Ne oldu şimdi durduk yere.

Kızlarımız hemen hemen aynı aylardalar ve bu dönem oluyor bu ağlama krizleri. Önce mama sandalyesine çıkmak istiyor sonra inmek için ağlıyor. Bir şeyi yırtıyor sonra yapıştır diye ortalığı yıkıyor. Tek parça kartonu eline alıp geliyor oku diyor. Mukavva kitabı getiriyor en arkada kitap kapağına yapıştırılmış sayfayı açmamı istiyor. Yatak başlığım iki renkten oluyor o iki parçayı ayırmamı istiyor aç aç diye ağlıyor açılacak bir şey değil. Bir şeyi giydir diye ağlıyor giydiriyorum bu sefer çekştirip ağlıyor çıkaaar diye. Artık çok yoruldum bu tutturmalardan. Geçecek bakalım bekliyorum

Şöyle anlatayim 40 ciktigindan bu yana tam tamına 36 aylik olana kadar acazi çıktığı kadar her an her ortamda sürekli bağıran yakama pacama yapışan bir oğlum var ki bağırması devam ediyor henüz tam kokonusamadigi için o yüzden fazla kafaya takmayin geçici bir süreç muhtemelen.
Yemek temizlik nasil yapıyor diye sormusunuz bebekken asla yapamiyordum iki günlük bulasigim tezgahta bekledigini bilirim uykusuz zombi gibi geziyordum gözüm iş temizlik görmedi açıkçası şimdi biraz olsun parkta ablasiyla oynuyor zaman bana kaliyor ama tükendim sürekli aglamasindan.
içini yeterince karartigima göre kaçayım :KK53:
Baya işimi rahatlatan bir tablo oldu bu şimdi🤣 umarım bizim o kadar ilerlemez. Çünkü hamilelik kardeşin gelmesi derken iş baya uzar gider.

Benim oğlan 32 ayı bitirdi..
bu dediğiniz huy aralarda azalmakla birlikte sürekli var.
Evdeysek ortalama 1 satte iki kere böyle kriz geciriyor, bizim ev 3 katlı ve her katta bi olay, illa kat değiştirmem gerekiyor. Beni taşı diye oturup bi kata ağlıyor. 13 kilodan fazla ve bu tamamen saçmalık mesela.
Bazen gidip kendi bi kata çıkıp beni burdan al diye ağladığını bile biliyorum..
bazen azalıyor, azaldığında ağlamarı ben de çoğu şeyle baş edebiliyorum. Ben tam zamanlı çalışoyorum, oğlum da o sürelerde yuvada.. kimim kimsem yok burda.
Son dönemler aynen bu tavrı iyice abarttı bu sabah 32 tur böyle kriz yaşadı yine.
Ben bulduğum çözümleri yazıyorum şuan..
—-Haftada 1 3 saat gelen bi temizlikçi, almanyada çok oahalı oldugundan sdce wc ve mutfak temizliği yapıp az bi evi toplayıp gidyor ama olsun onları asla yapamam oğlumla.
— paraya kıydık robot süpüren silen süpürge aldık. Onu koyuyorum birlikte izliyoruz.
—- bazen maalesef aç kalıyoruz, hem yemek yaptırmıyor hem de sonra açlıktan krize giriyor. Buzlukta hep piza bulunduruyorum, ya da çok çok kolay yapılan yemekler seçiyorum. Eşim işten geldiğinde aç kalmasın diye çabalıyorum, akşam babası gelene kadar ağlıyor, son 2-3 aydır yine uç noktalara çıktı bu durumu.

Eşim akşam evdeyse oğlumu o yatırıyor ben jet hızıyla ev topluyorum.
Eşim de sağolsun ev dağınıkmış yok yemek tuzsuzmuş diye söylenmiyor. Hakkını yemiyim.
Yani benim oğlum ilk 14 ay hep ama hep böyleydi, kanguruda sıetıma takıp yemek yapmaya çalışırdım ordan bile müdahale eder yaptırmazdı, bizim evi aylarca b.k götürdü maalesef 😞
Zaten gündüz de 45 dakka uyutmak için 2 saat kadar odasında ağlayan çocukla cebelleşirdim.
O sebeple şusn halime şükrediyorum.

