ne olur sanki şu toplumdan bir tanecik daha istisna çıksa...

bir çok kadın seninle aynı çığlığı atıyor!!
ama içten, sessizce,yüreğinin en yanan yerinde bazen ...

öyle değilmi zaten,bu toplumun bize yansıttığı zihniyette,sessiz çığlıklarımızla büyümedik mi!,sırf kız çocuğu - kadın olduğumuz için , bizleri hamur gibi yoğurup,şekilllendirip ,fırına sokup yakmadılar mı çoğu zaman ...

kadın olarak doğan her hatun kişi,ateşten gömleği ile doğuyor toplumumuzda...
ama ateşten gömleği üzerimizden sıyırabilmeyi başarıp ,bize bu ateşi layık görenleri atmalı, o ateşlere..

işin özü ''kadın olmak'' için; mangal bir yürek, asi bir ruh ,cesaretini yaşayan bir beden,karşısındaki ,rahatsız edecek düzeyde özgüven duygusu,gözlerinde bir çift alev, ve dudaklarında mutlaka temsili ruju olmalı kaydirigubbakcemile3

pandora'cım, bak işte ben de tam böyle duyguların başımızı nasıl derde sokacağından bahsediyordum. insan üstüste haksızlık yaşadığında bunlar kolaylıkla akar, taşar, zihnimizi sarıverir, doğaldır... ama var ya, hiçbir işe yaramadıkları gibi üstelik en çok da dönüp bize zarar verirler. yani tam anlamıyla çıkmaz sokaktırlar.

bereket üstesinden gelmesi öyle çok zor şeyler değiller... böyle duyguların ancak vakit kaybı olduğuna emin olup, bir daha bunlarla debelenmek istemediğimize kafamızın içinde karar vermek yeterli.

gelelim mangal yüreğe, asi ruha, cesarete, özgüvene, bi de gözlerdeki aleve... (ruju boşver, en son çocuğumun anaokulu müsameresinde kullanmıştım galiba... hehe. demek ki "olmazsa olmaz"lardan biri değil pek.)

anacım, bana sorarsan bunlar, kadın veya erkek her "iyi insanın" tanımı olabilir. herkesin kendine zaman zaman çeki düzen verip zaman zaman dağıtabilecek zigzaglar çizdiğini unutmamak gerek diye düşünüyorum, ne dersin?

yani insandır, şaşar beşer. hangimizin her anı birbirine uyuyor ki? bazen olmadık gaflara imza atıp, bazen de en asil şekilde hareket edebilecek gücü ve cesareti sergilemiyor muyuz hayatta? ee, erkekler için de durum aynı? intikam zamanıdır deyip adamı kaptığın gibi ateşe attığında, kötücül tarafı kadar iyi tarafını da beraber yakmış olmayacak mısın?

yani zevkler ve renkler tartışılmaz elbette, tercih senin, sen bilirsin. ama şahsen beni yakanın seviyesine inmektense, onu çekip kendi seviyeme çıkarma fikrini daha çok severim. :teytey:

Çok ''istisna'' hallerdeydim yeni okudum,sayfa 9dan sonra da aynen es geçtim.
Keyfim yorum yapmak istedi şimdi.
Dedim ki kendi kendime sorayım bakalım(meraklıyım çokça) ilk günkü o acayip sıradışılıktan sonra buradaki nevi şahsına münhasır arkadaşların cevapları sende Staright Punch etkisi yaptı mı kardeşş?
Not:Sataşma içermez sadece soru pragrafı iletisidir.(bu ne yaa)

pandora'cım, bak işte ben de tam böyle duyguların başımızı nasıl derde sokacağından bahsediyordum. insan üstüste haksızlık yaşadığında bunlar kolaylıkla akar, taşar, zihnimizi sarıverir, doğaldır... ama var ya, hiçbir işe yaramadıkları gibi üstelik en çok da dönüp bize zarar verirler. yani tam anlamıyla çıkmaz sokaktırlar.

bereket üstesinden gelmesi öyle çok zor şeyler değiller... böyle duyguların ancak vakit kaybı olduğuna emin olup, bir daha bunlarla debelenmek istemediğimize kafamızın içinde karar vermek yeterli.

