Ne Umdum Ne Buldum :(

Peki horoskop ne diyor bu durumda? yükselenlermi devreye girdi acaba

ailesine düşkün biri gibi. ama evliliğiniz çok yeni. burada okuduğum kadarıyla ilk yıllar bu tip tartışmalar oluyor sanırım...
 
eve gelse bile başbaşa kalamayacakmışsınız, kaynananlar varmış.
yani ne farkeder diye düşünüp gelmemiş olabilir mi?

not: yazım kurallarına lütfen dikkat edin...
 
Peki horoskop ne diyor bu durumda? yükselenlermi devreye girdi acaba

ailesine düşkün biri gibi. ama evliliğiniz çok yeni. burada okuduğum kadarıyla ilk yıllar bu tip tartışmalar oluyor sanırım...

çok sorunlar yaşıoruz da bu en son olanıydı. çok dominant bi karakter ve herşeye burnunu sokar hep alttan alan taraf ben oluorum.
 
ben anladim seni kardesim, bu kadar kendini hakli gormek olmasa da ayni seler bizde de var.
en son hafta sonum kotu gecti bole seyler yuzunden. hiç konusmadik bi yere giderken "ben suraya gidiyorum" felan bile demedi. iki gece de donduk arkamizi yattik ve sebeb yabanci insanlar.

baska igrenc insanlar yuzunden biz kavga ettik
hayir arkamdan konusan benim icin kotu seyler soyleyen bi insanin evine gitmek zorunda miyim, degilim. ama esimin de gitmesini istemiorum ama gidiyo. karisinin onuruyla oynayan insanin evine gitmek istiyo ya. ben kocamin arkasindan o sekil konusan birinin birak evine gitmeyi onla gorusmezdim bile. cok lazim sanki.

ve biz evleneli 1 sene bile olmadi daha. velhasili hep ayni iste.
 
eve gelse bile başbaşa kalamayacakmışsınız, kaynananlar varmış.
yani ne farkeder diye düşünüp gelmemiş olabilir mi?

not: yazım kurallarına lütfen dikkat edin...

yok kaynanamın bizde kalcaqından hbri yoktu malum kavqalı olduqumuz için konuşmuoruz sadece amcasına qitceqini söledi bende bşy demedm kapattım teli yani eve qeldiqinde qördü biricik anasını
 

onlar bzm qibi ince düşünmüolar cnm he düşünenleri yokmu var burda çok okuorum kocam şöle beni şöle mutlu edio şunu yapıo bunu yapıo die öle kocalar varki sanki dünyada sadece karısı varmış qibi yaşıo etrafında pervane oluo ama bzmkiler de öle bi düşünce yok inan evlenmeden önce böle deildi sen nerdersen o olur yeter ki iste hep bölydi ama şimdi hep bunu yap şunu yap resmen kuklası haline qeldim. düşünün evim ayrı olmasına raqmen c.tesi çalışmıorum sabah 9da kaldırıo anasının yanına çıkıyım die ve ben yukarı çıkana kdr arıo çıktınmı napıosun çıksana ve evime inemiorum sürekli arıo yukarda dur eve inme inip napıcaksın hep böle çok sıkıldm kardeşim çok. evlilik bu diemiosun ki 1 hafta ara verelim kafamı dinlim die.
 
Hemen telaşlanma,sakin ol:) Bunlar her evlilikte olabilir.Neden dersen erkekler için 2 tane dokunulmaz konu var,1. anneleri 2. maç ! Bu iki konuda maalesef baştan yenik düşüyorsun.O yüzden bu konularda mümkün olduğunca tartışmaya girmemeye çalış.Sana ters gelen noktaları önceden veya sonradan sakin sakin anlat,anında tepki gösterirsen durumu kurtaramazsın,daha kötüye gider.Mesela annenlere gitmeden kendin araştır,haftasonu maç var mıymış.Veya gideriz dese bile,ertesi gün tekrar onaylat,bak gideriz dedin,annemlere haber vereceğim,aksilik çıkmasın,annem üzülür gibi.Bazen hı-hıı deyip savarlar,sonra ben öyle demedim derler,hafızayı tazelemekte fayda var:) Keşke tartışmayıp erken dönmeyi kabul etseydin.Neyse en azından annene saygı gösterip aramış,bu da önemli.
Sevgililer günü istediğin gibi geçmemiş ama en azından gül almış eşin,onu da almasaydı kimbilir ne kadar üzülürdün.Daha önce başka konuda yazmıştım,eşiniz çöp bile getirse teşekkür edip dünyanın en güzel hediyesiymiş gibi davranın diye.Şimdi sen güle yüz vermemişsin,ya nasılsa memnun olmuyorsun diye seneye çiçek almaya zahmet etmezse ?
 

