Ne işe yarıyorum ben

Ortada sizi ve ailenizi hijyen acısından sıkıntıya sokacak bir durum yoksa,Allah da beni böyle yaratmıs der gecerim yani.
Esiniz de rahatsızsa 2.cocugu yapmasaydı,rahatsız oldugu kadından.
Herkes ultra titiz olacak diye bi kanun yok Anayasada.
Hijyen açısından sorun yok (eşim yapıyor temzilik) ama hiç bişey yapmamam normal mi??

İşlerin tek bir tarafa yıkılmasını doğru bulmuyorum. Eşiniz bir yerde patlayabilir evde her işi kendi yapıyor olmasına haklı olarak. Eşiniz sessiz sakin biri belli ki aksi olsa mecburen yapardınız. Çoğumuz bayılmiyoruz ev işlerine.
bi ki kere patlamıştı :(

Çocuğunuza karşı nasılsınız peki? İkinci çocukta geliyor yaş aralıkları yakın olacak.
Çocuğumla çok iyi ilgileniyorum hatta gep kitapları ve oyuncakları bana uzatıyor anlatmam için :)
Sürekli olan halsizlik üşengeçliktir..

Sonuçta hem çalışıp hem çocuğa geceleri vs bakabiliyorsunuz yani istediğinizde kalkıp bişeyler hallediyorsunuz bence eşinizin yapmasına alıştığınız için siz bu kadar rahatsınız eşiniz elini eteğini çekse iş başa düşünce paşa paşa yapılıyor.

Ayrıca evde bir kişiye iş kalmasına çok karşıyım ev işlerini bölüşmeyi deneyin yavaş yavaş alışın sonuçta eş kişisi de çalışıyordur.
Paşa paşa yaparım evet ama çok fazla yorgun düşerim
Adliye gibi iş yoğunluğu olan yerde çalışıyorsunuz, ama ev işine enerjiniz yok. Resmen ben. 😀 Ev işi sevmemeyi anlarım, ama 2 çocuk olduğuna göre mecbur kendinizi zorlayacaksınız. Çocuk sorumluluğu bahane kaldırmaz.
Belki o zaman hızlanırım 😀😀
Siz mecbur kalmamışsiniz, nasılsa biri yapıyor
Olabilir
Bende de aynı sorun vardı, sürekli bir uyuşukluk tembellik hali. Psikiyatriste gittim ilaç tedavisi gördüm ve şuan iyiyim. Bence konusunda uzman başka bir doktora görünün.
Ne güzel
Bu durumda calisiyorsunuz, 1bebek var 2.si de yoldaymis esinizin is yukunun artmasini anlarim ama uzun suredir onda olmasi yorgunluk yapabilir. Ev isi sıkıcı ve siz bitirdiginiz anda baslayan sevimsiz bir döngü. Tavsiyem su olabilir siz bir anda degisemezsiniz ama ornegin esiniz ana yemegi yaparken siz pilav, makarna gibi yancıyı yapın ya da o temizlik yapacaksa siz onden daginikligi toplayin. Boylece esinizin motivasyonu artar siz de bir is yapmiyorum psikolojisinden cikarsiniz. Ben yeni evliyim su an da calismiyorum ama bazen bana bile ev isinden gına geliyor.
Evet mantıklı
benm kuzenimin eşi böyle.. 2 çocukları var Canlarım :))
kuzenimin eşi ev işlerini hiç sevmez hoşlanmaz yapmaz da.. Mesela çamaşır mı asılacak yada toplanılacak kuzenm yapıyor :)
hayat müşterek evet ama bu yardım olarak değil hep kuzenm yapıyor .. cam silme ev temizleme çocukları okula göturme giydirme vs vs . Hatta teyzem sey demişti bizim gelin napıyo acaba diye.. Karı koca evde iş dağılımı yapmışlar. Kuzenm ev işi yapıo eşi dış işler .. banka alışverş usta vs vs
:)
Çocuğa ne yedirip içiriyorsunuz ?
Ben işteyken annem bakıyor. Yemek işinin çoğu halloluyor
Evde yemek yapılmıyorsa çocuk ne yiyor
Eşim yapıyor :)
Çalışan bir kadınsınız.
Çocukları severim bakarım zor olsa da diyorsunuz.
Herkes her beceriye sahip olacak diye bir şey yok

Ürettiğiniz şeyler var.
Evin maddi yüküne ortaksınız.
Çocuklara o bakar şu bakar demiyorsunuz ben bakarım diyorsunuz.

