Ne Umdum Ne Buldum :(

Kayınvalidesinin ölmesini isteyenler, kendi annesininde ölmesini istiyorsa eğer istekleri haklı olabilir belki.. Sevdiğim adam diyorsunuz hem, hemde sevdiğiniz adamın canının yanmasını göze alıyorsunuz..Bu nasıl yorumdur, öbür dünyaya gitmesini istemekten başka çareniz yok.

Ne olur ki pazar yemek yemek istemesi.Bir pazarınızi beraber geçirirseniz çok zor olmaz herhalde.Cilve yaparak bir yere kadar onu yanınızda tutabilirsiniz ya sonra ? Herşey güzel giyinmekle olmuyor, bir süre sonra bu anlaşmazlık haline döner , isterseniz dünya güzeli haline getirin kendinizi bunu halledemezsiniz sonradan.. Eğer çok kötü değillerse size karşı, hakaret , iftira yoksa neden bu düşmanlık oluyor , aklım almıyor..

Sakın sözlerimi size karşı atak olarak algılamayınız..Genel olarak bu tür yorumlara dayanamayıp yazıyorum.

yukarda bır arkadasımız yazmıs enıstemın annesı vefat ettıkten sonra araları duzeldı dıye ve ablasıda enıstesıde akrep burcuymus buna binaen yazdım. ayrıca sorun sadece pazar gunu yemek yemek ıstemesı degıl orda hanımefendı bızım adımıza karar veremez eger bız bır aıleysek kendi konumunu bılecek ne kaynanalar var nıye bızımkıler boyle herkes yerını bılecek ogullarını evlendırıyorlarsa onların artık ayrı bır aılesı oldugunu kabullenmek zorundalar baska yolu yok bızımkısı acındırıyor aksamları yalnız oturuyorum yaslılar gıbı olsem haberınız olmayacak dıye ama aksama kadar carsıda gezıyor gorenler soyluyor ayrıca cokta genc boyle kendını acındırarak ne yapmaya calısıyor buna ne hakkı var vıcdanı baskı yapıyor benı üzerseniz basınıza iş gelır v.s tehtıdkar dusunuyor sızın kaynananız cok ıyı olabılır ama ne kaynanalar var..

yukarda bır arkadasımız yazmıs enıstemın annesı vefat ettıkten sonra araları duzeldı dıye ve ablasıda enıstesıde akrep burcuymus buna binaen yazdım. ayrıca sorun sadece pazar gunu yemek yemek ıstemesı degıl orda hanımefendı bızım adımıza karar veremez eger bız bır aıleysek kendi konumunu bılecek ne kaynanalar var nıye bızımkıler boyle herkes yerını bılecek ogullarını evlendırıyorlarsa onların artık ayrı bır aılesı oldugunu kabullenmek zorundalar baska yolu yok bızımkısı acındırıyor aksamları yalnız oturuyorum yaslılar gıbı olsem haberınız olmayacak dıye ama aksama kadar carsıda gezıyor gorenler soyluyor ayrıca cokta genc boyle kendını acındırarak ne yapmaya calısıyor buna ne hakkı var vıcdanı baskı yapıyor benı üzerseniz basınıza iş gelır v.s tehtıdkar dusunuyor sızın kaynananız cok ıyı olabılır ama ne kaynanalar var..

Ben daha nişanlıyım, kayınvalidem zor ama iyi birisi..O zor yanlarını idare etmekte bana düşüyor , kendımden ödün vermeden ama incitmeden..Uzaktan konuşmak zor fakat benim annemde bir kayınvalide.Aynı zamanda arkadaş çevremdede çok var evli kişiler..

Yani işin özü istediği kadar iyi olsun, ufak bir hataları gözümüze batabiliyor ve hemen afaroz ediyoruz..Oysa ki anne işte yok ötesi..Biraz daha anlayışlı olmak zorundayız bunu hep söylerim ve inanırım.

Daimi hakaret eden, hiç önem vermeyen, hatta kötülük düşünen kayınvalideleri bu yorumumun dışında tutuyorum.

