• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne temizlikmis arkadaş?

Yok canım ben söylenmem ev bin kere dağılsa hiç ses etmem bin kere toplarım.
Benim temzlik ve simetri takıntım kendime başkasına zarar vermem kızım evi dağıtmazdı odasını dağıtır kendi toplardı.Ben sadece kızıma hangi alanın ona ait olduğunu öğretmiştim o kadar.Mesela evime bebekli arkadaşlarım gelir çoluk çocuk evi çingene çadırına çevirirler evime gelen herkea rahat etsin isterim buzdolabını açarlar kendileri yer içer hiçbirşey demem onlar gidince evi sil baştan hooop toplarım.
Tek takıntım halıya minik bişey düşse alırım birde yere bişey damlasa orayı anında çamaşırsuyuyla silerim :KK70:
Napam bende böyleyim :KK70:
Sizin gözünüzü severim bizim öyle değildi hala değil eve bir çocuk geliyor onda bile diken üstünde. İşte bende çok ciddi rahatsız oluyorum

Aynısıda benim ablam üç cocuk ev okul alışveriş hic oturdugunu gormedim boyle mutluyum diyor bisey diyemiyoruz makina gibi calışıyor çalışmazsa huzursuz oluyor
:D :D :D
Acaba senin ablan olma ihtimalim varmı? ;)
Keşke olsam ben tek kızım maalesef.
Ablanı anlatışından kendimi okudum sandım.

Mutfak, banyo önemli. Gerisi canım isterse yaptığım işler. Çalışan kadın olmak ta zor. Ev hanimi olmak ta zor. Calışan biri olarak evde haftada 1 gün supur ve sil ancak yapıyorum. Ev hanimi olmak zor dedim çünkü aksama kadar yatıyor diyorlar üzülüyorum. İkisinin de zorlukların bilen biri olarak çalışmak en güzeli :)

Titizlik hastasi galiba ailen.
Valla esim vardiyali calisiyor. Gece vardiyasinda oldumu hemen hemen mutfak toplayip yemekten baska bir is yapmiyorum. Evde cunku butun gun. Gece iste.
Ama sabahci ve ogle vardiyasindaki iken yapıyorum ama hergun degil. Bazen 2 bazen 3 gunde bir.
Cok dagilmiyor zaten.

Bence sende anormallik yok. Her ev gibi. Birde cocuk varsa tahmin edebiliyorum tabiikide.

Aslında en doğrusunu sen yapıyorsun bence ben 9 aylık hamileyim ne çamaşırımız bitiyor ne dağınıklığımız sanki ben mücadele ettikçe çoğalıyor, evim çok temiz işe de gidiyorum küçük kızımda var ondan beter bir de dağınık kocam var, her gören aferin bu kadar işin altından kalkıyorsun evinde tertemiz diyor daaaa ee ne oluyor ben bittim yoruldum bıktım vallahi çok da didiklemeyeceksin temizlik bitmez ama ömür bitiyor...,
Çocuk küçükken aynı sizin gibi yapmaya çalıştım ama psikolojim bozuldu hepsini bir arada beceremiyorum ben. Çocuğa kendime kızmaya başladım kii kırk tane derdim var. Benim için evin toplu olması tozlu ve pis olmaması yeterli. Ona harcayacağim vakti kızıma harcarım bir kitap okurum diye düşünüyorum

Bir söz vardır misafir olacağın eve girerken kör, çıkarken lal ol diye. Pek severim. Bunlar hep deterjan reklamlarının bilinç altımıza yerleştirdiği mesajlar. Iki komşu beyaz çamaşırlarını aynı anda asar, birbirlerininkine bakarlar hangisi beyaz diye x markayı kullananınki daha beyazdır. Zavallı komşuya x marka deterjan verilir reklam filminin sonunda. O da artık o markayı kullanmanın ayrıcalığını yaşayacaktır. Tüm komşular onu kıskanacaktır vs vs...

