Bugünü geçmişle kıyaslamak bana kalırsa doğru değil, o günlerde teknoloji bu kadar yaygın olsa eminim ki yine yönelim bu yana olacaktı. Üzerimde hiç baskı hissetmedim, yaparsın olsun dendi notlarım kötüyse bile ben de yaptım. İkinci üniversitemi okuyorum açıktan, ortalama bir öğrenciydim, sınavları geçecek kadar bilirdim her şeyi. Bugün okul sıralarında öğrendiğim hiç bir şey günlük yaşantıma yardımcı değil ve diploma dışında teorik ya da pratik olarak iş bulmam konusunda yardımcı olacak bir şey yok elimde yine. Eskiden az üniversite vardı, gerçekten o aşamalara ulaşabilecek insanlar okurdu, şimdi herkes üniversiteli ve bomboş. Amaçları da bu diye düşünüyorum. Araştırmayan, sorgulamayan, biat eden bir nesil yetiştirmek. Öğrencileri tektipleştirmek. Lise zamanlarımda meraklı bir öğrenciydim, kendim araştırırdım hocalarıma sorardım, cevap veremezlerdi. Ezber eğitimle oraya gelmiş bir insan ezber eğitimle yeni çocuklar yetiştiriyor. Asla hakkıyla mesleğini icra eden, öğretmen oldum nasılsa diye düşünmeyip araştırmayı öğrenmeyi bırakmayan insanlara değil sözüm.
Okul hayatından soğumak için çok fazla sebep var artık öğrenciler için. Siz belki nasıl sıkmam diye düşünüyorsunuz ama bir diğeri öğrencinin başka hiç sorumluluğu yokmuş gibi kitabı deftere geçirme ödevi veriyor.
Evlerde durum keza öyle zaten. İlgisiz, sevgisiz yarış atları yetiştiriyoruz. "Bilmemnenin oğlu mühendis olmuş, sen de mühendis olacaksın" çünkü herkes mühendis olmalı. Çünkü herkes doktor, herkes avukat, herkes savcı olmalı bu ülkede. Gençlerin üzerindeki baskıyı derinden hissediyorum ve biliyorum bu yüzden onları anladığınızı söyleyip dertleşin, kendileri gibi düşündüğünüzü bilmek onları size yakınlaştıracaktır ve eminim birkaçını kazanmayı ve onlar sayesinde bu kazanımları çoğaltmayı da başaracaksınız. Kendi adıma öğrencilerini düşünen bir öğretmen olduğunuz için de çok teşekkür ederim.