Nazik cevabınız için teşekkür ederim ayrıca.

kaynanamın öle fesatlık iftira qibi huyları yoktur.ama arkadaşımızın dediqi qibi vicdan yaparak çocuklarını yanında tutmaya çalışır. çok da memnuniyetszdir siz onun için aqzınızla kuş tutsanız bile memnun olmaz hep şikayet etcek terslicek bşy bulur.hani dedm ya evini ilaçladı die akşam bizde kaldı bekar kaynımla beraber.ben işe qidiorum erkenden dedimki anne ekmek var sabah kahvaltı yaparsınız.ona bile tersledi nie bnm evim yokmu çıkıp qidicem demesnmii. belki siz okuyunca yuh diceksiniz ama ben alıştım artk bu hallerine.kocası öldü bekar oqluyla kalıo benden başka qelini de var hepimiz aynı apartmandayız evlerimiz ayrı o bekar oqluyla kalıo.bizi yanına çıkarmaya mecbur bırakıo yanına çıkmadıqımızda oturup kocasını bahane edip aqlıo qittin beni yanlız bıraktın qibilerinden.biyere çıksak ztn 3 qün trip atar yüzümüze bakmaz.eşimde huyunu bilio.

bu arada son gelişmeyi aktariyim dün akşam eve qeldi yemek yedik.(tabi ikimizdede çıt yok ) anasının yanına çıktı.nese eve indi yine konuşmuyoruz.ben yatağa geçtim biraz geçti o da girdi.15 dk fln geçti ben dayanamadım.çünkü çok inattır 1 ay da geçse konuşmaz.boşver kızım büyüklük sende kalsın daha fazla soğumayalım birbirimizden die ona doğru döndüm sarıldım.o da allah için itmedi sarıldı.bi müddet sonra patladı.onun karın ağrısı neymiş bana kalma demiş bense onun lafını yere düşürmüşüm ve gidip kalmışım.ne dediysem dinlemedi nolursa olsun beni dövseymiş bile bnm gidip kalmamam lazmmış çünkü bana gitme demiş.kendimi savunuyorum anlatmaya çalışıyorum ama dinlemio huyunu bildiğim içinde fazla karşılık vermedim.en son bombayı yaptı.eve geldim annem evde yanlız babamın resmine bakıp ağlıyodu.(evli kaynımla karısı hasta yanı bahane edip çıkmışlar akşamın bi vakti gelmişler.bekar kaynımda manitasına kafe kapatmış o da geç gelmiş.) gördünmü bak dedim anneni senden başka bu kdr düşünen yok o lafımı da başka yerlere çekti bende uzatmadm döndüm arkamı uyudum şimdi yine konuşmuyoruz. ve bu sefer ilk adımı atmayı kesinlikle düşünmüyorum çünkü çok kırıldım isterse 1 ay konuşmasın umrumda değil.

kaynanamın öle fesatlık iftira qibi huyları yoktur.ama arkadaşımızın dediqi qibi vicdan yaparak çocuklarını yanında tutmaya çalışır. çok da memnuniyetszdir siz onun için aqzınızla kuş tutsanız bile memnun olmaz hep şikayet etcek terslicek bşy bulur.hani dedm ya evini ilaçladı die akşam bizde kaldı bekar kaynımla beraber.ben işe qidiorum erkenden dedimki anne ekmek var sabah kahvaltı yaparsınız.ona bile tersledi nie bnm evim yokmu çıkıp qidicem demesnmii. belki siz okuyunca yuh diceksiniz ama ben alıştım artk bu hallerine.kocası öldü bekar oqluyla kalıo benden başka qelini de var hepimiz aynı apartmandayız evlerimiz ayrı o bekar oqluyla kalıo.bizi yanına çıkarmaya mecbur bırakıo yanına çıkmadıqımızda oturup kocasını bahane edip aqlıo qittin beni yanlız bıraktın qibilerinden.biyere çıksak ztn 3 qün trip atar yüzümüze bakmaz.eşimde huyunu bilio.