cnm bnm çok qüzel yazmışsın bunların bende farkındaym qel qörki o sinirle yapamıorum sakin davranamıorum qğle qelince de bana vermedi qetirip poşetle beraber mutafqa bıraktı sonra da almış başka yere koymuş sabah farkettm mutfakta yoktu. ya bana bi sakız bile alsa dünyanın en mutlu insanı oluorum hermzn teşekkür ediorum elimden qeldiqince onu yüceltiorum ama o yapmıo baştan ben çok pış pışladım eqer dediqim dedik davransaydım böle olmıcaktı.bende ona aldıqım hediyeyi vermedm ohh canıma deqsin orda kalma konusuna qelince bana kesin deqil annenlere söleme dedi ben dayanamayıp söledm daha sonraki qünlerde de sormadm qidip kalcaz dimi die çünkü vazgeçtiqini biliodm çok kırdı beni ben qidip kalcam diyince caddede insanların içinde ittirdi ve s....r qit dedi ya bu olayın iç yüzü de var ama uzun olmasın die kabaca anlattım kadınlık qururumu çok kırdı çokkkkkk
 
birbirinizi dinlemeye anlamaya dikkat ve özen gösterin daha yeni evlisiniz tadini cikarmaya bakin


bu arada türkceyi dogru kullanmaya özen gösterlim
 
ayy aman allahım akrep mi dedi birisi. valla abimde kaynımda akrep resmen akrep gibi sokarlar adamı. bencillik onalrda gamsızlık işyapmazlık onlarda ama hep herşey onalra yapılacak. bizde eşimle teraziyiz ama çok iyi anlaşırız dengeli. ama dediğim gibi akrep kadında erkekde fenadır. sizde o yüzden zıtlaşıyorsunuz. ya oturup konuşup ikinizde biraz huylarını dizginleyeceksiniz yada böyle didişip duracaksınız kaçarı yok
 

bende onu anlatmaya çalışıorum hayatım anlaştıkmı ohoooo bizden iyisi yok aşkımlar cnmlar cicimler havada uçuşuo ama bşye zıtlaştık mı tmm birbirinden nefret eden 2 insan oluyoruz.
 
canım arkadasım biran benden bahsedıyorsun sandım ben akrep burcuyum eşim yengeç ama senin anlattıgın gibi ikimizde cok inatız benim tarafa gidecegimiz zaman pek razı olmuyor ama kendı tarafına gelınce ucuyor beyefendi özellikle söz konusu annesıyse babası vefat etmıs annesı yalnız kalıyor dun eşim arkadasıyla bulusmaya gıttı ordan geldı neyse oturduk dedıkı bana sevgılıler gunun ıstedıgın gectımı mutlu edebıldımmı seni dedi sagolsun sınemaya gıttık o gun yemege gıttık bana takı almıs istediğimden cok memnun oldum tesekkur ederım cok mutlu ettın benı dedim sonra dedıkı bugun annemı aradınmı dedı bende hayır dedım bır kenara yaz hergun annemı ara kafasına cok takıyor dedi sac kren oluyor dedı uzulunce hemen sacı dökülüyor dedi birde annesi aramıs eşime demişki oglum gelmıyorsunuz barı hergun arayın öldümmü kaldımmı merak etmıyorsunuz haberınız olmayacak demiş eşim bana bunu anlattı annem bana boyle dedı cok agırıma gitti çok kötü hissettim kendimi dedi bende dedimki zaten haftada 2 3 kez gorusuyoruz dedım oda dedıkı olsun evıne gıdıp gorusmek ayrı dedı bırde ben dedimki özel anneni aramamazlık yapmadım dedım kendı annemgılıde aramadım dedim oda dediki işte bırde dusununce yalnız olmak zor canı sıkılıyor dedi ben sesimi cıkarmadım. ben altlı üstlü oturamazdım herhalde benım karakterımde yok bırde 5 aylık evlıyım boyle alıstırmak ıstıyorum iyi olunca ınsan hep beklentı ıcınde oluyorlar o yüzden sımdıden tavrımı koyuyorum cok aramıyorum ama zaten haftanın 2 3 günü kesin görüsüyoruz.. eşimle cok kavgalarımız oldu sımdıye kadar bu aralar azaldı adapte olma sürecinde cok tartısyorduk halada arada oluyor ama bu anne konusu hiç bir zaman bitmeyecek

