Ne olacak bu hâlim

Sakindenizlerde

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
33
92
13
Hepinize hayırlı akşamlar arkadaşlar .
Benim çok kötü bir alışkanlığım hastalık boyutunda desem yeridir .
Nasıl diyim valla çok utanıyorum .
Hatırladığım kadarıyla ilkokul ikinci sınıfta başladı bu illet . Çok kötü çok .
Ben üzülünce , sinirlenince parmaklarımın kenarlarında olan etleri koparıyorum . Bu öyle bir hâl aldıki parmaklarım yara bere içinde . İyileşmesine fırsat bile vermiyorum .
Ailemden işittiğim sözler de cabası " ekmeğin aradına koy da ye " bile dediler , " yine inşaata başlamışsın " vs. vs. Daha da var ama yazmak istemiyorum .
Başkalarının parmaklarına bakıyorum bi de kendiminkilere üzülüyorum .
Mümkün mertebe ellerimi saklamaya çalışıyorum .
Bu günlerde çok stresli durumlar yaşadım ve artık kontrolden çıktım gibi bi şey oldu .
Psikolog demeyin öyle bir seçeneğim yok .Okuduğunuz için teşekkürler .

Son düzenleme:
Bende de aynı sıkıntı vardı. Ailem de aynı tepkileri veriyordu aşağı yukarı :D Acı oje vs hiçbiri işe yaramıyordu. Artık toplum içinde utandığım için ellerimi saklamaktan o kadar bıktım ki yemin ettim kendime. Elimi her ağzıma götürdüğümde çektim. Zorlandığım da oldu aman şunu koparayım sonra bırakayım dediğim de. Bir zorlandım iki zorlandım birkaç hafta sonra baktım iyice azaltmısım :KK49: birkaç senedir neredeyse hiç yapmıyorum. Çok stresli oldugumda tırnaklarımla yoluyorum hala ama onu da fark edip kendimi frenliyorum. Kurtulmam imkansız diyordum inan ki. Vazgeçmedim kendimi frenledim her seferinde çek elini dedim kendime. Ne kadar istersem isteyeyim asssla ağzıma götürmedim elimi ve sonunda kurtuldum. Ellerim tırnaklarım tamamen iyileşti. Sen de kendine Söz ver de kurtul bu illetten:KK54:

Bende yolardim tirnaklarimla
Ama kendim yoldugumun farkinda bile degildim
Niye boyle oluyor diyordum kotu gorunuyor falan
Sonra dikkat etmeye basladim hic yolmadim ve kisa surede cok guzel parmaklarim oldu
O goruntuyu de hic bozasim gelmiyor valla

Dayanmaktan baska careniz yok
Ama sonuc cok guzel olacak

Yok yapamıyorum olmuyo arkadaşım , Allah hesap sorcak " sen niye sana emanet ettiğim bedene eziyet ettin " diyorum kendime , olmuyo yine olmuyo .
abartma iyice takıntı haline getiriyorsun bak
millet kendine neler yapıyor en basiti sigara içiyor herkes Allah yaptığımın hesabını soracak diye bu tür şeylerde de gezerseniz ohoo o takıntı tabi büyür de büyür
ona gelinceye kadar neler yapıyoruz insanoğlu olarak lütfen... o düşünce kalıbından çıkın

abartma iyice takıntı haline getiriyorsun bak
millet kendine neler yapıyor en basiti sigara içiyor herkes Allah yaptığımın hesabını soracak diye bu tür şeylerde de gezerseniz ohoo o takıntı tabi büyür de büyür
ona gelinceye kadar neler yapıyoruz insanoğlu olarak lütfen... o düşünce kalıbından çıkın
Yoo abartmıyorum baya eziyet yapıyorum kendime .

Oglum da parmaklarinin kenarindaki etleri yiyor. Ben cozumu tum patmaklarini yara bandi ile sarmakta buldum. Bantlari cikarinca tekrar basliyor tabi ama en azindan bantlar varken yaralar iyilesiyor. Mikrop kapabilir.

Yani o boyutunu da düşünüyorum , düşünmüyo değilim .
hayır dinle ilgili bir derdim olduğundan değil
mesela deseydiniz ki annem beni her defasında cezalandıracak hissi geliyor uydurdum şu an
o zaman da derdim ki bunu düşünerek kendine eziyet etme takıntı haline getiriyorsun
aynı mantık bilmiyorum ki daha nasıl anlatsam benden bu kadar, umarım geçer sıkıntınız bir an evvel:)

Oglum da parmaklarinin kenarindaki etleri yiyor. Ben cozumu tum patmaklarini yara bandi ile sarmakta buldum. Bantlari cikarinca tekrar basliyor tabi ama en azindan bantlar varken yaralar iyilesiyor. Mikrop kapabilir.
Yok ben valla yemiyorum koparıyorum sadece , e hâliyle kanıyor tabi .
Yarabandını da denedim , bir dönem eldivenle bile dolaştım evde ama kalıcı çözüm olmadı ne yazıkki .

hayır dinle ilgili bir derdim olduğundan değil
mesela deseydiniz ki annem beni her defasında cezalandıracak hissi geliyor uydurdum şu an
o zaman da derdim ki bunu düşünerek kendine eziyet etme takıntı haline getiriyorsun
aynı mantık bilmiyorum ki daha nasıl anlatsam benden bu kadar, umarım geçer sıkıntınız bir an evvel:)
Anladım sizi .
Umudum var geçer İnşAllah .

Herkesin psikolojik sorunlari var emin ol, herkes bir sekilde vucudundan biryerden cikariyor. Kimisi sacini koparir, kimisi tirnak yer, kimisi yemek yer falan. Kendini suclama utanma yani. Kimse musmutlu degil

Yok ben valla yemiyorum koparıyorum sadece , e hâliyle kanıyor tabi .
Yarabandını da denedim , bir dönem eldivenle bile dolaştım evde ama kalıcı çözüm olmadı ne yazıkki .
Irade meselesi aslinda. Her koparacaginizda iradenize hakim olmaniz gerekiyor. Sigarayi birakmak gibi dusunun. Aliskanliklar 21 gun yapilmayinca birakiliyormus. 21 gun bantlayin hic acmadan. Ya da 21 gun kendinize hakim olun koparmamak icin.

ben de stresli anlarda yaptığımı fark ettim. o an hemen yarabandı takıyorum zaten kanıyor hemen canım yanıyor bir hafta. hatta on parmagıma yarabandı takıyorum bunu yapmamak için :halay:

Back
X