bekay
sinem i okumuştum jimerde doğum yapmış kendisi çekirge doruk yoğun bakımda iyi diye biliyorum ayrıca yoğun bakımda kalırlarsada ücret ödemiyosun işte ben burda yanılgıya düştüm ....bizi aşar gibi çok stress yapma hamileliğin tadını çıkar ne yaprsan yap vakti saati geldiğinde doğacaktırlar...
Aaaa Jinemed değil Jimer mi doğum yaptığı yer? Her şeyin bir vakti var haklısın, bizimkilerde kızıyor. Çok stres yapıyorsun yapma diye ama elimde değil. Peki sen tecrübelisin, benim yerimde olsan Bahar'a mı Çekirge Doruk'a mı giderdin? Yoğun bakımları var bunların ama doktorları genç genelde. 5-6 yıllık tecrübeleri var. Sanki ikizde daha tecrübeli olması iyi gibi geliyo bana. Bana bir akıl ver lütfen, ne yapayım?
herşeyde vardır bir hayır benim doğum hikayemi okumuşun ben bahar da tanıdıklar sayesinde doğum yatım küvez bulunamadı falan filan ben doruğu tercih ederdim ama işte bellide olmuyo takibim farklı yerde oldu doğumum farklı yerde gerçekten stress yapma bende senin gibiydim sıkma canınnı takma resmen kendimi bukadar çok sıkmaktan doğum yaptım vallahi küvez düşünmekten o hastane bu hastane araştırmaktan...
Kısmet canım dediğin gibi, önüne geçemiyorsun yaşanacakların. Doktoru seçsem rahatlayıp kendi haline bırakacağım bakalım artık. Senin dışında Bursada ikizi olan ya da ikiz bekleyen kimseyi bulamadım. O da beni arada bırakıyor. İkiz gebelik sonuçta tekilden farklı. Eğer doktor bu alanda iyiyse rahimdeki kısalmayı, açılmayı ve ciğer geliştirici iğneyi vs. daha ayrıntılı düşünüp göz önünde bulundurur diye düşünüyorum. Senin tanıdığın var mı hiç Bursada ikizi olan ya da ikiz bekleyen, doktorları kim???
benim oğlumun fizik tedavi doktorunun var ikiz kızları kendisi uludağ üniv. çalışıyo o demişti eşiminde erken doğum riski vardı eşi sühendan benderli adını yanlış yazmış olabilirim ona gidiyomuş işte prepar adlı bi ilaç kullanmış 36.haftaya kadar dayanmışlar daha önce tanışsaydık ona yollardım demişti...zübeyde hanımda çalışıyodu sanırım ayrılmış çekirgede olabilir muanesi sen bi git görüş sizi önerdiler falan de hatta özelden msj atarım sana fizik ted. doktorunun adını falan hastasıyla tanışıyorum de benim için...belki için ısınır ama ciğer geliştirici iğneni ol çok önemli .....aslında var ama ikizi olan bende düşününce aklıma gelmedi...vardı taşındı liman dı nicki oda ahmet yılmaza gidiyodu 2 doktora gidiyodu hatta... ama kimde doğum yaptı bilmiyorum sonra sinem var işte erken doğum yaptı jimer de bebekleri...şimdilik aklıma bunlar geliyo yazışıyoz öle kalıyo ...
benim oğlumun fizik tedavi doktorunun var ikiz kızları kendisi uludağ üniv. çalışıyo o demişti eşiminde erken doğum riski vardı eşi sühendan benderli adını yanlış yazmış olabilirim ona gidiyomuş işte prepar adlı bi ilaç kullanmış 36.haftaya kadar dayanmışlar daha önce tanışsaydık ona yollardım demişti...zübeyde hanımda çalışıyodu sanırım ayrılmış çekirgede olabilir muanesi sen bi git görüş sizi önerdiler falan de hatta özelden msj atarım sana fizik ted. doktorunun adını falan hastasıyla tanışıyorum de benim için...belki için ısınır ama ciğer geliştirici iğneni ol çok önemli .....aslında var ama ikizi olan bende düşününce aklıma gelmedi...vardı taşındı liman dı nicki oda ahmet yılmaza gidiyodu 2 doktora gidiyodu hatta... ama kimde doğum yaptı bilmiyorum sonra sinem var işte erken doğum yaptı jimer de bebekleri...şimdilik aklıma bunlar geliyo yazışıyoz öle kalıyo ...
Canım aldım mesajını, ben özel mesaj yollayamıyorum daha. Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Allah bebeklerine sağlıkla uzun ömürler versin.
Yakın tarihte ikiz bebek dünyaya getiren var mı? Biz 13. haftadayız ama hala doktor ve hastaneye karar veremedik. Lütfen doktor tavsiyesi istiyorum. Bir de ikiz gebeliklerde ikili test yapılıyor mu?
