Ne yapabilirim? Sinirden deli oluyorum.

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Yaklaşık 2 ay önce alt katımıza birileri taşındı. Kimdirler, ne iş yaparlar bilmiyorum.Bildiğim doğalgazlarını hala açtırmadılar demek ki ocak,banyo vs kullanmıyorlar. Hiç sesleri yok.Gece saat 23:00 gibi geliyorlar.Sabah ise erken gidiyorlar ki karşılaşmıyoruz.Birkaç kere balkondan gördüğüm yeni evli gibi genç bir çift.Gelelim asıl canımı sıkan duruma.Yaklaşık bir hafta önce köpeklerini de getirdiler. Balkona koydular.Hayvancığı 3 gün hiç dolaştırmadılar. Balkon öğleden sonra cayır cayır güneş.Ne bir şemsiye, ne kulübe ne de yumuşak bir yatak. Bütün gün dil dışarda o sıcakta balkonda bekliyor.Bir kaç gündür gece 11 de 2 dakika çişe çıkarıyor erkek olan şahıs. Dün gece evin karşısına bir kapta makarna koymuştum sokak pisileri yesin diye. Yine gece sahibi çişe çıkarınca makarnaya bir saldırdı ki nerdeyse kabını yiyecek.Demek ki karnı aç.Bu arada camdan sarkıp baktım balkonda her yerde kocaman kurumuş kakalar var. Ayrıca su yada yemek kabı göremedim. Belki daha derinde ben göremiyorum.Ama sinir oluyorum.Ağızlarını, burunlarını kırmak geliyor içimden bu yeni kiracıların.Ne yapayım ben şimdi?Tanımıyorum ki sorayım, uyarayım.Sanane derlerse ne diycem? Yasal yolu var mı şikayetin?

Nereye şikayet edilir bilmiyorum,bilenler yazarlar.
Ama belki bir mektup yazıp kapılarının altından atabilirsin.
Vicdanı harekete geçiren,kibar bir uyarı olabilir.
Suçlama veya hakarete girmeden,köpeğe acıdığını belirten bir mektup.

Apartmanımız 3 hane. Belki daha çok haneli olsaydı mektup işini yapardım. Ama böyle benim yazdığım hemen belli olur. Köpüşün hiçte sesi çıkmıyor. Arada havlamadan ağlar gibi sesler çıkarıyor. Ay bana verseler ben bakarım ya.

Saklı gizli yapmaya ne gerek var, ben olsam giderim kapılarına söylerim yazık bu hayvana diye. Güneşin altında onlar beklesinler bakalım bekleyebiliyorlar mı saatlerce. Hayvan besleyen birinin böyle davranmasını aklım almıyor. Arada sokağa çıkarayım, yanımda süs gibi dolaştırayım kafasına mı sahipler nedir? İnsan düşünemez mi hangi şartlarda yaşarlar, hangisi eziyet olur diye. Hey Allahım! Sizi dinlemezlerse hayvan hakları örgütleriyle irtibata geçin lütfen. Yasal olarak neler yapabiliriz bilmiyorum ama onlar biliyordur, size en doğru yolu gösterirler.

vıcdansızlar soyle acık acık ya yazık gunah bakamıycaklarsa bırıne versınler sıcakta gunah ya

Öncelikle sizi duyarliliginiz icin tebrik etmek istiyorum. Cogu insan kafasini cevirir bu tür seylere.
Arama motoruna "Sahipli Hayvana Kötü Muamele" tarzinda birseyler yazarsaniz karsiniza cesitli dilekceler cikiyor.
Alternatif olarak Haytap gibi Hayvan Haklari federasyonlarinla baglantiya gecebilirsiniz. Size özel mesaj olarak Haytap'in bir yetkilisinin F... profilinin linkini gönderiyorum.

