Ne manyaklar var ya hu!

Offf son zamanlarda toplum bu kadar nasıl cahilleşti anlamıyorum ki
Bunun benzeri şeylerle dini konularda da denk geldim (detaya inmeyeceğim ban yemeyelim gece gece )
İnsanlar koşulsuz sorgusuz inanıyorlar ve etrafına da dayatıyorlar en alakasız görünen olay bile öyle bir yere bağlanıyor ki insan şaşıyor aynı Kemal Sunal örneğinde olduğu gibi.
Açıkçası artık saçma sapan paylaşım yapanlara kaynak soruyorum arkadaş gönderdi deyince de bu asılsız körü körüne inanıp başkasına gönderme diyorum bazısı alınıp küsüyor aman çok da tın :D

Mantar gibi türüyorlar bir bitemediler.Bunların bir de Adile Naşite laf eden versiyonu vardı Akp sözcüsü imam ....... yaparsa cemaat ...... yaparmış hesabı aynı kötü zihniyet aynı yobaz düşünce velhasıl cahillik başa bela gerçi kendi kutsal kitabını bile doğru düzgün okumayan bir toplumdan okumasını beklemekte hata..

Ama dur 2 satır yazayım. Yazmazsam uykum kaçar :)))

Sosyal medyada hep gözüme çarpan ( yeni değil ama 10 yıldır falan ) dikkat, sorgu ve zeka gerektiren konularda her gördüğünü mal bulmuş mağribi gibi hatta ilk kendisi tespit etmiş gibi paylaşanlardaki özgüven, meydan okuma, dayatma, üstünlük kurma, rekabet etme duygusu konunun doğrusunu ve aslını astarını bilenlerde yok. Sadece bir yerlerden Kopyaladıkları Caps ya da 2 satır yazıyı beğenen bir başka taraftar bulduklarında yaşadıkları ego patlamasıyla yaptıkları tantanadan ayırıp doğrusunu duyurmak imkansız bir hal alıyor. Hele bir de yanlışı teyit eden bir de azınlık hayran kitlesi varsa gerisini siz düşünün..

Uzun süredir Sosyal medya kullanmıyorum bu sebeple ve WhatsApp durum mesajlarına bile bakmıyorum artık..
Çünkü sinirimi bozuyor milletin birbirine laf sokma yarışı...

Oysa ne kadar kolay 'küçükhanımefendi' 'küçükprens' olmak insanlar için profil arkasında..

Ve o profillerin arkasında sadece kendini merkez alan vicdani erozyonlar var. Ve zİyadesi ile 'kendine acımak' var aslında..

Çoğu zaman Bdv de yorum yapmam.. yaparsam da ya katkı sağlamalı ( bu başlıktaki gibi ) mesajım ya da insanların zekasını küçümseyen tepeden tepeden konuşan sahici olmayan insanlara tepki göstermek olmalı..

2. Durumda tuhaf olmaya başladı. Yorum yazmışım..
Yani bana toslamış konu sahibi güzel güzel atıp tutarken. O öyle değil böyledir demişim bende..sonra konusu kapanmış.. özelden mesaj yazıp had bildiriyor.. falan falan işte konudan bağımsız..

Konu başlığında bahsi geçen manyak!
Bu benim bir arkadaşım malesef
Şu sosyal içerikli whatsap mesajlarından birini banada gönderdi
Neymiş kemal sunal bir dönemin sosyal katiliymiş kültürümüze büyük zararlar vermiş
Yahu katilin tanımı mı değişti adam ne yi katletmiş
Hani izlemesemde adamın iyi bir oyuncu olduğunu filimlerininde sosyal içerikli olduğunu ve bunun bizat bizim toplumumuzu yansıttığını düşünüyorum
Size dayatılanı bu kadar mı safça kabul edersiniz
Kadına bir daha bana hiçbir konuda mesaj atma diye yazdım
Hatalı olabilirim ama böylelerini çevremde istemiyorum
Dert oldu akşamdan bu yana paylaşmak istedim
Seni cok iyi anlıyorum, APTAAAAAAAL diye bağırmak geçiyor içimden böylelerine.

Ama dur 2 satır yazayım. Yazmazsam uykum kaçar :)))

Sosyal medyada hep gözüme çarpan ( yeni değil ama 10 yıldır falan ) dikkat, sorgu ve zeka gerektiren konularda her gördüğünü mal bulmuş mağribi gibi hatta ilk kendisi tespit etmiş gibi paylaşanlardaki özgüven, meydan okuma, dayatma, üstünlük kurma, rekabet etme duygusu konunun doğrusunu ve aslını astarını bilenlerde yok. Sadece bir yerlerden Kopyaladıkları Caps ya da 2 satır yazıyı beğenen bir başka taraftar bulduklarında yaşadıkları ego patlamasıyla yaptıkları tantanadan ayırıp doğrusunu duyurmak imkansız bir hal alıyor. Hele bir de yanlışı teyit eden bir de azınlık hayran kitlesi varsa gerisini siz düşünün..