Yerinizde olsam eve 15 günde bir temizlik için yardımcı alırım. Eşime karşı mahcup hissetmem.
Yemek konusunda mutfağa biraz daha çok girseniz olur bence.
Çocuğunuzla birlikte kek, poğaça pişirmek de bir aktivitedir.
Zor bir şey değil.
Her gün bir çeşit mutlaka yapacağım deyin ve yapın.
Evet inşallah. Zaten maddi gücüm de olmasa çekilmem sanırım
Sizin cocuklugunuz nasil gecti?
genel bir soru olmuş ama; el bebek gül bebek büyüdüm. Övünerek söylemiyorum hatta utanıyorum ama cevap bu şekilde.

Kayınvalideniz memnunsa sorun yok😂
Kayınvalidem uzakta. Senede bir iki görüyorum
Temizlik benim işim yarışmasını izlemenizi öneririm 😄 izleyince ister istemez kalkıp duvar ovalamak isteyecksinizdir. Ben son diş fırçası ile ocak dugmelerini fırçalarken buldum kendimi... :temizlik:
haha :)
Kadın illa ev işlerini yapmada başarılı olacak diye bir kural yok. Senin yerine eşin becerikliymiş madem o yapsın. Bence hamilelikteki hormonlardan kendine gereksiz yükleniyorsun. Bir çocuğa bakıp bir de çalışıyorsun bir işe yaramasan bunu da yapamazdın.
Teşekkürler haklı olabilirsin :)
Kronik bı rahatsızlığimdan dolayı ömür boyu halsizim. Ama bu hayatımın rutini oldu. Ben kimsenin seve seve bulaşık yıkayıp her gun ne yemek yapsam diye düşündüğünü sanmıyorum. Bu arada günde 10 saat çalışıyorum. Sorumluluklar var ve mecburum. O işleri mutlaka yaparım. Sizinki rahatlik. Hele evli ve çocuklu bir insan bu işlerden nasıl kacabiliyor anlamiyorum
Allah şifa versin. Rahatlıktan diil inan ki halim yok. Zor hareket ediyorum
14 aylık bebek ve bir gebelik
Tembel bir yaradılış
İşe gittiğinize şükredin🤭

Herkes bir olmaz herkesin gücü de aynı olmaz. Valla ben de cok güçlü sayılmam. Oldugu kadar ama yapan var diye tembelliği abartmayın. Eşinize de yazık.
Evet
Ev işi yapmıyorum diye dert edinmeniz bile saçma. Toplumumumuzda erkeklerin %90ı falan sizin gibi hiç dert edindiklerini de görmedim. Üstelik zaten çalışıyorsunuz çocuğunuz var onla da ilgileniyorsunuzdur ev işi de eksik olsun yapmayıverin hiç dert edinmeyin bunu yani.
Teşekkürler 🤩
Neden yapmıyosun peki kendini zorlayıp yapsan yapabildiğini görsen belki modun değişir
Çok denedim yok
Bence haliniz yok değil, basbayağı istemiyorsunuz ya da üşengeçsiniz.
Adliye gibi yoğun bir tempoda çalışan bir insan pek ala ev işlerini de yapabilir.
Burada iş yapmayan erkeğe de tavrım aynı, o yüzden size de aynı.
Hayat müşterek bütün ev işini eşinize yıkmamalısınız. O evde birlikte yaşıyorsunuz sizinde bir işin ucundan tutmanız lazım.
Ayrıca merak ediyorum, küçücük çocuk sağlıklı ve kaliteli beslenmesi lazım ne yiyor ne içiyor?
Hani çocuk seviyorum diyorsunuz ya ondan sordum.
Ben çalışırken annem bakıyor. Kahvaltı, ara öğünler, öğle hatta çoğu zaman akşamı da yedirip yolluyor bize. Bize geldiğinde tencere yemeği, yoğurt, meyve olsun eşim veriyor. Gece de mamasını veriyoruz.
Ev işinin tek kişide olmasını doğru bulmuyorum. Eşiniz de sonuçta işte çalışıyor sonra ev işi yapıyor. Bize mesela evdeki bazi işler eşimde bazıları bendedir. Yemek mutfağı temizleme ütü bende. Ev süpürme silme toz alma fatura ödeme takip etme onda gibi. Diğer türlü bir taraf aşırı yorulur bikkinlik olur.
Çok haklısınız
boyle durumlarda hayati kolaylastirmaya bakarim.