Eskiden küllü suyla, kendi yaptığımız sabunla temizlik yapardık der babaannem. Hiçbirisi de ölmemiş pislikten. Ama bu deterjan zıkkımları yüzünden 10 seneye kalmaz kanser oranlarında artış olur.

Küllü su olayını biliyorum biz küçükken köye gittiğimizde görmüştüm hem çamaşır yıkamak için kullanıyordu.Hemde saçlar için. Saçlar pırıl pırıl ve yumuşaktı .Doğal bir yöntem.

Sizin gözünüzü severim bizim öyle değildi hala değil eve bir çocuk geliyor onda bile diken üstünde. İşte bende çok ciddi rahatsız oluyorum
Demek ki annenizin bazı psikolojik rahatsızlıkları var zaten sizin dedikodunuzu yapmasından belli.
Benim ki psikolojik değil beynimle alakalı bir durum.
Eşim kızım arkadaşlarım huyumu bildikleri için bana çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar.
Örneğin masa örtüsünü yaydığımda desenleri eşit düşmeli eşim ilk zamanları metre getireyim mi aşkım diye dalga geçerdi :D şimdi alıştı o da desenelerini ölçerek yayıyor :D
Halılarım tüllerim perdelerim yatak örtüm vs herşey düzgün olmalı :D

Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim

Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.

Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?

Valla temizlik hastasi asla olmadim, bence falasi zarar, omrunu temizlik yaparak geciren kadinlarada aciyorum sahsen (temizlik hastasi olanlara). Yazik yani bir evde hergun camasi yikanirmi yaa ?
Siz haklisiniz cocugunuzla oyun oynamak evin daginik olmasindan daha onemli, kocanizla basbasa gecirdiginiz vakit de sepetteki camasirlardan daha kiymetli. Anneniz ve kardesiniz biraz temizlige kafayi takmislar ayrica sizin dedikodunuzu yapiyor olmalarida cok zavalli bir durum. Biz turk insani neden boyleyiz kendi kanimizdan canimizdan olani bile bu derce kirip incitebiliyoruz , kendi canimizdan olani bile oldugu gibi kabul edemiyoruz anlamiyorum....

Ben sizin yerinizden olsam ikisinide cok saglam terslerim ve asla evimde temizlik yapmalarina izin vermem, resmen hakaret ediyorlar, sen pasaklisin sen yapmiyorsun senin yaptigin olmuyor gibi birsey diyorlar.
Insan rahatsiz olmaz mi tabiki olur, kendilerindeki takintinin farkinda degiller sizi anormal ilan etmisler, temizlik obsesyonu diye bir rahatsizlik var ruh sagliginda gerekirse dile getirirsiniz... Bazende kadinlar hayatlarindaki kendilerine stres yapan seylerden kacmak icin asiri temilige verirler kendilerini...

Oturup kendi dertlerine baksinlar kisaca....

Gittikleri evden çıkar çıkmaz ; temizlik dedikodusu yapan insanlardan nefret ediyorum .

Çok yakınım , ilk gittiği eve bilhassa beyaz çorap giyip gittiğini ve çıkarken çorabının ne kadar kirlendiğine baktığını söylediğinde :KK57: girdiğim şoktan uzunca bir süre çıkamamıştım .

Ben müze gibi ev sevmem mesela .

Yaşanmışlık olacak evde .

Çocuk varsa bi iki oyuncağı , okunan kitap , bir iki dergi meydanda olmalı .

Pislik başka bi şey . Temizimdir . Ama kimsenin temizliğini pisliğini konuşacak kadar vaktim ve fıtratım yok

Hiperaktivite hastası olduğum için çok planlı ve programlıyım elim çok hızlıdır herşeyi aklımda sıraya sokarım herşey tıkır tıkır yaparım.Öyle bir sistemim var ki yemek dahil ev işleri çamaşır hepsini 3 saatte bitiririm :KK70:
Kendimi durduramıyorum ve beynim yorulduğumu haber vermiyor bu sebepten yorulduğumu anlamıyorum maalesef :KK43:
Dedim ya bu bir hastalık.
Siz adeta robot gibisiniz:temizlik:

Bende sizin enerjinize imrendim.:nazar: :nazar: Bende öyle olsam keşke.Az birşey yapsam yoruluyorum.Hem kendi evim var hemde annemin eviyle ilgilenmem lazım yetişemiyorum.

