- 2 Kasım 2023
- 3.117
- 5.778
- 78
- 31
Bence erken değil. Eski eşin babalık yapmaması çok üzücü. Boşnamak ayrı çocuk ayrı. İnsan evladını nasıl görmez anlamıyorum.Merhaba 5 yaşında oğlum var. Eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Yeniden evlenme asamasindayim. Oğlum eş adayimi iş arkadaşım olarak tanıyor ve seviyor da. Ancak bu durumu oğluma nasıl aciklamaliyim, pedagogdan randevu aldim destek alacagim yine de bu konuda önerilerinizi bekliyorum.Resmi olarak 1 sene önce bosandim ancak bosanma davası 4 sene önce açıldi. Yani 4 yıldır çocuğum benimle. Baba görmediği için hayatında bir baba figürü yok. Su an sadece dede var. Anaokuluna gidiyor ve arkadaşlarının babalarını anlatıyor son 2 haftadır da ağzından sıklıkla baba kelimesi çıkıyor. Baba özlemi içerisinde olduğunu hissediyorum. Dedesini seviyor ancak yetersiz kalıyor erkek çocuğu enerjisine yetismek kolay olmuyor. Top oynamak istiyor koşmak istiyor bunları dedesiyle yapamıyor. Bunun dışında evlilik delisi değilim memurum ve kendi paramı kazaniyorum kimseye muhtaç değilim bosandigim şahıstan nafaka almadan çocuğuma bakıyorum çocuğum benim için çok kıymetli güvenmediğim bir insanı yanına yaklaştırmam evlilik düşündüğüm kişiyle 3 yıldır aynı yerde calisiyoruz son 1 yıldır bu sürecteyiz. 3 yıldır sabahtan akşama kadar aynı ortamda olduğum için gozlemleyebiliyorum. O da bosanmis biri ve yaşlarımız 40 42 cok genc de degiliz. Son olarak tercih yapacak olsam tabiki çocuğumu seçerim.
Ben sadece şuna önden bakın diyebilirim eş adayınız çocuklara aşinamı. Çocuklu hayata. Şôyleki yeni evli gibi olmayacaksınız haliyle hemen çocuklu bir aile olmuş olacaksınız. Ben diyorum bazen bebeklikten büyütünce Allah bir sbaır veriyor hem de çocugu tanıyorsun tahammül kapasiten vs artıyor. Durduk yere beş yaş çocuk g8rsem mesela markette dediği olmayınca ağladı diyelim itici şımarık gelebilir çocuk. Halbuki çocuk onyani konuşur sınırı ayarlar başka açıdan gönlünü alır ayarlarsın. Ama çocuğa aşina olmayan biri bu çocuk ne biçim vs diyebilir.
Ya da evde yakınlaşmalara insan kendi çocuğu varken dikkat ediyor . Adam bu duruma uyum sağlayacak mı. Belki başta çocuk sizin sarılmanızı vs garipser mı sizi kıskanır mı, o evrede eş adayınız nasıl davranır. Özetle adam çocuklu hayata girecek. Bence pedagoğa ayrı bir gün de eş adayınız ile siz gidin çocuk olmadan. Nelere dikkat edilecek ne bekliyor vs diye.
Yoksa dört sene olmuş gayet eğlenebilirsiniz. Hatta evlenin. Benim kv evlenmemiş. E çocukların kendi hayatı var. Zor yani. Keşke evlenseymiş.
Onun dısında zaten dikkatli bir anneye benziyorsunuz. Cocuğunuzu ezdireceginizi sanmıyorum. Bir bu şekilde evlenene denk gelmiştim. Çocuk biraz tombuldu. Salak adam az yemek yiyecek kilo verecek bana sôz verdi diyordu lokmasını sayıyor çocuğun bedenini küçümsüyir saćmalık. Annesi de memurdu hiç adama ses etmedi. Çocuğunu seviyordu ama adam gitmesin diye de alttan alıyordu.
Halbuki öz baba bile ez yiyecek dese on yaş çocuğa annesi azarlar ne saçmalıyorsun diye