Uzun süredir Sosyal medya kullanmıyorum bu sebeple ve WhatsApp durum mesajlarına bile bakmıyorum artık..
Çünkü sinirimi bozuyor milletin birbirine laf sokma yarışı...

Oysa ne kadar kolay 'küçükhanımefendi' 'küçükprens' olmak insanlar için profil arkasında..

Ve o profillerin arkasında sadece kendini merkez alan vicdani erozyonlar var. Ve zİyadesi ile 'kendine acımak' var aslında..

Çoğu zaman Bdv de yorum yapmam.. yaparsam da ya katkı sağlamalı ( bu başlıktaki gibi ) mesajım ya da insanların zekasını küçümseyen tepeden tepeden konuşan sahici olmayan insanlara tepki göstermek olmalı..

2. Durumda tuhaf olmaya başladı. Yorum yazmışım..
Yani bana toslamış konu sahibi güzel güzel atıp tutarken. O öyle değil böyledir demişim bende..sonra konusu kapanmış.. özelden mesaj yazıp had bildiriyor.. falan falan işte konudan bağımsız..
Doğru ya siyasette yoksun göremiyorum seni
Bana kalırsa siyasette olmalısın;)
Hiç pişman değilim tepki gösterdiğim için

böylelerinin düşüncelerini etraflarına enpoze etmelerine hiç tahammülüm yok

Çok saygıdeğer, mükemmel bir oyuncudur Kemal Sunal. Vefat ettiğinde çok üzülmüş ve ağlamıştım.
Eğitim seviyesi, oyunculuk ödülleri adamın kariyerini anlatsam kitaba sığmaz. Allah rahmet eylesin.
Dönemin en komik bel altı vurmayan insanları güldürmeyi başarabilen bir adamdır kendisi.

Bu tip insanları çevremde barındırmazdım.

Valla listemde olan birçok kişi alakasız şeyler yolluyor ister grup konuşmalarında ister özel siyasi sosyal ne olursa ama hiç bu kadar dert etmiyorum o insanım düşüncesini değiştirebilir miyim hayır insanları da düşünceleri nedeniyle silsem etrafımda kimse kalmaz ha tamam çok önemli biri değildir yazma bana demişsinizdir de bu kadar da dertlenip konu açacak bir olay yok bu ülkenin çoğunluğu zaten Kemal Sunal'ın değerini biliyor

Kemal sunal gibi bir adam birdaha gelir mi bu dünyaya be.. ölmüş adamın arkasından konuşacağına o beynine bi reset atsın
Bence..

Komedinin kralıydı o öldüğünde küçüktüm çok ağlamıştık annemle birlikte.

Hala daha Kibar Feyzo'yu bıkmadan izlerim, o kadar derin, o kadar tokat gibi cesur bir film ki; o faşo yazısındaki ters Ş, o düzeni umumi tuvaletle anlatış.. Senaryo, oyunculuk...
Valla konu, konudan-konuya atlatıp banlatma potansiyelli bir konu S su-doku ,baştan diyeyim de :)
Evet, maalesef böyle önüne geleni "Neyi paylaşıyorum ben ya?" demeden paylaşan tayfa da var, çok acayip şeyler gördüm, insanlar kimlere kimlere dil uzatıp laf atabiliyor, rahmetli Kemal Sunal'a da sallamışlar işte. Sil yolla gönder tamam.
Yok cancağazım banlanmaz umarım kimse:KK53:

Valla listemde olan birçok kişi alakasız şeyler yolluyor ister grup konuşmalarında ister özel siyasi sosyal ne olursa ama hiç bu kadar dert etmiyorum o insanım düşüncesini değiştirebilir miyim hayır insanları da düşünceleri nedeniyle silsem etrafımda kimse kalmaz ha tamam çok önemli biri değildir yazma bana demişsinizdir de bu kadar da dertlenip konu açacak bir olay yok bu ülkenin çoğunluğu zaten Kemal Sunal'ın değerini biliyor
Heralde anlatamadım
Benimde etrafımda birsürü gereksiz mesaj gönderen insan var bu konuda pasifimdir asla geri dönmem bile
Lakin bunun gibi mesajlar düşünceler bir ideolojinin dayatması karalaması kendi doğrularının asla yargılanmaması içindir
Biri bana kemal sunalı sevmiyorum izlemiyorum diyebilir bu çokta üzerinde durulması gereken birşey değildir
Çünkü bu kişinin kendi tercihidir
Bu gibi mesajlar ise şahsın ve tarafı olduğu ideolojinin dayatmasıdır
Bu aslında özgürlüklerin devamlılığı konusunda tehlikeli birşeydir

Bu kisiyi silerdim ben akraba olsa bile mecburi gorusmelerde merabadan oteye gecmezdi konusmalar. Konussan tartissan dusuncesi degismez birak mikrobunda bogulsun. Belki ben yanlis dusunuyorum mucadele etmek gerekir ama yanlis da olsa degmez bence

Back
X