Ne olacak bőyle ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üzüldüm. geçmiş olsun. anlaşılan, belli durumlarda kendisini yetersiz, aciz hissediyor ve ölecek gibi olduğunda da o hissi veren her kimse/neyse ona saldırıyor. belki de adamın her günü bu duygularla boğuşarak geçiyor. çok mutsuz bir hayatta, ağır yükler altında sürükleniyor gibi. sizin verdiğiniz tepkiler adamın öfkesini güçlendirip çoğaltmaktan başka bir işe yaramaz. işin bu noktaya gelmesinde sizin de payınız çoktur. ailece terapi almalısınız.

Zaten öyle demiştimm.En son biseye sinirlendiğinde yeter artık boşanalim tedavide olmuyorsun dedim .ailem konuştu imza atmıyorsun doktorada gitmiyorsun ne olacak boyle dediler..sonra dru kabul etti .
Bu adam bugüne kadar bedensel şiddette bulunmadı.Psikoljik şiddeti kesinlikle küçümsemiyorum evet ama tedavi olacaktı ki bugünden sonra onada gerek kalmadı.Varsin gitsin yoluna.

Bakın siz yargılanmayayım istiyor olabilirsiniz fakat insanlar yargılar buraya konu açınca yargılanırsınız. Olması gereken bu.
Yargılarız düşünce oluşturur ve söyleriz ben sizin ebevynliğiniz hakkında kötü bir şey söylemedim

Hassasiyetinizden dolayı kişisel algılama geliştirmişsiniz ve bir de aslında gerekli olmayan bir savunma mekanizması geliştirmişsiniz
Hatalı
Sizle empati yapalım istiyorsunuz

Ben o çocuklarla aynı ortamda yaşayıo büyüyen bir çocuk olarak size empati yapmıyorum yapabilirim ama yapmıyorum

Kendi annem hakkında ne düşündüysem onu yazdım
Ben de yaşayabilirim ebeveyn olarak o kınadığını yaşadığını ölmezmiş mantalitesi ben de çalışmıyor

Bu hassasiyetle objektif de bakamazsınız
Hiç bir çocuk travmalarla dolu bir küçüklüğü hak etmez
Siz bu hassasiyetinizle yaşamınıza devam edebilirsiniz

üzgünsünüz anlıyorum ama şiddet sadece fiziksel değil adam çocuğunuza psikolojik şiddet uyguluyor ki o böğürmeleri kimbilir çocukta nasıl bir korku yaratıyor. sizde ister istemez bu adamla yaşamaya devam ettiğiniz sürece ortak oluyorsunuz bu şiddete.
tedavi olana kadar evden uzaklaştırma talep edebilirsiniz.
bu son olan olay için darp raporu aldınız mı çocuğunuza?
adamı tedaviye ikna etmeye çalışmak dışında ne yaptırımınız var?

Bilemiyorum..Sen gerginsin dedikce ben dahada gerginlesiyorum diyor.ama ben işler bu noktaya gelmeden çok önce de söylüyordum terapist terapist diye deli gibi dolanıyordum evin içinde.O kendini asla kabul etmezken ben nekadar sakin bir yapıda olsam bende ilaç kullanayim hepimize iyi gelir hiç bisey olmasa hayat şartları çok zor belki bu yüzden geriliyoruz diyordum....sirf doktora gönlü olsun diye ona şunu bile dedim inanın .Belki dedim doktor bende bi sorun bulur belki o noktaya odaklaniriz belki bende ikimizinde farkedemedigi bir sorun var ..Halbuki en büyük sorun onda sırf gitsin diye bunu bIle söyledim ona.

Hanımefendi siz durumun vehametinin veya kendi sorumlulugunuzun kesinlikle farkında değilsiniz....

Size sorumluluk atfeden tüm yorumlara sitemle duygusal cevaplar vermişsiniz ancak gerçekte bu çocuğun yaşadıklarından babasından daha fazla sorumlusunuz....

3 yıllık evli olup 30 aylık çocuk sahibi olmak eşinizi tanımadan baba yaptığınızı gösterir. Yani adam değişmemiş, siz bu ruh hastasını baba yapmayı secmişsiniz.

Eşiniz çocuğa fiziksel şiddet uygularken korumamişsiniz (üstelik demek ki psikolojik boyutta o kadar olağan ki bu durum evinizde, artık gayet biliyormuşsunuz olacakları, önüne geçmeye filan çalismissiniz)

Çocuk ciddi şekilde darp edildikten sonra bile bırakın yetkililerden yardım istemeyi, harekete geçmeyi, hastaneye vs. dahi goturmemişsiniz. Kanayan yer göz olmasına rağmen çocuğa en ufak tıbbi yardım ve kontrol saglamamişsıniz...

Peki bunu niye çok gördünüz yavruya? O da mı eşiniz gibi doktora gitmek istemiyor yoksa? Randevu mu bulamadınız?

