Ne hazırlasam?

A R Y A

Naif Çiçek ♥
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
7.513
13.704
448
Kızlar selam,

1.5 ay önce yeni bir siteye taşındım, burada benim yaşıtlarımda 2 arkadaş edindim. Onlardan biri beni ve diğer arkadaşı kahveye davet etti. Kahve, kek, çikolata falan ikram etti. Diğeri ise daha detaylı hazırlamıştı. Yoğurtlu makarna, börek, kek ve şerbetli bir tatlı yapmıştı. En son kahve içerek ayrıldık. Şimdi de ben çağırmak istiyorum fakat gelecek kişi sayısı 2, çocukları yok. Benle birlikte 3 kişiyiz. Ne hazırlasam diye karar veremiyorum. Bende kahveye çağırsam ayıp olur mu? Öğlen menüsü hazırlasam 4-5 çeşit neler yapabilirim 3 kişilik olacak şekilde? Yada kahvaltıya mı çağırsam çok kararsız kaldım

Kahvaltiya çağırın değişiklik olsun. Peynir zeytin klasik seylere ek olarak aksamdan borek yapar sabah pişirirsiniz, yumurta haşlarsiniz, patates biber kabak havuc karışık kizartma yapabilirsiniz, bi de mıhlama menemen tarzi bir sey yaparsiniz ortaya, pogaca simit vs fırından alınır tamam bu kadar

Tatli olarak da önceki günden ıslak kek yaparsiniz 1 gun bekleyince lezzeti artıyor.

Aşırı aşırı cesitlere gerek yok bence, yazdığım bilr gayet fazla :) sofra guzel gözükür yani

Bu arada en kolay öğün kahvalti ya da çay yanı şeyler. Bana oyle geliyor aksam yemeği gibi seyler beni cok zorlar o an sıcak yapilmasi gerektigi pilav milav gibi kisiden kisiye degisen ayarli seyler oldugu icin

Yani onlar kahveye çağırmışsa, siz de çağırsanız niye ayıp olsun? Kahvenin yanına bir iki çeşit tatlı koyarsınız, olur biter.
Öğlen menüsü yapmak isterseniz de olur. Makarna salatası, patates salatası, kısır ya da kinoalı falan moda olan salatalardan birini yaparsınız, bir tane kek dökersiniz, kek varken ekstra tatlıya gerek yok. Bir de kurabiye koydunuz mu tamam bence. Çayın yanına şerbetli tatlı sevmem ben. Kekle, kurabiyeyle daha iyi oluyor zannımca. Ha derseniz ki börek lazım, o zaman milföyü unla hafif açarsınız, içini istediğiniz gibi doldurursunuz, gayet iyi oluyor valla.

Bana kahvaltı çok teferruatlı geliyor.

Öğle menüsünde de de genelde börek salata yapıp tatlıyı dışarıdan almayı tercih ediyorum.

Önemli olan güzel vakit geçirmek sonuçta. Öyle dört dörtlük sofralar kurmak bana göre değil sanırım.
Bekleyen insanlarla da iletişim kurmamayı tercih ediyorum

Öğle çaya çağırırdım.
Kısır,ıslak kek, basit tava böreği bence yeterli. Hatta size fazla bile yazdım ben çağırınca makarna patates salatası veya kısırdan birini yapıp yanına bir de tatlı yapıyorum o kadar. Çay kahve çerezle doluyor zaten gün.

ay bence bunlar cok ya, yine de siz ilk kez davet edeceginiz icin belki de normaldir bilemedim

"Yoğurtlu makarna, börek, kek ve şerbetli bir tatlı yapmıştı"

Ogle menusunde bunlarin hepsini yedigimi dusunemedim bile ben. O yuzden ilk arkadasin menusu bana daha uygun geldi. Belki uzun oturulacaksa kuruyemis cerez vs de eklerdim ben olsaydim, yeterli gorurdum.

Neden ayıp olsun çağırabilirsiniz güzel bir incelik bu. Şahsen ben kahvaltıya çağırırdım. Güzel bir masa sunumu hazırlardım. Zaten topu topuna 3 kisilik masa yormaz diye düsünüyorum. Nefis kahvaltı tabakları ve çay sohbeti olabilir. Ama yok yapamam edemem derseniz salata türlerinden bir adet, börek çörek bir adet veya kek kurabiye ikram edebilirsiniz çay ile.

