Ne hazırlasam?

İşte sıfır komşu ziyareti politikamın sebebi bu 🤣 Arttıkça artıyor beklenti, sanki sende yapmazsan ayıp gibi oluyor. Bence ilk arkadaşın yaptığını yapın, ikinciyle yarışmayın. Bırakın o debelensin mutfakta en çok ben hizmet edeceğim diye 🤭
Ay ne güldüm 😃

Ya aslında komşuluk ilişkisi dozunda olunca güzel birşey, en azından sohbet muhabbet iyi geliyor

ya ben de bunu zamaninda yaptim, o zaman da asosyal oluyorsun iste.

simdi beni begenen boyle begensin diyorum,
davet ederken de planim su diyorum, artik ona gore hazirlasin kendini gelen, ister ac gelsin, isterse ben Alys in menusu ile doymam deyip evde yiyip gelsin.

ornegin bazen meze sofrasi kuracagim deyip arkadaslarimi cagiririm, sadece meze ve tek bir ana yemek.

Bazen de ekmek arasi sandvic partisi yapiyorum deyip cagiririm, o zaman da bol ekmekli, bol icli bir menu, ama tek cesit iste. Maksat gorusup iki hosbes sohbet etmekse yeterli olmali. Zaten calisiyorum, fazlasini yapayim desem bana eziyet olur.

3 ana yemekli, ara yemekli falan sofra da kuruyorum elbette, ama o zaman o kisileri senede bir falan agirliyor oluyorum.
Arkadaşlarım hep çalışıyor, ben de evden çalışıyorum zaten görüşemiyoruz. Ayda yılda bir dışarıda buluşuyoruz. Komşu muhabbetinde de öyle bir sitede oturuyorum ki kurban olam asosyalliğe , en azından arkamdan sadece asosyal derler 🤭 Asansörde bile başkasının dedikodusunu yapıyor bana tanımadığım teyzeler, çok fena.

Ama senin mantık çok iyiymiş, sandviç partisi hoşuma giderdi benim mesela 😊

Kızlar selam,

1.5 ay önce yeni bir siteye taşındım, burada benim yaşıtlarımda 2 arkadaş edindim. Onlardan biri beni ve diğer arkadaşı kahveye davet etti. Kahve, kek, çikolata falan ikram etti. Diğeri ise daha detaylı hazırlamıştı. Yoğurtlu makarna, börek, kek ve şerbetli bir tatlı yapmıştı. En son kahve içerek ayrıldık. Şimdi de ben çağırmak istiyorum fakat gelecek kişi sayısı 2, çocukları yok. Benle birlikte 3 kişiyiz. Ne hazırlasam diye karar veremiyorum. Bende kahveye çağırsam ayıp olur mu? Öğlen menüsü hazırlasam 4-5 çeşit neler yapabilirim 3 kişilik olacak şekilde? Yada kahvaltıya mı çağırsam çok kararsız kaldım
Pazartesi günü de benim eşimin teyzesi ve teyzesinin kızı gelecek evime ilk kez. Ben de baya düşündüm ne yapsam diye. Kendi yapacaklarımı yazayım belki fikir olur ya da bana fikir veren olur. Tavsiyelere açığım 😊
Sarma
Kuru dolma (biber ve patlıcan )
Tepside klasik börek
Yoğurtlu yeşil fasulye kurusu (yoğurtlu bsey yapmak istedim. Kara lahanalı tarator yapacaktım normalde. Farklı olsun diye bunda karar kıldım.)
Yaş pasta
Elmalı kurabiye ya da makaron
Bu kadar 🤤🤤🤤

Pazartesi günü de benim eşimin teyzesi ve teyzesinin kızı gelecek evime ilk kez. Ben de baya düşündüm ne yapsam diye. Kendi yapacaklarımı yazayım belki fikir olur ya da bana fikir veren olur. Tavsiyelere açığım 😊
Sarma
Tepside klasik börek
Yoğurtlu yeşil fasulye kurusu (yoğurtlu bsey yapmak istedim. Kara lahanalı tarator yapacaktım normalde. Farklı olsun diye bunda karar kıldım.)
Yaş pasta
Bu kadar 🤤🤤🤤
Evde makaron oluyor mu
Ben denedim tutmadı gramaj ölçerekte yapmıştım üstelik