canım senin yasadığın bu olayı bende yasadım ınanırmısın ablam gelın cıkarken eşim gelmedi düğününe gıtmedı ablamın yalnız gıttım gercı baska sehırde oldugu ıcın düğün gelemedi işi vardı ama eğilimide yok erkekler hep aynı sen kaynana sorununu cozsen derdin hafifler aslında birde senin yerinde olsam bır bahane bulurum hep kaynanana cok gıdıp gelme eşine yüz verme annesıne gıtmedıgınız gun cıvıl cıvıl ol gıttıgınız gun soguk dur ben oyle taktık yürüttüm
 
o dediqini yapamam çünkü altlı üstlü oturuoz ve bnm işim olmadıqı zmn asla evde oturamam hemen yukarı çıkmam lazm neymiş annesi tekmiş. tmm anlıorum ama bu kdrı da fazla ya heleki pazar qünleri oldumu benm cehennem qünümdür. millet pazar olsunda eşimle vakit qeçirim die dört qözle bekler bense pazar olmasın die dua ederim. çünkü pazarları asla durmaz.kahvaltısını yapar hemen anasının yanına çıkar. 2 saat takılır berbere qider (berberde amcasının oğlunun) akşama kdr da orda takılır. 5 qibi qelir yemek yer qene anasının yanına çıkar akşam 9da eve iner. ve ben kendimi kahrederim sinirden ölürüm. eskiden c.tesi temzlik yapıodum şimdi pazar qünleri yapıorum ki eşimin evde durmayışını unutmak için. heleki qezmelerimiz hiç yoktur bzm oturduqumuz yer merkezlere uzak onu bahane edio bi de bi pazarım var dinlenmek istiorum der. ayda yılda bi aklına qelirse çıkarız o da bnm kavqalarım bıtım artk demelerim yüzünden onu yapmasam hayatta çıkarmaz.
 
canım ablam ve eşi de akrep burcu. onlarda çok didişirlerdi. öyle bir kayınvalide vardı ki onda düşman başına vermesin Rabbim. eşi küserdi haftalarca konuşmazdı. ablam çıldırırdı. neyse kayınvalidesi vefat etti eniştemde düzelme oldu bu defa görümcesi kaynana oldu. ona da sabretti. bu defa görümcesiyle eşi küstü. şimdi konuşmuyorlar. eşi de ablamla arayı düzeltti. ne derse yapar oldu maşallah sizin konuyu okuyunca ablam aklıma geldi. çok benziyor. eniştem annemlere zor gelirdi. kayınvalidesi üst katta oturuyordu. enişteyi öğretliyordu. ablamı da göndermiyordu annesine. şimdi ne oldu kimsesi kalmadı eniştemin. ablama kaldı. yanı diyeceğim zaman gerek. evlilik çoook ama çok zor. erkelerle uğraşmak 10 tane bebek bakmaktan zor. zamanla oturacak emin olun. sadece sabır ve saygıyı yitirmeyin bunlar çok önemli.
 
En tehlikeli dönemlermiş ilk 4 ay sonra ki zamanlar 1.5 yıla kadar olan dönem.Bu süre evliliğin temelini oluştururmuş..En çetin tartışmalar ve kırgınlıklar hep bu dönemlerde olur.

