Ne yapabilirim? Sinirden deli oluyorum.

Sabah kapılarını çalın yada bi şekilde mektupla hangi yol sizi daha az rahatsız edecekse durumu anlatın, gündüz evde olmadıkları için balkonun durumunu idrak edemiyor olabilirler, yada yeni evlilerse, adamın köpeğini kadın istemiyor olabilir, ne olursa olsun yapılan çok büyük yanlış.Bende apartmanın bahçesine sığınan bir köpeği kurtarmaya çalışıyorum işte su yemek falan vererek, biri bırakıp gitmiş köpeği çok kötü yaa.Sizi merhametinizden ve duyarlılığınızdan dolayı kutlarım.
''Haksızlığa sessiz kalanlar, dilsiz şeytandır''(Hz.Ali S.A.V.)

Tabiki ilk önce konusun bakalim aile ile, belki yola gelirler. Olmadi hukuki olarak napabilirsiniz arastirirsiniz.

Dışarı çıkıp geldim bir süre cevap yazamadım.Off hala vıykvıyk tarzında ses çıkarıyor. Bu arada arabalarını sahilde gördüm. Park halindeydi.Yani kendileri keyifte.Aklıma BİMER geldi.Oraya yazdım sze yazdıklarımı.Açık adres falan da verdim. Belki çevre il müdürlüğüne bildirirler. Bu arada İzmir Güzeli arkadaşın gönderdiği maile hemen yazıyorum.Çok teşekkürler.Ben öyle kavga etmeyi yada tartşmayı pek beceremem.Yani kadın dese benim evim benim köpeğim sana ne aptal gibi kalırım.Zaten ağlayasım var köpeği gördükçe.

Balkondan plastik kova gibi bişeye ip bağlayıp su indirsem diyorum. Haneye tecavüze falan girerse, haklıyken haksız konuma düşmek istemiyorum. İçin ilginç tarafı evimiz bahçeli.Ev sahibinin kendi köpeği için yaptığı kocaman telle çevrili, kulübeli yer var bahçede. Şimdi kimse kullanmıyor.Ev sahibimiz oraya koymasını teklif etmiş taşınmadan önce.Ama kabul etmemişler.Yok biz oraya koyamayız demişler. Keşke oraya koysalar. Ben hergün yemekte veririm su da gezdiririm de.

Bi kaç gün içinde haberlerde izlersiniz zaten beni. Onların balkona kafa üstü çakılmama az kaldı.

özel mesaj kutumda f.... adresi yok.Ama gmail adresi var.Oraya mail attım.Bulunduğum il küçük bir il. Burda hayvan koruma derneği adına pek bişey yok. Bulunduğum ilin hayvan koruma derneği temsilcisinin f.... buldum akşam. Mesaj gönderdim.Ama cevap yok.

doğru düzgün bakamayacak insancıklar neden diğer canlıların günahına girer ki.bence belediye ye haber verin belki insaflı biri vardır.hayvan dernekleri var onlara durumu ve yeri bildirin uğraşsınlar.moral bozucu bir durum.sokakda ki canlılar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ya sahipli sahipsizleri ne yapalım.ALLAH ıslah etsin.kim ki bir canlıya eziyet ediyorsa RABB'im onlara bin katını yaşatsın inşALLAH.aç kalsınlar kendi pislikleri içinde debelensinler.normalde hiç bela okumam ama insanda ne sabır bırakıyorlar nede başka bir şey.

canım az önce haberlerde izledim ibrahim tatlısesin orkestrasından bir kişi 10 gündür evine uğramıyomuş komşular evdeki köpeğe acıyıp itfaiye çağırmış,köpeğe kurtardılar ve hayvan barınağına teslim ettiler.
sende belediyeye durumu izah edip ev sahiplerini uyarmalarını söyleyebilirsin,olmazsa alıp hayvan barınağına teslim ederler hayvancığı.

Ne güzel yeri bile hazırmış, hayvana işkence etmekten zevk mi alıyorlar nedir?

