Ne oluyor bu erkeklere?

Canim bende buna kiziyorum iste,kadinlar aldatima konusu, veya süphesi bile oldugunda diyorlar ki ama ben bakimliyimmmmm,

Eeeee hasta olsan bakimli olamasan yani adam gidip aldatabilirmi?

hem bakimli olmak demek ne demek?

yani eskiden analarimiz simdiki kadinlar gibi bakimli degillermis,onlar hakmi ediyorlar siddeti veya aldatilmayi?

yani kadinlarda kendileri,bizler erkekleri basimiza cikarmamaliyiz....salya sümüklü halimizlede sevmeli adam bizi... cünkü hayat hergün güllük gülüstanlik degil:ssz:

Bir kadin tum bunlari kendi icin degil de esi icin , esini elinde tutmak icin yapiyorsa
o iliskide bir sorun var demektir...

Es icin yapilacak sey yok mu elbette var
ama kisiliginden taviz vermeden yapilmali

yoksa taviz tavizi dogurur ipin ucu kacar
herkes sinirini bilip ona gore davranmali

erkeklerin kadini ezme cabasi yine kadin kaynakli,
ben dun bunu bir kez daha anladim :)

bence bu durum içinde bulunduğumuz sistemin bize yaptırımlarıdır.

şimdi kadınlar daha çok yoruluyor.daha çok yıpranıyor..eşinden 10 yaş küçük kadın 40 yaşına geldiği zaman aradaki 10 sene fark edilmiyor bile..

neden eşitlik kelimesini bazı erkekler yanlış anlıyor ..evet iş yerinde özgürsün.ama evin içine girince, özgürlüğün biter.evet maaş almakta özgürsün..

ama dilediğin gibi harcama konusunda özgür değilsin..evi toplanmasına yardımcı olmasını istersin,benim görevim değil derler. .çocuga bir iki saat bak dersin.

öldüm geberdim sabahtan aksama kadar derler..ama çalışıp para getirince..ay hayatım ben bunu almayayım.bu senın hakkın demezler..

kımse kusura bakmasın ama gelir seviyesi düşük aılelerde kadının calısması özgürlük değil tamamen sömürüdür..

Bence toplumda önlenemez bir yozlaşma var,artık herşey çok kolay elde ediliyor,
kızlar erkeklerin peşinden koşmaya başlayınca erkekler de bol seçenek,fazla kapris
oluştu..Kendilerini birşey sanıyorlar..Neden ?Çünkü burda da birsürü kadının dü-
şüncesinde olduğu gibi tek amaç ''erkeği elde tutmayı başarmak''..Kadın uğraşıp
duruyor hem çalışsın,hem eve,hem çocuğa baksın,hem herşeyi idare etsin,hem
her daim bakımlı güzel olsun,hem hep neşeli olsun ..yok devenin nalı dıyorum ben.

katılıyorum sözlerine erkekler kendlerini bişey sanıyorlar.Kadın uğraşıp
her daim bakımlı güzel olsun,hem hep neşeli olsun bu kısım cok dogru ama erkeği elde tutmak demeyelim huzurlu yuva ıcın uğraşıyorum en azından bennnn
ama bazen gercekten yetemedıgımı hıssetmıyor değilm

genel olarak şu durum olmuş;erkeklerle kadınlar resmen yer değiştirmiş durumda..

kadın yerine erkek evi terkediyor , bir iki aylık evli adamlar eşlerine yanaşmıyor, ilgi duymuyor, kadın yerine erkek tazminat davası açıyor , çalışmıyor eşinden evi bakmasını bekliyor.. eski erkekler böyle değil ya büyüklerime bakıyorum da.. şimdikilerde bi naz bi kapris.. kadın çocuk doğuruyor kocası lohusa piskolojisine giriyor..

