Ne olur okuyun

Evet varmış.. 2. Oğlumda anladık. Zaten bebeklerin son haftalarda kilo aldıgını vaysayarsak 34 haftalık doğan bir bebek için 3260 oldukca yuksek bir kiloydu ama farkedemedik işte.
Şuan oğlunuz sağlıklıdır inşallah bi sknti yaşadı mi şuan 4150 gözüküyo ve 38+2 günlüğüm

Canim ben 55 cm ve 4.5 kilo normal dogumla dunyaya gelmisim. Annemde de bende de seker hastaligi yok. Su an 56 kilo ve 1.77 boyundayim. Babam da uzun, annem de. Genetik yani. Bebegini saglikla kucagina alirsin insallah.

Canim ben 55 cm ve 4.5 kilo normal dogumla dunyaya gelmisim. Annemde de bende de seker hastaligi yok. Su an 56 kilo ve 1.77 boyundayim. Babam da uzun, annem de. Genetik yani. Bebegini saglikla kucagina alirsin insallah.
Inşallah sagolun

Şuan oğlunuz sağlıklıdır inşallah bi sknti yaşadı mi şuan 4150 gözüküyo ve 38+2 günlüğüm
Biri ilkokul 1 de 6 yasında digeri 4 yasında. İkiside turp gibiler maasallah canım hiç korkma.. İlk doğduğunda büyük oglum ayak tırnakları olusmamıştı büyük oğlumun cok aglamıstım nasıl büyüyecek diye ama iki ayda toparlandı akranlarını yakaladı. Bu tesimdeki büyük oğlumun iki yasındaki hali idi.

Inşallah benimde iyi olur sagolun desteğiniz için

Içinizi ferah tutun. Benim ilk bebeğim 4100 doğdu normal için bekleyip son anda müsait olmadığım için sezeryan alındım devlet hastanesinde. Ozamana kadar bebeğim kilosunu felan bilmiyordum.şeker testi y aptırmıştım.şimdi 2.hamileyim doktor iri bebek olduğunu söylüyor ve şu anda şeker için diyet yapıyorum bir de troid çıktı ilaç kullanıyorum.merak etmeyin sağlıkla doğup büyüyecek inşallah

Onu yaptirdim yok dediler ama şimdide ailende varsa gizli şeker olabilir o yüzden bebek irilesiyo dedi kendi doktorum izindeydi başkasına gittim
doktorlarin her dedigi dogru olacak diye bir sey yok korkmayin. Onlar da ihtimal doğrultusunda konusuyor neticede. Ben 1990 dogumluyum ve annem beni 4 kilo olarak dogurmus o donemde. Simdi tıp gelisti. Ayrica her iri bebek seker hastalığından degildir. Kisinin yapisiyla da alakali. Annem gibi mesela. 3 kardesiz ucumuzde 4 kilo dogmusuz :)

Benim eşim de 5 kilo civarı doğmuş normal doğum ile. Annesi de ufak tefek bir kadınmış rahmetli(hiç tanımadım). Ama şeker hastalığı yok.

Evet varmış.. 2. Oğlumda anladık. Zaten bebeklerin son haftalarda kilo aldıgını vaysayarsak 34 haftalık doğan bir bebek için 3260 oldukca yuksek bir kiloydu ama farkedemedik işte.
Benim kizim 41 haftalik 3290 dogdu
Zayifladimi peki dogumdan sonra

Canım bence korkma normal abartılacak bir durum yok.benim kızım 32 haftalık 3buçk kiloydu 37 de doktorumuz aldı 4buçuk kilo doğdu. Tabi normal Doğum yapmadım yapamazdım zaten ben kızım kilo aldıkça kendim hiç almamıştım 4.buçuk kilo aldım hamileliğimde o yüzden çok halsiZdim 9 ay kusmuştum. Ve çatı muhabbeti sonucuda normal Doğum a uygun değildi. Hem çoğunlukla ultrasondan daha zayıf doğuyorlar. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bir tanıdığımız 5 buçuk kilo doğurmuştu

Ablamın 4200 'dü .
Normal doğum yaptı
Ama daha sonra bebekte problemler yaşadı tabi ciğerleriyle alakalı ama şuan iyi
Sezaryan olabilirsiniz belki
Umarım saglıkla doğum yaparsınuz

Benim ikinci bebegim 3.800 gr dogdu normal dogum olacaktı ama ters geldi o yüzden sezaryen oldu ama oda arkadaşım 4.200 gr bebegini normal dogum la dogurdu bebekte sorun yok demişlerdi

Bebeğim 3.850 gr doğdu ama bende çatı darlığı vardı . Gayette çıktı yani . Korkma . Zaten yanılma payı da var .

Kardesim tam olarak bu kiloda dogmustu. Annem normal dogum yapti, hic unutmuyorum ben kucuktum eve kardesimi gormeye gelen kadinlar Annem icerisi gidince goruyormusunuz bebege bak sanki yeni dogan degil 5-6 aylik demislerdi kardesim cok sukur gayet saglikliydi hic yeme sorunu yasamadi annem onda tabi obez degildi normaldi kilosu hep. Seker hastasi falanda degil.

Ama annem dogumda cok zorlanmis yirtilma meydana gelmis vajinasinda

Endise etmeyin bu bahsettigim 20 yil once simdi doktorlar ve hastaneler cok daha bilincli. Rabbim hayirlisiyla dogum yapmanizi nasip etsin insallah. Bebeginiz de saglikli olacak icime oyle doguyor

İnşallah Hayırlısıyla doğumunuzu yaparsınız doktorunuz doğrusunu bilir annem beni 4 750 gr doğurmuş bundan 27 sene önce şeker yüklemesi yapıldığında çıkardı içinizi ferah tutun allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Oğlum 8 aylık 4.5 kilo doğdu sezeryan mecburi Zaten 3850 den sonra sıkıntı Olmaz daha kolay bakılıyorlar daha güçlüler sadece sık emzirmen gerek

Arkadaşın bebeği kiloluydu, Dr şeker olabilir dedi ama şeker çıkmadı. Yalnız normal doğum olan iri bebekler için şöyle duydum. Bir tanesinin omzu çıkmıştı, bir tanesinin kolunun sinirleri ezilmişti, fizik tedavi alıyordu. Dr sezaryen dediyse dikkate al. Omzu çıkan bebeği gördüm hastanede, yazık onlara.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin insallah

Benim bebegimde ultrasonda hep iri gorunuyordu. Doguma giderken 4.090 gr dedi dr um. Ben cok zayif oldugum icin zorlanirsin sen kucuksun bebek buyuk dedi dr um. Zaten tup bebek diyede cok riske girmeyelim dedi ve sezeryan oldu. 3500 dogdu.
Farkli hast. Gitmistim hep kilo fazla gorunuyordu ama degilmis.
Allah kurtarsin biran once insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…