Ne olacak bu kaygı hali?

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhabalar, pandemiyle beraber kaygi sorunum daha da artti.Hayati kendime zindan ediyorum.Mesela okul baslayacak ders programim nasil olacak,cocugumu okuldan alabilecekmiyim ya uymazsa saatler, herkesin programi guzel ya benimki kötü olursa vs vs diye beynimi yiyip bitiriyorum.Tabi bu kaygilara sebep daha önce yasadigim haksizliklar,stresler,isyerindeki huzursuzluklar..Oyle ya da boyle bir sekilde hersey rayina oturuyor ama gel beynime anlat.Var mi benim gibi olan ? Neden ben de rahat bir insan olamiyorum ki?

Destek alın demekki başa çıkamıyorsunuz
Kendinize bu güzelliği yapın bence ,tabiki hayatta aksilikler yaşayabilirz ama oluruna bırakmalı bazı şeyleri işte

Ben de sizin gibiyim. Telefon elimde ders programını atmalarını bekliyorum.. Her yerde haksızlıklar oluyor, hep oluyor... 90 öğretmenli okulda çalışıyorum işler hep 15 öğretmene kitleniyor, tabi ben de aralarındayım. İstediğin kadar ses çıkar karşı çık.. Bugün antidepresana başladım. Her şeyi kontrol etme dürtüm beni gerçekten çok yoruyor. Başa çıkamadığınızı düşündüğünüz anda tıbbi destek almayı deneyebilirsiniz.

ben de böyleyim. ama kendimi telkin ediyorum. program kötü olursa neler yapabileceğimi b planımı hazırda tutarak rahatlıyorum. evet maalesef birilerine her zaman daha güzel programlar yapılıyor. napayım deyip geçiyorum.

Kaygıyı hepimiz yaşarız ama bu kaygılarınız gerçekçi olmayan kaygılarsa ve günlük hayatınızı kötü yönde etkiliyorsa profesyonel destek alma zamanı gelmiştir.

Niye kendinizi yoruyorsuniz en güzeli piskolojik destek almaniz çok iyi gelecektir siz anlatirken bn yoruldum bnde De takıntı vardır ama sizi okuyunca valla yokmuş

Sizi anlayabiliyorum. O kaygı hali illaki yaşanacak yaşanmazsa eğer bu kez yaşanmadığı için yeterince düşünülmediği için aksilik çıkacağı hissine kapılıyor insan. Şunu izlemenizi öneririm

Bir ders programı yapmışlar bana sabahtan bir saat sonra son iki saat..Saatlerce okulda bekle dur..Ama artık takmıyorum, itiraz etmiyorum çünkü sadece kendimi yıprattım.. Saolsunlar kendilerine yakın olanların cuma günü boşalacak yada istedikleri olacak ya,ben gidip görevimi en iyi şekilde yapmak için uğraşıyorum gerisi haktır bence, kendileri bilir.. adalet tecelli eder bir gün..

Kesinlikle öyle mutlaka adalet yerini bulur ama yasadigim kaygi asiri mutsuzluk veriyor adapte olamiyorum.Haksizlik o kadar çok ki yillarin tecrubesi olsa da kaygisiz olamiyorum.

Çok iyi anlıyorum aslında sizi.. Şu an çalıştığım kurumda haksızlıklar, gariplikler o kadar fazla ki..Hiç bu kadar bir okul ortamına yabancılaşmamıştım..Asla öğretmenler odasına gitmiyorum teneffüsler de bile çocuklarım la vakit geçiricem.bunlar insanı kaygılı yapıyor ama kendinizi bu konuda telkin edin..kendinizi görevinize odaklayın, okuldan çıkınca da unutun.. bazen bende yapamıyorum çok yıprandığımı farkettim.
Kesinlikle öyle mutlaka adalet yerini bulur ama yasadigim kaygi asiri mutsuzluk veriyor adapte olamiyorum.Haksizlik o kadar çok ki yillarin tecrubesi olsa da kaygisiz olamiyorum.

Ben daha atanma kısmını geçemedim. Memur musunuz?

Kaygi ile ilgili kitaplar var. Netten alabilirsiniz. Okuyup fayda elde edebilirsiniz

Harikasiniz tesekkur ederim paylasim icin

Bu bir ruhsal rahatsızlık. Terapi alın, işe yaramadığında da zaten bir uzman sorunu ilaçla da olsa çözecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…