Evet bende sonradan farkettimki site linki vermemis, sacma sapan birsey göndermis size. Bende o yüzden o sahsin mail adresini yazdim size. Bulundugunuz sehrin barosunun hayvan haklari komisyonu varmi yokmu, onuda bir arastirin.

ya içim parçalandı yazıktır günahtır,sizde bu günaha ortak olmayın,ne olur kurtarın köpeciğiiii ( aklıma birşey geldi ,acaba birgün hoşgeldine evlerine gitseniz, köpeği ilk defa görüyomuş gibi yapıp sevseniz, sonra bizim evde kemik vardı bir koşu getirim deyip eve gidip daha önceden hazırladığınız kemiklerli getirseniz, kemiklerden sonrada susamıştır bu deyip su işinide halletseniz ,sonra laf köpekten açılmışken bakımını sorarsınız ,evinizin önünde ki kulübeden bahsetseniz olur mu , belki bu şekilde birşeyler olur,tüm yorumları okuyamadan yazdım ama aklıma ilk böyle bir çare geldi

Gündüz evde herhangi bir yaşam belirtisi yok. Zaten evi tuttukları 4 ay oldu ama ilk 2 ay kimse uğramadı. Taşındılar ama hiç kamyon yanaşmadı kapıya.Son model storlar var.Aydınlatmalar var ama camda hala KİRALIKTIR yazısından kalan bantlar duruyor.Cam silmediler. Bizim evde ses çok duyulur. Özellikle gece sifon çekme sesi yada aşağıdan çeşme açıldığında su borularından ses gelir.Anneminde dikkatini çekmiş hiç sifon çekilmiyor yada çeşme açılmıyor. Her gece 23:00 yada 24:00 gibi geliyorlar.Gelir gelmez erkek olan şahıs 5 dakika bahçenin oraya çıkarıyor o kadar.

hayvan hakları ile ilgilenen bir derneğe yada kuruluşa durumu bildiren mail atsanız belki gece gelip polis yardımıylada olsa burada bir hayvan beslenildiğini öğrendik falan deyip görüşürler.

Vallahi kapıda falan bi karşılaşsak kesin soracağım. Fırsat bulduğumuz her an eşimle ön kapıya çıkıp oturuyoruz.Acaba denk gelirmiyiz diye. Hani tesadüfen karşılaşırsak daha güzel olur.Evlerine gidersek bize iş mi öğretiyorsunuz falan derlerse eşim kesin dalar. zaten sinir oluyor o da.

ben son yaşadığım olaydan sonra haytapa güvenmiyorum. araba çarpan bi köpek için f hanımla diyaloğa geçmiştim. olaylar büyüdü de büyüdü. kim gelecek kim götürecek derken 6 saat sonra geldiler. sonuç zavallı köpekçik arka bacakları felç olmasına rağmen 2 gün sonra uyutuldu sebep olarak da nefes almada problem vardı kriz geçirdi denildi. tabi sorumlusu kim bilmiyorum. o gün baya olarlar olmuştu. haytap dan mı başka bi dernekten mi geldiler emin olamıyorumm

Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır, onlara yapılan eziyetlerde
insana yapilan eziyetlerden hic bir farkı yok.

Onlar karsilik veremiyor diye, onlara bòyle eziyet çektirenler
Zavallıdan başka birşey degil.
Yazık ya nasıl üzüldüm. (

Hayalet insan mı bunlar yaaa.... Bence de en mantıklısı o köpeği bahçedeki yere aldırmak hem bence böyle sorumsuz tiplerin de işine gelir başkasının suyunu vermesi...

Ben o sahisla diyaloga gecmesini önerdim konu sahibine cünkü yasal olarak hangi yolun izlenmesini gerektigini en iyi onlar bilir. Ayrica dedigim gibi baroda hayvan haklari komisyonu varmi onuda mutlaka ögrensin konu sahibi. Bu arada o sahsin ismini özel mesajla gönderebilirmisiniz.

bunda utanılacak,çekinilecek bir durum yok..kiracılara neler hissediyorsanız kibarca dile getirin,uyarın...eğer taşkın cevaplar verecek olurlarsa o zaman şikayet edeceğinizi bildirin..belliki köpek onlara ait değil,sahibi sanırım tatile falan gitti,emanet etti..bayanda korkuyorsa balkona koymuşlardır..ama garibanın neler çektiğini sizler görüyorsunuz,mutlaka uyarıda bulunun..bakamayacakları hayvanları almasınlar..

Özelden iletilmiş olan mail adresi ile irtibata geçtim. Bana bulunduğum ilin temsilci telefonunu verdiler. Hemen aradım. Bir bey çıktı. Yarın derneğe uğrarsam daha iyi olacağını söyledi.Ayrıca yarın gündüz güneşte foto da çekeceğiz eşimle. Yarın fotoraflarla beraber derneğe gideceğiz.İnş. çözüm olur. Hala balkonda bekliyor.Her geçene kuyruğunu sallıyor. Off Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…