Benim oğlan 32 ayı bitirdi..
bu dediğiniz huy aralarda azalmakla birlikte sürekli var.
Evdeysek ortalama 1 satte iki kere böyle kriz geciriyor, bizim ev 3 katlı ve her katta bi olay, illa kat değiştirmem gerekiyor. Beni taşı diye oturup bi kata ağlıyor. 13 kilodan fazla ve bu tamamen saçmalık mesela.
Bazen gidip kendi bi kata çıkıp beni burdan al diye ağladığını bile biliyorum..
bazen azalıyor, azaldığında ağlamarı ben de çoğu şeyle baş edebiliyorum. Ben tam zamanlı çalışoyorum, oğlum da o sürelerde yuvada.. kimim kimsem yok burda.
Son dönemler aynen bu tavrı iyice abarttı bu sabah 32 tur böyle kriz yaşadı yine.
Ben bulduğum çözümleri yazıyorum şuan..
—-Haftada 1 3 saat gelen bi temizlikçi, almanyada çok oahalı oldugundan sdce wc ve mutfak temizliği yapıp az bi evi toplayıp gidyor ama olsun onları asla yapamam oğlumla.
— paraya kıydık robot süpüren silen süpürge aldık. Onu koyuyorum birlikte izliyoruz.
—- bazen maalesef aç kalıyoruz, hem yemek yaptırmıyor hem de sonra açlıktan krize giriyor. Buzlukta hep piza bulunduruyorum, ya da çok çok kolay yapılan yemekler seçiyorum. Eşim işten geldiğinde aç kalmasın diye çabalıyorum, akşam babası gelene kadar ağlıyor, son 2-3 aydır yine uç noktalara çıktı bu durumu.
Eşim akşam evdeyse oğlumu o yatırıyor ben jet hızıyla ev topluyorum.
Eşim de sağolsun ev dağınıkmış yok yemek tuzsuzmuş diye söylenmiyor. Hakkını yemiyim.
Yani benim oğlum ilk 14 ay hep ama hep böyleydi, kanguruda sıetıma takıp yemek yapmaya çalışırdım ordan bile müdahale eder yaptırmazdı, bizim evi aylarca b.k götürdü maalesef
Zaten gündüz de 45 dakka uyutmak için 2 saat kadar odasında ağlayan çocukla cebelleşirdim.
O sebeple şusn halime şükrediyorum.
Ama bazen de hiiç herseyi unutup uslu uslu oynuyo diyelim, çaktırmadan o an aklımda yoksa bile biryıgın işi yapıveriyorum o anları değerlendiriyorum.
Siz hiç bişeyi yanlış yapmıyorsunuz, emin olun.
Benimki de böyle, ve hep aynı davranışım ona, çocuga bişiler oluyor. Sanırım büyüme hormonları çok hızlı yayılıyor ve sinir yapıveriyor çocukta.. son 3 gündür 15 kriz falan geçirdi, yani sebepleri yazsam inanamazsınız.
Bir de bunu yapan çocuk bezi falan kendi isteğiyle bırakmış, oturup sizinle felsefe bile yapabilecek kadar düzgün konuşan , duygusal olarak da dil olarak da gelişmiş bir çocuk.
Mesleğini bile belirlemiş bir çocuk.
Soruyorum biyerin mi ağrıyo
Hayır diyor
Ac mısın
Susadın mı?
Neyin var
Hayırr diye bağırıyor mal gibi.
Kucağına da aldırmıyor böyle atıp yere kendini kıvrana kıvrana çıplıklar gözyaşı ağlıyor