ne olur bana bir akıl verinn,çok çaresizim

ozleminer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
47
0
86
Balıkesir
öncelikle herkese merhaba,çok uzatmadan durumumdan bahsedeyim,9 yıllık evliyim,bir oğlum var 7 yaşında ve ikinci bebeğğe hamileyim,eşimin iddi tutkusu sonumuz oluyor,zaten başından beri hep vardı..geçen sen bu zamanlar bir arkdaşına kefil olarak 30 bin lira bankaya borcu olduğunu öğrenmiştim,yıkıldım,evliliğimiz sarsıldı,neyse en sonunda kredisi devam eden evimizi satıp ödedik,kiraya çıktık...bugünde ne öğreneyim..meğerse o geçen sene borcun hepsi 30bin değilmiş biraz dha fazlaymış,,bunuda kurtarmak için eşim son 5-6 aydır iddiaya yüklenerek tam 50 bin lira kaybetmiş ve kredi çekerek kapatmış ve ödüyormuş ay be ay.ben bunlrı bugün maiillerinden öğrendim,zengin işadamlrına durumunu arzederek yardım istemiiş,,beynimden vuruldum,,kendi aileme 15 saat uzakta yaşıyorum,çok ylnızım,kimseye söyleyemiyorum iş arkadaşlarıma falan,,benim güvenim bitti..bu akşam detaylyı oturup konuşunca diyoki bana bizim evlilik geçen sene bitmwliymiş,,hatta benle evlenmesi htaymış,,aten bu son çocuğu o istememiş hiçç,,yıkıldım ben keşeke borcu 100 bin olsaydı da bunları duymsaydım,2001 yılından beri süregelen bir ilişki meğre tamamıyla yalanmışş,,ben bu cocuğu napayım şimdi 15 haftalık bebek,alırlarmı bilmem ama sonraki vicdan azabı beni mahveder zaten,,oğlum için bu bebeği çok istiyorum,dünyda yalnız kalmaz,ama ben 2 çocukla nasıl ne ederim...ya da şöyle sorayaım,benim yerimde olsaydınız napardınız kızlar

uffff bu erkeklerin iş bilmezliği ve sorumsuzluğu beni deli ediyo .Hem suçlu hem güçlü karnındaki çocuğa çok buyuk bi saygısızlık bu istesede istemesede sorumluluğunu kabullenmeli bence .Babamda aynı böyleydi annemi sinir hastası bizide feminist yaptı Ailenin yanına gitme imkanın varmı

tayin ile ancak var,o da çıkrsa tbi,siz olsanız naprdınız

Valla ben bu konularda kimsenin gözünün yaşına bakmam ben ve cocuklarım için doğru olan neyse ona karar verirdim.Çevremde car car car dedikodu yapıp yargılayacak o kadar insan var ki ama hiç biri umrumda değil kimseninde olmamalı hayat kısa ve bugunlere bi daha dönemeyeceksin.Buyuk konuşmayım ama eşim bana böyle bişey dese bi dakka durmam .eee annemden ve en az 4 yakın arkadaşımdan tecrubeliyim can cıkıyo huy cıkmıyo .insanlar ağızlarından çıkan kelimelere dikkat etmeli çıkan kelimelerin bedelinide ödemeli. offffff

siz nasıl daha erken farkedemediniz :26:

bence yaptığı hataların farkında, bir yandan dibe batmış psiklojisi iyi değil ve hatalarına ortak suçlu arıyor evliliği bahane ediyor

bir süre daha anlamaya çalışın, sinirle demiştir . üstüste hatalar yapmış çırpınmış

bu iddia oyunundan vazgeçemezmi bir uzmandan yardım alsanız

biraz daha çaba gösterin ama baktınız oluru yoksa hayatınıza başka bir yön verirsiniz

