ne olacak benim bu halim? :(

_tiramisu_

hasbinallahu ve ni'mel vekil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
536
199
48
Merhaba arkadaslar. bir derdim var bolumunu uzun zamandir takip ediyorum. Burada herkes birbirinin psikologu sanki bunu gorunce uye olmak istedim.. umarim bana da yardimci olursunuz.
son gunlerde herkese karsi nefret doluyum, cabuk sinirleniyorum, buyuk kucuk dinlemeden parliyorum. Annemin laflarini bile kaldiramayacak duruma geldim. En ufak bir soze alinabiliyorum.. ben boyle degildim. Civil civil kiz gitti yerine hayattan bir beklentisi olmayan, herseyin anlamsiz oldugunu dusunen, ölen insanlara ozenen biri geldi. Ne yapacagimi sasiriyorum. Mutsuzum.. hem de coook.
21 yasindayim keske bu kadar kisa hayatimda o kadar yaralayici hadiseler yasamasaydim. Keske yasitlarim gibi kipir kipir olabilseydim. Keske gelecege dair bir umudum olsaydi . Yok, hep hayal kirikligi hep hayal kirikligi. Sükürsüzlük mü simariklik mi ne bilmiyorum. Bildigim tek sey mutsuz oldugum, kalbimin ruhumun sagliksiz oldugu..
yalniz disariya cikmama izin yok, okul yok, is yok. Herkesin hayati var benim yok. Ben sadece bana cizilen dairenin sinirlari icerisindeyim.. bir iki tane oyuncak var elimde baska birsey yok. Evde yaptigim diyetten, basimi kapatmak istememe kadar karsi cikiliyor. Kendimi o kadar degersiz, o kadar bos hissediyorum ki. Bir kukladan farkim yok... Ben iyilesecegimi de hic zannetmiyorum.. bu ic sıkıntılariyla, bu degersizlikle yasamaya alismaliyim sanirim. Cunku beklentilerimin, umutlarimin bosa ciktigini gorunce yasanan hayal kirikligi cok daha yikici oluyor. En iyisi istememek, en iyisi hayatimin son bulacagi gunu beklemek.. yapacak baska hic bir sey yok. Simdi diyeceksiniz ki biz ne yapalim.. sadece icimi dokmek istedim. Uzun oldu kusura bakmayin. Okudugunuz icin de sag olun...

Yazdiklarin cok üzücü , Öncelikle ailenin sana bukadar baski yapmasi dogru degil , buna karsi cikmalisin ! Karsi cik demiyorum CIKMALISIN diyorum.....

Herkesin kendi bir hayati olmali ev disinda , arkadas cevresi is cevresi , benim anlamadigim Ailen calismana izin vermiyomu???
Eger boyleyse bu sorunuda en kisa zamanda asip kendine bir is bulmalisin , herzaman evde.oturman o evin disinda bit hayatin olmaman seni daha kotuye iter...
Bazen aile birakilmaz karsi cikilmaz diyoruz ama kimse kusura bakmasin ..
Boyle bir durumda DUR DEMELI INSAN.. yoksa asla mutlu.olamazsin ...
Bu hayat sana bir armagan ve sendr herkes gibi tadini cikartip yasayacaksin . Kosene cekilip kabullenirsen , tabiki yapacak birsey yok. Ama dunya bile Özgürĺuk icin savasirken sende bunu yapmalisin.......

Az savasmadim, az karsi cikmadim. Ama uzulen yine ben ve annem olduk. Tek sorum babamin olmamasi. Yaptiklarini baskilarini 'kotuluklere karsi koruma' diye adlandiriyorlar. 3 ay oncesine kadar kavga gurultu eksik olmadi evimizden.. baktim olmuyor, sustum. Vazgectim, vazgecmek zorundaydim. Annem icin...

çok üzüldüm canım senin adına. bazen başka sebeplerden dolayı inan benim de seninle benzer duyguları yaşadığım oluyor. hayat herkese her anlamda gülmüyor.

ama yapılacak tek şey var mücadele etmek.

anladığım kadarıyla ailen çalışmana da okumana da izin vermiyor.

bildiğim kadarıyla lise mezunları da kpss ye girebiliyorlar. ben senin yerinde olsam ailemden gizli bile olsa başvurur sınava hazırlanırdım.

kazanırsan fikirleri değişir belki. hem para kazanırsan onlara bağlılığın da azalır.

böyle evde oturmakla ömür geçmez.

olmazsa yine olmaz ama sen elinden geleni yap. yoksa yarın bir gün seni istemediğin biriyle de evlendirirler.

Belki inanmayacaksiniz ama gercekten her yol kapali. Ailede calisan tek bir kadin yok. Hepsi ya evli ya da evde koca bekliyor ben gibi.. baska yapacak hic bir sey yok. Zaten hevesimde kalmadi, dedim ya hersey yitirdi onemini.. dunyanin en iyi adamiyla da evlensem bos, en iyi isinde de calissam bos.

Bu kadar karamsar olma, daha yasin 21 önünde uzun bir hayat var. Ama benim anlamadigim neden bukadar karsi cikiyolar herseye. Cocuk degilsinki sen...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bilmediğin bir hayat hakkında konuşmak kolay belki ama şu hayatta bildiğim tek şey zorluklar karşısında pes etmeyip mücadele etmeye devam etmek. düşsen de ayağa kalkıp yeniden yeniden başarana dek denemek.

hayatta olmaz diye bir şey yoktur. Allah ol derse her şey olur. umudunu hevesini kaybetme. gelecekte pişman olursun.