Sizin doğum hikayenizi okudum o yüzden Ahmet Yılmaza gitmek istemedim ama hala karar verebilmiş değilim doktora. Tecrübeli olsun ve hastanenin yoğun bakım ünitesi olsun istiyorum. Jimer ve acıbadem bizi aşar. Ya doruk ya da Bahar olacak sanırım. İkisindeki dr.larda genç genelde ama bilmiyorum artık, korkuyorum((
Aaaa Jinemed değil Jimer mi doğum yaptığı yer? Her şeyin bir vakti var haklısın, bizimkilerde kızıyor. Çok stres yapıyorsun yapma diye ama elimde değil. Peki sen tecrübelisin, benim yerimde olsan Bahar'a mı Çekirge Doruk'a mı giderdin? Yoğun bakımları var bunların ama doktorları genç genelde. 5-6 yıllık tecrübeleri var. Sanki ikizde daha tecrübeli olması iyi gibi geliyo bana. Bana bir akıl ver lütfen, ne yapayım?
arkadaşlar öncelikle hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. zor bir süreçti ama şükür güzel sonuçlandı..
şimdi en baştan alı durumumu anlatmak istiyorum ki seçtiğim dotoru daha iyi anlatabileyim. biliyorsunuz ki ikiz annesiyim. bende her anne gibi hamilelik dneminde o doktordan b doktora koşturdum durdum. ikiz gebelik daha riskli olduğundan ikiz anne adaylarıda daha telaşlı oluyor. hepsini çok ama çok iyi anlıyorum. ilk olarakşevket yılmaz 5 haftalık hamileyken nihat gök ile başaldım. iyi bir doktordu. çok güzel ilgilndi. gerçekten beğeniyordum. lakin devlet hastanelerinde biliyorsunuz ki her zamn iyi şeylerle karşılaşmıyoruz. takibinde olduğunuz fdoktorun doğumunuza girme imkanı devlet hastanelerinde ikiz gebelikler de çok az. erken doğum riski çok yüksek olduğu için o gn acilde hangi doktora denk gelirsek....sırf bu sebepten dolayı birde erkk doktor olmasından yakınan eşim için nihat beyi bırakıp bahar hastanesinde gönül hanıma gittim. gönül hanımda iyi bir doktor lakin nihat bey kadar değil. çok ilgili alakalı gelmedi bana . özel hastane ama ilgi alaka takip çok özel değil. üztelik ordadaaynı devlet hastanelerindeki gibi acl doğumlarda aclldeki doktora kalıyor doğum gene takibinde olduğunuz doktor yapmıyor doğumu. eğer doğum mesai saatleri içinde aşlarsa ve doktorunuzun o gün hastanede muayene günü ise o zamn giriyor. neden kendi doktorun girsin diye takıldınız derseniz. ikiz gebelik çok farklı. tek gebelikte rik ortalama 7 . ayda başlarken. ikiz gebelikte risk 5 . ayda başlamış oluyor. 2 kat zorluk 2 kat tehlike bana göre iki kat dikkat ve özen gerektirir...düşününcede doğumuma giremeyecek olan bir dotor için özele gitenin benim için bir anlamı yoktu. çok büyük bir stres dokor seçimi. bana iyi gelen başkasına kötü geliyor işte. neyse sonra eşimle konuştuk, maddi durumları ne olursa olsun zorlayıp çekirge doruğa gitmeye karar verdim. melike yıldırıma.ilk radevumda melike hanım beni çok etkiledi. ilgisi alakası yaklaşımı takibi harikaydı.ilk randevuda konuştum fiyatı.1600 tl sezeryan. doktora durumumu anlattım d. fazla ücret çıkarırlarmı. 1600 bile bei zorluyr ama gende bebeklerim için dedim. etraftan duyuyorum1600 diyorlar hastaneden çıkarken 2200 tl fatura çıkarıyorlar diye dedim. dktorum aynen şunları söyledi. sen hiç merak etme ben 1600 den fazla para ödemene asla izin vermem. ..5. ayım doldu. artık 15 günde bir kontrole gittim ayda bir muayene ücreti ödedim.45 liraydı o zamn.şimdi 55 olmuş. her takibimde süperdi doktorum. bir randevuda doktorum ultrasonla bebeklere bakarken kızlarımız çok ii büyümüşer dedi ve kilolarını 2000 ve 2200 dedi. halbuki 15 gün önceki kontolde kilolarını 2200 ve 2400 demişti. üstelik iki kızım değil bir kızım bir oğlum olacaktı. böyle yanlış bir bilgi bei müthiş endişede bıraktırdı. ama şunud söyliyeyim ogün doktorumun gerçekten morali çok bozuktu. beeliydi onun içinde birşeylerin yolunda gitmediği. çık açık söledim yanıldğını...üzülerek kilolar her zamn doğru hesaplanmıyor. ciniyetide dalgınlığıma ver dedi. bilmiyoruma ama inandım doktoruma. şimdiye kadar hiçbir doktor beni bu kadar ikna etmemişti. 38. haftayı beklemek istediğini söledi en sağlıklı haftanın o hafta olduğunu. ama gende 36 ve 37 de olabilri dedi.36+4 te konrole gittim. ultrason için sedyeye yattım. uzun uzun bana baktı bana ve ayağımıaçtı bileklerime baktı. ne olduğunu anlamadım başta. sonra ayağımın çok fazla şiştiğini. ödem yaptığını söledi. sebebini sorunca ev temizliği yaptığımı söledim ve iyi bir azar işttim. çok ama çok kzıdı bu ödemin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyormusun inmezse şişlikler erken doğum yaparsın dedi. doktorun takip süresince sölediği bebeklerin en az 2500 kiloyu geçmeleri yada 38. haftayı beklmelerydi. neyse ultrasna girdim bebeklerim 100 gr almışları.doktorum çok az kilo almışlar belliki beslenemiyorlar. pazartesi günü alalım bebkleri dedi. ve başladım ağlamaya. çünkü 38 dolsun bebkler 2500 olsun istiyordum. doktor 37+1 de iyi bir gün demesine rağmen bir türlü tama diyemedim.