Hakikaten ne oluyor bu erkeklere? biz kadınlar da mı bir hata var bu değişimde . Çocuklarımızı iyi mi yetiştiremiyoruz yoksa erkeklere fazlamı değer veriyoruz anlamadım ben ? Anlayan varsa beri gelsin...

Bu arada ben evli değilim ve şimdilk böyle bir derdim yok. Ama korkmuyorum dersem yalan olur...

Yüz vermiyeceksin canım bende evli değilim ama çok korkuyorum hayatta da evlenmiyeceğim erkeklerden korkuyorum açıkçası ne zaman neler yapacakları hiç belli değil çok seviyorum diyene bile güvenmemek lazım...

bence bu durum içinde bulunduğumuz sistemin bize yaptırımlarıdır.

şimdi kadınlar daha çok yoruluyor.daha çok yıpranıyor..eşinden 10 yaş küçük kadın 40 yaşına geldiği zaman aradaki 10 sene fark edilmiyor bile..

neden eşitlik kelimesini bazı erkekler yanlış anlıyor ..evet iş yerinde özgürsün.ama evin içine girince, özgürlüğün biter.evet maaş almakta özgürsün..

ama dilediğin gibi harcama konusunda özgür değilsin..evi toplanmasına yardımcı olmasını istersin,benim görevim değil derler. .çocuga bir iki saat bak dersin.

öldüm geberdim sabahtan aksama kadar derler..ama çalışıp para getirince..ay hayatım ben bunu almayayım.bu senın hakkın demezler..

kımse kusura bakmasın ama gelir seviyesi düşük aılelerde kadının calısması özgürlük değil tamamen sömürüdür..

bencede kadının çalışması artık erkeklerde sömürücülük halıne geldı çalışmana karsıyım ama calısmak ıstersen karsı cıkmam dıyor ama senden önce maasını nereye harcayacagını düşünüyor hey yavrum hey nerde o eskı erkeklerr

katılıyorum sözlerine erkekler kendlerini bişey sanıyorlar.Kadın uğraşıp
her daim bakımlı güzel olsun,hem hep neşeli olsun bu kısım cok dogru ama erkeği elde tutmak demeyelim huzurlu yuva ıcın uğraşıyorum en azından bennnn
ama bazen gercekten yetemedıgımı hıssetmıyor değilm

sende sadece bir insansin,robot degilsin ki,sonucta cocuk ev vs...kimse dört dörtlük degil,bence öyle düsünme...inana degmiyor kendini yipratmaya....

esimin bir akrabasi var yahu adam iki cocuguyla cok az ilgileniyor ve henüz ufaklar,onlarin gürültüsünede hemen bagiriyor vs...yok arkadas yapma cocuk eger rahatina o kadar düskünsen...

karisi bütün gün o cocuklarin pesinde,ev isi pesinde vs...

bencede kadının çalışması artık erkeklerde sömürücülük halıne geldı çalışmana karsıyım ama calısmak ıstersen karsı cıkmam dıyor ama senden önce maasını nereye harcayacagını düşünüyor hey yavrum hey nerde o eskı erkeklerr

yok güzelim öyle eski erkekler.bak sana trajıkomık bır hıkaye anlatayım kendim hakkımda.

bir gün arkadasların arabasıyla bırlıkte sahıle gıttık.çocugun işi çıktı.bızı orda bırakıp (eşimle beni)gitmek durumunda kaldı..cebimde allah ınandırsın 1 kurus para yok an ıtıbarıyle ondada yok..akbıl alıp gerı donecez donemıyoruz
eşimin uzerınde kredı kartı vardı..dedım ver kredı kartına cektıreyım 3 tl bana para olartak gerı versınler..kredı kartına bana verdı..ve sana yemın edıyorum..3 erkek olan bır dukkana gırdım.ve bana burda nereye gıdıyorsun olurmu oyle sey ben yaptırırım hallederım bile demedı(ona kalırsa arabayla 1 saatte geldıgımız yolu yuruyecegiz)bu yaptıgım davranıs tek basıma olsa normal ama yanımda bır erkek oldugu zaman ne kadar etik tartısılır. ..ama öbür türlü namusa gelse.mangalda kül bırakmaz..içimdekileri bir allah bilir bir ben bilirim..

