Ne hamilelik miş arkadaş?

Biz damacana sirtladigimiz için mi değerimiz yok :KK53::KK70::KK70:

Öyle tabi. Kıymetini bileceksin :D

Evlilikte, işte öyle değil mi kim ne kadar havalı, nazlı durursa küsme potansiyeli olursa daha el üstünde tutuluyor. Biz de ver ver o işi de yaparız onun yapamadığını da yapalım modundayız.

Gebelikte iş yapabilene helal olsun.
Sırf nazından iş yapmayanlara da sinirleniyorum. Riskli olduğu halde kocasıyla kavga çıkmasın diye iş yapmaya kalkanlara da sinirleniyorum.

Benim iki gebeliğim de okbnin tavan yaptığı zamana denk gelmişti. Nerde piremses gibi yatacaksin. İkinci gebeliğimde zaten işyerini eve taşıdım nerdeyse. Toplantıları falan evde yapıyordum. Hiç öyle ah hamileyim diyip yatamadım, hoş yatmasam da erken geleceklermis kuzular. Aktif hareket edenle yatan kesinlikle bir değil. Kendini yormadan hareket etmek gerekiyor. Doktorlar da bunu söylüyor. Homini gırtlak yiyip malak gibi yatmak sakıncalı :KK70:
Babam bile kızım sen senin hamileliğinde bir bozukluk var diyor hiç naz niyaz görmedigi için. Geçen bir forumda kadının biri ay otobüs yoktu 20 dakika yürüdüm hamile halimle demiş. Oha anacım e oha artık ya. Hamileliğimin başında e bunlar iyi günlerin son aylarda hareket edemezsin naber diyenlere nanik çekiyorum şuan. Riskli gebelikleri tenzih etmekle birlikte elbette.

Öyle tabi. Kıymetini bileceksin :KK70:

Evlilikte, işte öyle değil mi kim ne kadar havalı, nazlı durursa küsme potansiyeli olursa daha el üstünde tutuluyor. Biz de ver ver o işi de yaparız onun yapamadığını da yapalım modundayız.

Gebelikte iş yapabilene helal olsun.
Sırf nazından iş yapmayanlara da sinirleniyorum. Riskli olduğu halde kocasıyla kavga çıkmasın diye iş yapmaya kalkanlara da sinirleniyorum.
Ben 30.haftaya kadar yerimde durmadım. O zamana kadar kanamalarım da çoktu. Arada sırada hastaneye yatıyordum. Onun haricinde işe güce devam. En son 30. Haftada doktorum şimdi totonun üstüne oturma vakti,gerekli olmaktikca yerinden kalkmayacaksin dedi. Yattigim yerden çalışmaya devam. Böyle ah vah edip yatmayinca adam da inanmıyor ahjdjska

Babam bile kızım sen senin hamileliğinde bir bozukluk var diyor hiç naz niyaz görmedigi için. Geçen bir forumda kadının biri ay otobüs yoktu 20 dakika yürüdüm hamile halimle demiş. Oha anacım e oha artık ya. Hamileliğimin başında e bunlar iyi günlerin son aylarda hareket edemezsin naber diyenlere nanik çekiyorum şuan. Riskli gebelikleri tenzih etmekle birlikte elbette.
Bende 30.hafta civarı kasılma çıkınca yürümenin hatta koşmanın kıymetini anladım. İncileri dökülmüş mu o gebenin peki:kahve::KK53:

Herkesin kendi hayati ve sadece kendi ceredindekileri ilgilendirir tabi. Ama ben de bircok kisinin bu donemi naz niyaz firsati olarak degerlendirdigini düşünüyorum. Bunu da normal gündelik hayatlarinda bu ilgi alakayi goremeyecek konumda olup, hamileligi bu ilgiyi elde etmek icin kullaniyor olmalarina bağlıyorum. Cok şükür hayatimda esimden baska kimsenin ilgisini istemedim beklemedim, esim de hamile olmasam da bnaa istedigim ilgi sevgiyi gosteriyor. Bu sebeple ben hamile olunca hic baska bi havaya girmedim acikcasi. Binde bir o da ancak mesajla görüştüğüm eski bi arkadasim hamileligimi mesajla haber verdikten iki gun sonra hic yapmadığı seyi yapti beni telefonla aradi, uzun uzun sohbet etti, hamilesin ihtiaycin vardir dedi. Sagolsun tabi düşünmüş ama acikcasi ben aksine telefon konusmasindan hoslanmayan bir insanim. Bu konusma sirasinda bir de, eee annenlerin yaninda misin dedi. Hayir esimi nasil birakayim evdeyim dedim, ee annen geldi o zaman dedi. Neden gelsin ki dedim. Hamileyken nasil yalniz kalacaksin, birinin sana bakmasi gerek dedi??? Hamileyim sakat değilim dedim. Allah allah ben olsam yanimda biri olmadan yapamazdim dedi. Bunlar konusulurken daha 12 haftalik falandim üstelik. Insanlarin cogu boyle. Bu da bana inanilmaz geliyor.
hamileyken yalnızkalamayan insanlar çocuklarına tek başına nasıl bakacaklar cidden merak ediyorum