Ama bazen de hiiç herseyi unutup uslu uslu oynuyo diyelim, çaktırmadan o an aklımda yoksa bile biryıgın işi yapıveriyorum o anları değerlendiriyorum.
Siz hiç bişeyi yanlış yapmıyorsunuz, emin olun.
Benimki de böyle, ve hep aynı davranışım ona, çocuga bişiler oluyor. Sanırım büyüme hormonları çok hızlı yayılıyor ve sinir yapıveriyor çocukta.. son 3 gündür 15 kriz falan geçirdi, yani sebepleri yazsam inanamazsınız.
Bir de bunu yapan çocuk bezi falan kendi isteğiyle bırakmış, oturup sizinle felsefe bile yapabilecek kadar düzgün konuşan , duygusal olarak da dil olarak da gelişmiş bir çocuk.
Mesleğini bile belirlemiş bir çocuk.
Soruyorum biyerin mi ağrıyo
Hayır diyor
Ac mısın
Susadın mı?
Neyin var

Hayırr diye bağırıyor mal gibi.
Kucağına da aldırmıyor böyle atıp yere kendini kıvrana kıvrana çıplıklar gözyaşı ağlıyor😞
Allah büyük kolaylık versin bir an okuyunca hayret ettim ve tebrik ettim sizi. Benim şuan bu kadar zor bir kızım yok fakat olma yolunda görebiliyorum onu. Doğduğundan beri ya çok uğraştım diyprum ama ben rahatına düşkün birisi olarak bir anda anne olunca zorlandım sanırım yoksa zor bir kızım yoktu. Fakat dediğim gibi fark etmeye başladım ki zor olacak. Çünkü gerçekten baya döndü değişti. Stres yapıp tırnak yemeler sürekli bir ağlama çabaları dalıp gitmeler derken ne oluyor anlam veremiyorum ama bununla yaşamaya alışmak zorundayım sanırım. Çünkü görüyorum ki onun için yapabileceğim hiçbir şey yok ama sizi gerçekten okuduklarımla ayakta alkışladım. Allah hepimize yardım etsin anne olmak zor zanaat

Yok benim büyük yigen 18 aylıkdı basladı
Kücük suan 16 aylık ,baslamıs sanki
Kendini yerden yere atmalar,gidenin gelenin arkasından 1 saat aglamalar🤦🏻‍♀️
Gececek ama🙏🏻
Kızım hiçbir atak dönemini es geçmedi zaten ama buna bu kadar erken gireceğini düşünmemiştim hoşgeldi 2 yaş sendromu o halde akıldan iyi ederim, 😂😂

Kızlarımız hemen hemen aynı aylardalar ve bu dönem oluyor bu ağlama krizleri. Önce mama sandalyesine çıkmak istiyor sonra inmek için ağlıyor. Bir şeyi yırtıyor sonra yapıştır diye ortalığı yıkıyor. Tek parça kartonu eline alıp geliyor oku diyor. Mukavva kitabı getiriyor en arkada kitap kapağına yapıştırılmış sayfayı açmamı istiyor. Yatak başlığım iki renkten oluyor o iki parçayı ayırmamı istiyor aç aç diye ağlıyor açılacak bir şey değil. Bir şeyi giydir diye ağlıyor giydiriyorum bu sefer çekştirip ağlıyor çıkaaar diye. Artık çok yoruldum bu tutturmalardan. Geçecek bakalım bekliyorum
Yalnız olmadığıma sevinsem mi yoksa gelecek çok parlak değil üzülsem mi bilemedim. Peki çok erken değil mi ya kızım için Allahım birde kardeş geliyor nasıl olacak bilmem

Baya işimi rahatlatan bir tablo oldu bu şimdi🤣 umarım bizim o kadar ilerlemez. Çünkü hamilelik kardeşin gelmesi derken iş baya uzar gider.
Şimdi uzun versiyonu şöyle dün yine oğlum krizler geçirip bittiğinde yazmıştım cok karişik olmuş.
Dışarı cikariz bagirir parkta markette hatta bazen öyle bagiriyor ki avazi ciktigi kadar sanırsın ki etini koparmışlar ki marketten her seferinde kan ter içinde cikardim halâ ara ara yapıyor ama artik alıştım diyim.
Sonra nadir görülen bir hastalik geçirdi 11 aylıktı ondan sonrasi için heo hastane surecimiz krizler eşliğinde oldu bazen sebepli bazen de hiç sebepsiz o kadar çok agliyor ve bagiriyor ki inan insanlar şaşırıyor nasil sakin kaldigima
Evde dersen ayri bir kriz ablasi var 7 yaşında hayattan bezdirmiş durumda onu da çünkü elinde ne görse çığlık kiyamet isyitor kendini yerlere atip aliyor haliyle kizim cok sinirleniyor kısacası 3 senem bu şekilde geçti simdi kızım çok şükür 1. sınıfa başladı oğlum icinse hala araştırma halindeyim uygun özenli bir kres bulursam yarim gun kural tanimlamasi ve arkadaslariyla oynamayi öğrenmesi için gitsin istiyorum ne diyim artik Allah hepimize yardim etsin.

