- Konu Sahibi siddeteyatkinhatun
bir çok kadın seninle aynı çığlığı atıyor!!
ama içten, sessizce,yüreğinin en yanan yerinde bazen ...
öyle değilmi zaten,bu toplumun bize yansıttığı zihniyette,sessiz çığlıklarımızla büyümedik mi!,sırf kız çocuğu - kadın olduğumuz için , bizleri hamur gibi yoğurup,şekilllendirip ,fırına sokup yakmadılar mı çoğu zaman ...
kadın olarak doğan her hatun kişi,ateşten gömleği ile doğuyor toplumumuzda...
ama ateşten gömleği üzerimizden sıyırabilmeyi başarıp ,bize bu ateşi layık görenleri atmalı, o ateşlere..
işin özü ''kadın olmak'' için; mangal bir yürek, asi bir ruh ,cesaretini yaşayan bir beden,karşısındaki ,rahatsız edecek düzeyde özgüven duygusu,gözlerinde bir çift alev, ve dudaklarında mutlaka temsili ruju olmalı kaydirigubbakcemile3
pandora'cım, bak işte ben de tam böyle duyguların başımızı nasıl derde sokacağından bahsediyordum. insan üstüste haksızlık yaşadığında bunlar kolaylıkla akar, taşar, zihnimizi sarıverir, doğaldır... ama var ya, hiçbir işe yaramadıkları gibi üstelik en çok da dönüp bize zarar verirler. yani tam anlamıyla çıkmaz sokaktırlar.
bereket üstesinden gelmesi öyle çok zor şeyler değiller... böyle duyguların ancak vakit kaybı olduğuna emin olup, bir daha bunlarla debelenmek istemediğimize kafamızın içinde karar vermek yeterli.
gelelim mangal yüreğe, asi ruha, cesarete, özgüvene, bi de gözlerdeki aleve... (ruju boşver, en son çocuğumun anaokulu müsameresinde kullanmıştım galiba... hehe. demek ki "olmazsa olmaz"lardan biri değil pek.)
anacım, bana sorarsan bunlar, kadın veya erkek her "iyi insanın" tanımı olabilir. herkesin kendine zaman zaman çeki düzen verip zaman zaman dağıtabilecek zigzaglar çizdiğini unutmamak gerek diye düşünüyorum, ne dersin?
yani insandır, şaşar beşer. hangimizin her anı birbirine uyuyor ki? bazen olmadık gaflara imza atıp, bazen de en asil şekilde hareket edebilecek gücü ve cesareti sergilemiyor muyuz hayatta? ee, erkekler için de durum aynı? intikam zamanıdır deyip adamı kaptığın gibi ateşe attığında, kötücül tarafı kadar iyi tarafını da beraber yakmış olmayacak mısın?
yani zevkler ve renkler tartışılmaz elbette, tercih senin, sen bilirsin. ama şahsen beni yakanın seviyesine inmektense, onu çekip kendi seviyeme çıkarma fikrini daha çok severim. :teytey: