Ne sevgisiz, saygisiz, manyak bir ulke olduk biz boyle :(

eliff1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.513
1.560
83
http://www.mynet.com/haber/yasam/is...cocuklardan-linc-girisimi-goruntusu-2424432-1

Belki bir cogunuz gormussunuzdur.
nasil bir olyadir bu algilamakta gucluk cektim ben
yaramazlik yapti diye sozde cezalandirilan bir cocuk...
diger cocuklara dovdurulen bir cocuk.
arkadaslarini doven diger cocuklar ?
Kim bakiyor bu islere ya, bu kadarmi basibos egitim
gercekten aglamak istiyorum, Allah islah etsin bu zalimleri.

Ya gercekten inanmiyorum ya inanamiyorum nasil bi insanlik bu ya resmen zevk aliyorlar bu durumdan bi de kadin hala daha kendini savunuyor pes... bu egitimle buyuyen cocuk ileride nasil millete devlete hayirli bir birey olarak yetisir soyleyin bana...

Çocuğumu bi yaz okuluna gondericektim ama artk şüphelErim var sık eleyip ince dokumak lazım..

O çocuğun annesinin yerinde olsam parçalardım o öğretmeni. Hoş annesi olmam gerekmez,şimdi getirsinler yine paralarım.

Tek yumuşak karnım çocuklar. Böyle şeyler izlediğimde gözüm dönüyor. Kesinlikle ceza almalı o öğretmenler. Veliler inşallah peşini bırakmazlar.

Onlar da çok büyük değil ki cherry. Olsun olsun bir yaş büyüklerdir. Ama katılıyorum sana. Ben şimdi iki çocuğuma gidin şu çocuğu dövün desem dövmezler herhalde. Yani benim vermeye çalıştığım değer yargıları çerçevesinde dövmezler diye düşünüyorum.

yazip yazmamak arasinda kaldim, kez yorumum politik bir elestiri icerecekti.
ogretim okulda, egitim ailede baslar. biz toplum olarak ne yazik ki kendimizi yetistirememisken cocuk da yetistiremiyoruz. paylastiginiz link de bu gercegin bir yansimasi.
teyzem Capa ogretmen okulu mezunu, emekli bir ilkokul ogretmeni. hayati boyunca cocuklara asiladigi degerlere, durusuna bakiyorum; bir de oradaki goruntude cocuklarin yanindaki ogretmenin durusuna. aradaki muazzam fark neden boyle oldugumuzu da acikliyor. ne yazik ki seneler ilerledikce biz toplumca gerilemeye devam ediyoruz.

Milgram deneyi olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, bi bakın derim.

Otoriteyi sorgulayabilme ve itaatsizlik kararı almada cesur çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor.
Anarşi yönünde değil yanlış anlaşılsın istemem, doğru - yanlış üzerinden "Büyüklerin de hatalı karar alabileceği" gibi gibi...
MissCherryBlossom üzerine tartışılası bir konu bu.

Her turlü şiddete karşıyim çocuk olsun ksdin olsun hatta ben bi haberlerde erkeginde şiddete uğradığını da duydum buna bile karşıyim sözel ve fiziks l şiddete karşi ni kadin olarak bende geçmişte şidet gordüğum için bu tür eylemleri yapanlarin çok büyük ceza almasini istiyorum

Bende bunu dusundum vede daha kotusunu. Bu bir aliskanlik olduysa hadi yaramazlik yapani dovuyoruz diyolarsa. Benim kizim 3 yasinda ve kreste ogretmeni duzenli sekilde bunu yapsa belkide arada iki tanede o yapistirirdi
Inanilir gibi degil.
Ve bu kres ruhsatsizmiss
Ne is yapiyor bu ulkenin kurumlari???

Çok feci bir durum, öğretmenin müdahale etmemesi ise son nokta olmuş.

Ama o çocukları yetiştiren ailelerde de sıkıntı var. Şiddetin doğru bir şey olmadığını, birine vurmaması gerektiğini öğrenmeyen çocuk önce arkadaşını döver, sonra büyür karısını döver, sonra da birilerini öldürür. Geçen gün ablasını döven çocuk videosunda da aynı şeyi söyledik hepimiz. Nasıl yetiştirirsen öyle gider, senin aynan o çocuk. İşte bakın kötü yetiştirilmiş çocuklar var burada.

Bir de zaten toplumca şiddetin göbeğinde yaşıyoruz. Bir çorba parası için adam öldürülüyor bu ülkede. Yetişkinler böyleyken, bu durumun çocuklara yansımamasını ummak hayal olurdu.

Vallahi ben de çocuk oldum ama içimden küçük bir çocuğu linç etmek hiç gelmedi. Toplumumuzun son yıllardaki şiddet trendi yeni kuşağa vurdu bence. Ne teşhis koysam bilemedim kafam yandı.

6 yaşındaymış çocuklar, ufak da 3.

Konu daha feci arkadasim.
Ogretmen diger siniftan kucuk bir cocugu getirip digerlerine dovduruyor
Bir tur ceza galiba
Keske cocuklarin birbirini dovmesi olsaydi sadece..

Konu daha feci arkadasim.
Ogretmen diger siniftan kucuk bir cocugu getirip digerlerine dovduruyor
Bir tur ceza galiba
Keske cocuklarin birbirini dovmesi olsaydi sadece..
İşte o çocuklar birini incitmenin doğru bir şey olmadığını bilse o öğretmene hayır diyebilirlerdi diye düşünüyorum. Yani ben 6 yaşındayken biri bana kötü şeyler yapmamı söylediğinde hemen tamam demiyordum.
Öğretmene zaten diyecek söz kalmamış.
Ama çocuklarda da şiddet eğilimi var. Her 6 yaşındaki çocuk böyle değil. Geçen gün bir çocuk gördüm çok tatlıydı, hatta 6 yaşından da ufaktı. Merhaba dedim, cevap vermedi döndü annesine baktı, annesi onaylayınca benle konuştu. Çocuk kimi muhatap alacağının farkında, şimdi sizce bu çocuğa ben annesinin kurallarından farklı bir şey söylesem yapar mı?
Kişilik yapısı sandığımızdan çok erken yaşlarda oluşmaya başlar hele 3-6 yaş arası çok mühim bir devredir. Çok dikkat etmek gerekiyor.

Sen ne diyorsun Cherry, bu cocuk ile alakasi yok ki, sosyoloji ve psikoloji ile alakali. Hic Milgram deneyinden duydun mu ? Bu güne kadar o deney beni halen soke ediyor.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi

Yani o cocuklarda agresivlik söz konusu degil, veren emirleri takip etmek söz konusu. Ki hele Türkiyede cocuklar cok itaatkar büyütülüyor. Sürekli "o büyüktür saygi duy, birsey deme, dedigini yap" gibi sözler kullaniliyor. Yetiskinler bile Milgram deneyinde öyle davrandiysa, bu cocuklarda suc bulunmamasi lazim.

Ogretmen hadi manyak onu anladik... Peki o ogretmen iceri o cocugu soktugunda digerlerine ne diyorda saldirmaya basliyorlar ?? O ogretmen mi bu cocuklar bu sistemi ogretmis ? O cocuklar 6 yasindalar iyi ve kotuyu biliyorlar artik ogretmenlerinin demesiyle arkadaslarini yada tanimadiklar yasca kucuk bir cocugu nasil sorgusuz sualsiz dovmeye kalkiyorlar.
Aslinda cok gormemek gerekiyor belkide son yillarda yani o cocuklar dogruklarindan beri Tv de gazetede heryerde kavga siddet dayak haberleri goruyorlar. Kimisinin belki babasi siddet uyguluyor, belki abisi ,belki bir tanidigi, cocuklar ulastiklar tum teknolojik aletlerden online oyun oynuyorlar, sava soyunlari, silahli kilicli tabancali oyunlar en basitinden dovusmeli oyunlar..

Videodaki 10 cocuktan sadece 3-4 tanesi cekimser kaliyor uzaktan izliyor olanlari otekiler kimisi gercekten kimisi bir oyunun parcasi oldugunu dusunerek cocugu sikistiriyorlar.
Bence duruo bir dusunmek lazim cocuklarimiza yani gelecegimize ne yapioruz diye

Valla bana haydi berikini döv deseler miktir der geçerim deney falan açmaz beni ben kafama göre takılıyorum

Valla bana haydi berikini döv deseler miktir der geçerim deney falan açmaz beni ben kafama göre takılıyorum

Hahaha tabi hersey bu deney ile acaklanmaz. Ha bide su var, emir daima otoriter birisinden verilmeli. Ve dikkat ediyorsan yavas yavas isliyor. Yani insanlara hemen en agir soku ver demiyorlar.

Bu deney sahsen bana her insanin icinde bir canavarin oldugunu gösteriyor. "How to get away with murder" dizisinde Annalise Keating karakteride demisti "her insan belirli kosullarda katil olabiliyor" (bu arada o diziye bakmani öneririm) ve gercekten buna inaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…