Ben 30.haftaya kadar yerimde durmadım. O zamana kadar kanamalarım da çoktu. Arada sırada hastaneye yatıyordum. Onun haricinde işe güce devam. En son 30. Haftada doktorum şimdi totonun üstüne oturma vakti,gerekli olmaktikca yerinden kalkmayacaksin dedi. Yattigim yerden çalışmaya devam. Böyle ah vah edip yatmayinca adam da inanmıyor ahjdjska

Öyle ya benim bir arkadaşım da tam senin dediğin gibiydi adam inanmadı olan kıza oldu heba etti kendini eve, işe, diğer çocuğa yetişeceğim diye. Ne kadarlık oldu bebiş

Benim de gebelik tramva olarak kalmış sanırım. Aklıma geldikçe ağlayasım geliyor. Kendimi tanıyamamıştım. Yemek yok içmek yok bütün enerjim çekilmişti. Annem kalk niye yatıyorsun diyordu oysa ki başımı bile kaldırmadım gıdasızlıktan. Banyoya bile giremedim tek başıma kolunu kaldıramaz mı insan, sürekli baygınlık sürekli. Kpssye çalışacaktım güya hamileyken bir sayfa bile çeviremedim.

Çalışırken gebelik sürecini geçiren kadınlara mutlulukla bakıyorum keşke benim de öyle olsa idi.

Bende 30.hafta civarı kasılma çıkınca yürümenin hatta koşmanın kıymetini anladım. İncileri dökülmüş mu o gebenin peki:kahve::KK53:
O gebe değil hamiş canım hamiş.. Bizim gibi kalantorlar hamiş psikolojisinden ne anlar.. ahahahahah

Öyle ya benim bir arkadaşım da tam senin dediğin gibiydi adam inanmadı olan kıza oldu heba etti kendini eve, işe, diğer çocuğa yetişeceğim diye. Ne kadarlık oldu bebiş

Benim de gebelik tramva olarak kalmış sanırım. Aklıma geldikçe ağlayasım geliyor. Kendimi tanıyamamıştım. Yemek yok içmek yok bütün enerjim çekilmişti. Annem kalk niye yatıyorsun diyordu oysa ki başımı bile kaldırmadım gıdasızlıktan. Banyoya bile giremedim tek başıma kolunu kaldıramaz mı insan, sürekli baygınlık sürekli. Kpssye çalışacaktım güya hamileyken bir sayfa bile çeviremedim.

Çalışırken gebelik sürecini geçiren kadınlara mutlulukla bakıyorum keşke benim de öyle olsa idi.
Benimkiler 1.5 yasindalar. Herkes güle oynaya geçirmiyor hamileligi. Allah birdaha yaşatmasın. Naz yapana neden nazlaniyorsun demiyorum ama bütün çevrenin etrafında dönmesini seni eylemesini beklemek tamamen saçmalık ve çocukça geliyor ama

Ben de sinir oluyorum böylelerine.Tahammülsüzlük falan değil bu insanlar artık neyin ne olduğunun farkında,o yüzden kimsenin saçmalıklarıyla uğraşmak istemiyoruz.
Bir de sanki hamileler tuhaf hissediyormuş,bir tek onların zaman zaman inişleri çıkışları oluyormuş gibi konuşuyorlar ya asıl o beni bitiriyor.Ülkeye bir dönüp bakar mısınız,mutlu insan kaldı mı ki hamile olanlar ekstra bu konudan dert yanıyor ?
Herkes nazını da çocuğunun babasına yapsın.Tüm dünya oturup sizin çocuğunuzu beklemiyoruz,nüfus olacak 8 milyar,herkes zannediyor ki benim çocuğum çok özel,he öyle.