gelelim mangal yüreğe, asi ruha, cesarete, özgüvene, bi de gözlerdeki aleve... (ruju boşver, en son çocuğumun anaokulu müsameresinde kullanmıştım galiba... hehe. demek ki "olmazsa olmaz"lardan biri değil pek.)

anacım, bana sorarsan bunlar, kadın veya erkek her "iyi insanın" tanımı olabilir. herkesin kendine zaman zaman çeki düzen verip zaman zaman dağıtabilecek zigzaglar çizdiğini unutmamak gerek diye düşünüyorum, ne dersin?

yani insandır, şaşar beşer. hangimizin her anı birbirine uyuyor ki? bazen olmadık gaflara imza atıp, bazen de en asil şekilde hareket edebilecek gücü ve cesareti sergilemiyor muyuz hayatta? ee, erkekler için de durum aynı? intikam zamanıdır deyip adamı kaptığın gibi ateşe attığında, kötücül tarafı kadar iyi tarafını da beraber yakmış olmayacak mısın?

yani zevkler ve renkler tartışılmaz elbette, tercih senin, sen bilirsin. ama şahsen beni yakanın seviyesine inmektense, onu çekip kendi seviyeme çıkarma fikrini daha çok severim. :teytey:

kullanıcı adınla bağdaşmayan bir son cümle...senin adına bu düşüncene sevinebilirim ...
ama kendi adıma dediklerimin hep arkasındayım....
hayatta herşey insana özgü elbette,herşey insana dair....
ama biz kadınsal olarak baktığımız zaman, durum farklı,demek istediğim de bu idi...
ben bu forumda,bir çok kadın hayatı okudum,içim acıyarak,bazen gözlerim dolarak ,bazen de bir ateş topu olup ,hemcinsime o kötülüğü yapanı yakmak istedim....
her yerde iyi de var kötü var= insan ..
ama ben öncelikli bir kadınım -anayım öncelikli bir kadını ve onun ruhunu anlarım ...
açıkçası,belli bir yaşa gelmiş bir erkek için de kılımı kıprıtdatmam..o yaşa ot la beslenerek mi gelmiş..kişiliğini(seviyesini) buluverse imiş...kimsenin seviye ayarları ile oynayamam ,bazı insanlar için 1 dk fazla gelir...bırakırım seviyesinin engin sularında boğulur mu,çırpınırken yüzmeyi mi öğrenir, bilemem ...zemuszemus
( e tabii birazda suyun seviyesine bağlı :teytey:)

kullanıcı adınla bağdaşmayan bir son cümle...senin adına bu düşüncene sevinebilirim ...
ama kendi adıma dediklerimin hep arkasındayım....
hayatta herşey insana özgü elbette,herşey insana dair....
ama biz kadınsal olarak baktığımız zaman, durum farklı,demek istediğim de bu idi...
ben bu forumda,bir çok kadın hayatı okudum,içim acıyarak,bazen gözlerim dolarak ,bazen de bir ateş topu olup ,hemcinsime o kötülüğü yapanı yakmak istedim....
her yerde iyi de var kötü var= insan ..
ama ben öncelikli bir kadınım -anayım öncelikli bir kadını ve onun ruhunu anlarım ...
açıkçası,belli bir yaşa gelmiş bir erkek için de kılımı kıprıtdatmam..o yaşa ot la beslenerek mi gelmiş..kişiliğini(seviyesini) buluverse imiş...kimsenin seviye ayarları ile oynayamam ,bazı insanlar için 1 dk fazla gelir...bırakırım seviyesinin engin sularında boğulur mu,çırpınırken yüzmeyi mi öğrenir, bilemem ...zemuszemus
( e tabii birazda suyun seviyesine bağlı :teytey:)

