- 10 Haziran 2017
- 787
- 1.198
- 113
- 31
- Konu Sahibi whitesneaker
-
Bu hayat bana şunu öğretti,fazla fedakârlık çokça enayilik demek.Zor durumda olana şartlar ve imkanlar dahilinde yardım etmek başka ,kendini zor durumda bırakacak kadar kendini yollara atmak başka.İnsanların aklına bile gelmezken,onların yerine düşünmek,bir şeyler yapmak en çok size zarar verir yapmayın gerekirse tedavi olun Bu devirde maalesef kimse ince düşünmüyor,beklentiye girmeyin ...Herkese selamlar iyi akşamlar dilerim.
Ben çok ince düşünen ve fazla empatik bir insanım. Bu mu derdin diyebilirsiniz. Ama bu hayatımda bazı zorluklara neden oluyor. E yapma o zaman diyebilirsiniz haklı olarak. Fakat 30 yaşına kadar bu şekilde yaşayınca değişim biraz zorlu oluyor.
Ben 2 aydır işsizim tabi evde durmanın düşünmenin de bazı aydınlanmalara sebep olduğunu söyleyebilirim. Daha içime kapandığım, sakinleştiğim bir süreç oldu bu. Kendime dönmeyi öğrendim kendimle kalınca.
Bu fazla düşünceli olma durumu beni çok yıpratan bir durum çünkü aynı anlayışı göremediğimde çok üzülüyorum.
Örnek vermem gerekirse.. Mesela iş arkadaşı olup sosyal hayatta da görüştüğüm bir arkadaş grubum var. Aşırı samimi değiliz ama ayda 1 iki ayda 1 buluşuruz. İçlerinde iş arayışında olanlar vardı ve ben mülakatlarını hep sordum veya cvletini değerlendirilmek üzere paylaştım. Fakat içlerinde biri işsiz olduğumu bilmesine rağmen hiç sormadı bu 2 ay boyunca. Ve diğer iki arkadaşta aynı şirkette çalışıyor mutlaka konuşulmuştur. Sırtım sıvazlansın istemiyorum ama bir nasılsın denebilirdi. Şimdi buluşmak istiyorlar grupça. Fakat katılmak istemiyorum. Yaptığım şeyi beklediğimin farkındayım. Belki onların yaptıkları doğrudur. Bu şekilde sosyal ilişkilerimi de kaybetmek eğer normal ise uzaklaşmak istemiyorum.
Eşim ise çok eleştiriyor. Çok güzel kalplisin fakat fazla fedakarlık yapıyorsun benim için dahi yapma diyor. Mesela diyelim ki önümüzde bir kaza oldu. Biz de çıktık ve baktık. Eşim sigara yaktı. Ben diyorum ki eşime kaza yapan çok stresli sigara mı ikram etsen ? Bir konuşsan mı ? Veya elim boş bi yere gidemiyorum. Biri zor durumda mı ordan da destek bulayım kendim de ekleyeyim ihtiyaç sahibine vereyim diyorum.
Biraz bölük pörçük anlatıyorum ama fazla fazla fazla yaşıyorum duygularımı. Ve bütün bunların onaylanma ihtiyacımdan dolayı olduğunu biliyorum.
Peki 30 yaşından sonra bir parmak şıklatma ile düzelecek şeyler mi bunlar ?
Psikolojik destek alabilecek maddi durumda değilim şuan bunu belirteyim. Ama varsa fikirleriniz duymayı çok isterim
Bu zaten çoğu insanda var ha bizim ülkemizde malesef çok az ama genel olarak insanlar bu şekilde zaten normal olanıda bu,kaza yapan insan teselli edilir,yardıma muhtaç insana yardım edilir,işsiz kalan eşe dosta tavsiye verilir yardım edilir,bir yere gezmeye gidilirken nacizane birşey götürülür,bunların hepsi normal bunu yapanlar değil yapmayanlar tuhaf neden törpülemek istiyorsunuzki gayet insani davranışlarınızı,lütfen yanlış anlamayın ama yukarıdada belirttiğim gibi bizim ülkemizde iyilik empati vs o kadar yokki normal standartlarda insan olabilmiş bir insan bile kendini törpülemekten hassas olmaktan bahsediyor,bunlar çok normal fazlası yok olması gerekenler bunlar zaten.Herkese selamlar iyi akşamlar dilerim.
