"Ne yap et, Yabancı Koca bul" diyen iş arkadaşları..

ben avrupali biriyle evliyim ama sunu soyleyim avrupa`da insanlar kolay kolay evlenmiyor,birlikte yasiyor cocuk yapiyor hatta ev aliyorlar beraber ama o kagida imza atmak istemiyorlar.
oyle yardim konusunda da turk erkegini yerecek ama onlari goklere cikartacak abartilacak bi ozellikleri yok.
dogrudur cocuga 1 hafta bile bakarlar sIkintisiz,carsi pazar isini, bebekle havuza gitmeyi,bebegi doyurmayi filan beceriyorlar ama bu onlari turk erkeginden ne ustun ne alcak yapiyor.
avrupadayiz diye gelecek kaygimiz yok diye sacma onerme yok..sahsen ben bu son 1 senedir bunalmis durumdayim suriyeli ve ortadogulu gocu yuzunden insanlarin toleransini kaybedip irkci yaklasimlarindan dolayi.
yabanci koca bulun diyenlere suan turklere ocu gozuyle bakiyorlar diye karsilik verebilirsiniz.
ozellikle su rus ucagi dusuruldu dusuruleli bildigin terorist ulke ilan edildi.
Turkiye yasanmayacak kadar berbat bi ulke degil.adrenalini bol..ben ve esim ilerde turkiyede en azindan bi sure yasamak istiyoruz,benim burnumda tutuyor zaten.

Eşimle aynı memleketli olmamıza rağmen aile yapılarımızda böyle büyük farklar varken; başka ülkeden yaşayan biriyle evlenmek... Sadece mantık evliliği yapacak insan gitsin evlensin ama bana ters

Vallah bencede haklilar avrupali erkekler hic turk erkekler gibi degiler bende avrupada dogum buyudum esimde oyle turkuz ikimizde ama cok sukurki esim oyle kiro bi insan degil ikimiz gidiyoruz isimize calisiyoruz eve geldikmi ikimiz bi isin ucundan tutuyoruz , yemek oldumu beraber girisip yapiyoruz Yarin bir gun cocuk oldumu cocugumuzada bakar evinede cok baglidir gezme tozma disari meraki hic yok tam yabanci kafasi

o arkadaşlarına geç kalmadınız de elindekini beğenmeyen yabancısını da aramaya çıksın herkese koca çok

Merhaba;

Öncelikle kimsenin tavsiyesini,yorumunu çok dinlemeyin herkesin hayatı kendine özeldir...kafanızı kimse karıştırmasın...

Benim bir mühendis ark.ım belçikalı biri ile evlendi,eşi brad pitt gibi çok yakışıklı,hep gülümseyen,akıllı ve çok iyi centilmen,bizim türk erkelerinden

nazik,ancak

gel gelelim ki işler hiç öyle 2x2=4 olmuyor..Belçkada yaşıyorlar 8 yıl oldu,2 tanede çok şeker çocukları var...çok büyük aşkla

evlendiler eşide

olabilecek en iyi yabancı adam ama olmuyor arkadaşım mutsuz,kültür farkı,din farkı çok büyük problem...Arkadaşım

manevi degerleri güçlü olan biri...Buda onun için ciddi bir imtihandı...

Bu seçim kişiye göre değişir,bizim türk erkeleri ve türkiyenin durumundan ziyade Allaha güvenelim,

Öyle kimsenin lafını,,dolduruşunu dinlemeyin,Önce Allah'a sonrada kalbinizi dinleyin...bizim millet çok bilmiş,hep akıl

hocalığı yapıyorlar,banada yaptılar hep kafamı karıştırdılar..İştişare yada akıl alma işi ehil insanlarla yapılır,öyle herkesle

değil....

benim arkadaşım da yurt dışına yüksek lisansa gitti. bu söylemleri bizde yaptık ama o yine gitti orada yüksek lisans yapan bizim izmirden türk erkeğiyle el ele geldi ahaha :)

Yani bazı yorumların da cılkı çıkmamış mı?

Kocayı övme, Avrupalı erkeği yerme topiğine dönmüş burası . Gerekli durumlarda anlıyorum da bazıları da bir malzeme olsa da gelip kocamı iki övsem diye yer arıyor resmen ..

Siz amacınıza ulasın egıtımınızı tamamlayın yeterli..Allah hayırlı ınsnaı karsınıza cıkarsın ınsallah..

Sakın bu dolduruşlara gelmeyin yaşamayan bilmez ben 2 senemi verdim sevgilim yabancıydı ilk başta hoşa giden herşeyin aslında nasıl bize bizim yaşantımıza uymadığını anlayınca hayalkırıklığı yaşıyorsunuz ve ben türkleri hor görmeyen bir yabancıyla karşılaşmadım diyebilirim sürekli küçümsüyorlar ve pskolojik olarak kötü etkiliyorlar sorsan asla öyle bir şey yok aman neyse aklıma geldi yine o işkence dolu günler

içi seni dışı beni yakar olayın iç yüzü hiçde imrenilcek gibi değil

bizim çifte vatandaşlığımız var. ama aşk evliliği yaptım tabiki ama insana yine de güven veriyor. olaylar büyürse basar gideriz diye.. hele ki suriyeli mültecileri gördükten sonra daha da önem vermeye başladım bu konulara. arsa ev falan bakıyoruz avrupadan bu aralar :)

Sizinde karşılaştıklarınıza şaşırdım kaldım
Senelerce İspanya'da yaşadım İtalya'da kaldım
Şu kriterlerde birini tanımadım. Valla pes çok şaşırdım

Ya ispanyol ve italyanlarda fena derken kasdedilen sey bence biraz maco falan olmalari, yillardir her milletten insanla hasir nesir olurum, hatta suanki is yerimde ispanyol portekizli italyan birsuru, ve goruyorum anlattiklarinda dinliyorum sonucta akdeniz insani bunlar ve kirsal bolgelerinde ozellikle kulturleri bizim anadolu kulturune cok benziyor. Evde oturan anneler, mutfak isine karismayan babalar, sokakta kizlara laf atan sirnasik erkekler gibi. Hani bir almanya danimarka yada fransa gibi ulkelerle karsilastirirsak onlarda bu sekilde bir kultur yok. Ama yinede genelleme yapamayiz su ulkede boyle bu ulkede soyel diye.
Mesela illaki iliskide esitlik olsun hayat tam anlamiyla musterek olsun diyorsaniz duzgun bir almani tercih edebilirsiniz ama adamdan romantilik beklemeyeceksiniz ve tum masraflari yari yariya paylasirkende zorunuza gitmeyecek.
Bunlar kismet isi hem oyle ismarlama olmaz diye dusunuyorum.

o kadar master yapmış hatunlar bile koca muhabbeti yapıyor öylemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…