ne yapabilirim

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
37
öğretmenim, farklı bi alanda çalışmak istiyorum istifa edip düz memurluğa geçsem ailem çok kızar her anlamda avantajsız diye hem orda da ortam falan kötü olabilir nasıl olacağını bilmiyorum üniversiteye geçmiş olanlar görüşlerini yazarsa ya da farklı bi meslek, biliyorum bu yaştan(28den) sonra biraz zor ama böyle de bi ömür huzursuz geçirmek istemiyorum ama ilgimi çeken bi alan da yok çok kendi halinde biriyim bence öğretmen çok dişli olmalı ki karşısına çıkan her çocukla başedebilsin. hata yaptım geri de dönemiyorum çocukların alaycılıkları veya konuştukları her küfürlü kelime beni çok rahatsız ediyor, işim de beni tatmin etmiyor bi ömür buna nasıl katlanırım diyorum atanma fırsatı bulsam bu kötü yerden gitsem ama çocuk her yerde çocuk toplumumuz da giderek bozuluyor naapsam nasıl çıksam bu işin içinden? özelde hayat olmadığını düşünüyorum kendimin ve yakınlarımın tecrübelerinden. ikinci üniversite veya yüksek lisans için seneye düşünsem ama daha hangi yönde gideceğimi bile bulamadım en mantıklısı hangisi siz olsanız ne yapardınız? (bu arada, çalışmaktan başka seçeneğim yok)

Ah ah ne kadar mutsuz öğretmenler. ..Ben dahil :KK43: küçücük çocukların önünde sıfır değer verilmesi gücüme gidiyor artık. Kendime saygımı yitiriyorum. Siniftayken , ders anlatmaya çalışırken kendimi bi kabusun içinde zannediyorum.Hani bagirirsin ama kimse duymaz,uyanmak istersin uyanamazsin .Öyle bişeyler işte

kimse sevmediği mesleği yapmamalı.sizde yapmayın.yoksa öğrencilerinize yararınızdan çok zararınız dokunur.hayalinizdeki mesleğide bilmiyorsunuz.zor bir durumdasınız gerçekten

Senin yerinde olmayı hayal eden çok insan war . Bide bu yönden düşünün. Bence öğretmenim diyebilmek gurur werici bir duygu.:cool:

Mesleğiniz aslında çok güzel ama olmayınca olmuyor umarım kısa Zamanda atanırsınız

Senin yerinde olmayı hayal eden çok insan war . Bide bu yönden düşünün. Bence öğretmenim diyebilmek gurur werici bir duygu.:cool:

ben de sürekli şükrediyorum halime, işsiz kalmak başkalarına muhtaç olmak çok daha zordu Allah o durumda olan herkese yardım etsin. evet mesleğin adı toplumda hala değer görüyor. zor durumlarla karşılaşınca dayanamayacak gibi olduğumda kendime sürekli bunları hatırlatıyorum karşılığını alıyorum diyorum ama daha güzel bi geleceğim olmasını da istiyorum işe severek isteyerek gidip gelmek istiyorum az değil 30 sene bu işi yapmak var küfürlerini duysanız siz de çok rahatsız olurdunuz çocuğa disiplin var diyorum hiç bişey olmaz gittim geldim diyor, ailen buraya çağırılır aynı küfrü onun yanında da söylemek zorunda kalırsın diyorum babam hiç umursamaz ki diyor. geçenlerde 50 yaşın üstünde öğretmen tanıdıklarımla biaradaydım, nerde o eski öğrenciler öğretmenlik mesleği çok kötü durumda eski saygı yok yeni nesil çok kötü emekli olduk kurtulduk diyorlar. ben kendi öğrenciliğimi hatırlıyorum bundan on dört yıl önce bile öğretmenin gözüne bakamazdım nerde yırtına yırtına en ağır küfürlerle konuşmak. güzel bir mesleğim olsun istiyorum seneye üniversite sınavına girsem istediğim bi alan yok bu durumda en iyisi üniversitede yükselmek gibi görünüyor ama nasıl olur bilmiyorum hangi alanda devam edebilirim

Hanımefendi siz öğretmenliğinizi yapın saygısız öğrencilerin söylediklerine kulak asmayın,umursamayın zamanla alışırsınız zaten,uyarınızı yapın daha devam ediyorsa gerekeni yaparsınız. bencede mesleğiniz çok güzel bir meslek çoğu kişinin hayali eskisi kadar öğretmene sevgi saygı kalmadı malesef bazı öğrencilerin yetişme tarzından dolayı size böyle davranışları sizin değerinizi düşürmüyor kendinizide sakın böyle hissetmeyin olmazsa bu tür şeylerle nasıl başedileceği konusunda bir psikiyatristen yardım alabilirsiniz okadar emek vermişsiniz bence vazgeçmeyin

Adalet Bakanlığı kadrolarında öğretmen olmak için başvurabilirsiniz. Cezaevlerinde vaya çocuk eğitimevlerinde çalışabilirsiniz. Bu kurumlarda öğretmenler derslere girmez, tüm ders öğretmenleri halk eğitim merkezlerinden gelir, bürolarda görevli olan infaz koruma memurları kırtasiye işlerini halleder. Öğretmen eğitim koordinatörlüğü yapar. Ücretleri 3000 tl üzeri diye biliyorum

öğretmenim, farklı bi alanda çalışmak istiyorum istifa edip düz memurluğa geçsem ailem çok kızar her anlamda avantajsız diye hem orda da ortam falan kötü olabilir nasıl olacağını bilmiyorum üniversiteye geçmiş olanlar görüşlerini yazarsa ya da farklı bi meslek, biliyorum bu yaştan(28den) sonra biraz zor ama böyle de bi ömür huzursuz geçirmek istemiyorum ama ilgimi çeken bi alan da yok çok kendi halinde biriyim bence öğretmen çok dişli olmalı ki karşısına çıkan her çocukla başedebilsin. hata yaptım geri de dönemiyorum çocukların alaycılıkları veya konuştukları her küfürlü kelime beni çok rahatsız ediyor, işim de beni tatmin etmiyor bi ömür buna nasıl katlanırım diyorum atanma fırsatı bulsam bu kötü yerden gitsem ama çocuk her yerde çocuk toplumumuz da giderek bozuluyor naapsam nasıl çıksam bu işin içinden? özelde hayat olmadığını düşünüyorum kendimin ve yakınlarımın tecrübelerinden. ikinci üniversite veya yüksek lisans için seneye düşünsem ama daha hangi yönde gideceğimi bile bulamadım en mantıklısı hangisi siz olsanız ne yapardınız? (bu arada, çalışmaktan başka seçeneğim yok)

kendinize hedef 1-2 çocuk seçin onlara yoğunlaşın.sonra hedefi büyütün.nedir bu öğretmenlerin kolaycılığı oysa aileler sizden neler bekliyor

İlk önce hedef koymalısınız kendinize
O hedefe doğru yürümelisiniz
Kimse istemediği mesleği yapmasın zaten
Bu haldeyken nasıl verimli olabilirsiniz ki

X