- 7 Kasım 2012
- 382
- 122
- 73
- Konu Sahibi iki_yaprak
-
Ne söylüyorlar mesela senin hakkında ? 19 yaşındaki kardeşe varana kadar senin hakkında nasıl şeyler söylüyorlar ?
Ayrıca eltine çok güvenme derim.Madem eltinin yanında senin hakkında konuşuluyor,o an müdahale edip sana yansıtmaması gerekirdi bence.
Eşim olacak adamda adamlık yok demişsin.Ve tüm paragrafı okuduğumda,hiç sevgiyle söetmiyorsun kendisinden.Bunu bir düşün bence.
Sanırım ayrı şehirlerde olduğunuz için birbirinizi ve ailelerinizi fazla tanıyamadınız.
Maalesef bu gidişat pek hayırlı görünüyor.Müstakbel eşin şimdiden ailesinin etkisinde kalıyorsa,evlendikten sonra çok daha fazla sıkıntı yaşarsın.
Görümcemin kocası benim üniversite sınıf arkadaşımdı. O güya diyormuş ki okulda iki_yaprak böyleydi , şu davranışları vardı , arkadaş ortamı kötüydü gibilerden.Şuralara giderdi , böyle giyerdi ay daha karalamak için herşey. Halbuki benim ki yıllarca okuluma geldi gitti ,arkadaşlarımı da bilir , herşeyimi de. yani güvenmiyor demek ki bana halaBüyük görümce küçüğe anlatıyormuş , sanki o da yanımızdaymış gibi abisine anlatırlarken evet abi öyle , böyleymiş ve daha abartı şekilde tabi. Bizimki de inanıyor onlara.
nişanlılık döneminde ki evlenince düzelir mantığı sorunlu bir evliliğe çocuk yapınca düzelir mantığı ile aynı aslında..
sende diyorsun nişanlın da bütün hata..milletin her dediğine inanmasa kimse aranıza giremez..bu sorunları da yaşamazsınız.erkekler bu dönemde eş ve anne arasındaki dengeyi çok iyi kurmalı.çünkü iki taraf da birbirine yabancı ve ortak payda nişanlın..o yüzden ona çok iş düşüyor..
evlenince eğer nişanlın değişmezse daha büyük sorunlar da yaşayabilirsin.bari sen ezdirme kendini o zaman.
erkeğin dedikoducu versiyonu da bi ayrı berbat oluyor..
ama bunlar çok yakışıksız ithamlar..nişanlın buna nasıl müsade eder..ayıp ya!
sorun nisanlinizda bence sustursun milleti
bu kadar basit
ayrica her lafin arkasindan giderse evlenince o evde huzur falan olmaz
Bizim ki buna gayet güzel bir şekilde müsaade edermiş anladımHatta inanıp beni de suçlar oldu.
Desem ki gerçekten böyle şeyler oldu, inan bu kadar içim yanmayacak.
Bunları elti ve eş adayınızdan mı duydunuz peki?
Eltiniz ne anlatıyor bilemiyorum.. Ama laf mitoz bölünme misali kendinden çoğaldıkça çoğalır... Demek o ki, nişanlınız nasıl bir ip üzerinde yürümeye çalıştığının farkında değil.. Görümcenin kocasına anlattırıyor olabilir sizin önce ki dönemlerinizi... Hiç bunu düşündünüz mü? Genelde bu böyle işler çünkü... Enteresan bir ipucu aldığında da altını kurcalıyor olabilir... Aralarında ki samimiyete göre "İftiraya" girmeden, ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığı ile, ve fakat doğru olanın üzerine 5 katarak anlatıyor olabilir enişte... Eşiniz sonra bunu alıyor, bir doğruya dayanarak (enişte ve siz okul arkadaşıydınız.. Dolayısıyla hiçbir şeyi saklayamazsınız) ağzınızı arıyor olabilir... "Filan dün akşam dedi ki sen .................. ile arkadaşmışsın ve ............................... gidiyomuşsunuz" (Noktalı yerlere isim ve bir mekan ismi düşünülebilir) Bu doğru olmayabilir, bir kere de gidilmiş olabilir, hiç gidilmemiş de olabilir, hep gidilmiş de olabilir (sonuçta bekardınız) Belki Filan böyle bir şeyi hiç söylemedi.. Nişanlınız ağzınızı arıyor... Erkeklerin böyle tuhaf, ne yaptıklarını bilmedikleri saçmalamaları vardır.. Tüm suçu görümcelere atmayın lütfen.. Hatta ben eminim bile buna benzer bir şey olduğundan...
Bir daha size böyle bir şey getirdiğinde sakın kendinizi savunmaya kalkmayın.. Gayet geniş takılın ve "Yine mi saçmalayacaksın.. Bana böyle şeyleri getirme lütfen... Laf taşımandan hiç hoşlanmıyorum.. birgün hepimiz bir araya geldiğimizde konuşuruz bunları... Bakalım kim neler söylüyor, ben de işitmiş olurum kendi kulaklarımla..." deyiverin...
Ama göreceksiniz... Görümceler, enişte... bu olayda sandığınız kadar sorumlu çıkmayacak...
Lütfen eltinizi de dinlemeyin...
Selamlar,
hakkında bu tip şeyler söylendiğini kimden duydun? eltin mi anlatyor? bana bi garip geldi bu olay.sanki bazı şeyler sana anlatılırken abartılmış gibi..
Bütün bunları eş adayımdan duyuyorum. Gayet soğuk bir tavırla konuşmaya başlıyor , sebebini sorduğumda bana onun bunun böyle söylediğini söylüyor , sonra kavgalar , gürültüler....
Enişte bey zaten olmayan şeyleri anlatıyor , çünkü bu evliliği istemeyen kendisi gibi sankii. Çünkü ben enişte beyin henüz evlenmeden önceki sevdiği kızmışım meğer.Hatta nişanlıyken duyguları devam ediyormuş bana karşı. Ben bunları kendisinden duydum .Eğer evlenirsem anlatmamdan mı korkuyor ki beni kötü anlatıyor onu da bilemedim. tabi ben de bunu isteme merasiminden sonra öğrendimEş adayıma anlatmaya da korkuyorum ne bileyim , çok sıkışık durumdayım.
Bütün bunları eş adayımdan duyuyorum. Gayet soğuk bir tavırla konuşmaya başlıyor , sebebini sorduğumda bana onun bunun böyle söylediğini söylüyor , sonra kavgalar , gürültüler....
Enişte bey zaten olmayan şeyleri anlatıyor , çünkü bu evliliği istemeyen kendisi gibi sankii. Çünkü ben enişte beyin henüz evlenmeden önceki sevdiği kızmışım meğer.Hatta nişanlıyken duyguları devam ediyormuş bana karşı. Ben bunları kendisinden duydum .Eğer evlenirsem anlatmamdan mı korkuyor ki beni kötü anlatıyor onu da bilemedim. tabi ben bunu o evlendikten ben de isteme merasiminden sonra öğrendimEş adayıma anlatmaya da korkuyorum ne bileyim , çok sıkışık durumdayım.
vallaha mı
ne enişteymiş ya? peki sen eniştenin sana aşık olduğunu kimden duydun? yine elt,n mi söyledi?
taktım eltiye ama..:)
ya çok garip şeyler bunlar..ya bu enişte olacak kişi seni evlenince de rahat bırakmazsa??
evet enişte beyden duydum
eltim bir kere beni sadece kıskandıklarını söyledi o kadar . başka birşey demedi yani. günahını almayayım onunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?