çalışan ilk kadın niye sen olmayasın? kendi paranı kazansan. kendi seçtiğin sevdiğin erkekle evlensen.

diyelim bunlar olmadı en azından ben denedim ama olmadı demek için bile denemeye değmez mi? sen adım at ve gerisini Allah'a bırak.

kpss konusunu düşün derim. bir işin olsa eminim hayata bakış açın değişir.

şu hayatta en zor şeylerden biri işsizlik. zaten bir işe yaramadığını düşününce kendini değersiz hissetmen normal. sabırlı ol. umarım hayatında belli şeyleri değiştirebilirsin.

Hay Allahım neden baskıcılar bu kadar ya.. Bu dünyaya bir kere geliyoruz..
Kendileri istedikleri gibi hayatlarını sürdürürken, bunun rahatlığını yaşarken
bunu senden nasıl esirgerler.. Yukarda Allah var, Allah'a havale et arkadaşım sen..
Umudunu gene de kaybetme, elbet bi çıkış yolu wardır bu yolun..
Kendi özgürlükleri ellerinden alınsa acaba senin kadar sakin dawranabilirler miydi çok merak ediyorumm...
Allah yardımcın olsun cnm..

Canım seni çok iyi anlıyorum dışarı tek çıkamamak arkadaşlarınla istediğin gibi rahatça dolaşamamak Kurallar,kurallar ne zaman tekrar 21 yaşında olacağızki yok laf olur yok her zaman ne işin var kapanmama açılmama pek karışmazlar o kadar değil şükür ama dışarı özgürlüğüm benimde yok hele şu laflar dedikodular yüzünden hiç
bence savaşmaya devam etmelisin istediğin hayatı yaşamak için savaşmalısın devam etmelisin
benimde tek umudum üniversite bakalım Allah hayırlısıyla güzellikle değişir

Allah umarım istediğin gibi hayırlısıyla verir bundan sonra daha güzel olur İnşAllah canım

Hani biz kız evladıyızya ondan bu kadar sıkıyorlarmış
Erkeklere verilen özgürlüğün yarısı keşke banada verilse

Sende de az çok aynı durum vardı dimii..
Damlaa ne olcak böyleee..
Sen dışardan okuyorsun dimiii

Sende de az çok aynı durum vardı dimii..
Damlaa ne olcak böyleee..
Sen dışardan okuyorsun dimiii
evet canım dışardan okuyorum ve çalışıyorum ah şu liseyi bitirip üniversiteye gitsem
bilmiyorumki ne olacak
bazen bana geliyorlar sonra posss iniyorum canım hiç bişi yapmak istemiyor
laflar yüzünden dedikodular yüzünden dışarı yüzünden birazda yada hep

Aslinda bunlar icin cesitli telkin yontemleri var. Hepimiz insaniz hersey mukemmel degil malesef. Ama telkinin ise yaradigini soyleyen bircok kisi var hata cogunu burda okumustum. Sen de bi dene istersen eminim faydasini goreceksin :)

Sen en azından dışardan okuyosun we çalışıyosun..
Konu sahibi bunlarıda yapamıyorr !!

Sen en azından dışardan okuyosun we çalışıyosun..
Konu sahibi bunlarıda yapamıyorr !!

Evet ya konu sahibi ne çalışabiliyor nede okuyabiliyor evin içinde bile karışıyorlar fazla abartıyorlar bir insanın özgürlüğünü elinden bu şekilde almaları buna hakları yok bence tamam korursun kuralların olur ama bu şekilde olmaz bence çok yanlış

Allah yardımcısı olsunn..
Umarımm ailesi düzelirr tek temennim bu..

İnşallah bir yol çözüm bulunur aileniz düzelir biraz rahat bırakırlar bu kadar baskı ama hayata küsmeyin umudunuzu kesmeyin daha 21 yaşındasınız önünüzde neler var henüz yaşanmamış koca bir hayat zamanın ne getireceği göstereceği belli olmaz

Ailen neden belli sınırlar çiziyor sana? Normalde baskıcı bir aile mi yoksa senden kaynaklanan bir nedenleri mi var?

Ailen neden belli sınırlar çiziyor sana? Normalde baskıcı bir aile mi yoksa senden kaynaklanan bir nedenleri mi var?

Normalde baskicilar. Ya da affedersiniz potansiyel o...u gozuyle bakiyorlar bilmiyorum.. basimiz belaya girmesin derdindeler. Benim farkli bir hayatim vardi, hayallerim vardi. Hersey babamin vefatiyla degisti. Ben de onunla birlikte öldüm. En uzucu olandababamin istedigi meslek sahibi, secilmeyen secen, kendi ayaklari uzerinde durabilen bir insan olamamak. Kimseye belli etmiyorum ama gercekten cok kotuyum. Takintili bir insan haline geldim. Hastalik hastasiyim. Umut desen sifir. beni bekleyen guzel gunler var mi bilmiyorum ama hic zannetmiyorum. Yillardir hayatimda zerre kadar duzelme olmadi. Hep battim. Umutlandiracak seyler oldu, galiba bitiyor artik dedim sonra daha buyuk darbeyle hersey daha beter oldu. Insanlar icin hersey acisiyla tatlisiyla. Kimin hayati dort dortluk.. ama bakiyorum benim hayatima hic bir sey yok. Sorgusuz sualsiz tek yaptigim nefes alip vermek, o kadar...

Potansiyel o. Gözüyle bakmaları için çok canlarını yakman lazım. Bu çok ağır bir şey mübağla yapsan bile yine de ailenin bu baskıyı uygulaması için benim ilk aklıma gelen daha önce evden kaçmış olman gibi bir şeydi.
Ailede seni hiç anlayan yok mu? Dayı/amca vs de olabilir.
Kaç yaşındasın sen?
Sen kendini dibe çekmeye de çalışıyorsun. Oturduğun yerden hayatın düzelmesini beklersen çok beklersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…