Son düzenleme:
Arkadaşlar evet haklisiniz ama inanın şuan beynimin ici çatlıyor o kadr hassas ve okadar üzgünümki azıcık gergin bir yorum gelse kendi gözümde ve çevremin gözünde ki mükemmel anneliğimi bile sorgulatmaya iten yorumlar beni çok uzuyor..Çocuklarıma okadar düşkunumki burdaki bazı arkadaslar bile bilir. Hatta kızarlar bana herşeyi çocuklarına bu derece adayıp kendini yıpratma diye .Ama ben anneysem dünyaya getirdiysem onlara kendimide paralamak olsa en son zerreme kadar en mükemmel en harika şekilde bakmak benim görevim.Ben böyle düşünür böyle davranırken her ne kadar babasida olsa onun en ufak bir ses yüksekliği bile beni ne hale sokuyor bilemezsiniz...Çocuğuma bağiriyor diye gecelerce ağladığımı ben bilirim.
Evet belki uzaktan yuva olarak görmüyorsunuz ama bazı şeyler bi yer3 kadar sabir gerektiriyor(bugunki konu son radde idi)Bu benim 2.evliligim ve 2.cisi ilki gibi kolayda bitmiyor bitemiyormuş neyse oralara girmeyeyim simdi yasamayanda çok anlamaz zaten ama bazılarınız beni çok iyi anliyor bunuda biliyorum farkındayım...Ve okadr okadar sorun varki zaten ailelerde çok engel oldu ayrılmamiza..Heleki babam.. Onlar istemeyince de kolay olmuyor bu iş emin olabilirsiniz...Fakat bu günkü konudan sonra artık eminim ki onlarda yoluma engel olmayacaklar.annem arıyor şimdi ne diyeceğimi bilemiyorum.Kadin kanser hastası bunu anlatsam oturup ağlayacak.ama söylemek zorundayım yapacak bişeyim yok

Sonrasında tıbbı yardim yapmadığımı ne biliyorsunuz o an panikle sıcağı sıcağına yüzünü yıkadım buz koydum vs ama sonrasını buraya yazmamis yazamamış olabilirim .bunumu sorguluyorsunuz şimdi lutfen yapmayın.

Hanımefendi drama queenliğe gerek yok.
Gerçekten çok kızdım size .
Siz ne kadar inkar etseniz de çocuğu koruyamamıssınız , burada hem fikir olalım.
Adam bildiğin ruh hastası işte.
Şekeri alamadığı için cocuga şekeri fırlatacak kadar kontrolsüz bir adam.

Cevap vermiyorsunuz ama ben yine soracağım peki o şekerin sapı çocuğun gözüne saplansaydı ne olacaktı ?

Son düzenleme:
Vermiyorum değil hepsine cevap vermeye çalışıyorum gözden kaçmış olabilir hemen yargılama arzunuz buradanda belli oluyor zaten.cunku konu çok yoğun ve inanılmaz bildirim var kaçırmışım. Bakınız burayı heleki bir anne olarak düşünmek istemiyorum ama aklıma geldikcede adama gelip gidip bağırıp çagirmadigimj düşünüyorsanız özgürsünüz.onada söyledim zaten hele bi de gözüne gelseydi ne olurdu diye ki bunada gerek yok zaten gerekeni yapacagimi her seferinde yazdım size

Bacım öz babası senin önünde 2 yaşındaki bebeğinin gözünü çikariyormus, göz kapağını kanatacak darbe göze neler yaptı belli değil, bı acile bile goturmemişsin....Burda bize şöyle mükemmel anneyim, böyle fedakarim çok düşkünüm vs. demenin veya komşulara göz boyamanın o çocuğa bı faydası yok anlamiyor musun? Çocuğunun canı tehlikedeyken hala anam ne der babam bana napar diye dusunebiliyorsan hiç de evladına düşkün fedakar filan değilsin yani, lamı cimi yok....

Merak etmeyin psikiyatristin önereceği ilaç muhakkak hayat kalitesini arttırır öfke nöbetleri geçer eğer elinizde imkan varsa özel bır yer ayarlayın biran önce görüşsun hatta bugünü örnek göstererek dahada ikna edici olabilirsiniz artık evlatlarına zarar veriyorsun gitmen lazım biran önce diyerek

Neyi sorgulayalim peki? Hala cevap vermediniz üstelik....
Siz sonrasını yazmayı unutmuş olabilirsiniz , insanlık hali, unutulur...ben şimdi tekrar soruyorum....
Bebek gözüne aldığı ciddi darbe ve kanamadan sonra tıbbi yardım aldı mı almadı mı? Doktor ne dedi?Lütfen cevap verir misiniz?

Son düzenleme:
Ne için katlanıyorsun?
Çünkü hiçbir bahane bu evliliği devam ettirmek için gerekçe olamaz.

Böylesi bisey bilemiyorum artık ilaçla düzelrmi..Çünkü bugüne kadar dr ümidimdi bugünkü konudan sonra onuda istemiyorum artık tamamen uzaklaşsin bizden.

Ne için katlanıyorsun?
Çünkü hiçbir bahane bu evliliği devam ettirmek için gerekçe olamaz.
Olmayacak zaten bu saatten sonra.Her an korkuyla yaşanmaz bőyle bi adamla bir ömurde yaşanmaz çocuklarımda harab olur cunku.yeter bukadar.

Olmayacak zaten bu saatten sonra.Her an korkuyla yaşanmaz bőyle bi adamla bir ömurde yaşanmaz çocuklarımda harab olur cunku.yeter bukadar.
Bu konuda ciddiysen hemen şimdi acile git, hem tıbbi müdahale edilsin hem de kaza oldu filan diye kıvırmadan açık açık söyle babası yaptı de, hastane polisi tutanak tutsun ...

Ama sırf bizi kandirmaksa amacın , yarın kocişini affedeceksen, bari git acile kaza oldu diye yalan söyle, hicolmazsa bı baksınlar cocugun gözüne.

Nasılsa ağzı var dili yok garibim anlatamaz, doktora anam babam yaptı diyemez daha, en azından kör kalmasın sabi...

Seni niye kandırayım arkadaşım derdim ne yani niye surda iki satır yazıpta kandirayim seni Allahım aşkına.Fikirlerinize ihtiyaç duymasam zaten konuyu açmazdım..Kandıracak olsam yine konuyu açmazdım kendimi kandırmaktan başka neye yarardı bu .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…