"Ne gerek var"

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Bu konu cidden düşündürdü beni. Reklam olmaması adına isim vermeden anlatacağım.
Bugün bir sivil toplum kuruluşunun seminerine katıldım. Uzun zamandır katıldığım en verimli en "üfff bitse de gitsek yeter artık yeaa" demeden ve anlatılanları sıkılmadan dinlediğim seminerdi.Konu ise kadın hakları, ülkede haklarımızın nasıl savunulduğu, kanunun nasıl işlediğine dairdi.
Bir erkek tanıdığıma da bu konudan söz ettiğimde "Ne gerek var böyle şeylere katılmana, sen şiddet mi gördün" diye bir yorumla karşılaştım. Ve hakikaten düşündürdü bu beni, ben susarsam, sen susarsan, yarın bir gün bize veya çocuklarımıza zarar geldiğinde ne yapacağız? Amaç zaten kadın olarak toplum içinde ezilmeyi beklemeden, daha fazla kadının ezilmemesi için gereken ne kadar önlem varsa almak ve bilinçlenmek değil mi? Bir insan nasıl "Ne gerek var" diyebilir. Bu duyarsızlık nereye kadar?
Yani erkek ya da kadın olsun fark etmez ama özellikle bir erkek olarak hiç mi düşünmez bir insan, bir kız kardeşine ya da annesine bir zarar geldiğinde/şiddet gördüğünde gıkını çıkarmayacak mı? Çok sinirlendim kızlar kusura bakmayın, bu küçük yorum bile bir şeylerden nem kapmama yetti.
Kadına karşı her türlü kötülüğün azalarak bitmesi en büyük temennim. Umarım daha çok bilinçleniriz de böyle saçma yorumlar da duymayız..

Bazı insanlar gerçekten döl israfı...
Hiç sormayın. Yani bu cümleyi kurmak için yukarıdaki üyenin de dediği gibi insan olmamak lazım. Seminerden çıkarken çok mutluydum, adam bu cümleyle moralimi yerle bir etti. Tiksindirdi yani resmen kendinden. Daha geçen hafta çocukları ölen kadından da mı ders almıyoruz? Ondan sonra da gelsin bdv deki konular gitsin ülkedeki 3.sayfa haberleri...

Benim kocamda kadına şiddet haberi okuduğumda pek oralı olmaz ben kızarım ondanda bi tepki beklerim ama yok.
Geçenlerde iş arkadaşının baldızı eşinde şiddet görmüş onlara gitmiş. Buda eve gelmiş Mustafanın baldızı dövmüş kocası dedi. Nee dövmüşmü dedim yalnız iyi dövmüş kocası haa diyor :kızgın:

Benim kocamda kadına şiddet haberi okuduğumda pek oralı olmaz ben kızarım ondanda bi tepki beklerim ama yok.
Geçenlerde iş arkadaşının baldızı eşinde şiddet görmüş onlara gitmiş. Buda eve gelmiş Mustafanın baldızı dövmüş kocası dedi. Nee dövmüşmü dedim yalnız iyi dövmüş kocası haa diyor :kızgın:
Dedikodusunu yapmayı nasıl da biliyor eşiniz. Kızmayın bana ama ben erkek olarak nasıl bu kadar ilgisiz olduklarına şaşıyorum bazılarının. Ben kendi cinsimden birinin yaptığı bir ayıbı bile duyduğumda kızlığımdan utanıyorum. Bu tip şeyleri savunmak için illa bunu yaşamak gerekmez, insanız neticede, kimse ezilip hor görülmeyi hak etmez.

Dedikodusunu yapmayı nasıl da biliyor eşiniz. Kızmayın bana ama ben erkek olarak nasıl bu kadar ilgisiz olduklarına şaşıyorum bazılarının. Ben kendi cinsimden birinin yaptığı bir ayıbı bile duyduğumda kızlığımdan utanıyorum. Bu tip şeyleri savunmak için illa bunu yaşamak gerekmez, insanız neticede, kimse ezilip hor görülmeyi hak etmez.
Benim eşim böyle şeyleri normal görüyor maalesef. Ben biraz daha silik biri olsam bana fiziksel şiddet gösterebilir. Ailesinden öyle görmüş.
Bazen düşünuyorum ablasını dövse eniştesi onada iyi dövmüş diyecekmi diye.
Benim babamda anneme şiddet uygulardı o yüzden ben nefret ediyorum erkek zihniyetinden.

Bazı insanlar böyle, ben nefret suçlarına karşı bir dernekle çalıştım birsüre sürekli 'sen neden bu kadar ilgileniyorsun ki bunlarla?' Yı duyardım çevremden. Birşeyin karşısında durmak için illa mağduru olmak gerekiyor çünkü.

Back
X