Ne kadar sürede iş buldunuz?

Şöyle afili güzel bir hikaye yazmayı çok istedim ama bende çok uzun uğraşlar sonucu iş buldum ve bulduğum işte çok iyi imkan ve şartlara sahip bir iş değil.
Öğrenme anlamında bana çok şey kattı. Bence başvuru yapın bir yandan da KPSS vs deneyin.
İnancınız varda dua edin.
Ağlamayın çünkü ne kadar ağlasanız da zamanı gelince oluyor.

Yani çok top okullara başvurduysanız gayet normal red yemek. Ben ilk 60 okuldan 10 okula başvurmuştum 1 tanesinden kabul gelmişti sadece onunda sıralaması 13 falan şuan. Yani daha düşükleri kabul etmedi mesela. Demek ki denk gelmedi ne diyelim. Aman zaten akademi demek red yemek demek gibi bir şey. Makaleleri gönderiyoruz dergiler reddediyor, doktoraya başvuruyoruz okullar reddediyor.. Zor zanaat.
Bir de yayınınız yoksa yayın yapmaya çalışın.

Yayınım var, süpervizörümle baya iş yaptık. Hah mesela o yayını red yedi iki kere, napacaksınız dediğimde kabul ettirene kadar yollayacağım demişti:)
Yani koskoca prof, o kadar ünlü o bile böyleyse herhalde benim de biraz daha sakin olmam ve bunları daha relax bi tavırla karşılamam gerekiyor.

Şöyle afili güzel bir hikaye yazmayı çok istedim ama bende çok uzun uğraşlar sonucu iş buldum ve bulduğum işte çok iyi imkan ve şartlara sahip bir iş değil.
Öğrenme anlamında bana çok şey kattı. Bence başvuru yapın bir yandan da KPSS vs deneyin.
İnancınız varda dua edin.
Ağlamayın çünkü ne kadar ağlasanız da zamanı gelince oluyor.

Evet sonra düşününce saçma geldi şimdi, sonsuza kadar evde kapalı kalacak değiliz değil mi
Herkese bir yerden çıkıyor, yeter ki denemeye devam edelim
İnş bugünleri hatırlarım da gülerim iyi bir yere gelince

Nasıl kendini sakin tutuyorsun peki?
Herkes geç kalmışım gibi hissettiriyor.
Anlamıyorlar ki ben içten içe zaten daralıyorum.
Napiim kız, sağa sola mi saldirayim :))
Şimdi yine işim var, işimi-ortamimi sevmesem de bazı artıları var, maaşımdan memnunum.
İyi tarafından bakıyorum.
İş cikislarini gönlüme göre degerlendiriyorum,
Takvimleri kalpliyorum, zaman çabuk geciyior.
Nisan- 23 nisanda kampa gideyim,
Mayis- 1mayista Nevşehir'de gideyim,
19 Mayıs'ta kamp yapayım
Haziran- ramazan tatilinde batı karanenize gideyim
Temmuz- 15 temmuzda yakına kampa gideyim, Ağustos- kurban bayramında memlekete gidip yanındaki şehirlerde kamp yapayım.
Eylülde 3 gün yıllık izni kullanayım,
Ekim- kasımı bekleyeyim
Kasim - yıllık iznimin 5 gününü kullanıp yuttdiisna gideyim
Aralık-ocak-subat-mart k.çimin üzerine oturup yeni sezonu bekleyeyim😋😋
Paramin 3te birini ayirip gelecek sene gerçekleştirmek istediğim hayalim için biriktiriyorum...
Böylece sevmediğim işte calismak beni o kadar da üzmüyor...
Hadi bu sene isim var. Geçen sene tam 1 sene işsiz kaldım. Birkaç aylık dönemsel işlerde calistim, bazen günlük partttime olarak çalıştım falan... Yine de çok umutsuz değildim çünkü elbet bir gün is bulunuyor ve o gün bütün işsiz gecirdigin zamanları unutuyorsun. Bunu Bilecek kadar deneyim sahibiyim önceki yıllardan :))
O hepten işsiz zamanlarda da yine az çok kendime yetecek param vardi- parttime işlerden. Yine bu vesileyle beni bedavaya yurtdışına gönderecek Erasmus plusa falan katılmıştım. Yine öyle böyle bir şekilde degerlendirmistim işsiz zamanlarımi.
Geçeceğini bilerek... Hazır bosum diye kendime vakit ayırarak...
Bence sen de onu yap. Şu an annenlerin yanımdasın sanırım.bak,yıllardır nasıl zorlu bir okuma sürecin oldu, bu kısacık zamanı biraz kendine verecegin tatil gibi düşün.
Başvurularını yap- günde gerektiği kadar vaktini buna ayır...ama kalan zamanında da bunu düşünmek yerine seni mutlu edecek şeyler yap. Mesela akedemik kitaplar hariç roman tarzı kitaplara basla, kendine challange yap imbd en yüksek puanlı yüz filmi izle, uygulama indir ve her gün squat yap plank yap, 30 günde bacak açma egzersizi yap...bilgisayara Sims yükle, yarın yokmuş gibi ev diz 😂😂 ya da ne bileyim,neyi zamansızlıktan yapamadiysan onları yap işte