çok üzüldüğümdenmi nedir o zamn 37+5 te yapalım doğumunu dedi. o güne kadar hareketsizlik kanam şişme kasılma sancı sı falan olursa hemen geliyorsun dedi.ilk defa anne olcam diye ağlayan birini görüyorum dedi ve çıktık. eve geldim. içim içimi yiyor iyimi kötümü yaptım diye. o gece geçti. oldu cuma günü. cumada geçti ama hala içim içimi yiyor cumartesi günü bebeklerimden birini çok az hissettim.hemen aradım doktorumu.saat 11.00di. saat 12 ye kadar hastanede olduğunu hemen gelmemi nstye girmemi söledi. tabi ne bir sancı nede bir kanam hiçbirşey yok bende sadece bebeğimi az hissettim. gittim hastaneye . hemen nst ye girdim. bebekleri dinlediler.ve bekle doktorun gelecek dediler. anladım bir sorun olduğunu. doktor nst sonuçlarına bakınca sancın var , kasılmaların var farketmdinmi dedi. hayır dedim. hiçbirşey hissetmiyorum. 3 dk. dinle bakalım kendini dedi. dinledim ama yok hiçbirşey hissetmiyorum. doktoruma ilk muayene gittiğimde alttan muayene edilmek istemediğimi sölemiştim. odaen son seçenek o diyip hiç alttan muyene etmedi. taki o gün. sancımı hissetmediğimi söleyince üzügünüm ama sseni muayene etmem lazım dedi. izin verdim. inanın muayene etmesiyle hemen hazırlayın bayanı demesi bir oldu. meğer doğum başlamış ama Allahın bir hikmeti ne su sancı hiçbirşey yok bende. neyse ne ara giyindim ne ara ameliyathaneye girdim anlamadım bile. ameliyathane masasında sonta takılacak. herkes hazırlık yapıyor. genel anestezi ile olacak doğum. spinalden heyecanımdan dolayı son anada vazgeçtim.neyse doktoruma dedim. melike hanım anesteziden sonra takın sontayı acı hissetmiyeyim dedim. ve bunu iyi okuyun arkadaşlar . doktorum aynen şu cevabı verdi. seninde canını yakmak istemem ama senin keyfin için bebekler 3 saniye bile olsa fazla narkoz almalarına izin veremem dedi.bu söz beni etkiledi açıkçası. 3 saniyelik bir ilemi bie düşünebilmesi.ve 12.15 te uyudum 12.30 da bebekleri eşime göstermişler.kızım 2400 oğlum 1800 doğdu.oğlum küveze aldılar. narkozun etkisi geçti odamda uyandım. müthiş bir acıyla. kızımı gtirdiler acı falan kalmadı :). oğluma da çok ama çok züldüm.neyse pazar günü bakın resmi attilde doktorum evinden beni görmeye geldi. dün doğumdan sonra yanımda olamadığı için özür diledi ve pansumanımı değiştirdi. banyo da apabileceğim bir pansuman yaptı. birde korse taktı. o korse çok büyük bir nimet sezeryanılar için. insanı ayakta tutyor. cumartesi doğum yaptım. pazartesi çok rahat bir şekilde ayaktaydım. tabi korse varken. 1 haftada iyieştim. dikiş yerim 6-7 parmak uzunluğunda bir çizgide n ibaret ve neredeyse hiç belli olmuyor.hastanede iki gece kaldım.. oğlumu hastaned e bırakmak zorunda kaldım. evde 1 gece yattıktan sonra hastaneden tekrar aradılar oğlumun durumun daha iyi olduğunu eğer meme emerse taburcu edebileceklerini, bu yüzdende hastanede bir gecedaha klama gerktiğini söldiler. hemen gittim hastaneye. hastane de serviste bir gece kalmak 300 tl . neyse hastaneye gittim canım oğlumu ilk kez aldım kucağıma. anne sütünüde sorunsuz aldı yavrum. bir gece takipte kaldık. bebekelrin doktoru soner beydi. harika bir doktor. taburcu olduk. 1 hafta sonra gelşn dedi. kilo kaybederse tekrar astanede yatıcaz dedi. sonradan yattığım o bir gün için 300 tl almadılar benden. soner bey sağolsun sen bebek için geliyorsun kendin için değil dedi. ödeme yapmayacaksın. ben konuştum ödeme yok dedi sağolsun.evimize geldik. şükürki bebkelrimin gelişimleri çok iyiydi. şimdi 5 aylıkalr şükür çok iyiler. yani hastanede 1600 tl doğum parası ve 10 tl topuk kanı dışında hiçbir ücret ödemedim. melike hanımı inanın çok beğendim çok menum kaldım. benden sonra giden bazı arkadaşlarım aynı fikirde değiller. ilgisiz dediler. dedim ya herkese göre değişiyor. soner bey bebek doktoru. Allah razı olsun harika bir doktor. biranneyi nasıl teselli edeceğinide çok ii biliyor. hastane çalışnalarına gelindce hademesinden tut hemşiresine herkes harika.. gözünün içine bakıyorlare hastanın. tek bir hemşireyi beğenmemiştim. srışın bir hemşire. biraz havalı ve ukala bir kızdı. :) ama diğer çalışanlar inanın müthişler. yemek odalar herşey harika...benden bu kadar. ve şunu söyleyebilrimki rabbim herkese bu maddi imkanları versin. Rabbim nasip ederse olur tabi herşey ama sizde üzerinize düşeni yapın....rabbim herkese bebğini sağ salim kucağına almay nasi etsin. bir ömür analı babalı büyütsün inşaallah
arkadaşlar öncelikle hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. zor bir süreçti ama şükür güzel sonuçlandı..
