Ne istediğinize çok dikkat etmek gerekiyormuş

Kadın doğruyu mu söylüyor bilemem ama aile şirketinde çalıştım ve sıkıntı fazla oluyor.
Normalde 1 patronun oluyorsa aile şirketinde kaç tane aile üyesi varsa o kadar patronun oluyor, kimse burnundan kıl aldırmıyor ve bazen hepsi farklı şeyler istiyor. Birinin istediğini yapınca diğeri neden yaptın diyor vs vs en azından benim çalıştığım yerde böyleydi.

Ben açıkçası oradan ayrılmış, çıkarılmış ya da istifa etmiş birinin beyanlarına başvurmazdım. Pekala başka birinin orada çalışmasını istemeyebilir, kişisel sorunları olmuş olabilir, kin güdüyor olabilir zarar vermek amacında da olabilir. Bu kadar taciz olayında kimsenin dava açmamış ya da bunu dillendirmemiş olması internette bu kadar kolay bilgiye ulaşılması da enteresan ben kendim deneyimlerdim sanırım

Kadın doğruyu mu söylüyor bilemem ama aile şirketinde çalıştım ve sıkıntı fazla oluyor.
Normalde 1 patronun oluyorsa aile şirketinde kaç tane aile üyesi varsa o kadar patronun oluyor, kimse burnundan kıl aldırmıyor ve bazen hepsi farklı şeyler istiyor. Birinin istediğini yapınca diğeri neden yaptın diyor vs vs en azından benim çalıştığım yerde böyleydi.
Herşey yalansa dahi sırf bu yüzden istemezdim. Ben gitmeden önce aile şirketi olduğunu bilmiyordum

Karşınızdaki kişi profesyonel bir bakış açısına sahip değil. Hiç kimse tanımadığı birine oturup bir saat bunları anlatmaz. Anlattıkları doğru varsayarak o şirket bağlantısıyla iletişime geçen birinden hiç korkmadan bu kadar detay dökmesi mantıklı değil. Olan olmuş bu iş için ama profesyonel davranmazsanız çok zorlanırsınız iş hayatı kişiseldir. O kadın belki mesafesini koruyamadı belki bambaşka şeyler vardı bilemeyiz. Diğer konuda aile şirketine sıcak bakmıyorsanız kurumsal şirketlere başvurun

Ailesinin gayrimenkul şirketinde çalışmaya başlamış. Artık ailemle olacağım dedi. Bir de yaşadığı olaylar son 5 6 ay içerisinde gerçekleşmiş

o zaman linkedin profilinde o şirket cidden neden duruyor ki

bir de madem kendisi de aile şirketinde çalışabiliyor, bunlar yaşanırken neden tahammül etmiş

geçmiş gitmiş boş verin ama bundan sonraki adımlarınızda tek bir kişinin iddiaları ile hemen gemileri yakmayın

Kadina hemen inanmanızı dogru bulmasam da aile şirketinde çalışmak istememenizi hakli buluyorum. En yakin arkadaşım aile şirketinde çalışıyor. Kredi ödüyor olmaları elini kolunu bağlıyor ancak kredi bittiği gibi istifa etmeyi düşünüyor.

Nasipten öte yol yok canım, nasibiniz orada olsaydı bu iş olurdu zaten. Herşeyin hayırlısı, kısmet değilmiş. Ne yollar açılır inş

1 yıl 8 ay çalışmış bu kadın. 1 ay önce istifa etmiş.
Ben yanlış söylüyordur denedim yanlış anlamayın ben sadece gene de bi bakardım dedim. O kadar anlattıklarına madem kötüymüş istifasını çok önceden verebilirdi insan öyle bi şirkette 1 yıl 8ay çalışır mı ? Ben 2. 3. Ayda basardım istifamı o 2 ,3 ayda baska iş arama süresi yani..