ben de Turk kulturundeki kadin - anne tanimina uymam.

3 cesit yemek soframizda cok nadir bulunur ornegin, sarma da sarmam,
ama tek cesit ama ortaya karisik dengeli bir menu cikaririm.
Esim de yapar, esim ornegin yemek yapiyorsa cesit de yapar, klasik usul sofra da kurar.

ya da temizlik,
zaten elektronik cagindayiz,
alabildiginiz yardimi alin, bir cok sey otomatik makinelerle halloluyor gunumuzde.
Gerektiginde yardimci da tutulur, o da sorun degil.

Ama nasil burada esler icin ev islerini yapmiyor dendiginde tepki veriyorsam size de verecegim.
bir insan kendi pisligini temizlemiyor, kendi kisisel bakimini yapmiyorsa (buna kendini doyurmak da dahil) ona saygi duymak cidden zor.
Yani dedigim gibi kimse sarma sarmak zorunda degil, ama bir makarna yapmak da oyle cok yetenek isteyen bir sey degil.

Ya da evde bahar temizligi yapmak zorunda degil, ama o tuvaleti de kim kirletti ise o temizleyecek yani. Hatta cocuklar bile belirli yastan sonra kendi arkalarini toplamakla sorumlu olmalilar.
Ev hep temiz. Yemekler yapılı ama sorun benim gücümü toparlayamamam. Wc temiz tabi ki

Çocuk da yapabiliyorunuz sanırım 2. geliyor Maşallah, sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin Allah.. Eşiniz memnunsa düzen de yürüyorsa. Türlü türlü insan var sizde öyle bir insanız diyeceğim ama çocuklar var 🥺
Bu mesaja neden çoğu insan gülmüş anlamadım valla

Ne kadar şanslısın cocuga anneniz bakiyor, yemeği de hallediyor üst temizligi koca yapiyor bu durumda sizin evde hic sorumlulugunuz yok?
Bu sartlarda 2.cocugu yapmissiniz. Cevrenizdeki insanlarin size verdigi destegi alabilmek için eve bakici ayri geliyor, temizlikçi ayri geliyor...
Ayrica kocam iyidir hostur cocukla da ilgilidir ama küçük ev isleri haric (sofra kurma kaldirma, mutfagi toparlama vs)hicbir sey yapmaz. Bu saydiklarimi yaptığı için bile herkes çok şanslı olduğumu ve hemen 2.yi yapmam gerektigini soyluyor.
Kisacasi ne kadar şanslısınız bildigin kıskandım ya:) bence siz aynen devam edin böyle hayat arasaniz bulunmaz

Selam kızlar. Ben kendimi bildim bileli halsiz, ve elinden pek iş gelmeyen biriyim. Sadece çok aşık olduğumda enerji gelir ve sevdiğime yemek yapar götürürüm. Hamur işleri de yaparım. Yaşım 34. Evliyim ve çok şükür 14 aylık kızım var. Çalışıyorum. Utanarak söylüyorum ki, ne yemek, ne temizlik... (yıllardır eşim yapıyor) yapmıyorum. Vitamin hatta antidepresan kullandım uzun süre. Etkisi olmadı. Defalarca çabaladım, olmuyor. Kendimi zerre işe yaramaz hissediyorum ki öyleyim :KK43: bunun çözümü yok aslında ama soruyorum kendime ne işe yarıyorum ben
Bu kadar kısa sürede iki çocuk. Silkelenme zamanı gelmiş bence. 🙈