Allah yardmcınız olsun

canım bu olay bir nevi kumar bağımlılığı gibi,, alkol bağımlılığı gibi .. öyleki yaptığının yanlış olduğunu kabul edip bir daha olmaz diye söz veremiyor çünkü kendine güveni yok..o istemediği sürece bu alışkanlıktan vaz geçiremezsin dolayısıyla da borçları devam edecek, sen hep sonradan öğreneceksin, eğer senden özür dileyip tekrar olmayacağını söylerse sen de şansa verirsen sürekli takipte ol ve araştırma yap asla güvenme, emin olana kadar..ama devam edecek diyorsa boşanacaksın.. çünkü bu olay böyledir zararı kapatmak için daha büyük oynar daha çok kaybeder, her halükarda hayatın kolay olmayacak..bebeğini aldırma..onunda canı var belki hayatın boyunca sana destek olmak için gönderilmiştir bilemezsin..

son yazdıkların beni çok duygulandırdı,belki de bilemem..rtık iyice o da bitsin istiyor,eşyalarını hazırladım şimdi,muhtemelen bugün evden ayrılır,ama öyle de işleri ertelemeyi sever kii..ayrılmıyorum diyeceğinden bile korkuyorum,,ama 1 gün bile aynı evde kalmaya tahammül edemiyorum

Allah yardımcın olsun arkadaşım.. çalışıyorsun galiba, hayatın hiç de kötü olmaz..eşin bırak gitsin boşanmak istiyorsa boşansın, yolunun yol olmadığını elbet birgün anlayacak inşallah iş işten geçmeden anlar..

Allah sana ve çocuklarına yardım etsin bende aynen senin yaşadıklarını hatta daha kötüsünü yaşadım...

ikizlerimle birlikte hayat mücadelesi veriyorum yanlız başıma doğuda bir ilçede çalışıyorum,

boşanma davası açtım duruşma gününü bekliyoruz..

senin duygularını çok iyi anlıyorum ben eşimi düzeltemedim yıllarca inş. senin eşin bu kumar illetinden kurtulur, yaptıgından utanır ve evlatlarına sana sahip çıkar şunu unutma bu idda oyunları bir tür kumar ve bağımlı oluyorlar kendileri kabul etmesede bu böyle tedavi olmazsa daha çok çekersin bu adamdan yanlız ilk önce kendisinin istemesi gerekiyor yoksa hiç faydası olmuyor..

tedaviyi kabul eder, düzelirse boşanın demek olmaz..

şunu söylüyeyim sana tedavi konusunu açtığında emin ol kabul etmeyecektir...

şayet kabul etmezse hiç bir şeyi bırakın gitsin siz onu yola getiremezsiniz..

ondan sonrası bebeklerinizle birlikte hayat mücadelesi başlıyor.. Allahım bebeklerimize ömür versin bizlere sağlık versin gerisi boş inanki...

sizin evliliğinizde mi iddia yüünden bitti yni,yrıca çok haklısnız,burnundan asla kıl aldırmıyor derler ya,aynı benim eşim o,,diyorum ki bi psikiyatriste gidip tedavi olman lazım,bana pişkin pişkin diyorki asıl sen git,,,biz nsıl bu hale gelebildik Allahım,hala inanamıyorum...ben akıllanacağınaı da sanmıyorum,,korkuyorum kendine bişey yapar diye,hala onun için endişe ediyorum salak gibi...

Hamilesiniz...
Sizin Şu halinize kıyıyorsa bilmiyorum adınıza konuşamam ama ben o adama bel bağlamazdım.

İşin içine kumar girmiş. Bu bir bağımlılık olmuş. Ailelerin devreye girmesi gereken bir durum bu.
Hatta bir sürede olsa yanlarında kalınması gereken bir konu bu bana göre.
İçinize atarak, kocama ne oldu diye düşünerek yavrularınıza zarar vermeyin derim ben.
7 yaşındaki yavrunuzun dünyasını düşünün, kendiniz ne kadar karışıksanız o kat be kat daha fazla darmadağın olmuştur babasını gözlemledikçe.
Allah yardımcınız olsun.