şimdi en baştan alı durumumu anlatmak istiyorum ki seçtiğim dotoru daha iyi anlatabileyim. biliyorsunuz ki ikiz annesiyim. bende her anne gibi hamilelik dneminde o doktordan b doktora koşturdum durdum. ikiz gebelik daha riskli olduğundan ikiz anne adaylarıda daha telaşlı oluyor. hepsini çok ama çok iyi anlıyorum. ilk olarakşevket yılmaz 5 haftalık hamileyken nihat gök ile başaldım. iyi bir doktordu. çok güzel ilgilndi. gerçekten beğeniyordum. lakin devlet hastanelerinde biliyorsunuz ki her zamn iyi şeylerle karşılaşmıyoruz. takibinde olduğunuz fdoktorun doğumunuza girme imkanı devlet hastanelerinde ikiz gebelikler de çok az. erken doğum riski çok yüksek olduğu için o gn acilde hangi doktora denk gelirsek....sırf bu sebepten dolayı birde erkk doktor olmasından yakınan eşim için nihat beyi bırakıp bahar hastanesinde gönül hanıma gittim. gönül hanımda iyi bir doktor lakin nihat bey kadar değil. çok ilgili alakalı gelmedi bana . özel hastane ama ilgi alaka takip çok özel değil. üztelik ordadaaynı devlet hastanelerindeki gibi acl doğumlarda aclldeki doktora kalıyor doğum gene takibinde olduğunuz doktor yapmıyor doğumu. eğer doğum mesai saatleri içinde aşlarsa ve doktorunuzun o gün hastanede muayene günü ise o zamn giriyor. neden kendi doktorun girsin diye takıldınız derseniz. ikiz gebelik çok farklı. tek gebelikte rik ortalama 7 . ayda başlarken. ikiz gebelikte risk 5 . ayda başlamış oluyor. 2 kat zorluk 2 kat tehlike bana göre iki kat dikkat ve özen gerektirir...düşününcede doğumuma giremeyecek olan bir dotor için özele gitenin benim için bir anlamı yoktu. çok büyük bir stres dokor seçimi. bana iyi gelen başkasına kötü geliyor işte. neyse sonra eşimle konuştuk, maddi durumları ne olursa olsun zorlayıp çekirge doruğa gitmeye karar verdim. melike yıldırıma.ilk radevumda melike hanım beni çok etkiledi. ilgisi alakası yaklaşımı takibi harikaydı.ilk randevuda konuştum fiyatı.1600 tl sezeryan. doktora durumumu anlattım d. fazla ücret çıkarırlarmı. 1600 bile bei zorluyr ama gende bebeklerim için dedim. etraftan duyuyorum1600 diyorlar hastaneden çıkarken 2200 tl fatura çıkarıyorlar diye dedim. dktorum aynen şunları söyledi. sen hiç merak etme ben 1600 den fazla para ödemene asla izin vermem. ..5. ayım doldu. artık 15 günde bir kontrole gittim ayda bir muayene ücreti ödedim.45 liraydı o zamn.şimdi 55 olmuş. her takibimde süperdi doktorum. bir randevuda doktorum ultrasonla bebeklere bakarken kızlarımız çok ii büyümüşer dedi ve kilolarını 2000 ve 2200 dedi. halbuki 15 gün önceki kontolde kilolarını 2200 ve 2400 demişti. üstelik iki kızım değil bir kızım bir oğlum olacaktı. böyle yanlış bir bilgi bei müthiş endişede bıraktırdı. ama şunud söyliyeyim ogün doktorumun gerçekten morali çok bozuktu. beeliydi onun içinde birşeylerin yolunda gitmediği. çık açık söledim yanıldğını...üzülerek kilolar her zamn doğru hesaplanmıyor. ciniyetide dalgınlığıma ver dedi. bilmiyoruma ama inandım doktoruma. şimdiye kadar hiçbir doktor beni bu kadar ikna etmemişti. 38. haftayı beklemek istediğini söledi en sağlıklı haftanın o hafta olduğunu. ama gende 36 ve 37 de olabilri dedi.36+4 te konrole gittim. ultrason için sedyeye yattım. uzun uzun bana baktı bana ve ayağımıaçtı bileklerime baktı. ne olduğunu anlamadım başta. sonra ayağımın çok fazla şiştiğini. ödem yaptığını söledi. sebebini sorunca ev temizliği yaptığımı söledim ve iyi bir azar işttim. çok ama çok kzıdı bu ödemin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyormusun inmezse şişlikler erken doğum yaparsın dedi. doktorun takip süresince sölediği bebeklerin en az 2500 kiloyu geçmeleri yada 38. haftayı beklmelerydi. neyse ultrasna girdim bebeklerim 100 gr almışları.doktorum çok az kilo almışlar belliki beslenemiyorlar. pazartesi günü alalım bebkleri dedi. ve başladım ağlamaya. çünkü 38 dolsun bebkler 2500 olsun istiyordum. doktor 37+1 de iyi bir gün demesine rağmen bir türlü tama diyemedim.çok üzüldüğümdenmi nedir o zamn 37+5 te yapalım doğumunu dedi. o güne kadar hareketsizlik kanam şişme kasılma sancı sı falan olursa hemen geliyorsun dedi.ilk defa anne olcam diye ağlayan birini görüyorum dedi ve çıktık. eve geldim. içim içimi yiyor iyimi kötümü yaptım diye. o gece geçti. oldu cuma günü. cumada geçti ama hala içim içimi yiyor cumartesi günü bebeklerimden birini çok az hissettim.hemen aradım doktorumu.saat 11.00di. saat 12 ye kadar hastanede olduğunu hemen gelmemi nstye girmemi söledi. tabi ne bir sancı nede bir kanam hiçbirşey yok bende sadece bebeğimi az hissettim. gittim hastaneye . hemen nst ye girdim. bebekleri dinlediler.ve bekle doktorun gelecek dediler. anladım bir sorun olduğunu. doktor nst sonuçlarına bakınca sancın var , kasılmaların var farketmdinmi dedi. hayır dedim. hiçbirşey hissetmiyorum. 3 dk. dinle bakalım kendini dedi. dinledim ama yok hiçbirşey hissetmiyorum. doktoruma ilk muayene gittiğimde alttan muayene edilmek istemediğimi sölemiştim. odaen son seçenek o diyip hiç alttan muyene etmedi. taki o gün. sancımı hissetmediğimi söleyince üzügünüm ama sseni muayene etmem lazım dedi. izin verdim. inanın muayene etmesiyle hemen hazırlayın bayanı demesi bir oldu. meğer doğum başlamış ama Allahın bir hikmeti ne su sancı hiçbirşey yok bende. neyse ne ara giyindim ne ara ameliyathaneye girdim anlamadım bile. ameliyathane masasında sonta takılacak. herkes hazırlık yapıyor. genel anestezi ile olacak doğum. spinalden heyecanımdan dolayı son anada vazgeçtim.neyse doktoruma dedim. melike hanım anesteziden sonra takın sontayı acı hissetmiyeyim dedim. ve bunu iyi okuyun arkadaşlar . doktorum aynen şu cevabı verdi. seninde canını yakmak istemem ama senin keyfin için bebekler 3 saniye bile olsa fazla narkoz almalarına izin veremem dedi.bu söz beni etkiledi açıkçası. 3 saniyelik bir ilemi bie düşünebilmesi.ve 12.15 te uyudum 12.30 da bebekleri eşime göstermişler.kızım 2400 oğlum 1800 doğdu.oğlum küveze aldılar. narkozun etkisi geçti odamda uyandım. müthiş bir acıyla. kızımı gtirdiler acı falan kalmadı :). oğluma da çok ama çok züldüm.neyse pazar günü bakın resmi attilde doktorum evinden beni görmeye geldi. dün doğumdan sonra yanımda olamadığı için özür diledi ve pansumanımı değiştirdi. banyo da apabileceğim bir pansuman yaptı. birde korse taktı. o korse çok büyük bir nimet sezeryanılar için. insanı ayakta tutyor. cumartesi doğum yaptım. pazartesi çok rahat bir şekilde ayaktaydım. tabi korse varken. 1 haftada iyieştim. dikiş yerim 6-7 parmak uzunluğunda bir çizgide n ibaret ve neredeyse hiç belli olmuyor.hastanede iki gece kaldım.. oğlumu hastaned e bırakmak zorunda kaldım. evde 1 gece yattıktan sonra hastaneden tekrar aradılar oğlumun durumun daha iyi olduğunu eğer meme emerse taburcu edebileceklerini, bu yüzdende hastanede bir gecedaha klama gerktiğini söldiler. hemen gittim hastaneye. hastane de serviste bir gece kalmak 300 tl . neyse hastaneye gittim canım oğlumu ilk kez aldım kucağıma. anne sütünüde sorunsuz aldı yavrum. bir gece takipte kaldık. bebekelrin doktoru soner beydi. harika bir doktor. taburcu olduk. 1 hafta sonra gelşn dedi. kilo kaybederse tekrar astanede yatıcaz dedi. sonradan yattığım o bir gün için 300 tl almadılar benden. soner bey sağolsun sen bebek için geliyorsun kendin için değil dedi. ödeme yapmayacaksın. ben konuştum ödeme yok dedi sağolsun.evimize geldik. şükürki bebkelrimin gelişimleri çok iyiydi. şimdi 5 aylıkalr şükür çok iyiler. yani hastanede 1600 tl doğum parası ve 10 tl topuk kanı dışında hiçbir ücret ödemedim. melike hanımı inanın çok beğendim çok menum kaldım. benden sonra giden bazı arkadaşlarım aynı fikirde değiller. ilgisiz dediler. dedim ya herkese göre değişiyor. soner bey bebek doktoru. Allah razı olsun harika bir doktor. biranneyi nasıl teselli edeceğinide çok ii biliyor. hastane çalışnalarına gelindce hademesinden tut hemşiresine herkes harika.. gözünün içine bakıyorlare hastanın. tek bir hemşireyi beğenmemiştim. srışın bir hemşire. biraz havalı ve ukala bir kızdı. :) ama diğer çalışanlar inanın müthişler. yemek odalar herşey harika...benden bu kadar. ve şunu söyleyebilrimki rabbim herkese bu maddi imkanları versin. Rabbim nasip ederse olur tabi herşey ama sizde üzerinize düşeni yapın....rabbim herkese bebğini sağ salim kucağına almay nasi etsin. bir ömür analı babalı büyütsün inşaallah
doruk hakkında düzensiz soğuk demişsiniz. öncelikle buna açıklık getireyim şimd biliyorsunuz ki orada çalışanlarda bizim gibi birer insan. herkes her a güler yüzlü olamayabiliyor.daha öncede yazdığım gibi doktorum beni son randevuda çok yanıltmıştı ama hemen izledim doktorumu baktım yüz ifadesine. bozuktu morali gerçekten. ve açık açık söledim. bugün dalgın ve keyifsizsiniz yanlış bilgi verdiniz dedim. haklısın dedi. şimdi doktor bu moraline mi kaldı tedavinin güzelliği diyeceksiniz ama herşey bir yana ikiz gebeliklerde olması gerekn bir takip var. eğer bu takibi d 4 lük yapıyorsa bir doktor düzene sıcak kanlılığa bakmam ben. bana gülmüş gülmemiş banane. önemli olan bebeğii iyi kontrol etmesi.bi anneler böyle çaresiz durumlarda zannediyoruz ki doktor güleryüzlü sıcak kanlı olunca doktorluğuda o kadar iyi. hayır değil...mendebur suratlı proflar varişinn ehli. gülmekten ağzı yarılan doktorlar var tedavisi beş para etmez. öncelikle doktora gittiğinizde sizi nasıl muayene ediyor. hangi tetkikleri istiyr. neleri soruyor size dikkat edin. en basit örnek ultrasona girdiğinzide bebeğinizi izlemeyi bırakın doktoru izleyin. ne kadar dikkatli izliyor yoksa o aleti gezdirip duruyormu karnınızda inceleyin doktorunuzun her halini.ben öyle yaptım. melike hanıma ilk gittiğimde ultrason sırasında bebeği değil mlike hanımı izledim. inanın bebklerimi incelerken neredeyse üstüme çıktı kadın. göremediğim yer kalmasın istiyorum. senide rahatsız ediyorum ama dönmüyor bu ufaklıklar demişti. elinde aletle keyfi keyfi durmadı. gerçekten bakışından ultrasonu kullanışından belliydi işini ciddiye aldığı...bebekler erken doğrsa demişsin. benim planlı sezeryan günüm 37+5 ti. ama ben acil doğum yaptım 36+5 te. ve yenidoğan küveze yoğun bakıma yatırılırsa hangi hastane olursa olsun para alınmıyor. şöyle ki yoğun bakımda uygulanan tedavilerde bazen sigortanın karşılamadığı şeyler oluyor. meselaAllah korusun bebeğin ciğeriyle ilgili bir sorun var. bunun için vurulan bir iğne var. bunu sigorta karşılamıyor. bunun parasını nerde olursa olsun ödersiniz. istersenizdevlet hastanesinde olun. ve böyle konular telefonda örüşülmez. ben önce melike hanıma randevu aldım. muyene oldum. fiyatı sordum. muhasebeyle görüş dedi. fazla birşey çıkartmam dedi. indim muhasebeye. tek tek sordum. sezeryan olursa, nornmal olursa, spinal olura, bebek yoğun bakımda yatarsa, ben yoğun bakımda yatarsam. bebek yoğun bakımda yatmazda serviste yatarsa, doğumücretine neler dahil. genel anestezi ne kadar, spinal ne kadar. bebeğe yoğun bakımda uygulanan hangi tedavilerin ücretini ödicem vs. vs. hepsini sorum. tabi öncelikle evde hazırlık yaptım. 2,5 sayfa aklıma takılan ne varsa dokora ayrı muhasebey ayrı ne varssa bütün soruları yazdım. ve hiç utanmadım sıkılmadım. çekinmedim (beni görenler çingeneymişim gibi baksada bana) o yazdığım tüm soruları sordum ve cevaplarınıda tek tek not ettim. onlar söyldi ben yazdım. şimdi okuyunca komik gelebilir u durum ama biz hep çekindiğimiz için utandığımız için aman bu ters birey derse aman dalga geçerse dediği için hiçbirşeyimizecevap bulamıyoruz. öyle ki doktora iki soru fazla sormaya çekiniyoruz.. neden çekinecem arkadaşım neden. doktosa doktor. oda insan ve görevi benim sorularıma yanıt vermek bei tedavi etmek benim soruma isteklerime cevap veremeyecek bir doktoru ben ne yapayım.dedim ki kendi kendime doruğa gidince. ne olursa olsun şu hastanede kafanda ne varsa hepsini soracaksın. istersen rezil ol istersen dayak ye ama gende soracaksın. karnındaki cana borçlusun bunu. düşün dedim kendime ya aldığın eksik bir bilgi yüzünden bebeğine bişi olursa. inanın incikten boncuğa herşeyi sordum.doğum yapmadan önce soner beyi bile buldum sordum. doğum yapıcam bebeklerimin dokotru siz olun istiyorum dedim. onada herşeyi sordum. yapacağın tek şey gideceksin soracaksın. telefonla olmaz bu iş.gideceksin muhasebeye soracaksın sorunu kağıt kalem isteyceksin ne diyorlasa not edecksin ister 1 saat sürsün ister 5 saat. çokmu uzun sürdü ertesi gün birdaha git. ben çok memnun kaldım o hastaneden. 