Ne kadar şanslısın cocuga anneniz bakiyor, yemeği de hallediyor üst temizligi koca yapiyor bu durumda sizin evde hic sorumlulugunuz yok?
Bu sartlarda 2.cocugu yapmissiniz. Cevrenizdeki insanlarin size verdigi destegi alabilmek için eve bakici ayri geliyor, temizlikçi ayri geliyor...
Ayrica kocam iyidir hostur cocukla da ilgilidir ama küçük ev isleri haric (sofra kurma kaldirma, mutfagi toparlama vs)hicbir sey yapmaz. Bu saydiklarimi yaptığı için bile herkes çok şanslı olduğumu ve hemen 2.yi yapmam gerektigini soyluyor.
Kisacasi ne kadar şanslısınız bildigin kıskandım ya:) bence siz aynen devam edin böyle hayat arasaniz bulunmaz
Teşekkür ederim evet hep şükrediyorum şanslıyım ama gücümü toparlayamamak. Hiç halimin olmaması. İşe yaramamak normal mi sizce?

Ev hep temiz. Yemekler yapılı ama sorun benim gücümü toparlayamamam. Wc temiz tabi ki

yok demek istedigim bu degil aslinda,
elbette eviniz temizdir ve ac kalmiyorsunuzdur da,
bunlarin sorumlulugunu almaniz da gerekir.

ben de cok tembelimdir,
ama birisi surekli benim islerimi yapsa cok rahatsiz olurum,
hani o is olmasin daha iyi bence.

ornegin burada esim hic ev isi yapmiyor diyen kadin arkadaslarimiza hep yardimci onerilir.
Ben o zaman da derim, evet yardimci iyidir, maddi durumu yeten icin guzel bir yontemdir,
ama yine de bu adami tamamen ev islerinden muaf tutmaz. Kisi kendisine bakabilmeli, bu cok zor da degil gunumuz imkanlari ile, bu kadarini bile yapmamak insanin kendisine zararidir en basta, tabi ki ayni evde yasadigi insanlara karsi da hos bir tavir degildir.

Teşekkür ederim evet hep şükrediyorum şanslıyım ama gücümü toparlayamamak. Hiç halimin olmaması. İşe yaramamak normal mi sizce?
Zaten bütün gun çalışıyorsunuz eve gelince yemek varsa ev de temizse cocukla ilgilenmekten baska isiniz kalmiyor ki...yani sizi motive edecek ortam da yok. Olan yemegi cocuga yedirip, sütünü icirip uyutursunuz zaten size baska is kalmamis oluyor.
Illa is yapmak istiyorsaniz anneniz haftasonu hic uğramasın, cocuga da babasi baksin haftasonlari aksam yemegini yaparak bir yerlerden baslamis olursunuz.yemekten önce de küçük bir temizlik hedefi koyun wc ovmak, lavabo ovmak gibi ve bu küçük hedefleri tamamlayin. Her haftasonu hedeflerinizi yazip buzdolabina yazip asin ve mutlaka yapin umarım motive olursunuz

esim her isi bana bana yiksa bir yerden sonra ben patlarim cekemem acikcasi.bizim evde ev isleri paylasilir o yuzden mantikli bulamiyorum.gerekirse psikiyatri onerisi almak lazim

Kayınvalidem uzakta. Senede bir iki görüyorum
Çok şanslısınız o zaman, çünkü oğluna kıyamazdı ve bu düzen belki de böyle gitmezdi. Mutlaka sorulmuştur da doktora gittiniz mi... şunu da sormadan edemeyeceğim: dışarıda gezmek, misafirliğe gitmek ya da arkadaşları eve çağırmak, çocuğu parka götürmek gibi işleri yapıyor musunuz...