ne hoş bir konu...ortada bir suç varsa iki tarafın bence ama ağırlık olarak kadınlarda hata buluyorum ben..eğer bir kadın kocam bana sahip çıksın,başımda bir erkek olsun,vb..nedenlerle evlenirse zaten işin başından sonu belli olur.kimsenin kimseye sahip çıkmasına gerek yok ki.yetişkin insan kendine sahip çıkabilen bir varlıktır:)

ben burda şunu bile gördüm..kadıın aldatılmış üstelik yeni doğum yapmış ve aynen şu cevaplar geldi; kadın olsaydın da kocanı kaptırmasaydın,elinde tutsaydın!

şimdi bu düşünceler böyleyken evet tamamen erkekler suçlu,bize değer vermeyen hor gören onlar diyebilir miyiz? kadın kendine değer vermeyip ikinci sınıf gibi görürken başkasının ona değer vermesini bekleyemeyiz ki.

Son düzenleme:
ne hoş bir konu...ortada bir suç varsa iki tarafın bence ama ağırlık olarak kadınlarda hata buluyorum ben..eğer bir kadın kocam bana sahip çıksın,başımda bir erkek olsun,vb..nedenlerle evlenirse zaten işin başından sonu belli olur.kimsenin kimseye sahip çıkmasına gerek yok ki.yetişkin insan kendine sahip çıkabilen bir varlıktır:)

ben burda şunu bile gördüm..kadıın aldatılmış üstelik yeni doğum yapmış ve aynen şu cevaplar geldi; kadın olsaydın da kocanı kaptırmasaydın,elinde tutsaydı!e

şimdi bu düşünceelr böyleyken evet tamamen erkekler suçlu,bize değer vermeyen hor gören onlar diyebilir miyiz? kadın kendine değer vermeyip ikinci sınıf gibi görürken başkasının ona değer vermesini bekleyemeyiz ki.

:46::46::46::46::54:

yok güzelim öyle eski erkekler.bak sana trajıkomık bır hıkaye anlatayım kendim hakkımda.

bir gün arkadasların arabasıyla bırlıkte sahıle gıttık.çocugun işi çıktı.bızı orda bırakıp (eşimle beni)gitmek durumunda kaldı..cebimde allah ınandırsın 1 kurus para yok an ıtıbarıyle ondada yok..akbıl alıp gerı donecez donemıyoruz
eşimin uzerınde kredı kartı vardı..dedım ver kredı kartına cektıreyım 3 tl bana para olartak gerı versınler..kredı kartına bana verdı..ve sana yemın edıyorum..3 erkek olan bır dukkana gırdım.ve bana burda nereye gıdıyorsun olurmu oyle sey ben yaptırırım hallederım bile demedı(ona kalırsa arabayla 1 saatte geldıgımız yolu yuruyecegiz)bu yaptıgım davranıs tek basıma olsa normal ama yanımda bır erkek oldugu zaman ne kadar etik tartısılır. ..ama öbür türlü namusa gelse.mangalda kül bırakmaz..içimdekileri bir allah bilir bir ben bilirim..

buna benzer olayları yaşamıyor değilim bende onun yapması gereken işi ben yapıyorum demiyorki hayatım sen kadınsın dur ben yapayım demyor. yok anacım rahatına düşkün erkek milleti biz kadın milleti saçını süpürge et her gun sırtında taşı bir dakika indir yere bak neler oluyor senden kötüsü yok