Allah büyük kolaylık versin bir an okuyunca hayret ettim ve tebrik ettim sizi. Benim şuan bu kadar zor bir kızım yok fakat olma yolunda görebiliyorum onu. Doğduğundan beri ya çok uğraştım diyprum ama ben rahatına düşkün birisi olarak bir anda anne olunca zorlandım sanırım yoksa zor bir kızım yoktu. Fakat dediğim gibi fark etmeye başladım ki zor olacak. Çünkü gerçekten baya döndü değişti. Stres yapıp tırnak yemeler sürekli bir ağlama çabaları dalıp gitmeler derken ne oluyor anlam veremiyorum ama bununla yaşamaya alışmak zorundayım sanırım. Çünkü görüyorum ki onun için yapabileceğim hiçbir şey yok ama sizi gerçekten okuduklarımla ayakta alkışladım. Allah hepimize yardım etsin anne olmak zor zanaat
Benim oğlanın şükğr dediğim iyi halinde bile sabah ve öğlen uykusundan ağlayarak uyanır. Bu adamın ritmi. Ömründe toplasan 10 kere fln ağlamadan uyanmıştır.
Bugün toplam benim gördüğüm 6 kere kriz şekilde ağladı, öğle uykusundan sonra baya saat ağladı diyim o derece. İlk defa bişey söyledi ama, dizlerim ağrıyor dedi.
Valla yuva olmasa ben biyerden atlamıştım.
İnanın eskiden arada bırakıp çıkıyordum, bi saat çocuk dinlensin diye. Çünkü beni gördğkçe ağlıyordu bi de, annee annee diye diye. Sanki herşeyin suçlusu benmişim gibi.
Ben anneliği böyle bişi sanmıştım.
14-15 aylık olana kadar hiç bi akşam veya öğle uykusuna minimum yarım saat ağlamadan yatmadı. Ay az önce 6 kez ağladı dedim ya, şuan 7 oldu. Uyumamak için ağlıyor 😭
Yani neyse öyle işte , o kadar alıştım ki sürekli ağlayan bi çocuga anlatamam size. 2 yaş krizi geldiğinde ay bumuymuş ne kolaymış dedim öyle söyliyim. Eşimle güle eğlene geçirdik iki yaş krizini. Çünkü günde 4-5 kere 3 dakika fln ağlıyordu.

Şuara nesi var hiç bilmiyorum.
Bezi de kendi bıraktı biz zorlamadık, kaçırdığı ettiği gerildiği fln da yok. Hani ondan mı desem. Değil
İşin en ilginci bunları hiç yuvada yapmıyormuş, uykusundan da ağlayarak kalkmıyormuş.
Bazen o kadar çok ağlıyor ki , 1 ay kadar sallamıyorum ama daha uzun sürerse ben de kafayı yiyip ağlamaya başlıyorum psikolojim bozuluyor.

Şimdi uzun versiyonu şöyle dün yine oğlum krizler geçirip bittiğinde yazmıştım cok karişik olmuş.
Dışarı cikariz bagirir parkta markette hatta bazen öyle bagiriyor ki avazi ciktigi kadar sanırsın ki etini koparmışlar ki marketten her seferinde kan ter içinde cikardim halâ ara ara yapıyor ama artik alıştım diyim.
Sonra nadir görülen bir hastalik geçirdi 11 aylıktı ondan sonrasi için heo hastane surecimiz krizler eşliğinde oldu bazen sebepli bazen de hiç sebepsiz o kadar çok agliyor ve bagiriyor ki inan insanlar şaşırıyor nasil sakin kaldigima
Evde dersen ayri bir kriz ablasi var 7 yaşında hayattan bezdirmiş durumda onu da çünkü elinde ne görse çığlık kiyamet isyitor kendini yerlere atip aliyor haliyle kizim cok sinirleniyor kısacası 3 senem bu şekilde geçti simdi kızım çok şükür 1. sınıfa başladı oğlum icinse hala araştırma halindeyim uygun özenli bir kres bulursam yarim gun kural tanimlamasi ve arkadaslariyla oynamayi öğrenmesi için gitsin istiyorum ne diyim artik Allah hepimize yardim etsin.

