Ne söylesem anlar ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet genel anlamda iyiyiz. Birbirimizi kırıp dökmeyiz, çok didişiriz ama hep böyle şaka ile karışık ya da ne bileyim birimiz diğerinin kırıldığını anladığı zaman hemen bir şekilde toparlar ortalığı .
Aynen, biz bir şekilde idare ediyoruz. Gördüğümde kaldırıyorum ya da görmezden geliyorum ama ve biri geldiğinde gerçekten hiç hoş olmuyor. Üstelik bunun muhabbetini bir çok kez yapmamıza rağmen.
69 doğumlu kayınvalidem..
Yani yatagım dagınık olduğu için misafire ayıp olur diyen bir kadının neden ısrarla camasırlarını kabinden aşağı sallandırdığına gerçekten anlam veremiyorum. Dert değil, kendimi doldurmakta değil.
Ama neden, gerçekten merak ediyorum. Üstelik bu durumu kendi evinde yapmıyor iken
Sebebini bilemem ama evinde yapmadığı bir şeyi sizde yapması tuhaf, benim jenerasyonmuş ben de 72’liyim, kesinlikle benzer şekilde yetiştirilmişizdir, iç çamaşırı ortada bırakılmaz ayıptır diye büyütüldük, misafir gittiğimiz yer en yakınımızın evi bile olsa çamaşırlarımızı saklayarak kuruturuz öyle yetiştirildik öyle alıştık, çocuğuna gelinine ayıbı olmayabilir ikinizde evladısınız ama o eve misafir geliyor, tamir için usta gelir vs. mesela aynı şeyi kızının evinde yapar mıydı, damadı var mı bilemiyorum lakin damadı olsaydı duşakabine asarak damadının gözünün içine sokar mıydı çamaşırlarını ?

Paylaştığınız resme benziyorsa banyonuz çok güzel. Nazar boncuğu olsun artık ne diyelim.

Huy değişmiyor belli yaştaki - kimse yanlış anlamasın- özellikle köyden gelen insanlarda.
Tam olarak paylaştığım resim ile aynı, teşekkür ederim :)
Artık yok ya, takılmama kararı aldım bende gerçekten :D salıyorummm, saaallll dım :D

Sebebini bilemem ama evinde yapmadığı bir şeyi sizde yapması tuhaf, benim jenerasyonmuş ben de 72’liyim, kesinlikle benzer şekilde yetiştirilmişizdir, iç çamaşırı ortada bırakılmaz ayıptır diye büyütüldük, misafir gittiğimiz yer en yakınımızın evi bile olsa çamaşırlarımızı saklayarak kuruturuz öyle yetiştirildik öyle alıştık, çocuğuna gelinine ayıbı olmayabilir ikinizde evladısınız ama o eve misafir geliyor, tamir için usta gelir vs. mesela aynı şeyi kızının evinde yapar mıydı, damadı var mı bilemiyorum lakin damadı olsaydı duşakabine asarak damadının gözünün içine sokar mıydı çamaşırlarını ?
Evet damadı var, görümcemler bize geldiğinde de çamaşırlar banyo da duruyor genelde; tabi ben kaldırıyorum :)
Kızına çok gitmez zaten genelde de, kızı bana yakın oturuyor. Bazen hafta sonları sıkılıyor; x' e bırakalım seni orada kal diyoruz, yokkk ben burada daha rahat ediyorum orda rahat değilim diyor.

Valla bilmiyorum abla, inat mı yapıyor; yoksa kamera şakası mı çözemedim :D

Evet damadı var, görümcemler bize geldiğinde de çamaşırlar banyo da duruyor genelde; tabi ben kaldırıyorum :)
Kızına çok gitmez zaten genelde de, kızı bana yakın oturuyor. Bazen hafta sonları sıkılıyor; x' e bırakalım seni orada kal diyoruz, yokkk ben burada daha rahat ediyorum orda rahat değilim diyor.

Valla bilmiyorum abla, inat mı yapıyor; yoksa kamera şakası mı çözemedim :KK70:
Orada rahat edemiyor zira sizde çamaşırlar fora ama kızında kök söktürürler bence.

İyi kadınmış o yüzden yakasına yapışın diyemem ama çamaşırlarını odasında kurutmasını sağlayın, hem zaten duşakabinde çamaşır🙄 benim gibi titiz olmayan biri için bile dağınık bir görüntü.

Her seferinde o çamaşırlar, ciciklikler hep duşakabinin üzerinde.

Millet neden bizim cicikliğimize donumuza maruz dıyorum.

tek sorun ciciklik

Ciciklik ve don yine kabinde asılı idi

İkizlere takke işte :KK70:

bu nasıl bir alıskanlık üstüne üstlük ben hiç kendi evinde kabine ciciklik astıgını görmedim

Ama işte cicikliklere çare bulamıyoruz :KK70:

kabinden sarkan don ve ciciklik bana göre aynı şey mesela

İlgili çamaşırın adı ne ciciklik ne de ikizlere takke ; çamaşırın adı sütyen.