Telefon güncelleme yapar ya onlarda hayata göre güncelleme yapıyorlar. Devre göre hareket ediyorlar ve etraflarından ne duyarlarsa görürlerse öyle yaşamaya davranmaya çalışıyorlar. Kıskançlıktan tayt giydirmez fön çektirmezler ama 10 tane adamla aynı ofiste çalışıp PARA kazanmasını hayatın müşterekliği olarak görürler. İşlerine gelince hayat müşterek geçim zor iki tarafta çalışmalı derler işlerine gelmezse akşa öldm bittim diye kanepede maça dalarlar. Hani müşterekti eline viledayı alıpta silsene yerleri o kadın tüm gün çalışmadı mı kafa patlatmadı mı? ay sonu gelmeden senin kazandığın paranın nereye harcanacağının muhasebesini senden önce yaparlar ama dimi?

Annelerde de var kabahat eskiden oğlumla evlenecek kız namuslu olsun, hanım olsun, oğlumla mutlu olsunlar diye düşünürlerdi artık hemşire olsun öğretmen olsun maaş alsın evide çekip çevirsin hatta uzuun bi süre çocuk bile yapmasınki maaşı düzenli eve girsin diye bi taraflarını yırtıyorlar oğullarını dolduruyorlar haliyle beklentilerde değişiyor.
Ay bu forumda neler neler okuyoruz ya, eşinin doğum yapmasına günler kala eşini aldatanmı dersin, büyüüük aşkla evlenip 2 gün snra karısını dövenlerimi, nişan takılarını kız tarafı aldı diye ağlayan damat adaylarını mı hangisini söylesem acep...
Valla eşimle kavga ettiğimzde bazen bir derdim var sayfasını açıp okuyorum ve eşime sinirim biraz olsun hafifliyor.:ssz:

buyuksehirde dogup buyumus egitim almis yani dogudakilere gore sozde ''sansli'' biri sayilan ben de konuyu baska taraftan irdeleyecegim nacizane. olay su ki esim dogulu ben her sene gider 1 ay kalirim hamdolsun aramiz iyidir cok kalabalik bir aile birbirlerine inanilmaz baglilar ilk derece akraba icin demiyorum bunu taaa dis kapinin mandali diyeceginiz bir akrabalik bagina bile inanilmaz onem verir'' benim amcamin haniminin yegeninin esidir'' diye ''kardesimdir'' gibi bir aciklama yaparlarki dumur olursunuz dahasi birinin basi agrisa sulaleye yayilir ve inanin taa nerelerden ararlarki basin agriyormus neden diye...neyse konumuz bu degil iste orda kaldigim donemlerde inceleme firsatim oldu evlilikleri kiz cocuklarini evet cogu kez de okutmayarak dort basi mamur ev hanimi kivaminda yetistiriyorlar kesinlikle evden disari yalniz adim attirmiyorlar bir yere gidecekse annesiyle kardesleriyle gidiyor inanilmaz lukse kacarak hicbir masraftan kacinmayarak isteme dugun dernek vs yapiliyor ornegin soz kesileceginde kiz tarafi ''ocak batiran'' diye isimlendirilen suan muhtemelen fiyati 17 milyar falan olan 1 karis eninde altinkolye ister ve erkek tarafi takar geline... tv lerde gordugumuz yuruyen kuyumcu mahiyetindeki gelinler bizzat gercek yani nerdeyse agirliginca altin takip bundan da ayrica gururlaniyorlar ve tamami geline ait oluyor yani onu gelinden almakla namussuzluk esdeger gozlerinde...derken bekarliginda tek basina adimi disari attirilmayan kizimiz haliyle basi agrisa esi tarafindan goturulur hastaneye....daima el ustunde daima kiymetli daima nazlidir bayramlik kiyafetlerini bile kocasi alan kadinlar biliyorum gozumle gordum bu kadinlar ne alisveris ne fatura ne kira ne odeme hicbirsey bilmeden yasar giderler ev icinde taktiklari ve gezmede taktiklari altinlari farklidir tipki bizim ev kiyafetimiz ve disari kiyafetimiz olmasi gibi ''acilen cikmistim ev altinimla gelivermisim'' gibi bir cumle duyrasiniz bazen:) yanlis anlamayin bunlari onayladigimdan degil sadece kiyas acisindan yazdim cogu yerde bizden en azindan benden diyeyim sansli olduklari asikar......
not: ben bu anlattigim sekilde gelin olmadim maalesef:( ne de olsa buyuksehir kiziydim ya ondan herhalde yapilmadi bana hicbiri bende o zamanlar bilmedigimden umursamadim ki....