Yani onlar kahveye çağırmışsa, siz de çağırsanız niye ayıp olsun? Kahvenin yanına bir iki çeşit tatlı koyarsınız, olur biter.
Öğlen menüsü yapmak isterseniz de olur. Makarna salatası, patates salatası, kısır ya da kinoalı falan moda olan salatalardan birini yaparsınız, bir tane kek dökersiniz, kek varken ekstra tatlıya gerek yok. Bir de kurabiye koydunuz mu tamam bence. Çayın yanına şerbetli tatlı sevmem ben. Kekle, kurabiyeyle daha iyi oluyor zannımca. Ha derseniz ki börek lazım, o zaman milföyü unla hafif açarsınız, içini istediğiniz gibi doldurursunuz, gayet iyi oluyor valla.
Ya ben biraz fazla detaycıyım ve bu beni fazla strese sokuyor. Sanki böyle az olsa ayıp olacakmış gibi geliyor 😃 yazdığınız önerileri dikkate alıcam, teşekkür ederim 🌸🥰

Kahvaltiya çağırın değişiklik olsun. Peynir zeytin klasik seylere ek olarak aksamdan borek yapar sabah pişirirsiniz, yumurta haşlarsiniz, patates biber kabak havuc karışık kizartma yapabilirsiniz, bi de mıhlama menemen tarzi bir sey yaparsiniz ortaya, pogaca simit vs fırından alınır tamam bu kadar

Tatli olarak da önceki günden ıslak kek yaparsiniz 1 gun bekleyince lezzeti artıyor.

Aşırı aşırı cesitlere gerek yok bence, yazdığım bilr gayet fazla :) sofra guzel gözükür yani
Aşırı çeşit yok deyip hepsini de döşemişsiniz :) O kadarını yapabilsem kahvaltıya, tüm mahalleyi toplarım "bakın ben neler beceriyorum" diye :halay:

Öğlen veya ikindi çayına çağırıyorsanız: Mercimek köftesi veya kısır, yanına da makarna salatası ve bir çeşit tatlı yeterli. Kahveye uğrayıp kalkacaklarsa kahve yanı browni ve dondurma gayet güzel olur.

Ben kahve yanı klasik gün tabağı derim:KK200:

Kısır
Kek
Poğaça türü bir hamur işi
Belki makarna salatası veya başka hızlı hazırlanan bir salata türü

gayet yeterli
Zeytinyağlı sarma varsa o tabak uçar gider:KK76:
Sana kahveye gelebilir miyim cherry 🤭 Ama sonra sen bana gelme 🤭

Ya ben biraz fazla detaycıyım ve bu beni fazla strese sokuyor. Sanki böyle az olsa ayıp olacakmış gibi geliyor 😃 yazdığınız önerileri dikkate alıcam, teşekkür ederim 🌸🥰
Gelen sohbete muhabbete geliyor canım. Yemek için restoranlara da gidebiliyoruz, malum. E sizin ev de restoran, siz de aşçı olmadığınıza göre?

İşte sıfır komşu ziyareti politikamın sebebi bu 🤣 Arttıkça artıyor beklenti, sanki sende yapmazsan ayıp gibi oluyor. Bence ilk arkadaşın yaptığını yapın, ikinciyle yarışmayın. Bırakın o debelensin mutfakta en çok ben hizmet edeceğim diye 🤭

ya ben de bunu zamaninda yaptim, o zaman da asosyal oluyorsun iste.

simdi beni begenen boyle begensin diyorum,
davet ederken de planim su diyorum, artik ona gore hazirlasin kendini gelen, ister ac gelsin, isterse ben Alys in menusu ile doymam deyip evde yiyip gelsin.

ornegin bazen meze sofrasi kuracagim deyip arkadaslarimi cagiririm, sadece meze ve tek bir ana yemek.

Bazen de ekmek arasi sandvic partisi yapiyorum deyip cagiririm, o zaman da bol ekmekli, bol icli bir menu, ama tek cesit iste. Maksat gorusup iki hosbes sohbet etmekse yeterli olmali. Zaten calisiyorum, fazlasini yapayim desem bana eziyet olur.

3 ana yemekli, ara yemekli falan sofra da kuruyorum elbette, ama o zaman o kisileri senede bir falan agirliyor oluyorum.

Back
X