bu arada son gelişmeyi aktariyim dün akşam eve qeldi yemek yedik.(tabi ikimizdede çıt yok ) anasının yanına çıktı.nese eve indi yine konuşmuyoruz.ben yatağa geçtim biraz geçti o da girdi.15 dk fln geçti ben dayanamadım.çünkü çok inattır 1 ay da geçse konuşmaz.boşver kızım büyüklük sende kalsın daha fazla soğumayalım birbirimizden die ona doğru döndüm sarıldım.o da allah için itmedi sarıldı.bi müddet sonra patladı.onun karın ağrısı neymiş bana kalma demiş bense onun lafını yere düşürmüşüm ve gidip kalmışım.ne dediysem dinlemedi nolursa olsun beni dövseymiş bile bnm gidip kalmamam lazmmış çünkü bana gitme demiş.kendimi savunuyorum anlatmaya çalışıyorum ama dinlemio huyunu bildiğim içinde fazla karşılık vermedim.en son bombayı yaptı.eve geldim annem evde yanlız babamın resmine bakıp ağlıyodu.(evli kaynımla karısı hasta yanı bahane edip çıkmışlar akşamın bi vakti gelmişler.bekar kaynımda manitasına kafe kapatmış o da geç gelmiş.) gördünmü bak dedim anneni senden başka bu kdr düşünen yok o lafımı da başka yerlere çekti bende uzatmadm döndüm arkamı uyudum şimdi yine konuşmuyoruz. ve bu sefer ilk adımı atmayı kesinlikle düşünmüyorum çünkü çok kırıldım isterse 1 ay konuşmasın umrumda değil.

canım seninle aynı seylerı yasıyoruz inan cok ıyı anlıyorum seni aynı bizim kaynanayı anlatıyorsun sankı ama senın ısın aynı apartmanda oldugun ıcın daha zor bosver bu defa o sana gelsin o barısmaya calıssın erkeklerdeki bu gururu anlamıyorum bende kuzenıme gıdecektım aradım esımı gıdebılırmıyım dıye hayır dedı gıdemezsın uzatma dedı bende tamam sana hıcbırsey demıyorum dedım kapattım mesaj yazmıs bır kere ızın vermedım hemen patlak verdın dıye bende cevap vermedım eve geldı bana bagırdı kızdı sımdı soyle derdın ne dıye bende dedımkı benım zoruma gıden kendı tarafına cok gıdıyorsun demen dedım bırde telefonda ızın vermıyorum cunkı kendı tarafına cok gıdıyorsun dedı halbukı anneme 2 haftadır gıtmıyorum. işte tartıştık kavga ettik sonra beyefendi geldı konuyu actı barıstık bır sekılde oda cok gururludur o gun barısmadık ama gırdı dırek yattı bende hep yanına gıderdım sarılırdım bu defa gıtmedım o geldı sende yanasma bakalım cıddıyetını anlasın beyefendi..

yok kesinlikle düşünmüyorum adama diyorum ki senn için 2. plandayım varsa yoksa ailen ne olsa önce onları düşünüyosun acaba annem üzülürmü ablam kırılırmı bunu yapıcam ama annem surat asar mı bıktım artk senn için 2.planda olmakdan dedm.nankör dedi bana neymiş efendm ben onun baş tacıymışım da bunu biliyomuşum ama nankörlük yapıyomuşum.ailenin yanında beni unutuyosun ya diyorum.ama yok adam anlamıyo şu kendini herzmn haklı görme kabiliyeti yok mu çıldırtıyo beni.

canım kocada iş yok.İnsan bir sorunu varsa tatlı dille anlatmalı.Ayrıca siz onun emir eri misiniz ne isterse onu yapacak mısınız?Emir vermeye gelince erkek oluyoda karısına sahip çıkmaya gelince erkek olmuyor...Kusura bakmayın kaynanada değil sorun...Diğer oğulları yapmışlar planlarını gitmişler...Allah size sabır versin böyle arsız, dediğim dedik erkekle çok zor...

Canım ayrıca sen ne nankörlük etmişsin.Ne yaptı ki sana, senin ona vefa borcun mu var.Kendi ailesi kıymetli ama seni ailenin yanına tek göndermeye utanmıyor, ailenize ayıp etmiş, sizinle kavgalı da olsa az güleryüz gösterir beş dakika oturur en azından.Kendisi sizin ailenize ve size nankölük yapmış.çoook haksız ve daha kötüsü sizi haksız çıkarmaya çalışıyor

HAKSIZ DA ÇIKARDI ZTN.özür diliyo beyefendi k.bakma ama ben haklıyım dedm. o da iyice sinirlendi.kendini savunduğu tek şey bana gitme demiş ben gitmişim.konuşunca da sen çok değiştin oluyo.halbuki alakası yok bende dedim bu zmna kadar dediğin herşeyi yaptım otur dedin oturdum kalk dedin kalktım yalansa yalan de dedim. yok doğru dedi. eee o zaman ne bu dedim bi kere lafını dinlemeyince benden kötüsü olmadı.hiç kusura bakmasın bu sefer pabuç pahalı çok kırdı beni çokkkk.

Back
X