Herkes nasil mutluysa oyle kalmali bence.

Bende daginik olmayi seviyorum. Rahatsız degilim bundan.

Pis olmakla dağınık olmak arasindaki farkı bilmeyen insanlara ayrica sinir oluyorum bu da kayda gecsin :)

Maalesef bende bir temizlik hastasıyım :KK43:
Hatta benim ileri derecede simetri hastalığım var annemden geçme benden de kızıma geçti galiba genetik bir hastalık bu.Bende hergün çamaşır yıkayan yerleri süpüren ütü yapan bir tipim ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Temizlik yapmak yada yapmamak bir hastalık değil ama çağımızın en büyük vebası ve hastalığı maalesef ki DEDİKODU :)
Çok şükür böyle bir desikodu hastalığım yok.Temizlik yapan da yapmayanda kendine....Sizi pasaklı diye dedikodunuz yapılıyor benim de ruh hastası diye dedikodum yapılıyor :KK70: Çokmu önemli? Tabisi de önemli değil herkes nasıl mutlu olmak istiyorsa öyle yaşasın.Yıllarca iş hayatım oldu çocuk doğurdum annemin kv evine heryere yetiştim çünkü ben bir hiperaktivite hastasıyım kendimi durduramıyorum.Bunun için psikoloğa bile gittim ama bir işe yaramadı maalesef.
Bende kendimi az da olsa frenledim.
Her sabah uyandığım da rutin olarak wc gitmeden yatağımı toplarım sonra wc banyo, çayı yaparım çay olana dek kahvaltıyı hazırlarım derken bulaşıkları yıkarım asla makineye koymam :KK70: hemen çamaşır makinesini çalıştırırm (eşim hergün bu kadar çamaşırı nerden buluyorsun diye sorar :KK70: ) 2 günde bir yatak nevresimlerimi değiştiririm.
Çamaşırlar yıkanırken evi süpürür silerim tozları alırım.Çamaşırları asar ütü varsa yaparım sonra yemeğimi yaparım öğlen 12 olmadan tüm işim bitmiş olur akşama kadar da keyfimi yaparım gider gezerim akşam eşim gelir yemek bulaşık ardından eşimle çay kahve muhabbet onlada dışarı çıkarız gece 12 de geliriz yatmadan önce mutlaka çamaşırlarımı toplarım ve banyomu temizlerim wc klorak döker öyle yatarım :)
Hemen hergünüm böyle geçiyor. Hatta komşularım sen hamilesin yat dinlen der ne yapayım kendimi durduramıyorum.
Kızım doğduğu zamanda evim hiç dağılmadı çalılırken de aynıydım temizliği gece yapardım :KK70:
Artık kızımı da nasıl etkilediysem o da henüz 3 yaşında yoktu odasını oyuncaklarını kendi toplardı beni hiç üzmedi yormadı şükür.
Bazen pilim ne zaman azalacak acaba diyorum ama 40 yaşındayım azalmadı 67 yaşında ki annem de hala aynı kızım 19 yaşında o da benim gibi :KK70:
Sen nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa annene de bişey deme gelsin temzlesin ne laf ederse etsin duyma eşin senden razıysa siz huzurluysanız bırak evi b..k götürsün :KK70:
Senin gibi olmayı inan çok isterdim canım.
Öyle güzel anlatmışsınız ki temizlik yapasım geldi:)bi kaç tüyo da aldim anlattiklarinizdan :)

Çocuk küçükken aynı sizin gibi yapmaya çalıştım ama psikolojim bozuldu hepsini bir arada beceremiyorum ben. Çocuğa kendime kızmaya başladım kii kırk tane derdim var. Benim için evin toplu olması tozlu ve pis olmaması yeterli. Ona harcayacağim vakti kızıma harcarım bir kitap okurum diye düşünüyorum
Aynen bence de herşey de süper temiz olmasın yani bıktım ben kafamı duvarlara vuracağım ömrüm çamaşır yıka ad topla katla yerleştir olarak geçiyor psikolojim bozuldu

Surekli ev temizlemem ama daginikkik canimi sikar.