O gebe değil hamiş canım hamiş.. Bizim gibi kalantorlar hamiş psikolojisinden ne anlar.. ahahahahah
Ben sadece artık hem kanamadan hem de göbeğimden taytimi giyemedim için ağlamıştım. Öküz ex kocam da taytı da giyemiyorsan demişti.. ayı

Benimkiler 1.5 yasindalar. Herkes güle oynaya geçirmiyor hamileligi. Allah birdaha yaşatmasın. Naz yapana neden nazlaniyorsun demiyorum ama bütün çevrenin etrafında dönmesini seni eylemesini beklemek tamamen saçmalık ve çocukça geliyor ama

Allah bağışlasın ikizler belli ki. 🥰
Amin.
Dediğiniz gibi iş arkadaşının etrafımda dönmesini neden bekleyim ki.

dr a sorular soruyordum .bana 'hamilelik hastalık değildir, keyfini çıkar 'dedi. bi bizim millette var bu .(saygı duyuyoruz el üstünde tutuyoruz evet.ay hamılesin bardak kaldırma ay hamilesin eğilme. sonra çocuk çıkmıyor doğum esnasında anne 9 ay hareketsiz kaldığı için.) ev taşıdım ben 8 aylıkken kımseden de yardım istemedim. bence ıyı yapmışsınız. baktınız çok laf oluyor bende hamileyim malum hormonlar diye su üstüne çıkılabılır .

Allah bağışlasın ikizler belli ki. 🥰
Amin.
Dediğiniz gibi iş arkadaşının etrafımda dönmesini neden bekleyim ki.
Amin sağolun,ikizler evet. Kocandan anandan babandan bekle de gidip iş arkadasindan da sana iltimas geçmesini bekleme kardeşim. Hamile olunca neden geçiş üstünlüğü bekleniyor onu da anlamış değilim. En çok turşu senin hakkın,en önce sen oturmalisin,hatta sen düşünme hamilesin bırak senin yerine düşünen çıkar kafasını hiç anlamiyorum:KK53: hamilelik= aciziyet demek değil yani

Amin sağolun,ikizler evet. Kocandan anandan babandan bekle de gidip iş arkadasindan da sana iltimas geçmesini bekleme kardeşim. Hamile olunca neden geçiş üstünlüğü bekleniyor onu da anlamış değilim. En çok turşu senin hakkın,en önce sen oturmalisin,hatta sen düşünme hamilesin bırak senin yerine düşünen çıkar kafasını hiç anlamiyorum:KK53: hamilelik= aciziyet demek değil yani

Tam olarak böyle.

Merhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyodu😂Allah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım😔Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum😂
Bence ayıp etmissiniz..herkesin karakteri farklıdır birde olgunlukla ilgili sanırım...İlk gebeligimi herkese yaymış bebeğimin fotosunu sosyal medyada paylasmistim aradan 8 yıl geçti ikinci gebeligimi karnım büyüyesiye kadar kimseye demedim fotosunuda atmadım asla...ama atanlarda olabilir herkesin kendi hayatı..siz tepkinizi abartmissiniz

Merhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyodu😂Allah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım😔Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum😂
Bence iyi yapmışsınız hamile diye böyle davranması gerekmiyor. Keşke siz de hamile olduğunuzu söyleseydiniz😉

Bazı kadınların gebeliği fiziksel olarak çok zor geçiyor anlabiliyorum ve yorucu süreçler geçiyorlar.
Gebeliği gayet rutininde kadınlar hormonlar cart curt diyerek çevresini mental olarak yoruyorlar sanki herkes'ten özel ilgi alaka bekliyorlar.
Bu nedeni bana göre izlediğimiz dizilerde başrol hamile kalınca herkes emrine amade oluyor her istediği yapılıyor falan filan gerçek hayatta kadınlar aynı ilgiyi bekliyorlar piskolojik olarak.

Böyle bir kıyasa girmek, hamile diye kendini naza çekenlere gülmek de bana garip geliyor. Yani hassastır, duygusaldır ya da ilgi seven birisidir yapar yani doğru mu bence saçmalık ama ona göre normali budur. Kadın canım turşu çekti demiş ne var ki bunda herkesin içinde bozdunuz, şimdi sizin yaptığınız hareket çok mu doğru, rencide edip üzmüşsünüz boş yere.

Back
X