Çalışıyorsanız ev işlerinin tümünü yapmak zorunda değilsiniz zaten. Ama eşiniz de çalıştığı için yüklenmemelisiniz. Kendinizi zorlayarak da olsa işlerin ucundan tutmanız lazım. Zaten çocuk bakımı mecburen anneye kalıyor. Herkes durmadan ev işi yapacak, her gün ev süpürecek diye bir şey yok. Her gün ev silip süpürme olayını genelde çalışmayan kadınlar vakit geçirmek için yapıyor gibi geliyor bana zaten. Kademe kademe alıştırın kendinizi

E o zaman nasil cocuk bakimi yapiyorsunuz? Bence ev isi sevmiyorsunuz siz yani boyle tembel biri calisamaz veya cocuk bakamazdi. 2. Cocugu da göze almissiniz hem , valla ben titiz biri olmama ragmen cocuga zor karar verdim onda bile dusunuyorum bakabilecekmiyim diye. Bence ev islerini sevmiyorsunuz yapmak isinize gelmiyor

yok demek istedigim bu degil aslinda,
elbette eviniz temizdir ve ac kalmiyorsunuzdur da,
bunlarin sorumlulugunu almaniz da gerekir.

ben de cok tembelimdir,
ama birisi surekli benim islerimi yapsa cok rahatsiz olurum,
hani o is olmasin daha iyi bence.

ornegin burada esim hic ev isi yapmiyor diyen kadin arkadaslarimiza hep yardimci onerilir.
Ben o zaman da derim, evet yardimci iyidir, maddi durumu yeten icin guzel bir yontemdir,
ama yine de bu adami tamamen ev islerinden muaf tutmaz. Kisi kendisine bakabilmeli, bu cok zor da degil gunumuz imkanlari ile, bu kadarini bile yapmamak insanin kendisine zararidir en basta, tabi ki ayni evde yasadigi insanlara karsi da hos bir tavir degildir.
Anlıyorum haklısınız teşekkür ederim
Zaten bütün gun çalışıyorsunuz eve gelince yemek varsa ev de temizse cocukla ilgilenmekten baska isiniz kalmiyor ki...yani sizi motive edecek ortam da yok. Olan yemegi cocuga yedirip, sütünü icirip uyutursunuz zaten size baska is kalmamis oluyor.
Illa is yapmak istiyorsaniz anneniz haftasonu hic uğramasın, cocuga da babasi baksin haftasonlari aksam yemegini yaparak bir yerlerden baslamis olursunuz.yemekten önce de küçük bir temizlik hedefi koyun wc ovmak, lavabo ovmak gibi ve bu küçük hedefleri tamamlayin. Her haftasonu hedeflerinizi yazip buzdolabina yazip asin ve mutlaka yapin umarım motive olursunuz
Teşekkür ederim. Haftasonları bizimle evet :) notlamayı deneyeyim
esim her isi bana bana yiksa bir yerden sonra ben patlarim cekemem acikcasi.bizim evde ev isleri paylasilir o yuzden mantikli bulamiyorum.gerekirse psikiyatri onerisi almak lazim
Teşekkür ederim haklısınız
Korumazsaniz on tane bile çocuğunuz olur haberiniz olsun.
İlk mesajınızda da negatiflik vardı. Kırıcı olmanıza gerek yok. korunurum zaten, o kadar bilinçliyim şükür. İyi günler
Çok şanslısınız o zaman, çünkü oğluna kıyamazdı ve bu düzen belki de böyle gitmezdi. Mutlaka sorulmuştur da doktora gittiniz mi... şunu da sormadan edemeyeceğim: dışarıda gezmek, misafirliğe gitmek ya da arkadaşları eve çağırmak, çocuğu parka götürmek gibi işleri yapıyor musunuz...
Dışarda gezmek benim işim. Üşenmem :) arkadaşlarla sohbet etmek ve müzik 🎧 🎵 çok severim. Parka akşamları bile üşenmem. Keyif aldığım için yorgunluk o kadar hissetmiyorum demek ya da enerji veriyor . İnsan bünyesini, ruhunu, çözmek imkansız gibi
Çalışıyorsanız ev işlerinin tümünü yapmak zorunda değilsiniz zaten. Ama eşiniz de çalıştığı için yüklenmemelisiniz. Kendinizi zorlayarak da olsa işlerin ucundan tutmanız lazım. Zaten çocuk bakımı mecburen anneye kalıyor. Herkes durmadan ev işi yapacak, her gün ev süpürecek diye bir şey yok. Her gün ev silip süpürme olayını genelde çalışmayan kadınlar vakit geçirmek için yapıyor gibi geliyor bana zaten. Kademe kademe alıştırın kendinizi
Teşekkür ederim
E o zaman nasil cocuk bakimi yapiyorsunuz? Bence ev isi sevmiyorsunuz siz yani boyle tembel biri calisamaz veya cocuk bakamazdi. 2. Cocugu da göze almissiniz hem , valla ben titiz biri olmama ragmen cocuga zor karar verdim onda bile dusunuyorum bakabilecekmiyim diye. Bence ev islerini sevmiyorsunuz yapmak isinize gelmiyor
Son cümleye ayrı hak verebilirim, sevmediğimin de etkisi vardır illa

