- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
evet bu çok doğru bende sana katılıyorum bu konudakadınlar güçlendikçe erkekler kendini geri çekti.gerçekten biz kadınlar erkeklerden çok çok güçlüyüz.güçlüyüz ama bu gücümüzü erkeklere her zaman göstermemeliyiz.biraz naif,kırılgan olmalıyız.yapabileceğimiz halde yapamadığımız,beceremediğimiz işler olmalı ki erkekler el atsın,sorumluluk yüklensinler.
benim komşularım vardı daha önce oturduğumuz yerde.evlerimiz sobalıydı.kadınlar sobayı kendileri kurar,temizler.odununu kendileri kırar.kömürünü kendileri taşır,külünü kendileri döker.tarla işide yaparlar,gelip ev işi ve çocuklarına da yeterlerdi.tabii gece de yatakta kocalarını memnun ederler.
kocaları mı,onlarda en fazla sabah eşlerini tarlaya götürür sonra da kahve de gece yarısına kadar vakit geçirirler.hani nerde eşitlik.adamların bir tarafları havada geziyorlardı.tabii boş oturanların da aklına yaramazlıklar geliyordu.
ben ev hanımıyım.ben de o sobalı evde oturdum.odunumu eşim halletti.kömürümü eşim taşıdı.külümü çöpümü eşim döktü.sobamı eşim kurdu.soba temizliğini eşimle yaptık.hatta ilk kez sobalı evde oturmuştum,önceleri sobayı dahi eşim yakıyordu,sonra ben de öğrendim.eşim sabah 8,akşam 8 çalışan biriydi.
aslında yapamazmıydım,gayette güzel yapardım,hatta eşimin olmadığı zamanlar da gayet güzel yaptım da.
şu ara konulara bakıyorum hep hazıra konmuş erkekler daha fazla sorun çıkarıyor.kadın adama ev veriyor,araba veriyor.her işini hallediyor.bir de gece türlü fantezilerle,çamaşırlarla kocasının gönlünü yapmaya çalışıyor.eeee ondan sonra adamlar ben neymişim deyip dışarıda da kendine eğlence aramaya başlıyor![]()
kadın herşeyi bilmeli yapabilmeli ama bunu kocasına fazlada hissettirmemeli
benimde tanıdığım biri var
kadının 2. evliliği birgün bana kahveye geldiğinde
dayanamadı döktü içini
ilk evlendiklerinde çok sorumluluk sahibi olduğunu şimdi değiştiğini söyledi
bende kusura bakma ama nedeni sensin dedim
öyle bir alıştırmışki adamı bende onun yerinde olsam kılımı kıpırdatmam
ev sahibiyle kadın muhattap olur
evde ne varsa kadının üzerine doğalgaz açılıcak kadın gider
taşınırlar evde mobilyaları kadın söker kurar
fare girmiş eve kadının ödü kopuyor gitmiş başkasını çağarmış fareyi yakalasın diye :)
fazlaca özveride bulunursan tepene çıkıyorlar
buyuksehirde dogup buyumus egitim almis yani dogudakilere gore sozde ''sansli'' biri sayilan ben de konuyu baska taraftan irdeleyecegim nacizane. olay su ki esim dogulu ben her sene gider 1 ay kalirim hamdolsun aramiz iyidir cok kalabalik bir aile birbirlerine inanilmaz baglilar ilk derece akraba icin demiyorum bunu taaa dis kapinin mandali diyeceginiz bir akrabalik bagina bile inanilmaz onem verir'' benim amcamin haniminin yegeninin esidir'' diye ''kardesimdir'' gibi bir aciklama yaparlarki dumur olursunuz dahasi birinin basi agrisa sulaleye yayilir ve inanin taa nerelerden ararlarki basin agriyormus neden diye...neyse konumuz bu degil iste orda kaldigim donemlerde inceleme firsatim oldu evlilikleri kiz cocuklarini evet cogu kez de okutmayarak dort basi mamur ev hanimi kivaminda yetistiriyorlar kesinlikle evden disari yalniz adim attirmiyorlar bir yere gidecekse annesiyle kardesleriyle gidiyor inanilmaz lukse kacarak hicbir masraftan kacinmayarak isteme dugun dernek vs yapiliyor ornegin soz kesileceginde kiz tarafi ''ocak batiran'' diye isimlendirilen suan muhtemelen fiyati 17 milyar falan olan 1 karis eninde altinkolye ister ve erkek tarafi takar geline... tv lerde gordugumuz yuruyen kuyumcu mahiyetindeki gelinler bizzat gercek yani nerdeyse agirliginca altin takip bundan da ayrica gururlaniyorlar ve tamami geline ait oluyor yani onu gelinden almakla namussuzluk esdeger gozlerinde...derken bekarliginda tek basina adimi disari attirilmayan kizimiz haliyle basi agrisa esi tarafindan goturulur hastaneye....daima el ustunde daima kiymetli daima nazlidir bayramlik kiyafetlerini bile kocasi alan kadinlar biliyorum gozumle gordum bu kadinlar ne alisveris ne fatura ne kira ne odeme hicbirsey bilmeden yasar giderler ev icinde taktiklari ve gezmede taktiklari altinlari farklidir tipki bizim ev kiyafetimiz ve disari kiyafetimiz olmasi gibi ''acilen cikmistim ev altinimla gelivermisim'' gibi bir cumle duyrasiniz bazen:) yanlis anlamayin bunlari onayladigimdan degil sadece kiyas acisindan yazdim cogu yerde bizden en azindan benden diyeyim sansli olduklari asikar......
not: ben bu anlattigim sekilde gelin olmadim maalesefne de olsa buyuksehir kiziydim ya ondan herhalde yapilmadi bana hicbiri bende o zamanlar bilmedigimden umursamadim ki....
benim oturduğum mahalledede doğulu insanlar var onların akraba ilişkilerine hayranım zaten ben oldum olası
gerçekten kadınlarına değer veriyorlar
yanlız onlarda da çocuk önemli yani en azından benim tanıdıklarımda
illa erkek çocuk olucak benim komşumun 2 kızı var biri 6 biri 2 yaşında geçen yazda oğlu dünyaya geldi
çok seviyorum çokta iyidir ama kadınlarda bu konuda aynı fikirde erkek olsunki diğerlerine sahip çıksın
küçücük 3 tane çocuk çok zorlanıyor yaşıda en fazla 28 filan