Son düzenleme:
ha bir de şu var..adamları tepemize çıkaran biziz.o konuda suçlamamız lazım kendimizi..gözümüzü karartıp herşeyi yapıyoruz onlar için sanki gökten zembille indiler)..adamları hayatımızın merkezine koyuyoruz..sanki giderse ölecekmişiz gibi.nerdeyse başımızda taşımadığımız kalıyor..adam da bizi çantada keklik gördüğünden ayağına bizi paspas etmeye kalkıyor.kolay lokma görüp saymamaya başlıyor.hala kadın kısmı aşktan gözü kör olup olumsuzlukları görmüyor iyiliğe yormaya kalkıyor, adama toz kondurmuyor.kazığı da yese defalarca terk edilse onu nasıl kazanmalıyım diyor..insan saymadığı birini sevmiyor.

geçen gün bir başlıkta kız aldatılmış ne hayalleri vardı elinde kalan ise hayal kırıklığı..yok yemeğini temizliğini yapıyormuş,hastayken bakıyormuş bebekler gibi..yahu siz anasımısınız bunların?karısı bile değilsiniz..ne bu kadar endişelenip pohpohluyorsunuz..bir yerden sonra eloğludur..koskoca adam yalnız başına eve çıkmayı biliyorsa eğer bir zahmet arkasını da toplamayı öğrensin..

senama katılıyorum, batmanda yaşayan biri olarak bazen diyorum ki burdan mı evlenseydim acaba, kız tarafı sadece kızı veriyo varsa çeyizi, takılarıda nasıl alıyosan al talep ediyolar şu kadar kilo diye, iş arkadaşım kardeşi evleniyo diye kredi çekti, diğer arkadaşımda karısı gak demeden evde, evde ekmek yok çocuklara süt alınacak diye buyurur ardından telefon trafiği başlar bizim arkadaş bakkalı manavı neyse işte arar bizim eve 5 kilo muz bilmem şu kadar portakal ekmek peynir götür der, kendisi niye aramıyo ya da çıkıp almıyo diyorum evden mi çıkarmıyosun diyorum öyle alışmış diyo, şaka gibi, bende düşünürdüm ki doğuda daha ataerkil bi yapı var valla eşleri için ölüyolar

Bi de kayınvalidem der ki erkeğin 2 kaşığı varsa birini kıracaksın kızım... Bu benim oğlum bile olsa öyledir. Bir öpücük bir tokat misali tepene çıkarmamak lazım yoksa hiç baş edemezsin...:46:

ha bir de şu var..adamları tepemize çıkaran biziz.o konuda suçlamamız lazım kendimizi..gözümüzü karartıp herşeyi yapıyoruz onlar için sanki gökten zembille indiler)..adamları hayatımızın merkezine koyuyoruz..sanki giderse ölecekmişiz gibi.nerdeyse başımızda taşımadığımız kalıyor..adam da bizi çantada keklik gördüğünden ayağına bizi paspas etmeye kalkıyor.kolay lokma görüp saymamaya başlıyor.hala kadın kısmı aşktan gözü kör olup olumsuzlukları görmüyor iyiliğe yormaya kalkıyor, adama toz kondurmuyor.kazığı da yese defalarca terk edilse onu nasıl kazanmalıyım diyor..insan saymadığı birini sevmiyor.