Calisma + 14 aylik cocuk + 9 haftalik gebelik.

Yeter daha neye enerji kalsin?

Antidepresan genelde halsizlik yapiyor zaten. Beslenmeye maksimum ozen gosterin.
Kendinize haksizlik ediyorsunuz.

Canavar gibiyim. Evde is yapmam. Calisiyorum. Bi oglum var. Ikinci beni tedirgin ediyor. Tekrar ediyorum ben kendimi canavar gibi, tasi siksam suyu cikar seklinde degerlendiriyorum.
Kendinizi hor gormeyin.
Yasim da sizden 5 yas kucuk 🤪

Bu mesaja neden çoğu insan gülmüş anlamadım valla
Aslında ufaktan bir espri vardı ondan, siz kendinizi çok enerjisiz vs olarak nitelemiş işi gücü olan anne olan bir kadınsınız. Anne olmak başlı başlına yoğunluk zaten. Üstüne iş hayatı, eve enerjisiz olmak normal. Mesajdaki ince mesajı farketmiş üyeler , kızan da var 😬

Calisma + 14 aylik cocuk + 9 haftalik gebelik.

Yeter daha neye enerji kalsin?

Antidepresan genelde halsizlik yapiyor zaten. Beslenmeye maksimum ozen gosterin.
Kendinize haksizlik ediyorsunuz.

Canavar gibiyim. Evde is yapmam. Calisiyorum. Bi oglum var. Ikinci beni tedirgin ediyor. Tekrar ediyorum ben kendimi canavar gibi, tasi siksam suyu cikar seklinde degerlendiriyorum.
Kendinizi hor gormeyin.
Yasim da sizden 5 yas kucuk 🤪
Allah bağışlasın yemek de mi yapmıyorsunuz?
Aslında ufaktan bir espri vardı ondan, siz kendinizi çok enerjisiz vs olarak nitelemiş işi gücü olan anne olan bir kadınsınız. Anne olmak başlı başlına yoğunluk zaten. Üstüne iş hayatı, eve enerjisiz olmak normal. Mesajdaki ince mesajı farketmiş üyeler , kızan da var 😬
Aynen evet :)

Allah bağışlasın yemek de mi yapmıyorsunuz?

Aynen evet :)

Calismadigimda, evdeyken yapiyorum.

Hemen cozunup yemeye veya hemen pisirilmeye uygun yemekler hazirlayip donduruyorum. Anne ve kv destegiyle halloluyor yemek konusu.

Tesekkurler sizinkileri de allah bagislasin. Mutlu olun 😍 yuklenmeyin kendinize.

Dışarda gezmek benim işim. Üşenmem :) arkadaşlarla sohbet etmek ve müzik 🎧 🎵 çok severim. Parka akşamları bile üşenmem. Keyif aldığım için yorgunluk o kadar hissetmiyorum demek ya da enerji veriyor . İnsan bünyesini, ruhunu, çözmek imkansız gibi
Okey sizinki halsizlik değil. Ev işi sevmiyorsunuz, zaten siz olmadan da yürüyor işler gerek yok... öyle kolumu kaldıramıyorum meselesi olsaydı giyinip çıkmaya da üşenirdiniz. Allahım hepimize böyle kocalar analar nasip et Yarabbim🙏 Olmayanlarımızı oldur, kurtlar kuzu olsun😂

Back
X