Ben çok ince düşünen ve fazla empatik bir insanım. Bu mu derdin diyebilirsiniz. Ama bu hayatımda bazı zorluklara neden oluyor. E yapma o zaman diyebilirsiniz haklı olarak. Fakat 30 yaşına kadar bu şekilde yaşayınca değişim biraz zorlu oluyor.
Ben 2 aydır işsizim tabi evde durmanın düşünmenin de bazı aydınlanmalara sebep olduğunu söyleyebilirim. Daha içime kapandığım, sakinleştiğim bir süreç oldu bu. Kendime dönmeyi öğrendim kendimle kalınca.
Bu fazla düşünceli olma durumu beni çok yıpratan bir durum çünkü aynı anlayışı göremediğimde çok üzülüyorum.
Örnek vermem gerekirse.. Mesela iş arkadaşı olup sosyal hayatta da görüştüğüm bir arkadaş grubum var. Aşırı samimi değiliz ama ayda 1 iki ayda 1 buluşuruz. İçlerinde iş arayışında olanlar vardı ve ben mülakatlarını hep sordum veya cvletini değerlendirilmek üzere paylaştım. Fakat içlerinde biri işsiz olduğumu bilmesine rağmen hiç sormadı bu 2 ay boyunca. Ve diğer iki arkadaşta aynı şirkette çalışıyor mutlaka konuşulmuştur. Sırtım sıvazlansın istemiyorum ama bir nasılsın denebilirdi. Şimdi buluşmak istiyorlar grupça. Fakat katılmak istemiyorum. Yaptığım şeyi beklediğimin farkındayım. Belki onların yaptıkları doğrudur. Bu şekilde sosyal ilişkilerimi de kaybetmek eğer normal ise uzaklaşmak istemiyorum.
Eşim ise çok eleştiriyor. Çok güzel kalplisin fakat fazla fedakarlık yapıyorsun benim için dahi yapma diyor. Mesela diyelim ki önümüzde bir kaza oldu. Biz de çıktık ve baktık. Eşim sigara yaktı. Ben diyorum ki eşime kaza yapan çok stresli sigara mı ikram etsen ? Bir konuşsan mı ? Veya elim boş bi yere gidemiyorum. Biri zor durumda mı ordan da destek bulayım kendim de ekleyeyim ihtiyaç sahibine vereyim diyorum.
Biraz bölük pörçük anlatıyorum ama fazla fazla fazla yaşıyorum duygularımı. Ve bütün bunların onaylanma ihtiyacımdan dolayı olduğunu biliyorum.
Psikolojik destek alabilecek maddi durumda değilim şuan bunu belirteyim. Ama varsa fikirleriniz duymayı çok isterim
Okurken kendimi gördüm. Sırf bu yüzden bi çok ortama girmek istemiyorum artık. Çünkü mesela birinin kilosuyla fazla ilgilenildiği zaman o insanın yüzündeki kırgınlığı görüyorum çok üzülüyorum. Birine bi iyi akşamlar ya da günaydın dediğim zaman cevap alamayınca kendimi kötü hissediyorum. Ya da yanımızda bebek sahibi olamamış bi kadına sürekli neden yapmıyorsun yaşın geçiyo gibi sorular sorulduğu zaman o kadın kendini kötü hissetmesin diye konuyu nasıl dağıtacağımı şaşırıyorum her konuda kendimi ortalıklara atıyorum. Ve bu gibi konuların insanları rahatsız edebileceğini söylediğimde anormal olan ben oluyorum. Elim asla boş gidemiyorum. Nerege gitsem ya evden bişey yapıyorum ya da alıyorum ama asla karşılık göremiyorum. Alaycı şakalardan da asla hoşlanmıyorum, ya iyi konuş ya hiç konuşma kafasındayım. Fazla nezaketin psikolojik bi karşılığı var mı bilmiyorum ama doğru olanın bu olduğuna eminim. İnsanlar çok kaba. Biraz bencil olmaya çalışsam da birinde yapıyorum sonra yine unutuyorum hop eski ben. Çok kafaya takma seni mutlu ediyorsa yaptığın şeyler yapmaya devam et kendin için.Herkese selamlar iyi akşamlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?