Sütyene , ciciklik veya ikizlere takke demek çok daha rahatsız edici. Evde büyümekte olan bir çocuğunuz var , çocuğunuzun ciciklik kelimesini öğrenmesi sütyeni ögrenmesinden daha kötü.

Konunuza gelirsek, 4 mevsim hiçbirimizin evinde kalorifer yanmıyor. Çamaşırlar banyoda kuruyor ve yeniden mi giyiliyor ? Yoksa çamaşırlarını ön yıkama amaçlı yıkatıp kurutuyor ve sonra mı makineye atıyor ?

Peteklere asılan ufak kurutmalıklar var onlardan odasına bir tane koyabilirsiniz. Bir tane banyonuz varsa evde, nasıl unutuyorsunuz ya da gün içinde hiç mi girmiyorsunuz oraya onu da anlamadım ama neyse…

Alternatif bir aski gösterin kalorifer için minik askilar var odasına assin yıkamazsına engel olamazsınız ama alternatif belki cozer

Valla bilmiyorum abla, inat mı yapıyor; yoksa kamera şakası mı çözemedim :KK70:
H.sonu da gitsin evine ya.Daral gelmiyor mu kvdeyle surekli ,h.sonu bile ayni evde.Birakamayacagim kadar iyi isim varsa,oraya buraya donunu asan kvdeyle oturmam sahsen.İnsanin ozeli kalmaz.Yatagimin toplu olmadigini bile soyluyor bide.Masallah sabirliymissiniz.

H.sonu da gitsin evine ya.Daral gelmiyor mu kvdeyle surekli ,h.sonu bile ayni evde.Birakamayacagim kadar iyi isim varsa,oraya buraya donunu asan kvdeyle oturmam sahsen.İnsanin ozeli kalmaz.Yatagimin toplu olmadigini bile soyluyor bide.Masallah sabirliymissiniz.
Kv'nin üstüne gitmek doğru gelmiyor bana. Kadın düzenini bozup yatılı torun bakmaya gelmiş. Neredeyse iki yıl kalıyor. Çok az kişi yapar bunu. Maalesef her ailenin maddi durumu 2 yıla yakın tek maaşla geçinmeyi kaldıramıyor.

Selam Hanımlar,
Çok komik aynı zaman da benim aaşşşıırıııı sinirimi bozan bir durumdan bahsetmek istiyorum :KK51:
Kayınvalidem ve kayınpederim ile beraber yaşıyoruz şuan. ( Çocuk bakımından sebep, 10 aydır birlikteyiz, önümüzde ki yaz Temmuz gibi kendi evlerine dönecekler ).
Genel olarak aramız iyi, kendisini zaten evlenmeden çok önce de tanıyordum, 6 senelik evliyim şimdiye kadar da hiç öyle büyük sorunlarımız olmadı. Bir durum olduğunda her seferinde kırmada, dökmeden orta yolu bulup anlaştık.
Laakinnnn bir konu var ki asla çözüm bulamıyorum.
Konu ne mi ? Banyoda olan Çamaşır.
Evet bildiğiniz çamaşır. Mesela duş alıyor diyelim öğlen alt üst çamaşırını hemen orada yıkayıp duşakabinin üzerine asar orada bırakır. Eve misafir geliyor, gidiyor her seferinde onlar orada. Almaz da.. öyle durur .
Geçen hafta sonu evlerine gittiler mesela çamaşırları yine oradaymış; bende görmedim normalde hep bakarım banyoya bu sefer kontrol etmemişim. Annemler gelmişti bana da. Amcamlar da yemeğe gelecekti.. Annem çocugu uyutuyorken babam banyodan çıktıktan sonra bana 'Kızım bi banyoyu kontrol et babacım gelir amcanlar birazdan ' dedi.. bende gidip bakınca çarşaf gibi çamaşırları gördüm tabi :KK70:

Bunu kayınvalideme çok kez söyledim 1-2-3 ..
Aynı şekilde eşime de , o da annesine söylüyor; ama yok. Her seferinde o çamaşırlar, ciciklikler hep duşakabinin üzerinde. Çoğu kez alıp banyo dolabının içine fırlatıyorum ama gerçekten gına geldi.
Duvara sabitlnen 2 kollu havluluklar var. Onu dus kabininin icine sabitleyeceksiniz. Tabi cam degil de icini gostermeyenlerdense. Oraya asacak. Daha da anlamiyosa baslarim donuna deyip bi cildirma gelir bana

İlgili çamaşırın adı ne ciciklik ne de ikizlere takke ; çamaşırın adı sütyen.
Sizin her mesajınızda az çok zaten farkediyorum amacınızın ne olduğunu :) Herkese karşı bir yargı dağıtma durumundasınız :)
Çamaşırın adının SÜTYEN olduğunu bende biliyorum hanımefendi :) Bunu bana söylemenize gerek yok zira yaşım 32 ve senelerdir giyiniyorum.
Evde ki çocuğuma vereceğim eğitim ise, sizin tahmin bile edemeyeceğiniz düzeyde, inanın. Çünkü gerek eğitim hayatım, gerek maddi, gerek manevi, gerek kişiliğim :)
CİCİKLİK dememin sebebi; konuyu biraz dağıtmak, hem de biraz gülmek.
Çok ince bir detay aslında lakin; anlayabilene :)

Diğer sorunuza gelecek olursam ise; çamaşırlar banyoya girdiği zaman orada kabin içerisinde yıkanıyor ve kabinden aşağı sallandırılıyor; kuruyana kadar da ben kaldırmaz isem orada kalıyor.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Sütyene , ciciklik veya ikizlere takke demek çok daha rahatsız edici.
Şu kadar insanın gülüp geçip yorum yaptığı şeye sizin takılıp benim çocuğumun eğitimine kadar düşünüyor olmanız....
Komik :)
Bence sorgulanması gereken aslında sizin espri anlayışınız.