geçen gün bir başlıkta kız aldatılmış ne hayalleri vardı elinde kalan ise hayal kırıklığı..yok yemeğini temizliğini yapıyormuş,hastayken bakıyormuş bebekler gibi..yahu siz anasımısınız bunların?karısı bile değilsiniz..ne bu kadar endişelenip pohpohluyorsunuz..bir yerden sonra eloğludur..koskoca adam yalnız başına eve çıkmayı biliyorsa eğer bir zahmet arkasını da toplamayı öğrensin..

yahu kocası boğazına sarılmış hala diyo ki beni seviyo, sıkıntısı var bilmem ne, aldatılıyo eşim boşluğa düştü aslında bende kendime bakmıyodum duyanda sanır ki eşler evde her daim brad pitt gibi geziyolar,kavga edersin haklı olan sende olsan burdaki tavsiye şu: seksi iç çamaşırları giy kırmızı ruj sür küslüğü uzatma, yahu ben niye adama kendimi sunucam ödül gibi, haklılar valla, sözüm meclisten dışarı bazı kadınlar hakediyo

Aynen valla kadın kadına soruyor bakımsızmısın gece neyle yatıyorsun (adamın aklı başkasınamı kaçtı acabaları) dip boyanmı geldi:53: töbe töbe
Yaw benim kocam beni aldatmasın diye evde pür makyaj ve seksi kıyafetlerlede dolaşcak değilim ya, aynen karşı tarafta öyle ne yani eşim çizgili pijama giydi veya yatakta gaz çkardı ayaklar kokuyor diye gidip bende aldatayım sebeplerim bunlar olsun :27:

geçen bir oturmada bayanlar konuşuyor arkadaşın abisi karısının üstüne gitmiş evlenmiş nasıl oluyorsa bilmiyorum yani başka kadına ev açmış çocuk yapmış sebep ne eşi çok kiloluymuş adam zayıfla deyip durmuş kadın önemsememiş adamda başkasını bulmuş nerdeyse adama madalya takacaklar :23:yahu biz kadınlar birbirimizin kuyusunu kazıyoruz adamları haklı çıkarıyoruz orda biri çıkıp demiyor ki adam aldatıyorsa şerefsizliğinden ahlaksızlığından yapıyor karısı tığ gibi de olsa o adam yine bunu yapacaktı:19:yok bizim en büyük düşmanımız erkeklerden önce kendi hemcinslerimiz birbirimize destek değiliz hep her yanlışlarında erkekleri haklı çıkarmaya kadında kuzur bulmaya çalışıyoruz işte erkekleri bu kadar yüceltirsek onlarda kendilerini birşey sanıyorlar:47:

Buna ben de çok şaşırıyorum :53:
Erkekler kadınlaştı sanki. Ama bence bu kızların, erkeklerin peşinden koşmaya başlamasıyla bağlantılı olarak gerçekleşiyor :19:

senama katılıyorum, batmanda yaşayan biri olarak bazen diyorum ki burdan mı evlenseydim acaba, kız tarafı sadece kızı veriyo varsa çeyizi, takılarıda nasıl alıyosan al talep ediyolar şu kadar kilo diye, iş arkadaşım kardeşi evleniyo diye kredi çekti, diğer arkadaşımda karısı gak demeden evde, evde ekmek yok çocuklara süt alınacak diye buyurur ardından telefon trafiği başlar bizim arkadaş bakkalı manavı neyse işte arar bizim eve 5 kilo muz bilmem şu kadar portakal ekmek peynir götür der, kendisi niye aramıyo ya da çıkıp almıyo diyorum evden mi çıkarmıyosun diyorum öyle alışmış diyo, şaka gibi, bende düşünürdüm ki doğuda daha ataerkil bi yapı var valla eşleri için ölüyolar
esim batmanli benim canim anlattigim yer batman di zaten:)

Back
X