Ne olur acil yardım edin

çok tepki gösterenler olmuş ya ben şaşırıyorumm yani böyle tepkilere hemen farklı din yada mezhep den olsun dediğiniz şey hemen ayrıl kurtul ondan vs....
Herkes istediği dini seçebilir.İstediği dine inanabilir.
Herkesin bizim gibi müslüman olmasını bekleyemeyiz ki.
Başka dinden diye tepkide göstermeye hakkımız yok.
Başka dinden olupta müslümanlığa geçen insanları ayakta alkışlar yüceltirsiniz müslümanlıktan başka dine geçen insanları da yereden yere vurur eğersiniz.bunun günahı sevabı size mi ?
Arkadaşım sen kendi kararını kendin ver...

benim anlamadım şey ;mesela ben hıristiyanların Allaha inandığını peygamber olarak hz. isa'yı gördüklerini düşünürdüm. taki bir televizyon programında bir papazı dinleyene kadar maherse hz. isayı haşa Allah olarak görüyorlarmış tövbe tövbe. birde misyonerler gençlere inanılmaz imkanlar sunuyorlar .aile hıristiyan olupta böyle yetişse sorun yok ama bile bile rabbini değiştirmesi, hıristiyanların tam olarak neye inandıklarını bilmedikleri için biçok kişi saygı duyar. hem ortada söylenmiş bir bunuda gözardı etmemek lazım

hz isanin, ha$a allahin oglu olduguna inaniyor hristiyanlar.
hz meryem cinsellik yasamadan hamile kaldigi icin öyle inaniyorlar.
mantikli degil iste ama herkesin kendi dini. öyle inaniyorlar

bakalim kandirdigi tek sey bumu?daha cikar onun kokusu bence hic umitlenme yol yakinken don o heriften koca olmaz adama anlattiklarina gore.

Sırf kafamdaki soruların cevabını bulmak ve anlatılanların ne olduğu hakkında bilgi edinmek üzere kuranın türkçesini okudum.Ve herkese de tavsiye ediyorum atatürkün gençliğe hitabesi gibi kuranında bir kere okunması şart....
Asla başka niyetle yazmıyorum sana bunu ama yeryüzüne indirilmiş son din müslümanlık.allah peygamberimizi bu dini yayması için görevlendirmiş.peygamberimiz de yasarken ashabına vasiyet etmiş müslümanlığın yayılmasına devam edin diye...bizim dinimizi tercih edeni alkışlıyoruz çünkü bu ona allahtan nasip olmuş en güzel hediye...
"...Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir. Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim.." (Maide Suresi, 3)

bu arada profilinde evli yazıyo ne iş anlamadım...cevabını bekliyorm :uhm:

bence hristiyanlık isa peygamberin yeri, konumu hakkında atıp tutmayalım. bu konuyu ayrıntılı olarak anlatan kitaplar, siteler var.
konumuz hangi dinin ustun oldugu, dogası degil, arkadasımıza yardım etmek. boylece o dinden olan arkadaslarımızı da kırmamıs, gereksiz tartısmalara yol acmamıs, konuyu kilitletmemiş oluruz.

niye bu kadar eleştiriyorunuz ilk önce ben kapalı bir bayanım adam din deyiştirmiş ve saklıyor ben tatile gidiğimde tanımadığımız insanlar bana nerelisin sorusuna cevap veremiyorum çünki arkasından kürtmüsün arkasından kürtçe biliyormusun diye tuaf oluyorum kürt değilim ama o toprakların insanı olmak bile rahatsız edici insanlar hemen eleştşriyor mezhepler bile aynı kaldıki din sorunu daha çok kutuplaşmaya itiyor adam ondan saklamıştır açıkçası benim bir hiristiyan dostum olurarkadaşım olur ama dinim gereği başka dinden olamaz ama zor karar sen onu değiştiremezsin seviyorsan ve en son öğrendiysen yapacağın bir şey yok başka ülkede 3 ayrı dinden insan aynı evi paylaşınca bir şey olmuyor ama bizim annelerimiz kıyamet kopartıyor önemli olan insan olması ben başka dinden biriyle evlenmezdim ama oğlumun başka dinden biriyle evlenmesine bir şey demezdim....şimdi eğer sen dinin gerekliliğini yerine getiriyorsanmesela 5 vakit namaz kılıyorsan evlilik sana sorun getirir ama sadece dini kalpte yaşayıp icraatta yoksa sorun olmaz....yazıları okudum diğer dinlere saygı duyalım......