Onlar da çok büyük değil ki cherry. Olsun olsun bir yaş büyüklerdir. Ama katılıyorum sana. Ben şimdi iki çocuğuma gidin şu çocuğu dövün desem dövmezler herhalde. Yani benim vermeye çalıştığım değer yargıları çerçevesinde dövmezler diye düşünüyorum.Haydi o öğretmen kadın ruh hastası eyvallah.
Ama o küçük çocuğu linç eden büyük çocuklara gercekten anlam veremedim, dehşete düştüm. Bir çocuk neden kendinden küçük bir çocuğu hunharca dövmek ister???
BBeni korkutan çocuklar.
Haydi o öğretmen kadın ruh hastası eyvallah.
Ama o küçük çocuğu linç eden büyük çocuklara gercekten anlam veremedim, dehşete düştüm. Bir çocuk neden kendinden küçük bir çocuğu hunharca dövmek ister???
BBeni korkutan çocuklar.
Her turlü şiddete karşıyim çocuk olsun ksdin olsun hatta ben bi haberlerde erkeginde şiddete uğradığını da duydum buna bile karşıyim sözel ve fiziks l şiddete karşi ni kadin olarak bende geçmişte şidet gordüğum için bu tür eylemleri yapanlarin çok büyük ceza almasini istiyorumhttp://www.mynet.com/haber/yasam/is...cocuklardan-linc-girisimi-goruntusu-2424432-1
Belki bir cogunuz gormussunuzdur.
nasil bir olyadir bu algilamakta gucluk cektim ben
yaramazlik yapti diye sozde cezalandirilan bir cocuk...
diger cocuklara dovdurulen bir cocuk.
arkadaslarini doven diger cocuklar ?
Kim bakiyor bu islere ya, bu kadarmi basibos egitim
gercekten aglamak istiyorum, Allah islah etsin bu zalimleri.
Onlar da çok büyük değil ki cherry. Olsun olsun bir yaş büyüklerdir. Ama katılıyorum sana. Ben şimdi iki çocuğuma gidin şu çocuğu dövün desem dövmezler herhalde. Yani benim vermeye çalıştığım değer yargıları çerçevesinde dövmezler diye düşünüyorum.
Onlar da çok büyük değil ki cherry. Olsun olsun bir yaş büyüklerdir. Ama katılıyorum sana. Ben şimdi iki çocuğuma gidin şu çocuğu dövün desem dövmezler herhalde. Yani benim vermeye çalıştığım değer yargıları çerçevesinde dövmezler diye düşünüyorum.
Çok feci bir durum, öğretmenin müdahale etmemesi ise son nokta olmuş.
Ama o çocukları yetiştiren ailelerde de sıkıntı var. Şiddetin doğru bir şey olmadığını, birine vurmaması gerektiğini öğrenmeyen çocuk önce arkadaşını döver, sonra büyür karısını döver, sonra da birilerini öldürür. Geçen gün ablasını döven çocuk videosunda da aynı şeyi söyledik hepimiz. Nasıl yetiştirirsen öyle gider, senin aynan o çocuk. İşte bakın kötü yetiştirilmiş çocuklar var burada.
Bir de zaten toplumca şiddetin göbeğinde yaşıyoruz. Bir çorba parası için adam öldürülüyor bu ülkede. Yetişkinler böyleyken, bu durumun çocuklara yansımamasını ummak hayal olurdu.
İşte o çocuklar birini incitmenin doğru bir şey olmadığını bilse o öğretmene hayır diyebilirlerdi diye düşünüyorum. Yani ben 6 yaşındayken biri bana kötü şeyler yapmamı söylediğinde hemen tamam demiyordum.Konu daha feci arkadasim.
Ogretmen diger siniftan kucuk bir cocugu getirip digerlerine dovduruyor
Bir tur ceza galiba
Keske cocuklarin birbirini dovmesi olsaydi sadece..
Vallahi ben de çocuk oldum ama içimden küçük bir çocuğu linç etmek hiç gelmedi. Toplumumuzun son yıllardaki şiddet trendi yeni kuşağa vurdu bence. Ne teşhis koysam bilemedim kafam yandı.
6 yaşındaymış çocuklar, ufak da 3.
Sen ne diyorsun Cherry, bu cocuk ile alakasi yok ki, sosyoloji ve psikoloji ile alakali. Hic Milgram deneyinden duydun mu ? Bu güne kadar o deney beni halen soke ediyor.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi
Yani o cocuklarda agresivlik söz konusu degil, veren emirleri takip etmek söz konusu. Ki hele Türkiyede cocuklar cok itaatkar büyütülüyor. Sürekli "o büyüktür saygi duy, birsey deme, dedigini yap" gibi sözler kullaniliyor. Yetiskinler bile Milgram deneyinde öyle davrandiysa, bu cocuklarda suc bulunmamasi lazim.
Valla bana haydi berikini döv deseler miktir der geçerimdeney falan açmaz beni ben kafama göre takılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?