Bebek Beslenmesi ne kadar mama vermeliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gul92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
243
40
68
kızlar mrb bebeğim 1 aylık hem emziriyorumhemde mama veriyorum ama mamayı günde ne kadar vericeğimi bilemedim sütüm var yok değil ama mamayla destekliyoruz siz bu konuda tecrübelerinizi sölermisiniz

Eger emziriyorsan gunde iki kere verebilirsin . Gece agliyor mu peki.?aksam yatmadan once verebilirsin 1 kere hem ac olmadigi icin daha uzun uyur

canım benım bebek ırı doğmuştu ve doktor tavsıyesıyle başlamıştım mamaya.her emzırmenın arkasından 30 cc verıyordum içiyordu benım oğlan.sonra 40- 50 cc dıye artırdım.ama malesef 8 kez falan verıyordum gunde.benım sut ne yaparsam yapayım artmadı

O zamn sen bayagi mamayla besliyorsun .sut cok geri planda kaliyor .mama paketlerinin uzerinde gunde kac kez kac cc vermen gerektihi yaziyor. Mutlaka biliyorsundur. Ona gore sut verme oranina gore azaltabilirsin. Fazla vermeni gerektirecek bi durum uok.zaten icmez yada kusabilir

çoğu kişi senin gibi yapıyormuş bende öle yaptım bugün ama çok geliyo doyduğu için hemen uyuyakalıyo

sölediğin mantıklı canım ama mesela kaç cc olabilir
Bebeginin ayina gore mama paketinin ustunde kac cc yaziyor ona gore vereceksin zaten ac oldugu icin bitirir . Belki az biseyini birakir emziriyorsun ya birazi kalabilir . Ozellikle bi tur aksam yatarken ver hem bebek doydugu icin iyi uyur hem sen rahat yatarsin .emziriyorsun diye gunde 2 veya 3 kere verebilirsin.ne kadar emziriyorsun bilemiyorum. Sutun cokmu az.yani bebek bosuna emiyorda olabilir. Aslinda bunu anlayabilirsin. Emerken iyi gozlemle yutkunmalarjndan takip edebilirsin az bucuk

Canım benim bebeğimde iri ve aynı durumdayız günde sadece 2 öğünde göğüslerimden süt akiyor ve bayagi emiyor ama onun dışında sütüm hiç gelmiyor. Doktorumuz bana da her emme sonrası 30cc dedi. Ama doymuyor minigim. Hasta olacak diye aklim cikiyor. Sütüm gelmiyor diye meme vermedigimde mamayi 30cc degilde 60cc mi yapmaliyim ona karar veremedim bende. Çünkü doktor emme+30cc mama dedi. Ben çoğu öğün sadece 30cc mama veriyorum

canım doymuyor olabılır.sen once guzelce emzır.arkasından 50 cc yap bakalım ıçecekmı.benımkıde yetme sonra 30 cc.doktorun bırı sen 75 cc yap bakalım ne kadarını içecek dedı.maşallah benımkı nerdeyse bıtırmıştı.ne kadar ıçıyorsa o kadar ver dedı doktor.çocuk kendı belırlesın dedı.ondan sonra kılo alımı ıyleştı oğlumun.bırde oyle dene bakalım canım

Canim sabah emmedigi icin mamayi 70cc verdim doymadi bile ama 15 20 dk sonra tüm içtiğini tazikli bir şekilde kustu ne yapacağımı bilemiyorumki artık ya doymuyor diye fazla veriyorum çıkarıyor. Doyuyor diye vermeyim diyorum ağlaması beni mahvedio bir türlü sakinlesmiyor mecbur veriyorum nasıl oturtcam bilemedim ya

anladım canım.gerçekten ınsan ne yapacağını şaşırıyor.allah kolaylık versın.bır kaç kere daha ver bakalım 70 cc onuda kusarsa fazla gelıyor demektır.zamanla oturuyor canım bu işler.sabret zamanla çozeceksın bebışın ısteklerını.

ya benimkide kustu ilk zamanlar annem dedi normal midesi genişler sonra alıştı heralde ama ben emzirme+30 cc mama veriyorum çünkü benim sütüm var yok değil ben sadece mamayla desteklemek istedim tercih meselesi doktorlara bile sölemedim :)

Kızlar ben dün sağlık ocağında topuk kanı aldırmaya gittim kilosu doğum kilosuna ulaşmış. Mama veriyorum deyince kes lütfen dedi. Vücudun bebeğine yetecek sütü üretecek dedi. Ben biberonla mama verdiğim için bebeğim şuan emmekte zorlanıyor ama tekrardan öğrenecek. Ben emmeyi bilemiyor sanıyordum ama biberon yuzundenmis.memeyi Ağzına aldiktan sonra 1 2dk emiyor sonra bekliyor geveliyor ve memede uyuyor emmiyor düzgün. Biberon gibi akacağını saniyormus yani zorlu bi süreç bekliyormus insallah becercem ama inanıyorum sütum de artti zaten.

öle canım ya biberonun rahatlığına alışınca mememi emmiyorlar ve sen meme yerine hemen biberona alıştırmışın normalde bebekler biberonu tutmaz meme ister hep ama alışır merak etme senin kokunu aldıkça alışır

Kızlar bebeğim 15 günde doğum kilosunun üzerine sadece 150gr koymuş çok az değil mi ya?

Kızlar bebeğim 15 günde doğum kilosunun üzerine sadece 150gr koymuş çok az değil mi ya?
Doğumdan sonra kilosu azalıyor. İlk kontrolde ne kadara düşmüştü. Ona göre hesapla. Benimki 250 gram düşmüştü mesela.

Bunun cevabini bebeğini gözlemleyerek bulabilirsiniz. Emzirdin doymadi 30 cc nin hepsini içti agliyor veya araniyorasa doymamamistir. Bir daha 30 cc ver. Ertesi gunde 30 cc yerine 60 cc yap içtiğini icsin kalani kalsin. Biberonda kalan bayat mamayida sakin verme .

Canım teşekkür ederim yazdiklarin icin ben 1.hafta kontrolunden sonra mamayi kestim sadece emziriyorum Allaha Şükür. Doktorumuz sütün emzire emzire artacak mamayi kes dedi. Öyle de oldu. Şimdi 1 aylık olduk çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…