Sarma var kuru dolmayı boşverin bence🙈
Yaş pasta da var kurabiye tuzlu olabılır yada olmasada olur🤷‍♀️Tabi siz bilirsiniz☺️Benim ki fikir sadece

Sarma
Tepside klasik börek
Yaş pasta
Bu kadar 🤤🤤🤤
Aslında güzel menü

Yaprak sarma, yoğurtlu kabak havuç tarator, börek yada poğaça, elmalı kurabiye ve kremalı bir pasta

Efsane bence 🥰

ben olsam ilk arkadaş gibi kahveye çağırır, bir çeşit tatlı yaparım. sonuçta sevdiğim iki kişiyse amaç beraber olmak. sevmiyorum o tarz gün menülerini gittiğim yerde olunca kendimi aşırı aşırı misafir hissediyorum :halay: ama kahvaltıya da çağırabilirsiniz. klasik kahvaltıda olanlar dışında patates kızartırsınız, kuymak yaparsınız bilmiyorsanız peynir eritirsiniz, sosis sucuk yapılması daha kolay şeyler.

Kahvaltı iyi fikir ama riskli
Misal ben süzme peynir yerim ama arkadaş tel peynir seviyordur 😝
Çeşit çok olması lazım 3 çeşit peynir 2 çeşit reçel bal zeytin vs seni daha çok uğraştırır
Hem kahvaltı olacağı için daha erken gelirler sohbet muhabbet derken öğlen olur yine acıkılır 😂
En iyisi 1 2 gibi çaya çağırmak
Ben olsam sigara böreği
Kısır
Etimek tatlısı yaparım
Kahve ile de çikolata ve minik brownilerden ikram ederim
Bardaklara soda koyar içine birer çilek atarım tamam işte 😬😬

Aşırı çeşit yok deyip hepsini de döşemişsiniz :) O kadarını yapabilsem kahvaltıya, tüm mahalleyi toplarım "bakın ben neler beceriyorum" diye :halay:
Haklısınız valla ama oyle sofralar görüyorum ki yazdığımın 3 katı, her seyden bi tadina bakinca "yegenim bana bi soda getir" göbeği çıkıyor 😅yazmasi kolay yoksa ben de kimseye kahvalti davetine bu kadar hazirlamadim cok uzun zamandir😅

Sarma
Tepside klasik börek
Yaş pasta
Bu kadar 🤤🤤🤤

fikir olarak sondakilerden tatli/hamur islerinden birini azaltip salata ekleyebilirsiniz diye dusundum. Bu haliyle biraz agir bir menu bence. Ozellikle gelecek kisi yasli ise veya diyette ise zor bir menu olmus olur.

Arkadaşlarım hep çalışıyor, ben de evden çalışıyorum zaten görüşemiyoruz. Ayda yılda bir dışarıda buluşuyoruz. Komşu muhabbetinde de öyle bir sitede oturuyorum ki kurban olam asosyalliğe , en azından arkamdan sadece asosyal derler 🤭 Asansörde bile başkasının dedikodusunu yapıyor bana tanımadığım teyzeler, çok fena.