Aminnn. Aslında bu okuduklarımla şükrettim çünkü benim kızım çokta uyumsuz değil. Yani şuana kadar belki bunları hiç yaşamamış bile olabilirim. Allah size kolaylık versin çok zor bazı çocuklar. Bizde bikaç gün oldu da nem offf dedim siz yine güzel dayanıyorsunuz. İşimiz her türlğ zor ama böyle olunca çok daha zor

Aminnn. Aslında bu okuduklarımla şükrettim çünkü benim kızım çokta uyumsuz değil. Yani şuana kadar belki bunları hiç yaşamamış bile olabilirim. Allah size kolaylık versin çok zor bazı çocuklar. Bizde bikaç gün oldu da nem offf dedim siz yine güzel dayanıyorsunuz. İşimiz her türlğ zor ama böyle olunca çok daha zor
Dayanmıycaksın da napıcaksın 😂
Bazen ben anca şunu diyebiliyorum, 5 dakika daha ağlarsan seni evde bırakıp bahçeye çıkıp oturucam. Daha hiç yapmadım tabii..
benim en büyük korkum ilerdeki çocklarım da böyle olursa ben nası başaçıkarım.
Ben hala 2 yaştan küçük çocugu olan anne görsem, gözünde makyaj turnağında oje varsa şoke oluyorum. Ben oğlum doğduğundan beri bi kere kuaföre gidebildim. Ojelerimin hepsini attım.
İşteyken ancak makyaj yapabiliyorum, işyerinde bi cımbızım var😂

Oglumda bazen olurdu boyle 1 hafta sonra donerdi eskiye eger normalde uyumlu bir cocuksa donemseldir diye dusunuyorum

Kızlar yine ben 😂🤣 aslında çokta gülünecek halde değilim sanırım. Kızım 18 aylık olmak üzere şu 3 4 gündür çooookk ama çok değişti. Sürekli bir ağlama sürekli. Beraber yemek yapıyoruz beraber oyun oynuyoruz beraber temizlik yapıyoruz derken yorucu da olsa her şey güzeldi fakat şuan kızım bir huy değiştirdi anlatamam ağzını yukarı dikip ağlıyor. Mesela ne zamanlar oluyor onu yazayım bizim normalde düzenimiz şuydu: sabah kalk beraber kahvaltı hazırla, yap, sonra o biraz oyalanır ben tezgah toplarım sonra oyun oynarız veya beraber evi süpürürüz sonra o uyur kalkar tekrar oyun park gezme beraber yemek yap derken gün geçer ama şuanda durum şu ben kapıdan çıkıyorum vıraaaaannnn alla allaa kahvaltı yap tam tezgah toplanacak bıraaaann beni al kucağına al. Daha önce iki elim dolu olduğu için seni alamam dediğinde anlayan ve sorun etmeyen kzıım kendisini yere atıp ağlıyor hemde ne ağlamak aman yarabbim. Evi pislik götürüyor 3 4 gündür çünkü hiçbir şey yapamıyoruz daha önce oyun olarak yaptığımız temizlik hadi sil sende al bu su senin sende şunu yap dediğimde mutlu olan çocuk yok. Ne oldu ii Di kızıma. Bir yerde hata mı yaptım. Birde böyle bebeği alçğlayam kişiler nasıl temizlik yapıyor zira evi 1 gün daha temizlemezsem pislik götürecek. Tamam ben çok temizlk yapan birisi değilim zaten ama bu kadar çok gitti. Neden değişmiş olabilir kızım? Ne yapayım? Nasıl düzelir? Yine deli sorular
2 yaş Sendromu olabilir🙄 Benim de kızım 4.5 yaşında. Her yaş sendromunı yaşadık çok şükür.