doğrudur... kullanıcı adım kişisel keyif arayışımı yansıtan bir sembol. tatil piknik plaj ve saire gibi rahat zamanlarımda öyle vakit geçirmesini severim, favorimdir.
diğer görüş ise, hayatta şimdiye dek neler yapıp ne sonuçlar aldığıma dair veri değerlendirmelerimin bir sonucu.
ben de aynen senin gibiyim. hemcinsime kötülükle, baskıyla, saygısızlıkla, adaletsizlikle yaklaşanlara ben de aynı yakıcı öfkeyi duyuyorum. sana da o açıdan yüzde yüz hak veriyorum.
o öfkeyi kuşanıp saldırıya geçmek ise ancak, saldırganı fiziksel zorbalık eylemi sırasında yakaladıysam iyi sonuç veriyor.
onun dışında, sohbet-sofra ortamlarında veya toplantı-fikir alışverişi ortamlarında, oturduğu koltuğun ardına yaslanıp pişkin pişkin erkek üstünlüğü davalası yürüten, ukala ukala esprilere ve anektotlara sığınarak kendine mecra arayanlara aynısını yapamıyorsun.
çünkü sonuç lehimize değil, aleyhimize oluyor o zaman. öfkelenmekle onlara koz kaptırmak aynı kapıya çıkıyor, kullanıyorlar.
o zaman benim de dozu arttırıp iyice çirkef düzeyleri göze almam gerekiyor, ki öylesinin yararını asla görmediğim gibi, sevmem de. niye başkasının eşekliği yüzünden ben ikide bir eşref saatimi ertelemek zorunda olacağım ki?

verdiğiniz en güzel cevaptı sizi tebrik ederim ayrıca çalıştığınız sektörün zorluklarını az çok biliyorum allah kolaylık versinboshayallersmile

o kadar cevap arasında bunu favoriniz olarak seçmenizde, üzerime alınmam gereken birşey var mı?

upuzuuun bir konuyu yarım yamalak okuyup, görünürdeki ilk "kolay hedef"e peşin hükümcülük taslama görüntüsünü, umarım ve kuvvetle ümit ederim ki yanlış anlamış olayım. CADIARZU

o kadar cevap arasında bunu favoriniz olarak seçmenizde, üzerime alınmam gereken birşey var mı?

upuzuuun bir konuyu yarım yamalak okuyup, görünürdeki ilk "kolay hedef"e peşin hükümcülük taslama görüntüsünü, umarım ve kuvvetle ümit ederim ki yanlış anlamış olayım. CADIARZU

Efsane geri döndü sempatiksalakcinni

Çok ''istisna'' hallerdeydim yeni okudum,sayfa 9dan sonra da aynen es geçtim.
Keyfim yorum yapmak istedi şimdi.
Dedim ki kendi kendime sorayım bakalım(meraklıyım çokça) ilk günkü o acayip sıradışılıktan sonra buradaki nevi şahsına münhasır arkadaşların cevapları sende Staright Punch etkisi yaptı mı kardeşş?
Not:Sataşma içermez sadece soru pragrafı iletisidir.(bu ne yaa)

Eeee benim cevabım?

Eeee benim cevabım?

pardon yav.... atladığımız bişey mi varmış yoksa?...

şu sıradışılık nanesi nedense pek tetikleyici oldu bazı arkadaşlara... bi çeşit üstünlük davası filan güdüyor olsaydım bayağı şenlik çıkacaktı herhalde.
"aa şuna bak kendine istisna demiiiş!" filan diye mi hissediyorsunuz okuyunca, allahaşkına?
paye kaptırmama adına dikenlerinizi bu kadar tüy tüy etmenize gerek var mı gerçekten?
çünkü sonuçta benim şişinmek veya havalara girmek filan gibi bir derdim yok. başka pek kimsede rastlamadığım bir hareket tarzının arayışında olduğuma göre... tarif ederken başka hangi sözcükleri ikame ettirmiş olmam gerekirdi sizce?
yani "istisna" veya "sıradışı" lafları bu kadar alerji kabartacaksa kullanmayalım, okey tamam.
eh, dişinizi sıkıp dokkuzzz baba sayfayı da okuduğunuza göre..... bir fikriniz oluşmuş olmalı?
şu sorunuzu da bi daha ele alsak?
"(bu ne yaa)" kısmı yeterince açık gerçi... ama ondan önceki içeriği deşifre etmek için yardımınız gerekiyor şekerim. bende Straight Punch etkisi yaratması gereken tam olarak neymiş, önce ondan başlayalım. bu "nevi şahsına münhasır" arkadaşlar kimlermiş? (bu sıfatı doğru anlamınca kullandığımızdan emin miyiz?) biz bu arkadaşlarla birer raund antreman filan mı yapmışız? (alaahh yaşasın arayıp da bulamadığım şeyy...)

yani kısacası... : "hö?"