5000 tl istesinler gene verirdim.. helali hoş olsun.maddi durumun nedir bilmem ama şunu söyleyebilirim. eğer doruk kafana yattıysa varın yoğun ne varsa koy ortaya parayı denkleştir.Allah korusun bebeklere işi olunca keşke demyesin. keşke gitseydim keşke şöle ypsaydım demzsin. vicdan azbın yeter sana. he durumun yetmiyormu başka hastanelere başvur. ben sadece doruğu savunmuyorum. özel hastanelerden konu açılınca ondan yazdım. medicalde yapan arkadaşımda var. jimerde acıbademde. ben dorukta yaptım memnunum.24 yaşınd bir iiz annesiolmama rağmen şunu söyleyebilirimki herşey nasp kısmet ama szde elinizden geleni yapın.Merhabalar. Okuldan gelip mesajınızı öyle uzun uzadıya görünce nasıl heyecanlandığımı anlatamam size. Nefes bile almadan okumuşumdur herhalde yazdıklarınızı. Öncelikle bebekleriniz hayırlı uğurlu olsun. Allah uzun ömürler versin. Sizin vakti zamanında yaşadığınız o ikilemlerin, doktor arayışlarının tam ortasındayım inanın. Kafam karmakarışık. Öyle ki her gece uykularım kaçıyor ve zar zor uyuduğumda da o hastane senin bu hastane benim geziyorum rüyalarımda. Sonra yorgun uyanıyorum ve mutsuz günler geçiriyorum. İkiz olması beni böyle çaresiz kılan ve zor karar vermemi sağlayan. İyi ki yazdınız, iyi ki bilgi verdiniz. Çünkü Baharla ilgili sizle aynı düşünceleri taşıdık, yoğun ve devlet hastanesinden farksız. Ve yoğun bakımında yer olacağı meçhul. Her zaman ulaşamayacağım bir doktor. O zaman özelin ne anlamı kalıyor. Dorukta ise bi kararsız kaldık, düzensiz mi desem soğuk mu desem, ne bileyim içim ısınamamıştı. Ama yazdıklarınızı okuyunca içim rahatladı. Yoğun bakım ünitesinin gelişmiş olması da çok iyi bir özellikti. Yalnız size sormak istiyorum, eşime erken doğarsa bebekler yoğun bakıma gecelik 300 ödeniyor dorukta demişler. Eşim bugün aradığında ücret alındığını ama yüz yüze konuşmak gerektiğini söylemişler. Yeni doğan yoğun bakımı ve küvözü ücretsiz diye okumuştum daha önce. Ücret var mı gerçekten?
doruk hakkında düzensiz soğuk demişsiniz. öncelikle buna açıklık getireyim şimd biliyorsunuz ki orada çalışanlarda bizim gibi birer insan. herkes her a güler yüzlü olamayabiliyor.daha öncede yazdığım gibi doktorum beni son randevuda çok yanıltmıştı ama hemen izledim doktorumu baktım yüz ifadesine. bozuktu morali gerçekten. ve açık açık söledim. bugün dalgın ve keyifsizsiniz yanlış bilgi verdiniz dedim. haklısın dedi. şimdi doktor bu moraline mi kaldı tedavinin güzelliği diyeceksiniz ama herşey bir yana ikiz gebeliklerde olması gerekn bir takip var. eğer bu takibi d 4 lük yapıyorsa bir doktor düzene sıcak kanlılığa bakmam ben. bana gülmüş gülmemiş banane. önemli olan bebeğii iyi kontrol etmesi.bi anneler böyle çaresiz durumlarda zannediyoruz ki doktor güleryüzlü sıcak kanlı olunca doktorluğuda o kadar iyi. hayır değil...mendebur suratlı proflar varişinn ehli. gülmekten ağzı yarılan doktorlar var tedavisi beş para etmez. öncelikle doktora gittiğinizde sizi nasıl muayene ediyor. hangi tetkikleri istiyr. neleri soruyor size dikkat edin. en basit örnek ultrasona girdiğinzide bebeğinizi izlemeyi bırakın doktoru izleyin. ne kadar dikkatli izliyor yoksa o aleti gezdirip duruyormu karnınızda inceleyin doktorunuzun her halini.ben öyle yaptım. melike hanıma ilk gittiğimde ultrason sırasında bebeği değil mlike hanımı izledim. inanın bebklerimi incelerken neredeyse üstüme çıktı kadın. göremediğim yer kalmasın istiyorum. senide rahatsız ediyorum ama dönmüyor bu ufaklıklar demişti. elinde aletle keyfi keyfi durmadı. gerçekten bakışından ultrasonu kullanışından belliydi işini ciddiye aldığı...bebekler erken doğrsa demişsin. benim planlı sezeryan günüm 37+5 ti. ama ben acil doğum yaptım 36+5 te. ve yenidoğan küveze yoğun bakıma yatırılırsa hangi hastane olursa olsun para alınmıyor. şöyle ki yoğun bakımda uygulanan tedavilerde bazen sigortanın karşılamadığı şeyler oluyor. meselaAllah korusun bebeğin ciğeriyle ilgili bir sorun var. bunun için vurulan bir iğne var. bunu sigorta karşılamıyor. bunun