Rahatlamak için yazmışsınız, haklı mıyım haksız mıyım diye sormuşsunuz. Bence haklısınız, belliki hassasiyetle ilgi beklemişsiniz. Fakat haksız olduğunuz yerlerde var.. ''tam belli değil kalıp kalmayacagımız'' dediği halde siz kalacakmış gibi plan yapmışsınız, doğal olarak bu iletişimsizlik olmuş ortada..

Bence bu gece hediyenizin içine dünkü sıkıntınızı,üzüntünüzü ifade eden ve ona olan sevginizinde içerdiği bir not yazıp iliştirin. Şikayetçi değilde , hem egosunu tatmin eden hemde kırgınlığınızı nazikçe ve çaktırmadan anlatan bir not olsun.. Ve pijamalarının olduğu yere, ya da eve geldiği zaman ilk uğradığı yere bırakın hediyeyi.. Sonrasını ona bırakın.Eminim ki fazlasıyla gönlünüzü alacaktır. Ama yanınıza geldiği zaman gözlerinin içine bakın sevgiyle..Geri itmeyin olur mu ?

Şimdi diyeceksiniz ki yine mi ben ilk adım atayım ? Bu ilk adım sayılmaz. Eşinize ve size yapılacak bir jest olarak düşünün.. Aşkı arada canlı tutmak gerekiyor ki sorunlar büyümesin. Eğer hiçbirşey yapmadan kalırsanız kendiliğinden konuşmaya başlayacaksınız , küslük bitecek illaki ama yakalayabileceğiniz o kıvılcımı kaçırmış olacaksınız.

Allah sevgi ve muhabbet koysun ikinizinde kalbine.

....

Bu arada söylemeden edemeyeceğim , sadece burası için demiyorum hemen hemen her konuda neredeyse bu söyleniyor : Türkçe kurallarına dikkat edelim.. Evet doğru buna dikkat etmek gerekiyor, fakat uyaran kişi, Türkçe kurallarına riayet etmeden uyarınca , uyarısı biraz garip kaçıyor.
 

işincok zor kaynananın öbür dünyaya gıtmesını beklemekten baska care yok. peki kaynanan nasıl bırı sana karısırmı onun tutumu nasıl sana? benimde pazar gunlerım zından olur cunkı annesı yalnız bırde hanımefendı dedıkı bundan sonra pazar gunlerı beraber yemek yıyelım dedı ama noldu gıtmedım senın dezavantajın esın sen olmadanda annesının yanına gıdıyormus benım esım benım gıtmemı ıster sorumlulugu bana attı beyefendı kendı rahatlayacak tabi bende gıtmıyorum hıc kaynanam sıkayet edıp duruyor tınlamıyorum soguk duruyorum ama eşimle evde yalnızken onu sımartıyorum guzel gıyınıyorum cılve yapıyorum ama bır sorun olsa annesı bıze gelse bır dert gerı onu eve kım bırakacak kalıyoır mecburen bende kafayı yıyorum bızde kalmasını hıc ama hıc ıstemıyorum cunkı esımle aksam sarılarak oturuyorlar benı tınlayan yok hiçe sayıyorlar beni adeta..
 

Kayınvalidesinin ölmesini isteyenler, kendi annesininde ölmesini istiyorsa eğer istekleri haklı olabilir belki.. Sevdiğim adam diyorsunuz hem, hemde sevdiğiniz adamın canının yanmasını göze alıyorsunuz..Bu nasıl yorumdur, öbür dünyaya gitmesini istemekten başka çareniz yok.

Ne olur ki pazar yemek yemek istemesi.Bir pazarınızi beraber geçirirseniz çok zor olmaz herhalde.Cilve yaparak bir yere kadar onu yanınızda tutabilirsiniz ya sonra ? Herşey güzel giyinmekle olmuyor, bir süre sonra bu anlaşmazlık haline döner , isterseniz dünya güzeli haline getirin kendinizi bunu halledemezsiniz sonradan.. Eğer çok kötü değillerse size karşı, hakaret , iftira yoksa neden bu düşmanlık oluyor , aklım almıyor..

Sakın sözlerimi size karşı atak olarak algılamayınız..Genel olarak bu tür yorumlara dayanamayıp yazıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…