- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
Evet hatayın öz şivesidir size yabancı olabilir şimdi başlıgın akıbetine geçip size dünkü yaşadıgım önemli kıssası anlatayım.Kayınvalidem Hatay dan evime misafirliğe gelmişti ramazan diye bir kaçgündür bizde kalıyor.Annem de bizimle kalıyor ben yok iken cocuklarıma bakıyor ben çalışan bir anneyim.dün işten her zaman ki gibi süt iznimi kullanarak eve gittim şimdi kayınvalidem de geldi annemle ikisi yemek döktürürler diye bekliyorumkarnımda bayagı bir aç eve girdim ki aman yarabi ne göreyim özene özene temizlediğim evim ne halde yastıklar evin ortasına dökülmüş kayınvalidem eline bir tane sopa almış evin ortasında pamuk dövüyor .Her yer toz silikon yastıklar bile sökülmüş.oglu gece boynu ağırmış diye zavallım sen hepsini yere dök.Her yer pamuk tozu cocukların elinde domatesler her yer rezalet Bende anne pamukları neden Balkona dökmedin cocuklar hasta olur diyince kayınvalidem Hatayın meşhur şivesiyle bu cümleler döküldü ağzından "Ne olucu ki kene bezekka yalaya bes çehreni" yani ne olacak kız sümüklü böcek yalasın yüzünü.Bende oğlundan iyi sümüklü böcek mi var dedim
"Ne olucu ki kene bezekka yalaya bes çehreni" yani ne olacak kız sümüklü böcek yalasın yüzünü
Allah da sizi güldürsün verdiğiniz cevabı düşündükçe kahkaha atıyorum pamukları evin ortasına dökmesi tam bir fecaat.. Allahım bu erkek tarafının fertleri evlendikten sonra birbirlerine neden bu kadar kıymetli olur basmıyo benim kafam
Bende sizeBu arada hem sabırlı hem de çok komik kadınsınız helal olsun size bayıldım
Hatay şivesile hem komik hemde eglencwlidir.Sabahtan beri konu başlığını görüyorum. Önce dedim oha ne kadar farklı türkçeyle. Ama okuya okuya baya tanıdık gelmeye başladı. iki gün daha ilk sayfada dursun hatay şivesini sökerim :)
Allah kolaylık versin size. Konuyu okuyunca üzüldüm sizin için.
Besin anlamını bende bilmiyorum çözemedim gittiÇehre yüz demek tamam da bes ne demek .
Kötü bişey heralde
oğlun prensse ben de onunla evliyim yani prensesim demeliydinoğlum prens dedi
Yoo oğlu sümüklü bocekoğlun prensse ben de onunla evliyim yani prensesim demeliydin
Bes sadece demektir :) Antakya'li dan sevgiler Antakyalilara... umarim yanlış anlamamissinizdir kv'nizi. Siz nerelisiniz bilmiyorum ama bizimkiler cok sever pamuk dövmeyi :)Besin anlamını bende bilmiyorum çözemedim gitti
Bende Hatayliyim cnm ama evin içinde dövmeyi değil miBes sadece demektir :) Antakya'li dan sevgiler Antakyalilara... umarim yanlış anlamamissinizdir kv'nizi. Siz nerelisiniz bilmiyorum ama bizimkiler cok sever pamuk dövmeyi :)
"sadece " demekmiş .Besin anlamını bende bilmiyorum çözemedim gitti
Oğlu prens ise siz kurbağa mi oluyorsunuz :)
Sizin cevabınız da onun ki de hoş olmuş karşılıklı sakalasmissiniz.
Evin içinde yapılmayacak iş yapmış :)
Bişey diyemem ki oda misafir eşimden bişey diyemedim tabiEşiniz ne dedi peki bu duruma ? Malum evde çocuk var ki bana kalırsa asla evin içinde yapılmamalı .
Tatlı bir itişme olmuş bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?