sadece soylenen bır uyarı ıdı....ve her ne olursa olsun kufur edılemez....
helekı sevdıgını bıldıgınız ....yada sevdıgınız deger verdıgınız bır kısıden boylesıne bır tepkı gelınce ......zaten kırılgan bır yapım varken ıyıden yıkıp mahfedıyor...
ve o kufur karsılıgı sade bır ozurle gecıcegı yerde halen tavırlar yapılıyorsa ...
objektıf degıl ne olursa olsun...anlamayanda anlamıyor......
canım fırtına
İşte aslında önemli olan karşındakini tanımak..
"Diğerleri" tabirini o yüzden kullandım ben..
Tanımadığım birinin hayata bakışını,olaylara tepkisini bilmediğim için onu eleştirme hakkını kendimde görmem ben..
Bir bakarsın peşinden ayrılmaz ertesi gün ise yaptığın iyilikleri unutur seni yerlere çalar.. En güzeli var olan dostlara sarılmak,geri kalanları es geçmek..
Bende tarafım, dosttan taraf...
Bu güzel bir şey ama bir şartla...
Ben dostumun yanında sadece güç kazansın, kimlik kazansın diye yokum...
Yeri geldiğinde en büyük eleştiriyi benden alır...
Bunu kabul edemiyorsa o benim gibi değildir..
Kırılır mı?
Kırılabilir...
Bu onun olgun olmadığını gösterir, benim dost olmadığı değil...
Bende tarafım, dosttan taraf...
Bu güzel bir şey ama bir şartla...
Ben dostumun yanında sadece güç kazansın, kimlik kazansın diye yokum...
Yeri geldiğinde en büyük eleştiriyi benden alır...
Bunu kabul edemiyorsa o benim gibi değildir..
Kırılır mı?
Kırılabilir...
Bu onun olgun olmadığını gösterir, benim dost olmadığı değil...
sayın arkadaşım çirkin betty anladığım kadarıyla bir arkadaşına görüşlerini bildirmiş ve arkadaşı ona kırılmış . değilmi..(yanlışım varsa uyarın lütfen)
bende dıyorumki belki o anki psikolojisi ile alınmış olabılır.
sonuçta dostsunuz ve sizi tanıyordur.sizin onun kötülüğünü istemediğinizi bilir.ama insan hali alınabılır..
Belkıde betty gerçekten karşı tarafın dogru olmadığını düşündüğü bir şey söyledi..
olamazmı bu...
olabılır...
çünkü ben olayı bılmıyorum..
bende 2 tarafı düşünerek objektıf yorum yapamaya çalışıyorum..
İşte aslında önemli olan karşındakini tanımak..
"Diğerleri" tabirini o yüzden kullandım ben..
Tanımadığım birinin hayata bakışını,olaylara tepkisini bilmediğim için onu eleştirme hakkını kendimde görmem ben..
Bir bakarsın peşinden ayrılmaz ertesi gün ise yaptığın iyilikleri unutur seni yerlere çalar.. En güzeli var olan dostlara sarılmak,geri kalanları es geçmek..
Geçen gece, benimle ilgili bir konuda Elfiş hem dalga geçti hem de bazı gerçekleri gösterdi bana...
Kırıldım mı bilmem,sadece"git başımdan ya offfffff" dedim..:mymeka:
Acaba o da bu cümleme kırıldı mı diye düşündüm açıkçası..Çünkü ona bu eleştiriyi yapma hakkını ben vermiştim o ise sadece iyiliğim için konuşmuştu..
Ertesi gün baktım yine sıcak,yine dost..
Demek ki insan kendini bildikten sonra ilişki yine taze kalıyor..:lepi:
Geçen gece, benimle ilgili bir konuda Elfiş hem dalga geçti hem de bazı gerçekleri gösterdi bana...
Kırıldım mı bilmem,sadece"git başımdan ya offfffff" dedim..:mymeka:
Acaba o da bu cümleme kırıldı mı diye düşündüm açıkçası..Çünkü ona bu eleştiriyi yapma hakkını ben vermiştim o ise sadece iyiliğim için konuşmuştu..
