Ne olur acil yardım edin

geniekiller

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
91
1
86
Konya
ya arkadaslar ınsanın 4 yıllık sevgılısı pat dıe ben kendımı hrıstıyan gıbı hıssedıyorum ben hrıstıyanım derse ve cıdden de bagımlılık gozterıyo baya bu dıne naparsınız yaaa nufus cuzdanında musluman yazıyo aıleden dolayı ama ben hrıstıyanlıga yakın hıssedıyorum kendımı dıyo benı boyle kabul et dıyo kafayı yemek uzereyım ya ılk baslardada suphelenmıstım haç takıodu sordum degılım dedı kandırmıs ayrılırım dıe ne yapabılırım evlenmek uzereyız ayrılmalımıyım aılem asla kabul etmez napıcambenneyaptımki:1no2:

evet işte bu gerçekten büyük bir sorun.önce ne olduğundan emin olmalısın.çünkü gerçekten hristiyansa sorun yine varda müslümanken kafası karıştırılan bazı gençler var.bazı misyonerler harıl harıl çalışıyorlar bunu duydum birkaç kez.o zamanda farklı bir sorun.ailene müslümanken hristiyan olmuş demek başka sadece hristiyan başka.yada fark yokmu ne bileyim şaşırdım valla.sana karışmıycaksa çok seviyorsanız birbirinizi olabilir diycem.hatta müslüman olsun sevaba girin diycem ama arkadaşınız oraya yakınlık duyuyor gerçekten zor bir durum.önce siz kararınızı verin.bu çok önemli bir mesele.siz karar verdikten sonra sıra ailenizi ikna etmeye kalıyor.a.s.

alla alla
medeni halinde evli yazıyor bende eşin sanmıştım
eğer kabul edemeyeceksen ayrıl tabikide

acaba erkek arkadaşının aklı başındamı,ne demek din değiştirmek.gerçi her koyun kendi bacagından asılır ama,bak diyorsun ki ailemde izin vermez..
ben şahsen evliliği bi daha düşünürdüm,o kişiylen yapabilecekmiyim diye....:1no2:

anlamadim. muslumanligi terk edip hristiyanmi olmus yoksa hristiyan oldugunu 4 senedir saklamis?

4 yil boyunca seni kandirmis.
Bu adamdan ne hayir cikar ki?
Cok üzücü bir durum.
Yasida büyüktür mutlaka bu saatten sonra adamin kendini müslüman hissetmesi icin bir mücize olmasi lazim herhalde.
Bu kendi hayati, kimse birsey diyemez, saygi duymak gerekir bence buna üzülmeyin.
Üzülmeniz gereken sey sizi 4 yil boyunca kandirmis olmasi.
Ayril veya ayrilma diyerek o yükü alamam kendi adima, en dogru karari siz verirsiniz.

Herkesin kendi bileceği iş ama ben olsam asla böyle bir şeyi kabul etmezdim. Sonuçta bu din ayrılıkları evliliklerde çok ama çok sorun çıkarır.

diyeceklerimi kesinlikle ozetlemis sensible.

bi kere seni kandirmis belki daha ne onemli seyler var hayatinda ama sana soylememis. boyle bir suphe ile evlilik kurulur mu? ben de bitirmen taraftariyim.
insan dini irki ailesi icin inanclari icin asla yalan soylememeli bence.

sevinmelsin evlilik düşündüğün adım atmaya karar verdiğin biranda kendiliğinden söylemişş işte yüce RABBİM sana bir fırsat vermiş bence yolunu seç arkadaşım ailemde kabul etmez diyorsunn

anneannesi ve babaannesi de dedemlerle evlendikten sonra müslüman olmuş biriyim. dolayısıyla büyüklerimizin akrabalarında çok fazla iki farklı din evliliği var ve şimdiye kadar hiç ama hiçbir sorun yaşanmadı.

benim takıldığım konu bu değil; size karşı 4 yıldır dürüst olmayışıdır.

bu çok ince bir çizgi. kararını siz vereceksiniz. eğer sizin için problem yoksa ailenizle bunu halledecek kişi de sizsiniz.
eğer müslüman olmayan biriyle birliktelik hakkında soru işaretleriniz varsa da hiç savaşmayın..

bak canim sana koca 4 yil yalan söylemis....neyse birak yalan söylemesini hatta kalkip din degistirmek istiyor yada degistirdi bile....biliyormu ki acaba müslüman dogan bir insanin müslüman olarak yasayacak yerde dinini degistirip hiristiyan olmasinin en büyük günahlardan biri oldugunu ??? bunun farkinda degil bence ....benim sana tavsiyem kendini uzaklastir o insandan cünkü o ne yapmak istedigini bilmiyor....senin icin en hayirlisi ondan ayrilman bence yanlis anlama ne olur.......

din yaradanla kulu arasındadır müdahale edilemez ama dürüstlük kullar arasındaki bir sorundur bilmem anlatabildim mi?

dın farklılıkları karı koca arasında sorun oluyorr en azından cocuk dunyaya gelınce onun uzerınde baskı olusuyor ..bırde musluman bı kadın dınımıze gore gayrımuslım bı beyle evlenemez ..sızın kendı ınancınıza bunu kabul edıp etmıycegınıze baglı ..4 yıldır hayatıyla ılgılı boyle buyuk bı meseleyı sıze acmamasıda dusundurucu ..

böyle biriylen evlenmezdim...acaba senden sakladığı daha başka neler var...?:1closedeyes:

herkesin dini kendinedir, o öyle inanıyorsa ona müdahale etmemek gerekir..yarın gelip ben müslümanım dese geri mi döneceksin? inanç söylemle değil inanamakla alakalıdır.
bu durumu kaldıramayacaksan evlenme tabi ki...
bence olay hangi dinden olduğu değil seni kandırmış olduğu...

bende katiliyorum senza arkadasimiza
yarin gelip müslüman oldugunu söylese
yine devammi ediceksin bu iliskiye
yani evlenicekmisin?
ben sen olsam ciddi ciddi iyi bü düsünürdüm
ve hazir daha dügün mügün yokken kesinlikle herseyi iptal eder o kisiden ayrilirdim.
cünkü cidden dürüst degil ve sanirim naptigiini bilmiyor.

Sanırım ben farklı düşünüyorum...
Hritiyan yahudi artık hangi dindense ben sevdiğim adamı sırf dini başka diye bırakmazdım...
Neden bırakayım ki?Benimle birlikte olup doğru din olan müslümanlığı seçebilir...
Ama burda konu farklı ilişkiniz boyunca kandırma gibi bi durum var...
Hristiyansa ben hristiyanım desin ben bu dine inanıyorum deseydide sizi kandırmasaydı ilk başta söyleseydi..Ha kabul edip etmemek size kalmış bir şey fakat bu zaman kadar yalan söylemesi kötü olan...Aklınıza bir çok soru işareti gelebilir acaba bana başka konulardada yalan söyledi mi diye...
Şimdi ne yapıcağınız konusunda da buna sen karar vericeksin..