- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
- Konu Sahibi sevilaylayyy
-
Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.
Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın
Sacmalamislar resmen, yabanci koca bulunca hayatiniz mi kurtulacakmis ? Turkiyede yasamak istemiyorsaniz hayat sartlarindan memnun degilseniz, madem yurt disina gidiyorsunuz orda is bulma oraya yerlesmeye baska bir hayat kurmaya cabalayin yabanci koca bulmaya cabalama yerine. O konusanlarada bakmayin siz o kadar oyle kolay degil dili dini kulturu farkli biriyle hayat kurmak. Uzaktan davulun sesi hos gelir, birde kendinizi avrupali koca meraklisi sirf orda kalabilmek icin adamlara yapisan rus/ukraynali/asyali/romanyali etc kadinlar kategorisine sokmak istemiyorsaniz tabiki siz cok takmayin size denilenleri.
Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.
Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın
+1
Ben bileğinin hakkıyla çalışma izni kapanlardanım. İnsan ne iş yapıyorsa kendi poposuna güvenip yapmalı.
Öte yandan bence Doğu Avrupalı kadınları da bu şekilde aşağılamayın derim. Yani oturma izni için yapışmanın alternatifi ayda 40 dolara doktorluk/mühendislik yapmak. Hayat şartları gerçekten çok çok kötü. Bir doktor, mühendisseniz yine burda fena yaşamazsınız ama Rusyada mesela meslek ne olursa olsun gelirler çok düşük ve herkes sürünüyor. Türkiye'de de çoğunluk dar gelirli gerçi ama adam gibi bir meslekle düzgün yaşama olasılığı var ama Doğu Avrupa'da Rusya'da o da yok. Onun için bence bu kadar sert yargılamayın bu insanları.
Benim gördüğüm Rusların hiçbiri ev kadını değil mesela. Oturma izni kaptıktan sonra dil öğreniyorlar, yüksek lisansa gidiyorlar, çalışıyorlar......yani ellerine geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyorlar, çok çalışkan insanlar. Onların da vize karşılığı kendilerini satmaya razı olduklarını sanmıyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Ama dediğiniz gibi asalak yaşayan ev kadınları da çokça var tabi. Türkiye'deki ev kadını Rusların çoğu böyle sanırım.Durum böyle.
Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.
Benim eşim de çok yardımcıdır bana ama Avrupalı değil GüneydoğuluBuradaki bazı yorumlara çok şaşırıyorum .
Benim çevre mi çok iyi anlamadım. Çevremde çocuk bakmayan, pedagojiden anlamayan, ev işi yapmayan erkek yok gibi..
Çocuklar anne değil baba diye ağlıyor artık.
( yeni nesli kastediyorum tabi )
Yani sırf bu ayrıcalıklar için yabancı kocaya gerek yok artık . Ancak ülkenin geleceğinden endişe duyma konusunda hemfikirim. Bir AB vatandaşı abi garantör olabilir ama sırf bunun için evlilik yapmak ne derece ahlaklı olur tartışırım.
arkadaşlarını dinle benceHerkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.
Sadece Türkiye nin hali mi kotuymus . ?
Ee normal bir açıdan sosyal.medya , tv , gazeteler hep insanlarda türkiye kötüye gidiyor algisi asilaniyor . Sanki yurtdışında harika herşey.
Siz onlara bakmayın hala bu ülkede çocuk buyutulur.
içinde yaşamayan bilmez.
italya kadına şiddetin önünü alamadıkları bir ülke şu anda, yolsuzluk zaten diz boyu.
işini yapan insan sayısı çok az.
zırt pırt yasa çıkartıyorlar önlemek için kadına şiddeti nafile.
ana kuzusu, hala bakire kız arayan, kadınına temizlik yapmıyor vs diye şiddet uygulayan bir sürü italyan erkeğiyle karşılaştım
25-26 yaşında birbirinin şeylerini ellerine atarak şakalaşan ispanyol erkekleri gördüm
hani avrupalıydı ya bunlar, hani romantiklerdi falan, italyan erkeği bideneydi.
yok ya, orda sana birisi yavşıyor adamın kanına dokunmuyor. o ne öyle.
hayvancıl kıskançlığı savunmuyorum ama umarım bizim kültürümüz bu hale gelmez.
edit: çoğ üstünmüş avrupa çoğ. nerden geldim buraya ya, bırakın geri döneyim
Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?