Ne sevgilimden vazgeçerim, ne çocuklarımın anasından..

Okurken ne güzel herşey yoluna girdi dememe kalmadan ikinci kadın gündeme geldi . .
Her ne kadar evliliklerine mola vermiş olsalarda araya 3.şahıs girmesi olayı çirkinleştirmiş. .
Bayanın doktor olduğuna göre geçim sıkıntısının çok fazla olmaması lazım . En azından bi bakıcı tutabilme gibi bir imkanı vardır heralde . . .olmadı yakın çevresi yardımcı olur heralde :kimse iki çocğun ortada kalmasına göz yummaz heralde. .

Çocukların zaten bakıcısı var, kadın da çalışıyor.
Artık evlilikleri iflah olmaz sanırım.:26:

Herseyi gectim bende karsı daire'yi kiralayıp sevgilisini oraya sokacak kadar cesareti nerden bulduguna sasıyorum. Adam sadece mola istememis miydi? Ve bunlar hala evliler! Bence adam yeni heyecanlar yasamak icin mola istemis..

Ben böyle "modern" denilen cinsten evliliklerden nefret ederim. Aynı çocuklar duymasındaki meltem tarzı. Evlilikten sıkılırlar, mola isterler, eşlerden bağımsız 1 saat geçirmek isterler. bu nasl evlilik anlamam. Evlilik oyun değil ki mola isteyesin. İstediğin zaman ben sıkıldım mola diyemezsin. Evlenme kararını verirken, hayatı ve o hayat içindeki iyi güzel kötü her ne olursa paylaşmak için evet dersin. Maddi sıkıntıları da yokken böyle birşey demesi ve kadının da bunu kabul etmesini anlayamıyorum. Evlilikten sıkılmak demek eşinden ve çocukların her gün her gece seni uykusuz bırakmasından sıkıldın demek. E o zaman neden evlendin. bu kadar basit yüklerde bile kendisinden sıkılan bir erkek ileride daha ciddi sorunlarda kadını hiçe sayar. Sevgi emek ister emek harcamadan hiç birşeyin güzelliğini anlayamazsın. Hayat şartları hiç kolay değil. Ama sıkıntılar beraber katlanılırsa hayat daha da anlam kazanır.

O kadın umarım o adamdan hala bir beklenti içinde olmaz. Benden sıkılan bir adamdama da güle güle derim.

mola......tenefüss yanii.....nefes alması lazım adamın bunalmış.....

işte bundan 50 sene önce evlilikler böylemiydi..?
kadının ekonomik özgürlüğü yoktu....hiçbirşey şimdiki gibi hazır değildi...çamaşırlar bulaşıklar elde yıkanırdı..çamaşır makinası bulaşık makinası elektrik süpürgesimi vardı ozamanlar...herşey çok daha zordu...ama .bir kadın çocuklarınada bakardı evin işini gücünüde yapardı..kocasınada zaman ayırırdı....

erkeğin sorumluluğu daha ağırdı..ekonomik durum bukadar iyi değildi türkiyede..yokluk vardı...
gerekiyorsa ikinci işe giderlerdi...evin geçimini sağlamak için..çocuklarını karısını kimseye muhtaç etmemek için.....daha çoktu çocuk sayısı ozamanlar...bu daha fazla sorumluluk demekti...ama evlerine icra getirmezlerdi..sorumluluklarını bilirlerdi..ozaman insanlarda utanma vardı ..herşeyi sindiremezlerdi ..gururlulardı...adam karısı dövmezdi...anlaşmazlıkları olsa bile kendileri bilirdi kimse duymazdı..ayıbı bilirlerdi çünkü....kadın kocasına küfretmezdi bağırmazdı....haşaaaa

ama mola yoktu...boşanmak bukadar çok değildi...aldatmaya ihanet etmeye edepleri müsade etmezdi..şimdi çoğu insan utanmanın ne olduğunu bile bilmiyor ?yüzleri kızarmayan onca insan var hayatımızda...

gelenekler değiştikçe toplumda değişirmiş....o yüzden kimbilir daha neler duyacağız neler yaşayacağız...aslında hiçbirşeye şaşırmamak gerek.....

çünkü toplum değişeli yıllar oldu....

evlilik de mola mu olurmuş ne kadar saçma bir durum
o adamdan artık o bayana hayır gelmez canım kadın doktormuş zaten muhtaç değil kimseye
yerinde olsam ömür boyu mola verirdim eşime.bırak başka kadını eşim bana mola verelim dediği an hayatının sonuna kadar izin verdim sana derdim

bide ne diyorlar: "sevdiğinizi serbest bırakın, dönerse sizindir, dönmezse zaten hiç sizin olmamıştır", falan.. hadi ordan.. azıcık serbestlikte bunlar oluyor.. erkek milletine asla güven olmaz.. ve hatta bazı kadınlara da.. zaman kötü..

ipek hanım o kadar güzel anlattınızki hazin bir konu fakat okurken bir roman okuyormuş gibi zevkle okudum o kadar uzun olmasına ragmen.konuya döneyim kadın da madem doktor kendi ayakları üstünde durabiliyorsa arada aldatma varsa hiç durmasın boşasın derim çünkü bir kere kabullenmek diğerlerine kapı açar allah sabır versin basına gelen bilir bize söylemesi kolay tabi.

diyorum ya artık evliliklerinde düzeni bozuldu buda neyin nesiymiş böle ben görseydim çıkar onlara hadlerini bildirirdim

kadın aksam adamın kapısını çalıcak bugünde ben mola vermek istiyorum cocuklar sende kalsınlar diyecek tam o sırada bi adam eve giriyor olacak

arkadaşlar bazen gerçekten insanların uzaklaşmaya, biraz durup ilişkisine hayatına dışardan bakmaya ihtiyacı olur, maddi durumu yerindeyse her iki tarafda buna rıza ediyorsa ayrı evde olur, yalnız tatilde olur, akşam ayrı çıkmakta olur, sosya ekonomik koşullarınıza hayat biçiminize bağlı olarak ortak belirlediğiniz bir şeykilde de olur, adı mola olur şu yada bu olur ama her iki taraf içinde aynı şartlar geçerli olmalıdır ve evliliğin temel ilkelerinden olan saygı, sadakat vs.. hiçe sayılarak mola olmaz.

keşke mümkün olsada o bayan 1-2 sinir hapı alıp çok sakin çıksa kocasının karşısına "hayatım pardon ben bu molada 3. kişi yok sanıyordum dün seni bi bayanla görünce yanlış anladığımı farkettim madem herşey sebestti bu gece çocuklar sende dursun ben eve erkek arkadaşımı davet etcem" dese birde kocasının suratının alacağı halin resmini çekip buraya yüklese:)
bu senaryo olaya dışardan bakan birisi olarak hepimizin yüzünü güldürür eminim ama keşke yaşarkende bunlar bu kadar kolay olsa...

Ancak bu kadar iyi analiz edilebilirdi.Tebrik ediyorum.

Evliliğin molası mı olurmuş her şeyin cılkı çıktığı gibi evliliğin de çıkmış resmen. Zaten adamın mola istemesinden belli normal olmadığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…