çok üzüldüm yaa

herhlde bizim altta olsa sürekli aşagı sarkar vaziyette geçerdi günümm ..ama göz yummayın yazık kuçuya ..
gidin bi şekilde söyleyin olmadı bakcaksanz cidden size bıraksınlar alacakları zaman alsınlar..
aç susuz güneşn altnda nsı bırakılır.madem sevmio ( ki seven insan buna gözyummaz öylece bırakmaz) neden getirp balkona süs yapmş ...pff

ayrıca tebrk ederim kendi adıma teşekkür ederim duyarlılılgnz için

Arkadaş link göndermiş sağolsun... Köpek ellerinden alınabiliyor bildiğim kadarı ile kötü muamele durumunda... Fazla birşey istemiyorum umarım aynı şeyi kendileri yaşarlar... Bir şekilde bütün gün susuz sıcakta aç kalmak zorunda kalırlar... Köpeğin cinsi ne acaba...

bence git kapılarına kibar bir dille konuş.hayvana yazık oluyo bari yemek su verebileceğim bir yere bağlayın falan diyebilirsin.dinlemezlerse belediyeye şikayet edersin

çok sinir oldum vicdansızlar bir arkadaşın dediği gibi sokakta hava olsun diye yanlarında gezdirmek için almışlardır
bence belediyeyi arayıp sorun mutlaka ilgilenirler
mesela bizim apartmanın önünde bir ara köpek yavrulamıştı çokluk çocuk hayvana zarar veriyordur belediyeyi aradılar gelip aldılar barınaklara götürdüler
vallahi belediye bile bunlardan iyi bakar yazık ya

Son düzenleme:
bizim sitede de vardı öyle biri. köpek 40 derece sıcakta balkonda dururdu. balkon tavanına bir ip bağlamışlar kuşun kafesinide ucuna bağlamışlar yazık azcık esinti olsa kuş kafesle birlikte bir o yana bir bu yana gidiyordu. site yönetimine şikayet ettik. köpeğide kuşuda götürdüler.

kapının altında bir yazı atın. endişelerinizden bahsedin.
yazık ya o hayvana da bu sıcakta düşünemiyorum offfffffff

Cooooooooooooooo sınırlendım Bu sıcaktan balkonlar cehennem gıbıben hava alsın dıye kusumu cıkarıyorum bazen az gunes gelmıs dıye vıcdan azabından oluyoz esımle bunlar nasıl ınsanlar ya o hayvan olebılır sıcaktanallah cezalarını versıncok sınırlendım ınsan zıyanları nıye cekınıyorsunuz calın kapılarını soleyın sanane deme hakları yok kendılerı dusunmezken sız dusunuyosunuz o hayvancagızı cok seyler demek ıstıyorum Ama agzımdan kotu seyler cıkacak

Kapılarının altından yazı atın demıs bır arkadas allah askına o ınsan zıyanlarına okadar ıncelık cok fazla degılmı bolelerının gumgum kapısını calıp yuzune solemek utandırmak gerekır

sanırım gündüzleri evde olmuyorlar

yolda gördüğünüzde veya siz gidin

öğlen siz evde yokken köpeğiniz sürekli ağlar gibi ses çıkartıyor hiç susmuyor

sizde evde olmadığınız için uyarmak istedim güneşten bağırıyor olabilir o saatlerde güneş çok vuruyor deyin

anlar belki

madem ilgilenmeyeceksin ne alıyorsun eve

bende açık açık konuşmanızdan yanayım kim merhametli birinin lafına sert cevap verirki. siz gidince belki bilmiyorsunuz balkon aşırı güneş alıyor köpek sefil oluyor açıkcası üzülüyorum bende çok sevdiğim için oldukça duyarlıyım de. belki hassasiyetine iyiniyetle karşılık veriler. aksi bişi olursa sende gereki yerlere haber verirsin.

Sanane dıyemezler ya hayvan hakları dıye bısey varbakamıcaklarsa almasalarmıs hayvancagızı ezıyet yaptıkloarı resmen ıskence yahu gec bıle kalmıssınız sıkayet etmek ıcın

Kadınla konuşsanız olmaz mı gündüzleri böyle böyle oluyor çok sefil kalıyor,ağlıyor filan diye..Gündüzleri ben bakarım ya da başka bakacak birine bırakın hayvana yazık filan deseniz,uyarmış olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…