ilk başlarda iddia oynuyordu sonra at yarışları başladı sonrasıda geldi zaten bende siz gibi sonralardan öğrendim sürekli düzelir diye 9 yıl bekledim ödediğim borçlarının haddi hesabı kalmadı ben borçlarını bitirdikce o yenilerini yapmaya başladı en son ikizlerime hamileyken yapmış doğumdan sonra yüklü miktarda borç olduğunu öğrendim artık bebeklerim vardı onların mama parasını onun kumar borcuna veremeyecegimi söyledim ailelere haber verdim geldiler ailesi borcu kapatacagız deyip oğullarınıda alıp gittiler aylarca arayıp sormadılar ne beni nede bebekleri ben boşanma davasını açtım tebligat ellerine ulaşınca aramaya başladılar hepsi henüz mahkeme tarihimiz belli değil bekliyorum işte sonuçta ayrılıyoruz...
inan bu erkekelr sessiz sakin bir eş bulduklarında tepelerine çıkıyolar sanıyolarki asla ayrılmaz eşim benden ama öyle değil işte biz kadınların doyum noktası vardır bir kere bitti dediysek bitmiş oluyor geç oldugunda farkediyolar..
çok üzüldüm sizin durumunuza yeniden yaşadım o günleri..
hamileyken öğrenmek sizin için dahada zor Allahım bol sabır versin değişecek diye bekleme inan bu adamlar bağımlı oldukları için kopamıyolar al karşına konuş tavrını koy böyle devam ederse boşanacagınızı söyle belki etkili olur eşiniz için..
benim denemediğim hiç bir şey kalmadı ve anladımki bu adam değişmez benimde yapacak birşeyim kalmadığı için bitti dedimm..
belki sizinki anlar düzelir bebekleri için bilemiyorum inanki...
hiç korkma kendine birşey yapar diye benimki borçlarını ödemek için böbregimi satacam, yok bu borçlar ödenmezse kendimi öldürürüm gibi bir ton laflar söyledi hepsine inandım sizin gibi çok korktum ama blöfmüş hepsi..
canları kıymetlidir birşey yapamaz üzme kendini hamile halinle bebğinin sana daha çok ihtiyacı var...

Durumunuza o kadar üzüldüm ki ne diyeceğimi bilemiyorum
Ama şuda var tabi eşiniz karnınızda ki bebeğini bile düşünmeden o masum yavrunun rızkını kumara verebiliyorsa
düzelmesini beklemeniz anlamsız..
Ben 8 aylık evliyim ve evlendikten sonra eşimin borsa da daha önce çook kez para kaybettiğini öğrendim.
bir dünya borçla karşılaştım 8 aydır herşeyden feragat edip ödemeye çalıştım
Ama baktım ki eşimde bu saplantı halini almış bi şekilde herzaman onu borsayı takip ederken yakalıyorum..
en son yumruğumu vurdum masaya ve benden bu kadar dedim..
çalışıyorum ama tek kuruşumu daha onun kumar sevdası yüzünden üzerime yıkılmış borçlara veremem
ailesininde hatta aileminde bilgisi var..
eşimin bi daha böyle bişeye cesaret etmeyeceğini düşünüyorum ama bellide olmaz nede olsa bu tarz şeyler korkunç bir bağımlılık yapıyor.
Allah yardımcımız olsun gerçekten zor bir durum..

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm
hamilesiniz ve adam çocugunu ben zaten onu istemedim ki diyor hayret bişey ya
yapacak çok bişey yok gibi ayrıl demek zor ama başka yolda yok gibi
ALLAH ıslah etsin o adamıda çocuklarına hasret kalsın ömrü boyunca sinir oldum ya

neyseki geç olmadan sen anlamışsın inş. eşin bu tavrından sonra yeniden borsayla falan ilgilenmezde bir yuva yıkılmadan toparlanır..

bu erkeklerin ne yapmak istediklerini bir anlayabilsek ona göre davransak yıllarımızı onlar için heba etmesek ne güzel olurdu...