2009 yilinda vir Ivy League okulundan kabul aldim. Basvuru yapmamistim daha ve once hocayla konustum. Yabanci ogrenci alirken dusunduklerini cunku Toefl'dan iyi alsalar bile konusamadiklarini, dil yuzunden basarisiz olduklarini soyledi. Ivy league dedim beni niye kabul etsin, ama hoca beni pek sevmis olmali o kisacik sohbette. Basvurular arasinda basvuruma bakmis gorememis, bana email atti basvurunu yapmamissin yap diye. Butunlesik doktora programina basvuru yaptim ve kabul alan sanirim tek turk ogrenciydim o zaman o tarihe kadar. Hafif bir sok yasadim ama. Bir bilgi formu yollamislardi inanamazsin , bizdeki tek kredi diger okullarda uc krediye denk gelir, dersler agirdir:)) Ama mesela o donemde altlarda olan bir okula da basvurmustum ve red yemistim.
Hangi ogrencinin ne zaman basarili oldugunu bazen kesitremeyebiliyorsun. Kulturel sok, arkadas edinememe, danisman ile uyumsuzluk vs vs o en basarili ogrencileri bazen dibe cokertebiliyor. Kendine guven ve yoluna devam et, sadece herkes red aliyor unutma. Bu donemde red olma orani da ah cok ama corona yuzunden buyuk ihtimal ile, okullardaki para azaldi, cesitli nedenler ile gelirlerini epey kaybeden bolum var.

Tamam 4te pes etmiyorum o zaman:)
Ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum şu an daha fazla redler de gelecek diye.
Sanırım YLdaki gibi kolay olacak sandım:)
Tabi ki, ben emeklerin ziyan olmayacağına inanıyorum. Siz devam edin başvurmaya eminim belki aynı anda birkaç yerden kabul alacaksınız :)

Hemen buldum ama girmedim.

Diyetisyenim. Ozel hastaneler o zaman 12 saat calismaya part time maasi veriyordu. Full time iste 24 saat oluyor diyorlardi. Suan nasil bilmem.
Ben de ascilik yapayim bari diye mutfakta calismaya basladim 1 aylik basarisiz is arama surecimin sonunda. 10 sene oldu neredeyse.

ben de ustuste redler aliyorumm nasil da hevesliydik :(

ya ben masterdan sonra calismaya basladigim icin cok asiri koymuyor yani yine uzuldum ve dustum yalan yok ama ikinci bi opsiyon bence iyidir. alanin cok guzel bence is bakin bi yandan secenek olmasi acisindan iyi gelebilir bu donem.
ama tabiki umarim oncelikle bi phd olur:KK200:

Hemen buldum ama girmedim.

Diyetisyenim. Ozel hastaneler o zaman 12 saat calismaya part time maasi veriyordu. Full time iste 24 saat oluyor diyorlardi. Suan nasil bilmem.
Ben de ascilik yapayim bari diye mutfakta calismaya basladim 1 aylik basarisiz is arama surecimin sonunda. 10 sene oldu neredeyse.

Bana da hiç beklemediğim bir yerden gelse <3

ben de ustuste redler aliyorumm nasil da hevesliydik :KK43:

ya ben masterdan sonra calismaya basladigim icin cok asiri koymuyor yani yine uzuldum ve dustum yalan yok ama ikinci bi opsiyon bence iyidir. alanin cok guzel bence is bakin bi yandan secenek olmasi acisindan iyi gelebilir bu donem.
ama tabiki umarim oncelikle bi phd olur:KK200:

Ben de zihnen yoruldum aylardır bu mevzuyla uğraşıyorum

Bu yıl 5 devlet mülakatına girdim. Sonuç olumsuz. 6.ya girebilirdim. Atanamıcam nasılsa diyip girmedim. 1,5 yaşında Çocuğum var herkes boş ver işi şu an diyorlar. Özeli de ben istemiyorum.

Back
X