- 8 Ekim 2015
- 2.771
- 5.280
- 73
olur mu ya hepsini yeniledi kaynatam arrtık yumuşack yatarım üstündeyastık dediğin kaç paralık şey ki..atarsın yenisini alırsın...
sen de ye canım sağolasın hepberaber inş.Yurt disindayim ama bayrama geliyorum hatayda olmasada baska yerde yerim artik, o yuzden simdilik siz benim yerimede yersiniz afiyet olsun.
Başlığı görür görmez bu kesin Hataylı dedim :) inan bir konuyu okurken ilk defa gülmekten gözümden yaş geldi :)Evet hatayın öz şivesidir size yabancı olabilir şimdi başlıgın akıbetine geçip size dünkü yaşadıgım önemli kıssası anlatayım.Kayınvalidem Hatay dan evime misafirliğe gelmişti ramazan diye bir kaçgündür bizde kalıyor.Annem de bizimle kalıyor ben yok iken cocuklarıma bakıyor ben çalışan bir anneyim.dün işten her zaman ki gibi süt iznimi kullanarak eve gittim şimdi kayınvalidem de geldi annemle ikisi yemek döktürürler diye bekliyorumkarnımda bayagı bir aç eve girdim ki aman yarabi ne göreyim özene özene temizlediğim evim ne halde yastıklar evin ortasına dökülmüş kayınvalidem eline bir tane sopa almış evin ortasında pamuk dövüyor .Her yer toz silikon yastıklar bile sökülmüş.oglu gece boynu ağırmış diye zavallım sen hepsini yere dök.Her yer pamuk tozu cocukların elinde domatesler her yer rezalet Bende anne pamukları neden Balkona dökmedin cocuklar hasta olur diyince kayınvalidem Hatayın meşhur şivesiyle bu cümleler döküldü ağzından "Ne olucu ki kene bezekka yalaya bes çehreni" yani ne olacak kız sümüklü böcek yalasın yüzünü.Bende oğlundan iyi sümüklü böcek mi var dedim
Aynı duyguları paylaşıyoruz :) selam hemşerim:)Ben de Hataylıyım memleketimden çok uzaktayım ve Özlem içerisindeyim.
Şaşkınlık ve tebessümle açtım başlığı
Selam hataylılarr
ay konu ile alakası yok ama ben bu içli köftenin tarifini alabilir miyim ?oyyy canım benim yaaa espiri yaptı tabi de ortaya böyle komik senaryo çıktı bende Hatay lıyım canım gel ben sana künefe içli köfte ne istersen yaparım.
Yasa sen hemseserim nolu bre nolokuzzul kurt ıstıfıl ol diyemedin mi keni?
Yazar gönderirim özelden cnmay konu ile alakası yok ama ben bu içli köftenin tarifini alabilir miyim ?
içini nasıl olsa istediğim gibi yaparım ama hani bu dış harcı için bir sürü tarif var interntte hangisi doğru bilemedim
siz bilirsiniz bana yazar mısınız?
Ayy cnm yasa sen rmiBaşlığı görür görmez bu kesin Hataylı dedim :) inan bir konuyu okurken ilk defa gülmekten gözümden yaş geldi :)
Sağol cnm hallettim ama 1 haftalik misafir kiralama kiKv resmen başka bir lisan konuşuyor..bana biri bu lafi Guler yüzle söylese anlamam iltifat sanır teşekkür ederim.)sümüklü bocekleride hiç sevmem buarada iykkk nerden bulmuş bu lafi?))
Ama evde bebek varken olmaz o pamuklara filan ortada..zarar verir ya..yazık. .Allah yardımcınız olsun..
Nerenin şivesi buEvet hatayın öz şivesidir size yabancı olabilir şimdi başlıgın akıbetine geçip size dünkü yaşadıgım önemli kıssası anlatayım.Kayınvalidem Hatay dan evime misafirliğe gelmişti ramazan diye bir kaçgündür bizde kalıyor.Annem de bizimle kalıyor ben yok iken cocuklarıma bakıyor ben çalışan bir anneyim.dün işten her zaman ki gibi süt iznimi kullanarak eve gittim şimdi kayınvalidem de geldi annemle ikisi yemek döktürürler diye bekliyorumkarnımda bayagı bir aç eve girdim ki aman yarabi ne göreyim özene özene temizlediğim evim ne halde yastıklar evin ortasına dökülmüş kayınvalidem eline bir tane sopa almış evin ortasında pamuk dövüyor .Her yer toz silikon yastıklar bile sökülmüş.oglu gece boynu ağırmış diye zavallım sen hepsini yere dök.Her yer pamuk tozu cocukların elinde domatesler her yer rezalet Bende anne pamukları neden Balkona dökmedin cocuklar hasta olur diyince kayınvalidem Hatayın meşhur şivesiyle bu cümleler döküldü ağzından "Ne olucu ki kene bezekka yalaya bes çehreni" yani ne olacak kız sümüklü böcek yalasın yüzünü.Bende oğlundan iyi sümüklü böcek mi var dedim
Hatay cnmNerenin şivesi bu
Sağolasın cnm :)allah sabır versin canım
Ayy cevaba çok güldüm yaa:))
Diyemiyoruz amaOtorite gerekli biz hanımlara..
Ey Kv ler anneler, ev benim ev anlıyormusun kafan basıyormu!!
Benden izinsiz çöp bile atılmaz!!!demeli!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?