canım sen yaşadıklarımı kısmen biliyorsun
belkide hayatımın en mutlu olmam gereken günlerini ben gözyaşlarıyla geçirdim..
çoğu kez kendimi suçladım
ama şimdi kendime söz verdim
onu maddi konularda yalnız bırakacağıma
ki zaten kendiside devamlı işime karışma deyip durdu..
yeni gelinken kendi ailemin akrabalarımın bana taktıkları altınların hayrını göremedim
bir gün olsun takamadım,arabamızı sattık,aylarca maaşlarımızla borç ÖDEDİM,Ailemden borç aldık
velhasıl eşim bu borsa sevdasından dolayı çok sıkıntılar yaşattı bize..
son sözümü söyledim bi daha olursa o yoluna ben yoluma

inan canım kumar işine giren erkekler ki borsada bir kumardır bana göre iflah olmuyolar adamlar eşlerinden çocuklarından vazgeçiyolarda bu kumar illetinden kurtulamıyolar üstelik bunun bir hastalık oldugunu ve kendilerinin hasta olduklarını kabullenemiyolar..
kumar bağımlılarını tedavi eden merkezlerle görüştüm herşeyi ayarladım gidelim dedim eşime ona bile gelmedi çünki kabullenmiyordu..
hepimiz için hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inş.

son sözümü bende aynı sizin gibi bir öncekinde söylemiştim,ama noldu,adam takmıyor ki,bildiğinden geri kalmıyor...şu anda tek düşüncem oğlum,ilkokul e gidiyor,bugün ona babasının artık dışarda kalacağını,dışarda cok işi olduğunu patronunun hepsini bitireemdiğini yardım istedğini,bu nedenle artık evde yatmayacağını,ancak ne aman isterse görüşebileceklerini söyledik..öğretmeni de bu tutumu onayladı..dedğim gibi tek derdi oğlum,,bebke içinse çok endişe etmiyorum..zaten yokluğunda doğacak ve hep öyle bilecek...ama oğlumun kendi öz kardeşi olacağı için bugün bikez daha şükrettim Allaha,,hayatta kendi kanından bir insan olacak,herzaman dayanabileceği,,,bilmiyorum kızlar,eşyalarını aldı evden bugün,,adam öylesine gitme meraklısı ki,,öyle yeni yeni kıyafetlerini dağ gibi yıktı yatak odsının ortasına,ver kapıcıya dedi..adam herşeyden geçmiş...oğluma acıklma yapmak için eve geldiğinde ise hemen 2 taşın arasında skorlara baktı bilgisyardan..daha ne diyim ben,Allah ıslah etsin.....

adamın yuvası yıkılıyor o halen skor derdinde pes vallahi anlattıkların hiç uzak gelmiyor bana daha önce izlediğim film gibiler..
senin şimdiden sonra çok güçlü olman gerekiyor oğlun için karnındaki bebeğin için onların mutluluğu huzuru sana bağlı..
inş. boşanma gibi bir durum olmadan eşin yanlış yaptıgının farkına varır daha fazla sizi üzmez

ne olursa olsun ortada sahip çıkılıp korunması dahası yaşatılması gereken bir bebek var..Allah önce sana sonra doğacak yavruna sağlık
versin..eşinin hatalarını sen ve çocukların çekmemeli..ne demek ben zaten istemedim de geçen yıl bitmeliydi bu evlilik? tek başına mı
yapmışsın bir hatırlat önce.kendi hatalarını başka hatalarla kapatmaya çalıştığı için bugün bu noktaya gelmişsiniz zaten..

muhakkak çok zor olur ayakta kalmak şu durumda..ben ne yapardım? yaşamadan, ateş seni yakmadan bilemiyorsun esasen ama
işim benim için şuan çok çok önemli olurdu.ortada bebek de var.ailem bana yardımcı olur mu bu önemli bir nokta.kimse şu durumda
ben tek başıma yaparım diyemez sanırım.en azından çocuğa bakacak biri gerekiyor izinden sonra, güvenilebilecek üstelik.

sonrasında çocuklar büyür ve nihayetinde sen de daha büyük borç bataklarından kurtulmuş olursun..ama tabi şuan senin şartların ve olaya bakış açın çok önemli.
Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…