sakinleşmeye bak daha sonra gönlünü alırsın ziyarete gidersin şimdi acın taze iyi olmaya bak

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun İnşallah.. Öyle korkuyorum ki bu ikinci tedavimdi ve elimde kalan sıfır.. yeniden en başından bir tedaviye başlayacağım tahmin edersiniz psikolojim alt üst olmuş durumda.. Tabiki bu onları ilgilendirmez ama destek olmalarını bekledim ben işte. Aileyiz ya sonuçta zor zamanımda anlayış istedim.

Rabbim sana da sabırlar versin. Allahım en kısa zamanında annelik duygusunu bizlere de tattırsın. Ben anlayışı en çok ondan bekledim çünkü kendisi de 12 sene sonra bebek sahibi oldu ne demek olduğunu aslında öyle iyi biliyor ki.

Tabi ki anlıyorum sizi hani enişteniz ısrar ettiğinde o ara 2 dk aranabilirdi benim şahsi fikrim bu. Ben halanızın yerinde olsam geri dönmediniz diye bu şekilde davranmazdım tabi. Onlarda abartmış. Tek taraflı değil

Böyle durumlarda kimsenin gözü kimseyi görmüyor bile. Zaten sizin şuan ki psikolojik durumunuzu hesap etmeleri gerekirdi. Siz alınganlık yaptıysanız onlarda ergence davranmışlar. Aramak istemeyebilirsiniz de.. Hoş görmeleri lazımdı..

Zaten siz de hazetmiyormuşsunuz, akraba da olsa gereksiz insanlara gerek yok..

Bazi insanlar gerçekten dram ve lak lak peşinde. Kocaman kadın zaten eşinizle görüşmüş. Iyi niyetli olsa anlayış gösterir, yardımını teklif eder (mesela "konuşmak isterse istediğin zaman arasın/gelsin.. Yapabileceğim birşey var mi") Ama yok. Böyleleri dramı sanki kendileri yaşıyorlar gibi Bas köşede olup ilgi istiyorlar. Halbuki biraz empati işi çözerdi. İnternetten laf sokmayi bilen sonuçlara da katlansin bi zahmet.sinir laklakcilar
Cok gecmis olsun size. Insallah en yakin zamanda evlat sahibi olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…