Ne olur yardım eder misiniz? Lütfen yargılamadan fikir verin 3 saatim kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çalışsın ozaman? Müge anlı’nın dediği gibi ‘ biz sınavlarda ter dökerken sen eltinle kısır yiyordun, kusura bakma ozaman aynı olamayız’

Bir kadın anne olmadan önce şunu demeli ‘ bu adam olmasa da ben bu çocuğa bakabilir miyim?’ Cevabı ‘hayır’ ise böyle kötü evliliklere Cocuk yapıp çocuğunda hayatını karartmamalı

Bak çok haklısın ama ya anne babası da o çocuğu okutmadıysa ilk okula bile göndermediyse bütün suç sadece bir kişide mi

İşte erkek çocukları çok iyi yetiştirmek gerekiyor biz anneler bu bilinçle çocuk büyütelim

Kız çocuklarını da iyi yetiştirelim ki ‘dayak yiyince devam etmesinler, böyle adamları baba yapmasınlar’

Dayak yiyen kadınlara ‘ benimki de dövdü ama düzeldi’ diye destek olmasınlar

Bak çok haklısın ama ya anne babası da o çocuğu okutmadıysa ilk okula bile göndermediyse bütün suç sadece bir kişide mi

O en geç 1980 lerde falandı, Y kuşağında okumayan kendine okumadı, şuan kötü evliliğini çeken kadınlar okul hayatında başarısız tipler. Bunu kimse inkar edemez

birkaç gün önce bir podcastde şiddet ve taciz mağdurlarına "neden bir şey yapmıyorsun? terketmiyorsun? tepki göstermiyorsun?" şeklinde cümleler kurmamak gerektiğini dinlemiştim. bazıları için bunları yapmak uzun bir zaman alabilirken bazen de hiçbir zaman bu tepkileri gösteremeyebilirlermiş. bu tarz konularda genellikle mesajların dili keskinleşiyor. bunun sebebine bakınca da aslında buradaki kadınların hemcinslerinin yaşadığı haksızlığa öfkelenmeleri olduğunu anlıyorum. istiyoruz ki o kadın güçlü bir duruş sergilesin, kendini koruyabilsin, kendini ezdirmesin. bunun yerine bahaneler görünce de haliyle öfkeleniyoruz. üstüne üstlük bu tavsiyeleri verene karşı sivrileşen bir dil konuyu geriyor.

konu sahibesi, öncelikle yapılan yorumların sizin iyiliğinizi düşünen kişiler tarafından yapıldığını anlayın bence. sizin onlara saldırmanız durumunuzu değiştirmeyecek. dün gece yazmıştım, tavrınız ilişkinizin bundan sonraki tonunu belirleyecek. ama mesajlarınız henüz bir adım atmaya hazır olmadığınızı gösteriyor. o yüzden ne desek boş, sadece şu anki davranışlarınızın ileride daha fazla şiddet olarak dönmemesini dileyebiliyorum. ve eğer dönerse de umarım ki o zaman gerekli tepkileri verebilirsiniz.

bir de şunu eklemek isterim ki umarım şiddet dolu bir ortamda yaşayıp bebeğim babasız büyümesin diye katlanıyorum diyenlerden de olmazsınız. hamilesiniz, anne olacaksınız ve karnınızdaki bebeği korumak sizin göreviniz. hamileliğinize zarar gelmesi endişesiyle yola düşmemek bu görevin bir parçasıysa masum bir bebeği şiddet dolu bir ortama maruz bırakmamak da bunun bir parçası.

tüm bunları ilerisi için yaşıyorum. umarım eşiniz pişman olmuştur ve bir daha şiddete maruz kalmazsınız ancak kalırsanız da dilerim ki gerekeni yapacak kadar güçlü olursunuz.

O 1980 lerde falandı, Y kuşağında okumayan kendine okumadı
Neyse ben pes ediyorum gerçekten cevap yetiştiremiyorum inşallah birgün böyle konuşanlar sınanmaz gerçekten insan kınadığının durumuna düşmeden ölmezmiş herkes doğru bildiğini yapsın

Tokattan nasıl anlayacak. Yara, iz, morluk vs..olacak. Doktor muayene ediyor. Hastane polisi de veriyor. Adli süreçler içinde özel hastaneden alınan kabul görmüyor. Devlet hastanesinden almanız gerekiyor.

Bence sen burda atıp tutanlara artık cevap bile verme, bazı üyeler çok güzel fikirler vermiş bence … eşini eve almaman gibi ..
Yine de sen bilirsin ne yapacağını ama eşine bedel ödetmen gerektiğini düşünüyorum … bir yere gitmek seni çok yıpratır ha çekil gitsen daha çok aklı başına gelirdi bence ama şuan aynı evde durmanız olayı normalleştirir gibime geliyor açıkçası …
Boşver sen o saldıranları , günlük hayatta kendinş ifade edemeyenlerin burda gelip zor durumda kalmış aciz kalmış şoka uğraşmış kadınları iyice hırpalamakta. başka birşey değil !
Senin kararın senin hayatın ama benim fikrim aynı evde durmayın …

Ya iyi de konu sahibi ilk sen dedin valiz hazırladım, taksi çağırdım, otobüs bileti aldım diye. Haliyle burdaki hanımlarda sana git dediler. Gitmeyeceksen de biraz süründür dediler. Gitmeye gönlün yok ki bi sürü bahane sıraladın. Yok şöyle yok böyle vs vs. Nasıl bir cevap istiyorsun onu da anlamadık ki. Her türden düşünceler var ve herkes kendine doğru geleni yazmış. Sense herrşeye kulp buluyorsun. Önceki yorumumda da dedim sen kocanın kendini affettirmeye çalışmasını istiyorsun da biz napalım buna?
Ay Allah aşkına 15 sayfadır yorum yapılıyor oturdun mıymıymıy bizi evde kalmana ikna etmeye çalışıyorsun
Tamam evde kal o zaman. Akşama şöyle güzel bir sofra hazırla, kocan gelince de gülümseyerek aç kapıyı. Bu konuyu da unutun oohh misss.

Neyse ben pes ediyorum gerçekten cevap yetiştiremiyorum inşallah birgün böyle konuşanlar sınanmaz gerçekten insan kınadığının durumuna düşmeden ölmezmiş herkes doğru bildiğini yapsın
Beğenmeyenler çok ta umurumda değil biliyor musunuz beğenip beğenmemeniz çünkü size değer vermiyorum öfke de duymuyorum çünkü nötr sünüz benim için o yüzden fazla yırtınmayın tabi ki de fikirlerimi özgürce söylicem ister beğenin ister beğenmeyinnn siz beğenince yazıları ne oluyor sanki marsta arsa mı vericek ler boş yapmayın o kadına da daha fazla yüklenmeyin saldırgan hemcinslerim insanlar linç yememek fikirlerini bile özgürce söyleyemez duruma gelmiş linç etmekten başka işiniz yok mu sizin

Umrunda olmadığı için mi tekrar bu kadar uzun bi mesaj yazdın xjdjzjssb Allah'tan umrunda değil haa. Bir de olsaydı destan yazmaya kadar yolu vardı

sizin başka işiniz yok ki hiçbir iletişimimiz olmadığını halde özelden bile aynı şeyleri yazıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…