Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Oğlum 8. Ayına girmek üzere bu zamana kadar arı mama yediriyordum ama artık daha besleyici daha tok tutucu şeyler yedirmek istiyorum. Şimdi bir çoğunuz yemek yedirmeye başla diyecek yada çorbalara başla diyecek onları da yapıyorum ama engelli bir anne olduğumdan dolayı evde yemek işini çoğunlukla eşim hallediyor yardımcı olabilecek kimsemde yok. Yani kısacası tarif edebileceğiniz daha kolay ve pratik mamalar var mı? Teşekkürler şimdiden
Oğlum 8. Ayına girmek üzere bu zamana kadar arı mama yediriyordum ama artık daha besleyici daha tok tutucu şeyler yedirmek istiyorum. Şimdi bir çoğunuz yemek yedirmeye başla diyecek yada çorbalara başla diyecek onları da yapıyorum ama engelli bir anne olduğumdan dolayı evde yemek işini çoğunlukla eşim hallediyor yardımcı olabilecek kimsemde yok. Yani kısacası tarif edebileceğiniz daha kolay ve pratik mamalar var mı? Teşekkürler şimdiden
hipp'in yulaflı ve yedi tahıllı mamaları onları deneyebilirsiniz. hep pratik hem de besleyici. bu mamayı ister devam sütüyle ister meyve suları ya da meyve püreleriyle hazırlayabiliyorsunuz. hatta çorbalarına koyup daha çorbayı daha doyurucu yapabilirsiniz
Sütlü irmikli yada tahıllı meyveli mamalar falan var onlardan alabilirsin .. Bide yoğurt verebiliyorsan içine badem ceviz fındık (tabi kavrulmuş olmayacak) ez böyle havanda un gibi olsun yoğurdunun içine azıcık azıcık koy bağışıklığına iyi geliyor doktorum önermişti bana..
Arkadaşların dediği gibi tahıllı mamalara ben de katılıyorum. Ayrıca sebze pürelerinin için zeytinyağı ve tereyağı katabilirsiniz. Çok besleyici yağlar bunlar. Ama tabi 1-2 çay kaşığı kadar.