"buyur gulüm kime baktınıdı?"

bu ne yaa)" kısmı yeterince açık gerçi... ama ondan önceki içeriği deşifre etmek için yardımınız gerekiyor şekerim. bende Straight Punch etkisi yaratması gereken tam olarak neymiş, önce ondan başlayalım. bu "nevi şahsına münhasır" arkadaşlar kimlermiş? (bu sıfatı doğru anlamınca kullandığımızdan emin miyiz?) biz bu arkadaşlarla birer raund antreman filan mı yapmışız? (alaahh yaşasın arayıp da bulamadığım şeyy...)

Bu pragrafın ötesi ve berisi beni ilgilendirmemiş.Bana cevaben yazılmasına gerek yokmuş ama eline koluna sağlık yinede onca tuşa basmışsın.

Nevi şahsına münhasır '' cuk '' oturmuş orda bir endişeye mahal olmasın.

Straight punch etkisi; dedim ya sadece merak,bu gergin cevap niye asıl ben anlamadım.
Ne hoş teklifler almışsın,belki aradığını bile bulmuşsundur ve bu mesut,bahtiyar halini paylaşırsın dedim(9dan sonra okumamıştım ya paylaşmış isen kaçırmışımdır maazallah)

Hani bu forumda kadın anlatır kocam dövüyor diye sonra arkasını merak ederiz ne oldu son durum ne diye sorarız aynen onun gibi işte.Fark yok..

Bu pragrafın ötesi ve berisi beni ilgilendirmemiş.Bana cevaben yazılmasına gerek yokmuş ama eline koluna sağlık yinede onca tuşa basmışsın.

sana cevaben yazılmasına gerek yok muymuş? ???

o zaman niye "eee, benim cevabım?" diye mesaj yazmıştın?
yanıt beklediğini ifade etmek istediğinde kullandığın ifade bu değilse, başka nedir?

gergin cevap olarak algıladığın durumun sebebi, her tarafa çekilebilecek "-mış gibi"liklerin arasında bir çeşit hafifseme girişiminin seziliyor olması.
eğer samimiyetle böyle bir girişimim yoktu diyorsan, kabul. sana inanmayı tercih ederim. "gergin" komponenti de direkt yok sayabilirsin o zaman.

Hani bu forumda kadın anlatır kocam dövüyor diye sonra arkasını merak ederiz ne oldu son durum ne diye sorarız aynen onun gibi işte.Fark yok..

son duruma gelince...
çevre şartlarında değişiklik yok... durum aşağı yukarı aynı gibi.
ama ben değiştim. çünkü fiziksel oyunlarla zaman geçirmeyi niye bu kadar sevdiğimi, yokluğunda niye arayıp özlediğimi çözdüm. bu tür keyif hissinin içimde hangi amaca hizmet ettiğini buldum. ne menem bir boşluğu doldurduğunu analiz ettim.
insan böyle şeylerin ismini açık ve berrak şekilde koyabildiğinde, itkinin "olmazsa olmaz" kısmı da törpüleniyor. çünkü tanım keskinleştiğinde rahat rahat şunu diyebiliyorsun:
"o kadarcık bal için bunca keçiboynuzunu çiğnemeye değmez."

sanırım anladığım hayatın kadına verdiği rolü yerine getirip o kalıbın içinde olmaktan sıkılmışsın.bende bazen derim..neden her hayat başka bi hayatın aynısı..herkes neden bi tekrar yaşıyo diye..bellik ruhum ait değil o tekrarlara ama biz o kısır döngünün içinde dönüp duruyoruz bi görevi yerine getirir gibi...

Back
X