Ama senin mantık çok iyiymiş, sandviç partisi hoşuma giderdi benim mesela 😊

ahaha sen bana gel,

tembel isi menuler hep bende :KK47:

aklimda pizza partisi var, iste hamuru ve ici hazirlayip, hadi herkes kendi pizzasini yapsin yigitlerim diye girmek istiyorum olaya ama arkadas eslerinden supheliyim, elimizi hamura sokturttu derler merler arkamdan

ama bunun hamburger versiyonunu yaptim, kofteleri pisirdim ve ic malzeme soslari ortaya koydum, hadi hepiniz kendiniz nasil seviyorsaniz yapind edim. Yaninda icecek ve patates kizartmasi, al sana misafir agirlamaca :KK48:

Evde makaron oluyor mu
Ben denedim tutmadı gramaj ölçerekte yapmıştım üstelik

Sarma var kuru dolmayı boşverin bence🙈
Yaş pasta da var kurabiye tuzlu olabılır yada olmasada olur🤷‍♀️Tabi siz bilirsiniz☺️Benim ki fikir sadece
Bayılırım farklı fikirlere 😍 valla daha önce 1 kere yaptım. İçindeki dolgusu çok şekerli olmuştu. Ona rağmen dış kurabiyesinden ötürü sevdim ve yedim yani. Denemeye devam 😅
Tuzlu kurabiye mantıklı aslında

fikir olarak sondakilerden tatli/hamur islerinden birini azaltip salata ekleyebilirsiniz diye dusundum. Bu haliyle biraz agir bir menu bence. Ozellikle gelecek kisi yasli ise veya diyette ise zor bir menu olmus olur.
Yaşlı sayılırlar. Nasıl bi salata olabilir peki sizce ?

Bayılırım farklı fikirlere 😍 valla daha önce 1 kere yaptım. İçindeki dolgusu çok şekerli olmuştu. Ona rağmen dış kurabiyesinden ötürü sevdim ve yedim yani. Denemeye devam 😅
Tuzlu kurabiye mantıklı aslında
Bu sefer tam istediğiniz gibi olur insallah

Arkadasın yazdığı gibi salata daha iyi olabılır
Şalgam sulu mor renkli salata güzel oluyor kuskustan yapan var bulgurdan yapan var

Yeşil mercimek salatası olabılır
Yoğurtlu patates salatası olabılır

Yaşlı sayılırlar. Nasıl bi salata olabilir peki sizce ?

peynirli salata mesela sizin menuye yakisir bence, zeytinle de suslersiniz.

ben bir de meyve katilan salatalari cok hos buluyorum, tatli-tuzlu uyumu ve de gorsellik acisindan.

Nar katiyorlar mesela, hatta kavun karpuzla yapiyorlar, o tarz bir tarifiniz varsa o da cok hos oluyor.

ben bir de meyve katilan salatalari cok hos buluyorum, tatli-tuzlu uyumu ve de gorsellik acisindan.

Nar katiyorlar mesela, hatta kavun karpuzla yapiyorlar, o tarz bir tarifiniz varsa o da cok hos oluyor.
Yaşları varsa pek sıcak bakmazlar gıbı geldi🙈
Ben de çok severim her farklı tarife de bayılırım ama annem kayınvalidemler klasik şeyleri tercih ederler
Tiramisuyu zorla tattırmıştım anneme 🤷‍♀️

Yaşları varsa pek sıcak bakmazlar gıbı geldi🙈
Ben de çok severim her farklı tarife de bayılırım ama annem kayınvalidemler klasik şeyleri tercih ederler
Tiramisuyu zorla tattırmıştım anneme 🤷‍♀️

ay o da dogru, belli de olmuyor ama riskli tabi ki.

hos bana sorsaniz ben bol limonlu yesil salata derim favorim olarak, misafire diye boyle suslu seyler soylemistim :KK48:

Bu sefer tam istediğiniz gibi olur insallah

Arkadasın yazdığı gibi salata daha iyi olabılır
Şalgam sulu mor renkli salata güzel oluyor kuskustan yapan var bulgurdan yapan var

Yeşil mercimek salatası olabılır
Yoğurtlu patates salatası olabılır
Peki acaba o zaman tuzlu çok olur mu ki? Sarma dolma, börek, yoğurtlu fasulye ve mesela mercimek salatası?

Ben o tür şeyleri pek sevmiyorum. Yani tatlı tuzlu bi arada olan tarifleri. Ama bi üstteki mesajdaki gibi mercimek salatası falan olabilir

Back
X