Herkese selamlar,
Buraya 2 gün önce çok heyecanlıyım diye bir konu açmıştım. Büyük bir firmaya iş görüşmesine gitmiştim. Ve olması için çok dua etmiştim. Bugün detaylı görüşme için davet aldım. Fakat gitmeden önce dün akşam bir araştırma yapmak istedim. Linkedin uygulamasından daha önce bu firmada çalışan kişiler e ulaşmaya çalıştım. 1 ay önce istifa eden ik ya ulaştım. Ve duyduklarım karşısında şok oldum. Hiç tanimamasina rağmen 1 saat telefonda bana firmadan bahsetti.
Size paylaşıyorum. 1 dakika geç kalma durumunda 1.5 saat mesai ücreti kesiliyor. Aile şirketi, 3 erkek kardeş sahibi.Onların çocukları, akrabaları firmada çalışıyor. 150 kişinin çalıştığı bir firma. Kalite müdürü kızı , imalat müdürü damadı, montaj sorumlusu kayınpederi .... böyle uzuyor liste..
Tüm fabrika kameralar ile izleniyor. Sırf bunun için çalışan biri var. Kadınlara neden tuvalette 15 dakika kaldın diye hesap soruluyor. Ve en önemlisi bu kadın asansörde esas patronun tacizine uğramış. Esas patron 1 ay önce vefat etmiş. Çok şanslısın dedi. Ik olduğu için geçmiş istifaları incelediğinde hepsinin küfür ve hakaret duyduğu ve taciz edildiği için istifa etmişler. Taciz yaşayan kadınlar için de aranmasaydı yorumu yapılıyormuş. Çünkü aile şirketi ...
Bugün görüşmeye dahi gitmedim. Bu işi o kadar çok istemiş ve dua etmiştim ki. Neyi istediğin çok önemliymiş. Ben gitseydim muhtemelen kabul edilecek ve bugün istifamı verecektim.
Lütfen sizler de benim yaptığım gibi yapın. Linkedin gibi kariyer sitelerinden işe başlamayı düşündüğünüz şirketlerin eski çalışanları ile iletişim kurun.
Iyi ki kontak kurmuşum diyorum
Edit : bu firmanın sahibi sektörde çok tanınan bir isim. Işten ayrılanlara sektörde ekmek yediremeyen biriymiş. Bu da benim görüşmeye gitmeme engel oldu açıkçası.
bana iftira atıyor gibi geldi işten kovulduysa

Çok iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum, iş hayatı kurtlar sofrası gibi bazı sektörlerde özellikle, bu yüzden her duyduğunuzu ciddiye almamalısınız, burada ki tek sıkıntı aile şirketi olması bence. Duyunca direk kaçmakta fayda var zira patrondan geçilmiyor bu tarz şirketlerde🥴

Çok iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum, iş hayatı kurtlar sofrası gibi bazı sektörlerde özellikle, bu yüzden her duyduğunuzu ciddiye almamalısınız, burada ki tek sıkıntı aile şirketi olması bence. Duyunca direk kaçmakta fayda var zira patrondan geçilmiyor bu tarz şirketlerde🥴
Ben zaten aile şirketi olduğunu bilsem uzak dururdum yine de. Çünkü igrenc bir deneyimim oldu bu konuda

peki bir ay önce işten ayrılan bu kişiye neden inandınız desem

anlattıkları işleyişten çok kişisel iddialar

olmamıştır demiyorum olmuştur belki de neden bunları sizinle paylaşmış, eski patronlardan intikam almak için mi
Bence doğrudur. Şahsen benim çalıştığım yerde öyle şeyler var ki, birisine anlatsam 'yuh artik,abarttın bence biraz' der.
Kadın çıkmış gitmis işten, bu kızın işe girişi de şirketi olumlu ya da olumsuz hiç etkilemeyecek. Nasıl bir karı olabilir ki yalan soylemesinee

Işten atılmış ve iş yerini kötülüyor olabilir mi, 1 saat iş yerini kötülemesi hiç mantıklı gelmedi

Bence doğrudur. Şahsen benim çalıştığım yerde öyle şeyler var ki, birisine anlatsam 'yuh artik,abarttın bence biraz' der.
Kadın çıkmış gitmis işten, bu kızın işe girişi de şirketi olumlu ya da olumsuz hiç etkilemeyecek. Nasıl bir karı olabilir ki yalan soylemesinee

İntikam

Malum soğuk yenir

Kurumsallarda da var o heryer aynı. Siz yine de başkalarının lafıyla hareket etmeyin. Doğru veya yalan siz ne istiyorsanız onu yapın.

Son düzenleme:
Back
X