Mesela kayinvalidemler daginiktir.

Bir seyi aldiklari yere birakmazlar hep baska yerlere birakirlar ev birbirine girer.

Onlara gidince icim sikiliyor daginikliklarindan.

Ama tabi kimseye dedikodularini yapmadim ve yuzlerine onlari kiracak birsey soylemedim.

Kayinvalidemde bana kizar cok temizligi duzeni kafana takiyorsun diye.

Ama tabi hergun supurge acmam ama hergun evi toplarim ve evi kirletmemeye calisirim.

Tabi rahatsiz edecek kadar kirlenmesinede izin vermem.

Valla temizlik hastasi asla olmadim, bence falasi zarar, omrunu temizlik yaparak geciren kadinlarada aciyorum sahsen (temizlik hastasi olanlara). Yazik yani bir evde hergun camasi yikanirmi yaa ?
Siz haklisiniz cocugunuzla oyun oynamak evin daginik olmasindan daha onemli, kocanizla basbasa gecirdiginiz vakit de sepetteki camasirlardan daha kiymetli. Anneniz ve kardesiniz biraz temizlige kafayi takmislar ayrica sizin dedikodunuzu yapiyor olmalarida cok zavalli bir durum. Biz turk insani neden boyleyiz kendi kanimizdan canimizdan olani bile bu derce kirip incitebiliyoruz , kendi canimizdan olani bile oldugu gibi kabul edemiyoruz anlamiyorum....

Ben sizin yerinizden olsam ikisinide cok saglam terslerim ve asla evimde temizlik yapmalarina izin vermem, resmen hakaret ediyorlar, sen pasaklisin sen yapmiyorsun senin yaptigin olmuyor gibi birsey diyorlar.
Insan rahatsiz olmaz mi tabiki olur, kendilerindeki takintinin farkinda degiller sizi anormal ilan etmisler, temizlik obsesyonu diye bir rahatsizlik var ruh sagliginda gerekirse dile getirirsiniz... Bazende kadinlar hayatlarindaki kendilerine stres yapan seylerden kacmak icin asiri temilige verirler kendilerini...

Oturup kendi dertlerine baksinlar kisaca....
Hergün hatta bazen günde iki kere çamaşır yıkayan temizlik hastası bir kadın olarak yorumunuz çok hoşuma gitti.
Ama ben bunca temizliğin için de çok sosyal yaşantısı olan gezmeye kitap okumaya yüzmeye vakit ayıran bir kadınım.
Lütfen bana acıma :D
Tedavi bile olmak için doktora gittim ama düzelmedim.En iyi tarafım dedikodu yapmam ;) Kimseyi değil sadece kendimi yıpratırım.

Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim

Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.

Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?
Senin dedikodunu yapmaları çok üzücü

Siz adeta robot gibisiniz:temizlik:

Bende sizin enerjinize imrendim.:nazar: :nazar: Bende öyle olsam keşke.Az birşey yapsam yoruluyorum.Hem kendi evim var hemde annemin eviyle ilgilenmem lazım yetişemiyorum.
Robot gibi değilim bana Atom karınca derler genelde :D Hergün öğlen ve akşam dışarı gezmeye çıkarım bana sokakta doğuracaksın diyor herkes :D
Benim ki hastalık canım psikolojik değil beyinle alakalı bir durum. Vücudum yorulsa dahi beynim bunun için bana sinyal vermiyor. Yaşım 40 ve hiçbirşeye üşenmem gece vakti kızım kek istese kalkar yaparım bazen eşim akşam saat 11 de gözleme ister üşenmem yaparım.
Tezcanlılık Simetri Hiperaktivite El çabukluğu vs hepsi var bende.
Ne yapam bende böyleyim keşke bende normal olsaydım diyorum bazen.

Back
X