Ne kadar "Hayır" demeliyiz

ebrulife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
16
1
3
Merhaba arkadaşlar,

Çocuğum 1,5 yaşında bütün gün beraberiz. Nasıl ediyor nasıl yapıyorsa ilgi çekmek için bilmiyorum en yapmaması gereken şeyleri yapıyor en istememesi gereken şeyleri istiyor. Hal böyle olunca ağzımdan hayır kelimesi olmaz kelimesi eksik olmuyor. Ne yapmalıyım yardım lütfen?

dikkatini başka bir yöne çekin.aaaaaa bak burda ne varmış gibi...alakasız bir şey de olabilir.açın tülü camdan baktırın.kuş geçti kedi gelecek bekleyelim vs vs............

Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama sonrasında aklında hep o var illa ki yapacak istediğini, bir de dikkatini çok zor dağıtabiliyorum kanmıyor kolay kolay

benimde oglum 15 aylik,ben dur diyorum hayir yerine.mesela dolabin kapaklarini aciyor ve acmasini istemiyorum diyelim.beraber dolabin kapagini kapatiyoruz `annecim kapak kapali kalsin coraplar uyuycakmis icerde`diyorum.acma dedigimiz zaman ac komutu olarak algiliyormus bebekler.kapali kalsin,cici yapalim vazoya orda guzelce bize baksin..gibi seylerle telkin etmeye calisiyorum ama gercekten bazen sabir zorlamiyor degil sipa.

İlgisini başka bir yöne çekmeye çalışmak, sarılıp kucağa almak işe yarayabilir. Çünkü sürekli hayır demek uzun vadade çocuğun iletişimde sizi tamamen devre dışı bırakmasına veya öfkeli davranmasına neden oluyormuş. "Waldorf yöntemiyle çocuğumu büyütüyorum"diye bir kitap okumuştum, kitaptan çıkardığım özete ilişkin maddeleri blogumda yayınladım. Dilerseniz göz gezdirebilirsiniz.

http://anneceblog.blogspot.com.tr/2015/01/alternatif-okullar-ve-waldorf-metodu.html

Back
X