Siz de işi arsızlığa vurun madem. Şu küçük renkli kağıtlara "çamaşırlar bana değil .... Hanıma aittir yazıp duşakabine yapıştırın. Gelen gidene karşı da hiç mahçup olmazsınız. Kayınvalideniz düşünsün gerisini. Kendisine de esprili bir şekilde "benden günah gitti, artık ister topla ister toplama" deyin.

Yalnız benim kendi annem misafir gibi gelip gidiyorsa ve kayınvalidem sırf çocuğuma bakmak için evini kapatıp düzenini bozup geliyorsa, ben her denk geldiğimde sesimi çıkarmam toplarım.

Ciciklik kelimesi bana da itici ve tuhaf geldi. Kaç yaşına gelmiş çoluk çocuk sahibi olmuşsunuz sutyen deyin bence de.

Yok hafta sonları genelde gidiyor zaten; ilk başlarda gitmiyordu ama şuan Cuma dan gidip Pazar akşam geri dönüyorlar.
Bakıcı istemedik; bende eşimde.
Ya annem bakacaktı, ya da kayınvalidem.. O yuzden bakım konusu ona kaldı. Üstelik ben hamile iken kendisi bunu teklif etmişti. Çalışmak istiyorsan ben bakarım diye. Bakıcı benim için en son seçenek idi.. Hem çocuk hem ev işi üzerine kalmasın diye de asıl işinin çocuk bakımı olduğunu, fazlasını beklemediğimizi bilsin diye de hafta da 1 yardımcı geliyor evin tüm işini, 2-3 günlükte yemeğini yapıp gidiyor.

Ama evet ben yatagımı toplamazsam bana laf söylüyor :D

Ciciklik kelimesi bana da itici ve tuhaf geldi. Kaç yaşına gelmiş çoluk çocuk sahibi olmuşsunuz sutyen deyin bence de.
Diğer bir arkadaşa verdiğim cevap sizin içinde geçerlidir.
Okuyabilirsiniz :)

Konuya espri katılsın, okurken birazda gülünsün diye yazılmış bir şey. Duyar kasacak ya da büyütülecek bir şey yok. Siz harici kimse de problem yapmadı zaten :) Espri anlayışı herkesin aynı olmuyor demekki..

Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Kendi annem de misafir gibi gelip gitmiyor, kv ile annem çok anlaşamazlar ezelinden beri o yüzden annem kv olduğu zamanlar gelmez. Onun haricinde o da tabi ki çocuguma bakıyor; kaayınvalidem 1 ay köye gitti annem baktı o süre zarfında vs .. Sadece birbirlerinden cok hoşlanmazlar.

Peteklere asılan ufak kurutmalıklar var onlardan odasına bir tane koyabilirsiniz. Bir tane banyonuz varsa evde, nasıl unutuyorsunuz ya da gün içinde hiç mi girmiyorsunuz oraya onu da anlamadım ama neyse…
Evde 2 banyom var; sabah 8 de evden çıkıp akşam 6 da eve giriyorum.
Her dk banyo kollamıyorum maalesef; ya da aklımdan çıkıp gittiği zamanlar oluyor; iş, ev, çocuk, eş, kendine zaman ayırma, 250 tane müşteri vs .. İllaki atladıgınız günler oluyor :) Robot değiliz neticede.

Yorumunuz için teşekkürler.

her yerden çıkan ciciklik kelimesinden içim daraldı benim de, esprili olsun gülelim demişsiniz ama hiç komik durmuyor bilginize.

bu konunun çözümü de kırmadan yapmanız gerektiği için arkadaşların dediği gibi duşakabin içi kurutmalığı. bence sert bi şekilde uyarım daha doğru ama şu an mecbursunuz kendisine, mecburen ona ayak uydurmanız gerekecek.

her yerden çıkan ciciklik kelimesinden içim daraldı benim de, esprili olsun gülelim demişsiniz ama hiç komik durmuyor bilginize.
İşte bunu söylerken bir üslup vardır.
Siz söylemiş geçmişsiniz mesela. Evde bir çocugum olduğu çocugumun eğitimi vs bu kimsenin haddine değil.

Bilseler ki o çocuk ne şekilde eğitiliyor zaten gıpta ederler. Sadece konuşmak için yazılıyor başka bir şey yok.
Az çok kimin kaostan beslendiğini yorumlardan tanıyorum zaten :)

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X