Sanırım kızımda şuan ağlayarak yaptırmayı öğrenmek üzere çünkü ben aman ağlamasın dur alayım dur vereyim derken böyle oldu bence şimdi bir an yapmasam hemen ağlıyor hemde baya ağlıyor normalde kızım çok uyumludur yani birçok bebeğe göre daha sakindir ama 3 4 gündğr döndü çocuk resmen belki de bu dediğini yaptırma benim zaafım kızım ve o biliyor bence bunu hissediyor hiç kıyamıyorum hep kucakta geziyor hep istediği oluyor derken durum bu bence
Sizin konularınızı biliyorum .bence kızınız normal bebek normlarına döndü ,zira öncesi çok enteresandı 😀😀😀ben oğlumla yemek yapmaya çalıştığımı düşünüyorum ,savaş alanından hallice yada evi süpüreyim desen süpürge kavgası çıkıyor resmen 😀bu arada bu dediklerinizin çok daha fazlası benim oğlumda var ,17 aylık şuan. O yere atıp ağlamalarında tepkisiz kalın ,zaten 2 dakika bile olmadan unutuyorlar .dikkatşni başka şeye çekmeye çalışın .
Kızım hiçbir atak dönemini es geçmedi zaten ama buna bu kadar erken gireceğini düşünmemiştim hoşgeldi 2 yaş sendromu o halde akıldan iyi ederim, 😂😂

Dayanmıycaksın da napıcaksın 😂
Bazen ben anca şunu diyebiliyorum, 5 dakika daha ağlarsan seni evde bırakıp bahçeye çıkıp oturucam. Daha hiç yapmadım tabii..
benim en büyük korkum ilerdeki çocklarım da böyle olursa ben nası başaçıkarım.
Ben hala 2 yaştan küçük çocugu olan anne görsem, gözünde makyaj turnağında oje varsa şoke oluyorum. Ben oğlum doğduğundan beri bi kere kuaföre gidebildim. Ojelerimin hepsini attım.
İşteyken ancak makyaj yapabiliyorum, işyerinde bi cımbızım var😂
Allah hepimize kolaylık versin anne olmak en muhteşem şey ve zor bir şey bir dünya yetiştiriyoruz. Kafa yorgun beden yorgun üzgün mutlu mutsuz her şey var. Bende o makyaj yapan bayanların iki çocuklu versiyonları var bazı arkadaşlarım var ki anaaa manken gibiler ama iki çocuk var evde 😂 ben şrse bittim ikinci olacak ben ben olmayacağım bence 😂

Allah hepimize kolaylık versin anne olmak en muhteşem şey ve zor bir şey bir dünya yetiştiriyoruz. Kafa yorgun beden yorgun üzgün mutlu mutsuz her şey var. Bende o makyaj yapan bayanların iki çocuklu versiyonları var bazı arkadaşlarım var ki anaaa manken gibiler ama iki çocuk var evde 😂 ben şrse bittim ikinci olacak ben ben olmayacağım bence 😂
Benim çevremde 2 çocuklu olup üçüncüyü yapmaya çalışan versiyonu var bi de😂
Ama ananeler babaneler teyzeler yuvalar havada uçuşuyor, bir de eşi çoğunluk homeofice çalışıyor, iş seyahatleri dışında.
Ama herkesin hayatı kendine.
Bi ara oğlum normal standartlara dönmüştü, günde 12-13 saat usluca kavgasız uyuyordu, 2 kerecik fln ağlıyordu. Herseye muhalefet değildi. Ben o ara gidip tam zamanlı işe başladım, dikiş dikmeye başladım aynı anda bir de. Herseye vakit bulabilir oldum, evim hep topluydu hep yemeğim vardı fln..
sonra fark ettim ki olay çocukta, kadında değil.
Çocuk uyumluysa annenin enerjisi hiç bitmiyor. Tüm gün ağlayıp duruyorsa tüm enerjim bitiyor .

Cocuk bu. Kurulu makine degil ki hep ayni olsun? Daha cok ataklar yasayacaktir,cok degisecektir. Hep ayni kalmasini beklemiyoruz zaten oyle degil mi?

Haftaya kızım 17 aylık. Aynı durumdayız. Geçen oynarken baktım yukarıdan 2 azı aynı anda geliyor. Bugün alt ağzının yeri benim bir parmağım kadar kabarmış. Çocuk napsın? Ağrısı sıkıntısı var, ne olduğunu bilmiyor, huysuzluk yapıyor işte. Jel aldım, gündüz jel sürüyoruz. Gece yatmadan calpol veriyoruz ve tablet yasağımızı deldik. Yemekte açıyorum çünkü yemiyor. Emmedide zaten, mama yer normalde onuda yemiyor. O yüzden biraz çıkıp rahatlayan kadar idare edeceğiz bebeleri :ľ

Back
X