bunda utanılacak,çekinilecek bir durum yok..kiracılara neler hissediyorsanız kibarca dile getirin,uyarın...eğer taşkın cevaplar verecek olurlarsa o zaman şikayet edeceğinizi bildirin..belliki köpek onlara ait değil,sahibi sanırım tatile falan gitti,emanet etti..bayanda korkuyorsa balkona koymuşlardır..ama garibanın neler çektiğini sizler görüyorsunuz,mutlaka uyarıda bulunun..bakamayacakları hayvanları almasınlar..
Yaklaşık 2 ay önce alt katımıza birileri taşındı. Kimdirler, ne iş yaparlar bilmiyorum.Bildiğim doğalgazlarını hala açtırmadılar demek ki ocak,banyo vs kullanmıyorlar. Hiç sesleri yok.Gece saat 23:00 gibi geliyorlar.Sabah ise erken gidiyorlar ki karşılaşmıyoruz.Birkaç kere balkondan gördüğüm yeni evli gibi genç bir çift.Gelelim asıl canımı sıkan duruma.Yaklaşık bir hafta önce köpeklerini de getirdiler. Balkona koydular.Hayvancığı 3 gün hiç dolaştırmadılar. Balkon öğleden sonra cayır cayır güneş.Ne bir şemsiye, ne kulübe ne de yumuşak bir yatak. Bütün gün dil dışarda o sıcakta balkonda bekliyor.Bir kaç gündür gece 11 de 2 dakika çişe çıkarıyor erkek olan şahıs. Dün gece evin karşısına bir kapta makarna koymuştum sokak pisileri yesin diye. Yine gece sahibi çişe çıkarınca makarnaya bir saldırdı ki nerdeyse kabını yiyecek.Demek ki karnı aç.Bu arada camdan sarkıp baktım balkonda her yerde kocaman kurumuş kakalar var. Ayrıca su yada yemek kabı göremedim. Belki daha derinde ben göremiyorum.Ama sinir oluyorum.Ağızlarını, burunlarını kırmak geliyor içimden bu yeni kiracıların.Ne yapayım ben şimdi?Tanımıyorum ki sorayım, uyarayım.Sanane derlerse ne diycem? Yasal yolu var mı şikayetin?
Öncelikle insanda vicdan merhamet olmalı biraz ikisi kötüde olsalar o köpeğin suçu ney?Bakamıcaksan gereken yerlere teslim et yada serbest bırak hayvanı değilmi ama bence dışarda daha mutlu olur o evde olmaktansa.Siz yinede gidin güzellikle söyleyin böyle olurmu açlıkan sıcaktan ölecek diye.Ters bi tepki alırsanız hayvan barınağını arayın gelip alırlar.Sonuçta oda bir can taşıyor.İnsanlık görevimizi yapmamız lazım.Ben nekadar evde kedi köpek beslemeye karşı olsamda böyle bir durum karşısında üzülür gerekeni yapmaya çalışırdım.
Bizim de evde pisi pisimiz var.Ama etrafında dört dönüyoruz. Sıcaklamasın, üşümesin, balkonu bile telle çevirdik ayağı kayıp düşmesin diye. Böyle insanları görünce öldüreim geliyor artık.
Özelden iletilmiş olan mail adresi ile irtibata geçtim. Bana bulunduğum ilin temsilci telefonunu verdiler. Hemen aradım. Bir bey çıktı. Yarın derneğe uğrarsam daha iyi olacağını söyledi.Ayrıca yarın gündüz güneşte foto da çekeceğiz eşimle. Yarın fotoraflarla beraber derneğe gideceğiz.İnş. çözüm olur. Hala balkonda bekliyor.Her geçene kuyruğunu sallıyor. Off Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.
(null)
Sasirdim, bravo size. Turkiye'de bu kadar hayvanseverin oldugunu sanmiyordum. Demek ki insanlik olmemis. Aslinda yeri degil ama misir carsisinda satilan bazi kuslar cok kotu durumda. Gecen sene gordum ama birsey yapamadim. Adam doldurmus 50 tane kusu ayni kafese, kuslar birbirine girmis durumdaydi. Ben soyledim ama adam degistirmedi kendini. Keske onlar icinde birsey yapilsa. Ticaretinde bir ahlaki vardir.
Malesef pet shoplar da aynı durumda!!!!!!!!!!!
Akşam balkonda bekledik eşimle. Aynı araba aynı saatte geldi. Yine 2 dakika dışarı çıkardı. Geri getirdi. Eve köpeği geri getirince eşimle konuşmaya inelim dedik. İndik ama kimse kapıyı açmadı.Dışarı baktık araba da gitmiş.Demek ki evde kimse kalmıyor.Ya asıl kiracılar tatile vs gitti bu gelen arabalı kişiye emanet ettiler, ya da bu kişi kiracı başka yerde kalıyor şimdilik.
Şimdi derneğe gideceğiz işte.Akşamda beklemeyi biz de düşünüyoruz. Bir de köpekcik hiç havlamıyor.Evleri birinci kat.Önünden bir sürü köpek geçiyor.Bahçe duvarına kediler yatıyor.Ben yukardan dikkatini çekmeye çalışıyorum.Ama hayvan sadece vuykvıyk tarzı hani yavru köpek sesi gibi ses çıkarıyor.Bi de babam demesin mi hayvanın ses tellerini aldırmışlar herhalde hiç havlamıyor diye. yklaşık 1 haftadır tek bir hav yok.
Lütfen bizi habersiz bırakmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?