parasını nerde olursa olsun ödersiniz. istersenizdevlet hastanesinde olun. ve böyle konular telefonda örüşülmez. ben önce melike hanıma randevu aldım. muyene oldum. fiyatı sordum. muhasebeyle görüş dedi. fazla birşey çıkartmam dedi. indim muhasebeye. tek tek sordum. sezeryan olursa, nornmal olursa, spinal olura, bebek yoğun bakımda yatarsa, ben yoğun bakımda yatarsam. bebek yoğun bakımda yatmazda serviste yatarsa, doğumücretine neler dahil. genel anestezi ne kadar, spinal ne kadar. bebeğe yoğun bakımda uygulanan hangi tedavilerin ücretini ödicem vs. vs. hepsini sorum. tabi öncelikle evde hazırlık yaptım. 2,5 sayfa aklıma takılan ne varsa dokora ayrı muhasebey ayrı ne varssa bütün soruları yazdım. ve hiç utanmadım sıkılmadım. çekinmedim (beni görenler çingeneymişim gibi baksada bana) o yazdığım tüm soruları sordum ve cevaplarınıda tek tek not ettim. onlar söyldi ben yazdım. şimdi okuyunca komik gelebilir u durum ama biz hep çekindiğimiz için utandığımız için aman bu ters birey derse aman dalga geçerse dediği için hiçbirşeyimizecevap bulamıyoruz. öyle ki doktora iki soru fazla sormaya çekiniyoruz.. neden çekinecem arkadaşım neden. doktosa doktor. oda insan ve görevi benim sorularıma yanıt vermek bei tedavi etmek benim soruma isteklerime cevap veremeyecek bir doktoru ben ne yapayım.dedim ki kendi kendime doruğa gidince. ne olursa olsun şu hastanede kafanda ne varsa hepsini soracaksın. istersen rezil ol istersen dayak ye ama gende soracaksın. karnındaki cana borçlusun bunu. düşün dedim kendime ya aldığın eksik bir bilgi yüzünden bebeğine bişi olursa. inanın incikten boncuğa herşeyi sordum.doğum yapmadan önce soner beyi bile buldum sordum. doğum yapıcam bebeklerimin dokotru siz olun istiyorum dedim. onada herşeyi sordum. yapacağın tek şey gideceksin soracaksın. telefonla olmaz bu iş.gideceksin muhasebeye soracaksın sorunu kağıt kalem isteyceksin ne diyorlasa not edecksin ister 1 saat sürsün ister 5 saat. çokmu uzun sürdü ertesi gün birdaha git. ben çok memnun kaldım o hastaneden. 5000 tl istesinler gene verirdim.. helali hoş olsun.maddi durumun nedir bilmem ama şunu söyleyebilirim. eğer doruk kafana yattıysa varın yoğun ne varsa koy ortaya parayı denkleştir.Allah korusun bebeklere işi olunca keşke demyesin. keşke gitseydim keşke şöle ypsaydım demzsin. vicdan azbın yeter sana. he durumun yetmiyormu başka hastanelere başvur. ben sadece doruğu savunmuyorum. özel hastanelerden konu açılınca ondan yazdım. medicalde yapan arkadaşımda var. jimerde acıbademde. ben dorukta yaptım memnunum.24 yaşınd bir iiz annesiolmama rağmen şunu söyleyebilirimki herşey nasp kısmet ama szde elinizden geleni yapın.
he bu arada olurda doruğa gitmeye karar verirsen ve tabi sende istersen randevu gününde sana eşilk edyim. kafanda ne soru varsa hepsini senin adına gider sorarım.yardımcı olurum.tabi istersen. ikiz konusunda ben melike hanımdan çok memnun kaldım.bir arkadaşımda gene dorukta fama güraydan çok memnun kalmıştı.teklifime de tamam dersen özelden cep no atıyorum arayabilrisin
Merhabalar. Öncelikle ilginize ve samimiyetinize çooookk teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz. Mesajınızı ve numaranızı aldım. Ben daha özel mesaj gönderemediğim için buradan cevap yazıyorum. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve en kısa zamanda uygulamaya çalışacağım. Hastane konusunda tam bir netliğe vardığımda ya da size ihtiyacım olduğunda mutlaka ararım. Tekrar teşekkür ederim. Allah bebeklerinize sağlık ve uzun ömürler versin. Tekrar görüşmek üzere, hoşçakalın
sağol canım. rabbim seninde bebeklerini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşaallah. mesaj sayınıda forumda oyun topiclerinde 100 e çıkarabilirsin. genelde herkez aynı şeyi yapıyor.
ziya çetinse gözün kapalı git hiç korkma melike hanınla arasında fark uçurum kendisi benim doktorum tartışılmaz yeri çok deneyimli bi doktor ve insanlarla olan iletişimide çok iyi aklında şüphe bırakmıyor ve hani derler ya leb demeden leblebiyi anlıyor die aynen öyle bi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?