Ertesi gün baktım yine sıcak,yine dost..
Demek ki insan kendini bildikten sonra ilişki yine taze kalıyor..:lepi:
Hangi konu Laliş o...
İnan hatırlamıyorum...
Ya farzedelim incindin Laliş ya da ben de incindim....
Bir ilişkinin ne kadar değerli olduğu birbirlerine "hiç incinmemesinde" yatmaz ki..
Bunu telafi edip edememelerinde yatar...
Herşeye rağmen seni seviyorum diyebilmektir hüner...
Konuyla hiç alakası yok, biliyorum sadece "küçük bir dip not"...
Hangi konu Laliş o...
İnan hatırlamıyorum...
Ya farzedelim incindin Laliş ya da ben de incindim....
Bir ilişkinin ne kadar değerli olduğu birbirlerine "hiç incinmemesinde" yatmaz ki..
Bunu telafi edip edememelerinde yatar...
Herşeye rağmen seni seviyorum diyebilmektir hüner...
Konuyla hiç alakası yok, biliyorum sadece "küçük bir dip not"...
akşam karşılaştığım bir olay yüzünden uzun uzun düşündüm bunu...
değer verdiğim kişilere karşı ne kadar objektifim diye...:uhm:çünkü galiba akşam olamadım...aslında objektif olamadığım insan hem yaş olarak benden büyük hem de kırılır diye korktum galiba...yoksa hep en sevdiklerime bile objektif olabildiğimi düşünmüşümdür ben...sen hatalısın, yanlışı sen yaptın diyebilmişimdir...:lepi::lepi:
insanın hayatında çok da yeri olmayan insanlar karşısında objektif olabilmesi çok daha kolay sanırım...zor olan, taraf gibi görünürken bunu başarabilmek...
hadi bakalım...düşünelim...ne kadar objektifiz...diğer insanlara karşı da en sevdiklerimize karşı da...
ben kendimi eleştireyim objektif olarak. bazen objektif oluyorum bazen de olamıyorum. kişiye göre değişiyor.yüzüne hatasını, dan, diye söylediğim de haklısın ,gerçekten bunu yapmamalıyım diyen var...birde söylediğim zaman,bozulan,hatta darılan da var. ne yapayım bu durumda kişiye göre davranıyorum. belki biraz politik oluyorum ama kaldıramayan kişiye söylemiyorum..en sevdiğim bile bazen çok alıngan oluyor,söyleyince. o ayarı da pek tutturamıyorum demek ki. insan biraz alıştırır söylerken değil mi. bende bazen o olmuyor. düşüncemi pattadanak söyleyincede... ayıkla pirincin taşını. şu ayarı yapmayı bir türlü öğrenermedim. bunu bildiğim için de çok hassas arkadaşlarıma söylemiyorum. ..
tercih meselesi tabi...
en hassas arkadaşlarımın anladığı dili bildiğimden kendimi kasmam ya da sumam gerekmez benim...hihoyyyt
örnek lale...herkes tanıdığı için onu örnek verdim...hemencik kırılır aslında...ama ben çenemi tutar mıyım...hayır...şakkıdışakkıdı
kırıyor muyum...hayır...kendisi öyle diyor tabi...
tercih meselesi tabi...
en hassas arkadaşlarımın anladığı dili bildiğimden kendimi kasmam ya da sumam gerekmez benim...hihoyyyt
örnek lale...herkes tanıdığı için onu örnek verdim...hemencik kırılır aslında...ama ben çenemi tutar mıyım...hayır...şakkıdışakkıdı
kırıyor muyum...hayır...kendisi öyle diyor tabi...
işte ben de arkadaşlarımın anladığı dili biliyorum.... alınacağını ve çok dert edeceğini ve bana kırılacağını biliyorum. herkes aynı değil. herkesden aynı tepkiyi bekleyemezsin. laaleye söyleyebiliyorsun demek.... ama benim o hassas arkadaşıma söyleyemezsin işte. söylediğin an,evden çeker gider.. denenmiş ve sonucu görülmüştür......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?